De 5 beste spinningfiets van 2021

Je spinning lessen thuis verderzetten is slim voor de portefeuille

Een uitstekend alternatief voor buiten fietsen of andere sport toestellen, in dit artikel gaan we op zoek naar de beste spinningsfiets. Bij spinning krijgt je hele lichaam een work-out. Het is dus niet alleen goed voor de spieren, maar het is ook een goede lage-impact cardio training. Spinnen zorgt voor een betere doorbloeding en betere conditie. Na een sessie heb je al snel zo’n 400 à 600 calorieën verbrand, afhankelijk van de intensiteit. Naast het versterken van de spieren in je benen, train je indirect ook de centrale en laterale buikspieren.

Hoe kies je nu dé beste spinningfiets? Er is al veel over geschreven en gezegd, maar wij gaan het je zo makkelijk mogelijk maken. We focussen in onderstaand onderzoek op een aantal belangrijke aandachtspunten. Waar je op moet letten, waarmee je rekening moet houden bij je aankoop

FITBIKE RACE MAGNETIC PRO

De FitBike Race Magnetic Pro is volgens ons onderzoek de beste spinningfiets die je kan kopen. Naast het mooie design, is deze zeer sterk en stabiel. Het totale gewicht van deze spinningbike bedraagt 61 kilogram en kan een maximaal gewicht aan van 150 kilogram.

Het vliegwiel weegt zo’n 22 kg en je kan tot wel 600 Watt trappen. De hoogte van deze spinningfiets kan je aanpassen volgens je eigen lengte/wensen. Het zadel is in te stellen op 9 hoogtes alsook horizontaal verstelbaar. Het stuur is volgens hetzelfde principe verstelbaar.

Beste spinningfiets voor frequent gebruik

Deze spinningfiets maakt gebruik van magnetische weerstand. Een nieuwe techniek met  als voordeel dat je de weerstand nauwkeuriger kan instellen. Bovendien heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Deze FitBike is daarbij ook zeer stil in gebruik.

Op de display vind je trainingstijd, snelheid, aantal verbrande calorieën, afstand, rotaties per minuut en de totale geregistreerde afstand. Als we alles samen bekijken, dan is dit voor ons de beste spinningfiets.

FITBIKE RACE 8

Een andere spinningfiets met een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding is de FitBike Race 8. Bij dit toestel weegt het vliegwiel 18 kg. In tegenstelling tot de FitBike Race 3, wordt deze spinningfiets wel aangedreven door een V-Belt.

Het zadel en het stuur zijn verstelbaar zodat iedereen, met gelijk welke lichaamslengte, het toestel makkelijk naar zijn of haar hand zet. De FitBike Race 8 is voorzien van stelpootjes. Daarmee kan je het toestel toch waterpas zetten op een scheve vloer bijvoorbeeld.

Beste prijs/kwaliteit

Deze spinningbike weegt 44 kg. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kg. De weerstand werkt op basis van vilt blokjes. Op de display zie je volgende parameters: snelheid, afstand, tijd, hartslag, aantal calorieën. De standaard meegeleverde pedalen zijn toe clips, maar je kan gerust ook je eigen SPD pedalen erop monteren.

Voor wie wat meer budget heeft, kan ook kijken naar de Home-versie. De FitBike Race Magnetic Home weegt iets meer en is steviger.

KEISER M3I INDOOR CYCLE

Het was Keiser Corporation die destijds het magnetisch weerstandsysteem introduceerde. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van indoor cycling bikes. Dit toestel straalt luxe uit, qua design, gebruik en technische innovaties.

Door de verbinding met de smartphone en de communicatie tussen verschillende  toestellen spreken we hier bijna van een Smart Spinningfiets. Keiser heeft ook eigen apps, zoals de M-Serie-app. Alle trainingsdata wordt naar je smartphone gestuurd. Je kan ook verbinding maken met de app ‘Zwift’. Hiermee rijd je virtueel een wedstrijd tegen vrienden.

Luxe spinningfiets 2021

De Keiser M3i werkt op basis van magnetische weerstand en de aandrijving gebeurt met een V-Belt. Het gewicht van het toestel is 39 kg en mag maximaal belast worden met 135 kg. Deze spinningfiets is makkelijk op te bergen door de transportwieltjes.

Op het display krijg je ook de gewoonlijke informatie: rotaties per minuut, wattage, kilocalorieën, hartslag, trainingsduur, versnelling en trainingsafstand. Het zadel en het stuur zijn verstelbaar zodat het geschikt is voor iedereen. De Keiser M3i heeft 24 versnellingen.

FITBIKE RACE MAGNETIC BASIC

Deze spinningfiets is de beste spinningfiets voor thuisgebruik. Duurder dan de FitBike Race 8, goedkoper dan de FitBike Race Magnetic Home. Het toestel werkt op basis van magnetische weerstand. De aandrijving gebeurt met een V-belt. Door deze twee elementen is het fluisterstil tijdens de training. De spinningfiets heeft een eigen gewicht van 44 kg. Het vliegwiel weegt 20 kg.

Editor’s pick 2021

De FitBike Race Magnetic Basic is de goedkoopste spinningfiets met magnetische weerstand, binnen het FitBike gamma. Het voordeel zijnde dat een magnetische weerstand niet verslijt. Het stuur en zadel zijn volledig naar eigen wens in te stellen. Op het display krijg je voldoende informatie te zien; trainingstijd, snelheid, totale afstand, rotaties per minuut, afstand en aantal calorieën. De pedalen zijn toe clips.

Deze spinningbike is eerder voor beginners en om kennis te maken met de sport. Je koopt wel een degelijke en stabiele fiets tegen een betaalbare prijs.

FITBIKE RACE 3

Soms ben je ook gewoon op zoek naar een betaalbaar model of een goedkope spinningfiets. In dit geval is de Fitbike Race 3 een zeer goede optie. Perfect betaalbaar en een goede spinningfiets voor beginners. FitBike is daarbij bekend van hun spinningfietsen, zo weet je dat je ook kwaliteit in huis haalt.

Een groot verschil ten opzichte van de FitBike Race Magnetic Pro is dat aandrijving gebeurt met een ketting. Het vliegwiel weegt 18 kilogram en zorgt voor een soepele rotatie. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kg. Het toestel zelf weegt 42 kg.

Goedkope spinningfiets 2021

Daarnaast maakt deze fiets ook gebruik van een ander type aandrijving. In plaats van de nieuwe magnetische weerstand heb je hier vilt blokjes die het vliegwiel vertragen.

Ook bij dit toestel kan je het stuur en het zadel zowel in hoogte, als horizontaal instellen. Op de display kan je de volgende info lezen: trainingstijd, afstand, snelheid en aantal verbrande calorieën. De fiets opbergen of verplaatsen is gemakkelijk. Er zijn transportwieltjes aan de voorzijde bevestigd.

Wil je meerdere malen per week trainen en ben je fervent wielrenner, dan raden we toch aan om te kijken richting de FitBike Race 8 of FitBike Magnetic Pro.

goede spinningfiets kopen

Tot zover onze suggestieve top 5 beste spinningfietsen.
Liever een alternatieve vorm van bewegen, bekijk dan ook de lijst beste hometrainers, crosstrainers of roeimachines.

Spinningfiets onderzoek

Wat is spinning?

Conditie opbouwen en vet verbranden. Daar draait het om bij spinning! Je fietst als het ware op een soort hometrainer met een vliegwiel. Bij een sessie spinning verbrand je al snel zo’n 600 à 800 calorieën. We hoeven je dus niet te vertellen dat de overtollige kilo’s dan ook (snel) verdwijnen als je deze sport op regelmatige basis uitoefent. Vooral het extra vet rond de buik, benen en billen pak je hiermee aan. Je moet wel doorzettingsvermogen hebben bij deze sport.

Bij spinning kan je verschillende oefeningen doen. Je kan bijvoorbeeld zittend fietsen, staand fietsen, spurten, klimmen…

Hoe werkt een spinningfiets?

Het verschil tussen een spinningfiets en een hometrainer is de zithouding. De houding die je aanneemt op een hometrainer is gelijkaardig met de houding bij een gewone fiets. De zithouding bij een spinningbike is zoals bij de wielrenners, voorover gebogen. Het stuur is ook groter bij een spinningbike, zo kan je je onderarmen erop laten rusten.

Een ander groot verschil tussen een spinningbike en een hometrainer is het doortrapsysteem bij de spinningfiets. Als je stopt met trappen bij een hometrainer, dan stop je. Bij een spinningfiets is dat niet zo. Je pedalen blijven roteren omdat deze bevestigd zijn aan het vliegwiel. De functie van het doortrapsysteem is om je te pushen om verder te doen en niet stil te vallen. Acuut remmen kan alleen maar door middel van de noodstop.

thuis spinningfiets met scherm

Voordelen van een spinningfiets:

 • Verbranden van calorieën aan hoog tempo
 • Trainen van het hart, de longen en het volledige lichaam
 • Je moet je eigen gewicht niet dragen, gewoon fietsen
 • Kweek doorzettingsvermogen
 • Trage als intensieve trainingen mogelijk, alsook intervaltraining

Waarom een spinningfiets kopen?

Naast vetverbranding en het opbouwen van je conditie, is spinning ook goed voor je algemene gezondheid. Het vergroot je longinhoud en het verbetert de bloedsomloop. Je zult je steeds fitter gaan voelen.

Bij spinning zet je alle spieren aan het werk. Bovendien gaat het om een low impact work-out. Je belast geen gewrichten tijdens het spinnen. Alle bewegingen die je moet doen, gebeuren soepel en zonder al te veel schokken. Heb je last van gevoelige gewrichten? Dan is spinning zeker iets voor jou. De spieren die het meest in werking treden zijn je dijspieren, hamstrings, billen en kuitspieren. Na enige tijd zal je wel zien dat je benen er gespierd uitzien. Door middel van het doortrapsysteem word je ook voortdurend uitgedaagd om verder te gaan. Dat merk je meteen wanneer je gaat trainen. Naast al deze voordelen is het ook even ontstressen en alles geven.

spinningfiets voor thuis

Spinningfiets kopen, waar op letten

Aandrijving van de spinfiets

Een spinningfiets kan op twee manieren worden aangedreven. Ofwel met een ketting, ofwel met een V-aandrijfriem (of V-belt). Kies je voor een ketting, dan moet je weten dat deze meer lawaai produceert. Af en toe oliën is geen overbodige luxe.

Een V-belt is onderhoudsvrij en maakt geen geluid. Het spreekt voor zich dat een V-aandrijfriem het toestel duurder maakt. Een spinfiets met een V-belt is de beste keuze.

Trapsysteem

De meeste spinningfietsen hebben een doortrapsysteem. Bij dit systeem zijn de pedalen bevestigd aan het vliegwiel, waardoor je dus niet onmiddellijk kan stoppen. Je wordt gepusht om verder te fietsen, ook al ben je moe.

Daarnaast hebben sommige fietsen ook een freewheel-systeem. Maar dat zie je meer bij de hometrainers. Bij dit systeem kan je op ieder moment stoppen. Als je stopt, blijft het vliegwiel doordraaien, maar de trappers niet.

Pedalen

Bij sommige toestellen zijn zowel klikpedalen als ‘toe clips’ standaard inbegrepen. Bij andere spinningfietsen heb je dan weer enkel maar de ‘toe clips’. Het is wel meestal mogelijk om klikpedalen als optie erbij te kopen.

Bij ‘toe clips’-pedalen kan je met eender welke sportschoen trainen. Bij klikpedalen heb je klikschoenen nodig. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt. Met klikpedalen kan je efficiënter trainen, want je kan niet uit de pedalen glijden.

Gewicht van het vliegwiel

We raden aan om een spinningfiets te kopen met een vliegwiel van minimaal 10 kg. Het zorgt voor meer stabiliteit tijdens de training. Het vliegwiel is een belangrijk element en moet je dus zeker bekijken. Je drijft tijdens het spinnen het vliegwiel aan, daardoor imiteert het vliegwiel hetzelfde voorwaartse gevoel als op de fiets.

Trainingscomputer

Kies voor een spinningfiets met een scherm die je alles toont wat jij wenst te weten. Hartslag, aantal verbrande calorieën, tijd, afstand… Naast deze data bevatten sommige displays ook trainingsprogramma’s. Op die manier kan je werken aan verschillende doelen. Zo heb je bijvoorbeeld een programma op hartslag, waarbij de weerstand wordt afgestemd op je hartslag.

Belastbaar gewicht

Dit is alleen van toepassing als je wat zwaarder bent. Let op het maximaal belastbare gewicht bij de aankoop. Meestal is dat zo’n 130 kg.

vilt blokjes of magnetische weerstand

Er bestaan twee soorten weerstandssystemen bij spinningfietsen. Je kan kiezen tussen viltblokjes en een magnetische weerstand. Hoe dichter het viltblokje of de magneet bij het vliegwiel, hoe zwaarder de weerstand.

Bij magnetische weerstand is er geen onderhoud nodig. Bij een viltblokje wel. Het viltblokje kan slijten en moet dus op regelmatige basis vervangen worden. Nog een nadeel is dat een viltblokje meer lawaai maakt dan een magnetische weerstand. Een magneet is duurder, maar is op lange termijn wel fijner om mee te trainen én je moet ze niet onderhouden.

Ergonomische houding

De zithouding is heel belangrijk om blessures en rugklachten te vermijden. Schaf dus een spinningfiets aan die je kan aanpassen aan je lichaamslengte. Doorgaans kan je het zadel en stuur zowel verticaal als horizontaal verstellen.

Wattage van spinningfiets

De kracht die je presteert tijdens het fietsen wordt uitgedrukt door het wattage. Koop dus een spinningfiets die hoog genoeg kan in wattage, zodat je intensief kan trainen. Meestal hebben de meeste fietsers wel genoeg aan een maximaal wattage van 600.

Spinningfietsen vergelijken

De FitBike Race Magnetic Pro is volgens ons onderzoek de beste spinningfiets die je kan kopen. Dit toestel is zowel geschikt voor gebruik in sportscholen, als voor de fanatieke thuissporter. Naast het mooie design, is deze zeer sterk en stabiel. Het totale gewicht van deze spinningbike bedraagt 61 kilogram; hij kan een maximaal gewicht aan van 150 kilogram.

Bij de meeste spinningfietsen wordt de weerstand bepaald door een viltblokje. Hoe meer het blokje tegen het vliegwiel aandrukt, hoe meer weerstand. Dat is anders bij dit toestel. Hier wordt geen gebruik gemaakt van een viltblokje, maar wel van een magneet. Het is een nieuwe techniek met als voordeel dat je de weerstand nauwkeuriger kan instellen. Bovendien heb je er weinig tot geen onderhoud aan. Ten opzichte van andere toestellen, maakt deze FitBike weinig lawaai. Als je partner/vriend(in)/kinderen naar de televisie willen kijken, kan je dus meekijken en terwijl trainen zonder hen te storen! Een tip: met een vloermat is hij helemaal fluisterstil.

Het vliegwiel weegt zo’n 22 kg en je kan tot wel 600 Watt trappen. De aandrijving gebeurt door een industriële V-Belt. Het grote verschil ten opzichte van een ketting is dat een V-Belt geen geluid produceert. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over de aandrijving en waar je op moet letten.

Naast het vliegwiel, de wattage en de aandrijving, is de ergonomie ook een belangrijke factor. De hoogte van deze spinningfiets kan je aanpassen volgens je eigen lengte/wensen. Het zadel is in te stellen op 9 hoogtes, en dat volgens een pop-insysteem. Dankzij dit systeem is het onmogelijk dat het zadel zakt bij zware inspanning of belasting. Het zadel is ook horizontaal verstelbaar. Je schuift het zadel waar jij het wenst. Een voordeel van zo’n schuifsysteem is dat je het kan instellen per millimeter. Het stuur is volgens hetzelfde principe verstelbaar. Je kan kiezen uit 5 hoogteposities en horizontaal stel je het in door te schuiven. Er zijn verschillende beugels bevestigd aan het stuur, dus je kan van houding wisselen tijdens het trainen.

De pedalen werken met een kliksysteem (SPD) en/of ‘toe clips’. Je kan dus kracht zetten bij een neerwaartse beweging, maar ook bij een opwaartse beweging.

Als we even de vergelijking maken met de FitBike Race Magnetic Home, dan zien we dat bij de Home-versie sprake is van een technisch lichtere uitvoering. De Pro is net iets duurder dan de Home.

Op de display vind je alle relevante gegevens. Zo zie je je trainingstijd, snelheid, aantal verbrande calorieën, afstand, rotaties per minuut en de totale geregistreerde afstand.

Als we alles samen bekijken, dan is dit voor ons de beste spinningfiets.

Een andere spinningbike in de serie is de FitBike Race 8. Bij dit toestel weegt het vliegwiel 18 kg. In tegenstelling tot de FitBike Race 3, wordt deze spinningfiets wel aangedreven door een V-Belt. Vandaar ook de hogere prijs.

Het zadel en het stuur zijn verstelbaar zodat iedereen, met gelijk welke lichaamslengte, het toestel makkelijk naar zijn of haar hand zet. De FitBike Race 8 is voorzien van stelpootjes. Daarmee kan je het toestel toch waterpas zetten, op een scheve vloer bijvoorbeeld.

Deze spinningbike weegt 44 kg. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kg. De weerstand werkt op basis van viltblokjes. Maar ook hiermee kan je precies instellen wat de intensiteit van de training moet zijn. Op het display zie je volgende parameters: snelheid, afstand, tijd, hartslag, aantal calorieën. De standaard meegeleverde pedalen zijn ‘toe clips’, maar je kan gerust ook je eigen SPD-pedalen erop monteren.

Voor een goede prijs haal je een stevig toestel in huis. Met, net zoals bij de FitBike Race Magnetic Pro, ook een V-Belt aandrijving. Deze spinningbike is geschikt voor fervent thuisgebruik.

Voor wie wat meer budget heeft, kan ook kijken naar de Home-versie. De FitBike Race Magnetic Home weegt iets meer en is steviger. Het vliegwiel weegt 20 kg. De meerprijs ten opzichte van de FitBike Race 8 zit hem vooral in de weerstand. De weerstand is niet met een vilt blokje, maar op basis van een magneet. Het kan dus ook een optie zijn.

Het was Keiser Corporation die destijds het magnetisch weerstandsysteem introduceerde. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van indoor cycling bikes.

Dit toestel straalt luxe uit, zowel qua design als qua gebruik. Je kan met apps als Ride Buddy Buckets, Impowered BeTested, Goind via bluetooth connectie maken met de spinningfiets. Keiser heeft ook eigen apps, zoals de M-Serie-app. Alle trainingsdata wordt naar je smartphone gestuurd. Makkelijk om je vorderingen bij te houden dus. Je kan ook verbinding maken met de app ‘Zwift’. Hiermee rijd je virtueel een wedstrijd tegen vrienden.

Naast het draadloos versturen van gegevens naar je smartphone, tablet of computer, heb je dus ook het gewone display. Je krijgt volgende informatie: rotaties per minuut, wattage, kilocalorieën, hartslag, trainingsduur, versnelling en trainingsafstand.

De Keiser M3i werkt op basis van magnetische weerstand en de aandrijving gebeurt met een V-Belt. Het gewicht van het toestel is 39 kg en mag maximaal belast worden met 135 kg. Deze spinningfiets is makkelijk op te bergen door de transportwieltjes.

Het zadel en het stuur zijn verstelbaar zodat het geschikt is voor iedereen. De Keiser M3i heeft 24 versnellingen.

Ten opzichte van andere toestellen, bevindt het vliegwiel zich buiten de ‘zweetzone’. Bij gebruik is het fluisterstil, dus ook aangenaam voor de omgeving. Een nice-to-have zijn de stretchkussentjes. Ze zijn standaard inbegrepen en zijn bevestigd aan het frame.

Het is geen goedkoop toestel, maar je haalt wel kwaliteit en betrouwbaar materiaal in huis.

Deze spinningfiets is ideaal voor thuisgebruik. Duurder dan de FitBike Race 8, goedkoper dan de FitBike Race Magnetic Home.

Het toestel werkt op basis van magnetische weerstand. De aandrijving gebeurt met een V-belt. Door deze twee elementen is het fluisterstil tijdens de training. De spinningfiets heeft een eigen gewicht van 44 kg. Het vliegwiel weegt 20 kg.

De FitBike Race Magnetic Basic is de goedkoopste spinningfiets met magnetische weerstand in het FitBike assortiment. Bij een magnetisch weerstandssysteem kan je een veel zwaardere weerstand instellen. Een magneet zal ook niet slijten, terwijl een viltblokje regelmatig moet worden vervangen.

Het stuur en het zadel zijn ook bij deze in te stellen naar je eigen wensen door het handig pop-insysteem.

Op het display krijg je dit te zien: trainingstijd, snelheid, totale afstand, rotaties per minuut, afstand en aantal calorieën. De pedalen zijn ‘toe clips’.

Deze spinningbike is veeleer voor beginners en om kennis te maken met de sport. Je koopt wel een degelijke en stabiele fiets tegen een betaalbare prijs.

Een groot verschil ten opzichte van de FitBike Race Magnetic Pro is dat aandrijving gebeurt met een ketting. Het vliegwiel weegt 18 kilogram en zorgt voor een soepele rotatie. Het maximaal belastbare gewicht is 120 kg. Het toestel zelf weegt 42 kg.

Geen magneet als weerstand, wel een viltblokje. Ook bij dit toestel kan je het stuur en het zadel zowel in hoogte als horizontaal instellen. Op het display kan je de volgende info lezen: trainingstijd, afstand, snelheid en aantal verbrande calorieën.

Bij de pedalen worden enkel ‘toe clips’ meegeleverd. Je kan dus met gewone sportschoenen trainen. Je kan wel combipedalen bijkopen, maar zit niet standaard inbegrepen bij dit type. De combi-pedalen zijn uitgerust met zowel SPD-pedalen, als ‘toe clips’.

De fiets opbergen of verplaatsen is gemakkelijk. Er zijn transportwieltjes aan de voorzijde bevestigd.

Wil je kennis maken met de sport of wil je de winter overbruggen? Dan is dit toestel zeker geschikt. Wil je meerdere malen per week trainen en ben je fervent wielrenner, dan raden we toch aan om te kijken richting de FitBike Race 8 of FitBike Magnetic Pro.

Vaak gestelde spinning vragen

Hoe trainen op een spinningfiets?

Er zijn verschillende soorten trainingen mogelijk op de spinningfiets. Stel een doel voorop en op basis daarvan kan je je training bepalen.

1. Endurance training

Wil je vet verbranden? Dan moet je kiezen voor een endurance training. Dat is een langdurige training. Het gaat om zo lang mogelijk fietsen binnen een bepaalde hartslag-zone.

2. Interval training

Een goede conditie opbouwen doe je dan weer met een intervaltraining. Dit is het afwisselen van snelheid en kracht tijdens je training. Na de inspanning, even herstellen en dan opnieuw een zware inspanning leveren. Je hartslag ligt tussen de 65% en 90%.

3. Kracht training

Bij dit type train je je uithoudingsvermogen. Je traint op een hoge weerstand en dat maakt je spieren sterker. De hartslag ligt bij deze training rond de 75% van je eigen vermogen.

4. Race

Voor mensen met ervaring. Je hartslag blijft tussen de 80% à 92%. Je bootst in principe een tijdrit na. Zorg na deze training zeker voor een rustdag. Je fietst constant op je topvermogen.

De zithouding op een spinningfiets

Zittend vlak

Dit is de basispositie bij spinning. Gemiddeld maak je zo’n 80 à 110 rotaties per minuut. Je hartslag is tussen de 65% en 90%.

Zittende klim

Je neemt een hogere weerstand aan en zorgt ervoor dat je zo’n 60 à 80 rotaties per minuut doet.

Running

Dit is staand fietsen op een vlakke weg. Ook hier haal je zo’n 80 à 110 rotaties per minuut. Houd je lichaam rechtop en kijk vooruit. Je hartslag ligt tussen 75% à 85%.

Staande klim

Hier simuleer je dat je een berg aan het beklimmen bent. Je plaatst de weerstand wat hoger en zorgt voor een 60 à 80-tal rotaties per minuut. Tip: als beginner, bouw je best de weerstand langzaam op.

Jumping

Bij dit type zithouding gaat het om een vloeiende beweging. Je gaat op en neer in het zadel. En dit zonder op je armen te leunen. Je maakt tussen de 80 en 110 rotaties per minuut. Dit is wat moeilijker om onder de knie te krijgen.

Sprinten

Een goede sprint hoeft niet lang te duren. Trek een sprintje van zo’n 15-tal seconden. Kom uit het zadel en laat je snelheid enkele seconden toenemen. Nu ga je weer op de spinfiets zitten en fiets je wat uit.

Extra spinningfiets tips & tricks

 • Probeer minimum 2 keer per week op je spinningfiets te trainen. Je zal zien dat je snel vorderingen maakt.

 • Neem altijd een handdoek bij de hand voor het zweet. Zorg er ook voor dat je tijdens je training ten allen tijde voldoende water bij de hand hebt. Vrijwel iedere spinningbike beschikt over een bidonhouder.
 • Neem voor en na de training de tijd om te stretchen. Kies een aantal rek en strekoefeningen en voer deze uit om je spieren op te warmen en los te maken.
 • Bouw je training rustig op. Je benen zijn niet meteen gewend aan een hoge weerstand. Dus wees voorzichtig en bepaal op een verstandige manier je training. Ter vergelijking: bij fietsen maak je zo’n 90 omwentelingen per minuut, bij spinning ga je boven de 100.
 • Variatie in je training is belangrijk. Varieer bovenstaande trainingsvormen naar eigen wensen. Neem telkens, zeker als beginner, voldoende rust.
 • Je voeding is ook belangrijk. Eet ruim van tevoren een eiwitrijke maaltijd. Net voor de training mag je zeker ook niet te zwaar eten.
 • Focus op je traptechniek. Je training wordt efficiënter als je gebruik maakt van zowel de opwaartse als de neerwaartse beweging van de trappers. Duw dus niet alleen naar beneden, maar trek ook je pedalen weer naar boven.
 • Zorg dat je schouders en ellebogen ontspannen zijn.

Tot zover het artikel ‘Beste spinningfiets 2021’ – Laatste update 08/11/2021

Lees nog berichten in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.