Scroll Top
een vergelijking van de beste spiergroei supplementen

De 7 beste supplementen voor spiergroei van 2023

De Whey Perfection is onze favoriete keuze

De beste spiergroei supplementen helpen je op een eenvoudige, veilige en efficiënte manier gespierder te maken. De supplementenwereld kan voor beginnelingen een doolhof zijn. Veel verkopers beweren het wondermiddel te hebben, een product dat jou in een mum van tijd dat gespierde droomlichaam geeft.

Vaak is minder waar en liggen er addertjes onder het gras. Vaak blijken spiergroei supplementen niet veilig of efficiënt te zijn. Deze producten kunnen zelfs het omgekeerde effect hebben en resulteren in spierverlies. Het is dus belangrijk een goed supplement te kiezen dat past bij jouw sport- en eetstijl. Met deze supplementen is je harde werk in de fitness niet voor niets en zal je op een gezonde manier spiermassa bijkrijgen over een langere periode.

Proteïne: Whey Perfection

Voordelen:

 • Bevat alle negen essentiële aminozuren
 • Rijk aan BCAA’s
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Twintig verschillende smaken

Nadelen:

 • Kan soms resulteren in een opgeblazen gevoel en winderigheid

Tijdens een workout worden spieren afgebroken. Het lichaam geeft daarna een signaal deze spiermassa terug op te bouwen en extra spieren aan te maken als bonus. Hierbij spelen eiwitten als bouwsteen voor de spieren een cruciale rol. Bij onvoldoende beschikbare eiwitten kan spiergroei niet volledig doorgaan, waardoor de workout een deel van zijn effect verliest.

Whey Perfection is al jarenlang een populair proteïnepoeder dat gebruikt wordt voor extra eiwitsupplementatie. Ten eerste is het rijk aan eiwitten. Whey-eiwit is een compleet eiwit dat alle negen essentiële aminozuren bevat. Per portie bevat het poeder ook een hoog percentage van deze eiwitten.

Daarnaast worden de eiwitten in Whey Perfection snel verteerd en opgenomen door het lichaam, waardoor een snelle instroom van aminozuren in de bloedbaan mogelijk is. Dit kan helpen de aanmaak van spiereiwitten te stimuleren.

Ook is dit supplement rijk aan ‘vertakte keten aminozuren’, ook wel branched chain amino acids (BCAA’s) genoemd. Deze aminozuren spelen een cruciale rol bij de aanmaak van spiereiwitten en ze kunnen spiergroei en -herstel helpen ondersteunen.

Ten slotte is dit spiergroeimiddel ook eenvoudig te gebruiken, waardoor het gemakkelijk in jouw dieet en fitnessroutine kan worden opgenomen. Het is ook een kosteneffectieve manier om een hoogwaardige eiwitbron binnen te krijgen zonder alleen op conventionele voedselbronnen te vertrouwen.

Voordelen:

 • Zuivere creatine
 • Drie verschillende smaken
 • Gemakkelijk te combineren met eiwitshake
 • Goede prijs-kwaliteit

Nadelen:

 • Zandachtige structuur die niet altijd goed oplost

XXL Nutrition Creatine Monohydraat is een populair supplement dat door atleten en bodybuilders wordt gebruikt om de spiergroei te ondersteunen en de prestaties te verbeteren. Het product bevat zuivere creatine, een stof die een belangrijke rol speelt bij spiergroei.

Creatine of creatine-monohydraat is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die wordt opgeslagen in spierweefsel en gebruikt voor energie tijdens intensieve training. Supplementeren met creatine kan helpen het creatinegehalte in de spieren te verhogen, wat kan leiden tot verbeteringen in spierkracht en -omvang.

Dit supplement helpt ook bij het verbeteren van de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de primaire energiebron voor spiercontractie. Deze toename van de ATP-productie kan helpen de trainingsprestaties te verbeteren en de spiergroei te ondersteunen.

Daarnaast helpt creatine de hersteltijd tussen trainingen te verbeteren. Door het creatinegehalte in de spieren en de ATP-productie te verhogen, kan creatine spierbeschadiging en -ontsteking helpen te verminderen, waardoor sneller herstel en betere prestaties tijdens daaropvolgende trainingen mogelijk worden.

Ten slotte hebben studies aangetoond dat supplementeren met creatine op lange termijn geen nadelige gezondheidseffecten heeft en dat het dus een veilig product is. Het poeder is beschikbaar in drie smaken en makkelijk te combineren met een eiwitshake.

Voordelen:

 • Hoog caloriegehalte
 • Hoog eiwitgehalte
 • Essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen
 • Budgetvriendelijk

Nadelen:

 • Maltodextrine is een controversiële suikervervanger
 • Voor sommigen is dit product moeilijk te slikken

Onder de weight gainers is Optimum Nutrition Serious Mass Gainer een populaire keuze voor sporters die spiermassa willen kweken.

Het supplement bevat een grote hoeveelheid calorieën, wat essentieel is voor mensen die willen aankomen en spiermassa willen opbouwen. Elke portie bevat 1.250 calorieën, waardoor het gemakkelijk is om aan jouw dagelijkse caloriebehoefte voor spiergroei te voldoen.

Daarnaast bevat deze weight gainer een mix van eiwitbronnen, waaronder wei-eiwitconcentraat, calciumcaseïnaat en ei-albumine. Deze hoogwaardige proteïnen zijn belangrijk voor het opbouwen en herstellen van spierweefsel. De mix van deze eiwitten zorgt er ook voor dat het lichaam een constante aanvoer van aminozuren heeft voor spiergroei.

Het koolhydraatgehalte is afkomstig van een mengsel van maltodextrine, gerst en havermeel. Deze koolhydraten zijn essentieel om het lichaam van energie te voorzien tijdens trainingen. Ook vullen ze de glycogeenvoorraden aan na het sporten.

Ten slotte bevat deze weight gainer ook essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid. Deze voedingsstoffen kunnen de natuurlijke processen van het lichaam voor spiergroei en -herstel helpen ondersteunen.

Beste BCAA: BCAA Amino

Voordelen:

 • Hoge concentratie leucine, isoleucine en valine
 • Verbetert trainingsprestaties
 • Vermindert vermoeidheid
 • 2:1:1 verhouding

Nadelen:

 • Hoog gehalte suikers

BCAA’s (aminozuren met vertakte keten) zijn een groep essentiële aminozuren die leucine, isoleucine en valine omvat. Deze aminozuren zijn belangrijk voor spiergroei en -herstel en worden vaak gebruikt door sporters en bodybuilders als supplement om de spierontwikkeling te bevorderen.

Dit is een populair BCAA-supplement dat zorgt voor een hoge concentratie van deze essentiële aminozuren. Hierna volgen een paar redenen waarom BCAA Amino van Body & Fit een goed product is voor spiergroei.

Leucine, een van de belangrijkste BCAA’s, staat erom bekend de eiwitsynthese te stimuleren, wat essentieel is voor spiergroei en -herstel. BCAA Amino bevat een hoge concentratie leucine, evenals isoleucine en valine, om de eiwitsynthese te ondersteunen.

Van BCAA’s is aangetoond dat ze spierafbraak tijdens het sporten helpen verminderen, wat kan helpen de spiermassa te behouden en de spiergroei te bevorderen. BCAA Amino bevat een verhouding van 2:1:1 leucine tot isoleucine tot valine. Dit is de meest gebruikte verhouding in BCAA-supplementen.

Ten slotte kunnen BCAA’s ook helpen de trainingsprestaties te verbeteren en vermoeidheid te verminderen, waardoor je harder en langer kunt trainen. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer spiergroei in de loop van de tijd.

Voordelen:

 • Bevordert spiereiwitsynthese
 • Vermindert spierafbraak
 • Dubbel zoveel HMB in vergelijking met andere producten

Nadelen:

 • Vrij grote tabletten
 • Geur die voor sommigen onaantrekkelijk is

Now Sports Double Strength HMB is een voedingssupplement dat bèta-hydroxy-bèta-methylbutyraat (HMB) bevat, een metaboliet van het essentiële aminozuur leucine. Dit product kan voordelig zijn voor spiergroei omwille van een paar redenen.

Ten eerste bevordert HMB de spiereiwitsynthese. Dit is belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spierweefsel na een work-out.

Daarnaast helpt HMB spierafbraak tijdens het sporten te verminderen. Dat kan helpen de spiermassa te behouden en de spiergroei te bevorderen. Dit kan met name gunstig zijn tijdens periodes van intensieve training of wanneer je spiermassa probeert te behouden terwijl je een calorietekort hebt.

Studies toonden aan dat HMB helpt bij het verbeteren van kracht en prestaties bij atleten en actieve personen. Dit kan je helpen meer gewicht te heffen of meer herhalingen uit te voeren, wat uiteindelijk kan leiden tot meer spiergroei in de loop van de tijd.

Ten slotte bevat dit spiergroei supplement een hogere concentratie HMB per portie in vergelijking met andere HMB-supplementen op de markt. Dit kan het handiger en kosteneffectiever maken voor personen die hun HMB-gehaltes willen verhogen.

Beste beta-alanine: XXL NUTRITION BETA ALANINE

Voordelen:

 • Verhoogt carnosinegehalte in spieren
 • Verhoogt vetvrije massa
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Product trekt snel vocht aan waardoor klontervorming mogelijk is
 • Beta-alanine geeft een prikkelend gevoel in het lichaam

Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur dat vaak wordt gebruikt als supplement ter ondersteuning van spiergroei en prestatie. XXL Nutrition Beta Alanine bevat een hoge concentratie beta-alanine en is wegens een paar redenen een populaire keuze onder bodybuilders en andere sporters.

Beta-alanine is een voorloper van carnosine, een dipeptide dat in hoge concentraties in spierweefsel wordt aangetroffen. Carnosine helpt de opbouw van melkzuur tijdens het sporten te bufferen. Daardoor kan vermoeidheid worden vertraagd en kan je harder en langer trainen. Door het carnosinegehalte in de spieren te verhogen, helpt XXL Nutrition Beta Alanin de trainingsprestaties te verbeteren en de spiergroei te bevorderen.

Daarnaast hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat supplementatie met bèta-alanine kan leiden tot een toename van de vetvrije massa. Dit kan gunstig zijn voor personen die hun lichaamssamenstelling willen verbeteren.

Dit supplement biedt meer specifiek een hoge concentratie bèta-alanine per portie. Hierdoor is het een handige en kosteneffectieve manier om dit aminozuur te supplementeren.

Beste l-glutamine: Metagenics L-Glutamine

Voordelen:

 • Verbetert herstel na sporten
 • Vermindert spierafbraak tijdens het sporten
 • Bevordert werking immuunsysteem
 • Budgetvriendelijk

Nadelen:

 • Kan interfereren met bepaalde medicatie
 • Sommige personen ervaren verteringsproblemen bij hogere l-glutamine dosissen

Net zoals beta-alanine is l-glutamine een niet-essentieel aminozuur dat belangrijk is bij spierherstel en -opbouw. Wegens de hoge concentratie van deze stof is Metagenics L-Glutamine een frequente keuze voor spiergroei supplementatie.

L-glutamine helpt de aanmaak van spieropbouwende eiwitten te stimuleren en kan ook helpen spierafbraak tijdens het sporten te verminderen.

Uit onderzoek blijkt dat l-glutamine ook het herstel na het sporten bevordert. Dit kan helpen spierpijn te verminderen en de algehele trainingscapaciteit te verbeteren. Zo kan er meer spiergroei optreden in de loop van tijd.

Ook bij het immuunsysteem speelt l-glutamine een rol. Tijdens perioden van intensieve training kan dit verzwakken. Door te supplementeren met l-glutamine wordt het immuunsysteem versterkt. Hierdoor is de kans op ziektes kleiner.

Kort samengevat

Er is veel variatie onder spiergroei supplementen. Naargelang de ingrediënten verschilt het werkingsmechanisme tussen de supplementen. Het meest voorkomende werkingsmechanisme is het stimuleren van de eiwitsynthese.

Hierbij bevat het supplement aminozuren die werken als extra bouwstenen waarmee nieuwe spieren kunnen worden aangemaakt. Whey Perfection, Now Sports Double Strength HMB en Metagenics L-Glutamine zijn voorbeelden van supplementen die belangrijke aminozuren bevatten voor de spiergroei.

Bij de niet-aminozuren is creatine het meest gekende spiergroei supplement. Creatine speelt een rol bij de brandstofbevoorrading van de spieren tijdens explosieve trainingen. XXL Nutrition Creatine Monohydraat is een zuiver supplement dat veel gebruikt wordt onder sporters.

spiergroei bevorderen met supplementen zoals creatine en amino zuren

Waar op letten bij het kopen van spiergroei supplementen?

Effectiviteit

Effectiviteit is een belangrijke factor bij de keuze van supplementen voor spiergroei. Goede spiergroeisupplementen zijn ontworpen om jouw lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om spiergroei en herstel na een inspanning te ondersteunen. Hoe efficiënter het supplement deze stoffen levert aan jouw spieren, hoe effectiever het zal zijn om jou te helpen spieren op te bouwen.

Als een supplement niet efficiënt is, wordt het mogelijk niet goed door jouw lichaam opgenomen of bevat het niet de nodige ingrediënten in de juiste hoeveelheden. Dit kan leiden tot suboptimale spiergroei en verspilling van tijd en geld.

Bovendien kunnen sommige supplementen onnodige of zelfs schadelijke ingrediënten bevatten die niet bijdragen tot spiergroei. Dit is contraproductief voor jouw doelen. Door een efficiënt supplement voor spiergroei te kiezen, kan je de voordelen maximaliseren en mogelijke risico’s minimaliseren.

Kwaliteit

Kwaliteit is een belangrijke factor bij de keuze van supplementen voor spiergroei omdat het de veiligheid en effectiviteit van het product bepaalt.

Ten eerste worden kwaliteitssupplementen gemaakt met hoogwaardige, pure ingrediënten die nauwkeurig zijn geëtiketteerd en die vrij zijn van onzuiverheden. Supplementen van slechte kwaliteit kunnen worden vervalst met schadelijke stoffen, zoals zware metalen of synthetische verbindingen. Dat kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten en het kan de spiergroei belemmeren.

Ten tweede worden kwaliteitssupplementen ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en bevatten ze de optimale hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor spiergroei. Supplementen van lage kwaliteit bevatten mogelijk niet de juiste hoeveelheden belangrijke voedingsstoffen. Of ze bevatten ineffectieve of onbewezen ingrediënten, die mogelijk niet de gewenste resultaten opleveren.

Ten derde worden kwaliteitssupplementen vervaardigd in faciliteiten die strikte kwaliteitscontroleprocedures volgen, zodat de producten veilig, puur en effectief zijn. Ze volgen ook goede productiepraktijken (GMP’s) om consistentie en kwaliteit te garanderen.

De juiste spiergroei supplementen kiezen kan je helpen je fitnessdoelen veilig en effectief te bereiken. Supplementen van lage kwaliteit kunnen daarentegen ineffectief of zelfs schadelijk zijn. Daarom is het belangrijk een vertrouwd merk te kiezen dat bekendstaat om de productie van hoogwaardige supplementen.

Prijs

Prijs is een belangrijke factor omdat dit van invloed kan zijn op je budget. Soms zijn de kosten van een supplement niet altijd indicatief voor de kwaliteit of effectiviteit ervan.

Dure supplementen garanderen niet altijd een betere kwaliteit of effectiviteit. In sommige gevallen prijzen bedrijven hun producten duurder vanwege marketing- en advertentiekosten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze betere ingrediënten bevatten of effectiever zijn in het bevorderen van spiergroei.

Aan de andere kant zijn goedkope spiergroei supplementen mogelijk niet zo effectief of bevatten ze ingrediënten van mindere kwaliteit. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige laaggeprijsde supplementen kunnen een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Uiteindelijk is het belangrijk om een balans te vinden tussen kwaliteit, effectiviteit en betaalbaarheid bij het kiezen van supplementen voor spiergroei. Overweeg de ingrediënten, onderzoeken en reputatie van het merk. Combineert dit met jouw budget en persoonlijke fitnessdoelen om te bepalen welk supplement voor jou de beste waarde biedt.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat supplementen slechts één aspect zijn voor spiergroei. Naast supplementen zijn een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust en herstel ook zeer belangrijk.

supplementen en shakes voor spiergroei testen op smaak

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 17 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 7 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, ingrediënten, zuiverheid, effectiviteit, smaak en prijs.

Tot zover het artikel beste supplementen voor spiergroei

Lees meer artikels in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.