Scroll Top
beste spiraalsnijder

De 6 beste spiraalsnijders van 2024

Maak heerlijke courgetti of andere groentenspirelli.

Groenten snijden kan vervelend zijn, maar met de beste spiraalsnijders wordt het een snelle en efficiënte semi-creatieve bezigheid. Veel mensen zijn tegenwooridg helemaal fan van de gezonde ‘courgetti’. Dit koolhydraatarme alternatief tovert je klassieke pastagerecht om tot een gezonde smaakbom.

Naast courgettes kun je nog een heleboel andere groenten verwerken tot dunne linten of schijfjes. Dit hangt voornamelijk af van je eigen creativiteit, alsook van het type spiraalsnijder. We maken het onderscheid tussen manuele spiraalsnijders en deze die werken op elektriciteit. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. We helpen je uiteraard graag de juiste keuze maken.

Onze selectie spiraalsnijders

Beste prijs-kwaliteit: Gefu Spirelli 2.0

Voordelen:

 • Handig formaat
 • Weinig afval
 • Vlijmscherpe messen in RVS
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen:

 • Groenten dienen het juiste formaat te hebben
 • Beperkt aantal snijmogelijkheden

Deze spiraalsnijder werkt volgens hetzelfde principe als een potloodslijper. Het gaat om een compact model dat bestaat uit twee onderdelen. Het kleinste onderdeel is een resthouder waarop een aantal scherpe pinnen uit RVS gemonteerd zijn. Hierop kun je je groente stevig vastmaken. De houder is geschikt voor groenten met een doorsnede van 20 tot 54 centimeter.

Wanneer je lange groenten wilt verwerken, zoals bijvoorbeeld courgettes of komkommers, kun je deze best iets kleiner maken door ze in twee te snijden. Dit maakt het iets eenvoudiger om de spiraalsnijder te hanteren.

Het tweede onderdeel heeft de vorm van een zandloper. Hierin zitten de messen verwerkt waarmee je de groenten tot slierten kunt snijden. Net zoals bij het slijpen van een potlood, kun je de groente blijven ronddraaien totdat je de gewenste hoeveelheid bereikt hebt.

Bij deze spiraalsnijder van Gefu kun je kiezen uit twee verschillende snijdiktes. Doordat de mesjes gemaakt zijn uit RVS kun je het volledige toestel schoonmaken in de vaatwasmachine. Het overige materiaal bestaat uit kunststof.

Gebruikers vinden de spiraalsnijder soms wat onhandig in gebruik. Let daarom goed op de vorm en het formaat van je groenten. Dit model werd trouwens aangeraden door niemand minder dan Sandra Bekkari zelf.

Beste goedkope: Collie Spiraalsnijder

Voordelen:

 • Compact
 • Budgetvriendelijk
 • Duurzaam materiaal
 • Vaatwasserbestendig
 • E-book met recepten

Nadelen:

 • Beperkte snijmogelijkheden

Zoek je een goedkope manier om courgetti te maken? Dit compacte apparaat ligt gemakkelijk in de hand en koop je aan voor een spotprijsje. Je kunt de werking van dit toestel vergelijken met de spiraalsnijder van Gefu. Aan de hand van manuele draaibewegingen verander je courgettes in dunne spiralen.

Verwacht uiteraard geen uitgebreide functies en een ruim assortiment aan snijstijlen. Met deze spiraalsnijder kun je eenvoudig testen of het hele courgetti gebeuren wel iets voor jou is.

Na het koken kun je het toestel gemakkelijk opbergen in je keukenkast. Het neemt namelijk bijzonder weinig plaats in.Het mes binnenin is gemaakt uit roestvrij staal waardoor je het volledige apparaat kunt schoonmaken in de vaatwasmachine. Je kan de meeste vuiligheid voordien al even verwijderen met het meegeleverde poetsborsteltje.

Bij de aankoop van deze goedkope spiraalsnijder krijg je een e-book waarin je verschillende recepten kan terugvinden. Zo kun je alvast wat gezonde inspiratie opdoen voor een nieuwe creatie.

Beste multifunctionele: spiraalsnijder met zuignap

Voordelen:

 • BPA vrij
 • Geschikt voor verschillende groenten
 • Vijf verschillende standen
 • Opvouwbaar model

Nadelen:

 • Complex design
 • Geen opvangbak

Zoek je een multifunctionele spiraalsnijder die geschikt is voor meerdere groenten? Deze spiraalsnijder is bruikbaar voor heel wat groenten die vaak niet in het klassieke model passen. Denk hierbij aan pastinaak, zoete aardappel, biet of zelfs een flespompoen.

Kies daarnaast nog uit vijf verschillende standen om spaghetti, noedels, linten, julienne staafjes of wokkels te bereiden. Met deze spiraalsnijder zet je originele gerechten op tafel. Gebruik groenten in de vorm van originele pasta of voeg ze toe aan je favoriete slaatje.

Op het eerste zicht oogt het toestel wat complex doordat het een opvouwbaar design heeft. Dit maakt het echter wel eenvoudig om de spiraalsnijder nadien compact op te bergen. De onderkant van het toestel is voorzien van zuignappen om een stabiele werking te garanderen. Na het snijden kun je de losse onderdelen gemakkelijk in de vaatwasmachine kwijt.

Tot slot is dit toestel BPA vrij. Bisfenol A is een chemische stof die vaak in plastic voorkomt. Gezien de spiraalsnijder in aanraking komt met onze voeding zijn we blij dat deze stof niet aanwezig is in dit toestel.

Deze spiraalsnijder leent zijn ontwerp van de iets bekendere (en duurdere) spiraalsnijder van Lurch, de Super Spirali.

Voordelen:

 • Elektrisch toestel
 • Vrij van BPA
 • Receptenboekje meegeleverd
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen:

 • Laatste stuk kan blijven steken
 • Rechte invoerhuls

Deze elektrische spiraalsnijder van Domo neemt al het werk uit je handen. Je kan het toestel gebruiken voor groenten, maar evenwel voor hard fruit. Het design heeft een stijlvolle afwerking en bestaat voornamelijk uit plastic, weliswaar BPA vrij.

Bij je aankoop krijg je drie verschillende messen meegeleverd. Deze zitten veilig verwerkt in een opzetstuk. Langs de bovenzijde van het toestel kun je gemakkelijk wisselen tussen de verschillende messen. Deze bestaan trouwens uit roestvrij staal.

Dit model is geschikt voor het snijden van groenten en fruit met een diameter van 2,5 tot 6 centimeter. Appels dien je dus in kleinere stukken te snijden, gezien deze vaak een grotere diameter hebben. Andere groenten kun je uiteraard ook versnijden tot ze in het toestel passen. Tijdens het snijden worden de slierten opgevangen in een opvangbak.

De gebruikers geven aan dat het laatste stukje van de groente kan blijven steken. Dit vraagt dus enige tussenkomst van de chef. Gezien de invoerhuls een rechte vorm heeft is het toestel niet ideaal voor groenten met een afwijkende vorm. Tot slot kunnen de losse onderdelen in de vaatwasser geplaatst worden na gebruik.

Professionele spiraalsnijder: Kitchenaid 5KSM1APC

Voordelen:

 • Veelzijdig instrument
 • Ontpitten en schillen mogelijk
 • Uitgebreide set messen in RVS
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen:

 • Prijzig
 • Geen kwalitatieve opbergdoos
 • Enkel mogelijk in combinatie met keukenrobot van Kitchenaid

Dit spiraalhulpstuk koop je aan in de vorm van een accessoire. Je kan het namelijk bevestigen op de naaf van je huidige keukenrobot. Let op, dit dient wel de keukenrobot te zijn van Kitchenaid. Het principe van een vaste keukenrobot met verschillende, losse accessoires kun je ook terugvinden bij de keukenrobots van het merk Kenwood.

Uniek aan deze spiraalsnijder is de mogelijkheid om te ontpitten en te schillen. Je kan appels bijvoorbeeld gemakkelijk ontkernen en in schijfjes snijden voor je appeltaart. Heb jij ook een hekel aan het schillen van aardappelen? Dit hulpstuk neemt het klusje volledig uit je handen.

Bij de aankoop van deze doos krijg je een mooi assortiment van vijf verschillende snijmessen. Verwacht echter niet te veel van de handige opbergdoos. Deze blijkt niet van hoge kwaliteit te zijn.

De messen daarentegen bevestigen opnieuw dat Kitchenaid een merk van uitstekende kwaliteit is. De term ‘spiraalsnijder’ voldoet dan ook niet echt voor dit multifunctionele hulpstuk. Wanneer je slechts occasioneel courgetti zou willen maken voldoet een eenvoudige spiralizer vermoedelijk aan jouw wensen.

Dit professionele hulpstuk daarentegen maakt het mogelijk om grote hoeveelheden groenten te versnijden met een uiterst verfijnde afwerking. Elke spiraal zal dezelfde afwerking vertonen en het gehele proces verloopt vlot en moeiteloos.

Linkshandige spiraalsnijder: Handy Spiralizer

Voordelen:

 • Compact
 • Goedkoop
 • Eenvoudig

Nadelen:

 • Enkel geschikt voor kleine porties

Tupperware kennen we van de vele kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik. Oorspronkelijk lag hun focus op handige opbergbakjes om voeding luchtdicht te bewaren. Ondertussen hebben ze hun assortiment ruimschoots aangevuld met nieuwigheden, waaronder de Handy Spiralizer.

Dit toestelletje bestaat zowel in de vorm van een spaghettisnijder als in de vorm van een tagliatellesnijder. Voor een kleine prijs haal je ook de laatste vorm in huis. Door middel van een draai- en kliksysteem bevestig je de snijvorm op de juiste plaats.

Nadat je het eenvoudige apparaat in elkaar gestoken hebt, kun je aan de slag met je groenten. Grote groenten kun je best in kleinere stukken snijden. Zo heb je meer grip op het toestel. Volgens de beschrijving is dit ook geschikt voor linkshandigen.

Dankzij het compacte formaat kun je deze spiraalsnijder overal kwijt. Natuurlijk is dit toestel niet geschikt voor grote hoeveelheden courgetti. Dit zou je heel wat draaiwerk opleveren. Verder ben je qua snijmogelijkheden ook beperkt. Hou het met deze spiraalsnijder op een kleine portie, en dan is dit toestel zeker een goede aanwinst.

Tot zover artikel ‘De 6 beste spiraalsnijders van 2024’. Hiermee maak je dus spiraalgroenten, voor het snijden in schijven kijk je best naar keukenmandolines. Bekijk hier ook onze favoriete sapcentrifuges om je gezonde levensstijl compleet te maken.

beste spiraalsnijder
Afbeelding: GEFU

Waar op letten bij het kopen van een spiraalsnijder?

Ontwerp

De keuze voor de beste spiraalsnijder is afhankelijk van hoe vaak je het toestel wenst te gebruiken. Een occasionele liefhebber van courgetti heeft vermoedelijk voldoende aan een handmatig model.

Deze compacte toestellen nemen heel wat snijwerk uit je handen, maar je dient nog steeds fysiek de courgette tot spiralen te draaien. Sommige spiraalsnijders hebben een ingebouwd reservoir dat je courgetti opvangt tijdens het snijden.

Wens je het toestel ook te gebruiken voor andere zaken zoals schillen en ontpitten? Dan kies je best een multifunctioneel apparaat met verschillende snijmogelijkheden. Denk hierbij aan de uitgebreide mogelijkheden van de Kitchenaid.

Hou wel rekening met de extra plaats die je voor een dergelijk toestel nodig hebt. Daar waar je een handmatig toestel vaak in een schuif kwijt kan, dien je voor de grotere modellen meer plaats in je keukenkast te voorzien.

Aandrijving

De spiraalsnijders kunnen we onderverdelen in twee groepen: de handmatige toestellen en de toestellen die werken op elektriciteit. Een spiraalsnijder zal zonder twijfel heel wat snijwerk op zich nemen. Alleen dien je met een handmatig model zelf de draaibewegingen te maken. Sommige mensen ervaren dit als vermoeiend, zeker als je grote hoeveelheden dient te verwerken.

Een elektrisch toestel neemt ook deze taak van je over. Het voordeel daarvan is dat het resultaat een professionele afwerking heeft. Elke spiraal zal namelijk dezelfde vorm hebben. Je krijgt een professioneel resultaat voor een minimum aan moeite.

Zet je spiraalsnijder alvast aan het werk tijdens de bereiding van het deeg voor je appeltaart. Zo heb je de appelschijfjes klaar op het moment dat het deeg in de taartvorm mag. Enkel nog de schijfjes rangschikken, en klaar is Kees.

Aantal messen

Ga in je zoektocht naar een goede spiraalsnijder zeker op zoek naar messen uit roestvrij staal. Dit garandeert een duurzame werking van je apparaat en zorgt ervoor dat je de messen in de vaatwasser kwijt kan na het koken. Hoe meer messen je krijgt meegeleverd, hoe meer variaties je kan maken in je gerecht.

Verschillende snijmogelijkheden maken het leuk om te experimenteren met allerlei groenten. Zo kun je bijvoorbeeld appels in schijfjes snijden, aardappelen schillen of een bord vol courgetti maken met eenzelfde keukentoestel. Een fijn krulmes is bijvoorbeeld ideaal voor het maken van knapperige groentechips. Deze kan je nadien in de oven bakken met wat zout en olie. Zo zie je maar dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Onderhoud

Ben je klaar met het bereiden van je creatieve gerecht? Natuurlijk willen we na het koken zo snel mogelijk genieten van een ontspannende avond. Veel afwaswerk hoort daar natuurlijk niet bij. Let daarom goed op de materiaalkeuze van je spiraalsnijder. Bestaan de messen uit roestvrij staal? Dan kun je de spiraalsnijder schoonmaken in de vaatwasmachine.

Het spreekt voor zich dat de manuele modellen vaak kleiner zijn van formaat. Ze moeten namelijk goed in je hand passen. Deze kleine modellen kun je eenvoudig afspoelen onder stromend water. Sommige manuele spiraalsnijders zijn voorzien van een handig schoonmaakborsteltje. Let daarom vooral bij de grotere toestellen op dat alles vlot in de vaatwasser past.

goede spiraalsnijder
Afbeelding: KITCHENAID

FAQ – vaak gestelde spiraalsnijder vragen

Wat kost een spiraalsnijder?

Goedkope modellen kosten 10 tot 15 euro maar gaan snel kapot. Een goede spiraalsnijder koop je ergens tussen de 25 en 65 euro. Voor premium spiraalsnijders of professionele modellen schiet de prijs op naar +100 euro.

Welke groenten kunnen in een spiraalsnijder?

Je kan heel wat groenten (of fruit) kwijt in een spiraalsnijder. Ze moeten zacht genoeg zijn om geschild te worden, maar ook hard genoeg om hun vorm aan te houden. Wortels, courgette, appels, peren, uien, zoete patat, patatten, komkommer, ….

Handmatig of elektrische spiraalsnijder?

Een makkelijke keuze gezien het verschil in prijs. Voor thuis of sporadisch gebruik ga je voor een klein compact manuele spiraalsnijder. Kook je professioneel of heel vaak, dan kies je voor een elektrische spiraalsnijder. Denk ook aan de levensduur van het product, kies voor kwaliteit over prijs.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 13 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, ontwerp, snijders, aandrijving en prijs.

Tot zover het artikel beste spiraalsnijder

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.