Beste spiraalsnijder

Het kopen van een spiraalsnijder beëindigt jouw lijdensweg van dagelijks langdurig en arbeidsintensief snijwerk te leveren. Een spiraalsnijder verandert de manier waarop je naar groenten en fruit kijkt. Met dit praktisch keuken gereedschap snij je lange krullende slierten die zorgen voor de extra dimensie op jouw bord. De spiraalsnijder wordt echter vaak verward met de mandoline, waarmee je korte dunne reepjes snijdt. Over de beste mandolines op de markt lees je hier meer. Met onze Top 5 spiraalsnijders hieronder zetten we je op weg naar een vernieuwde en gevarieerde kookstijl. Onderaan de pagina vind je ons onderzoek terug.

Een spiraalsnijder kan je ook kopen als onderdeel van een keukenrobot. Zin in één keukentoestel voor al het kookplezier – bekijk dan ook de ‘top 5 beste keukenrobot‘.

Beste spiraalsnijder 2020

GEFU SPIRELLI 2.0 SPIRAALSNIJDER

Deze spiraalsnijder heeft de vorm van een zandloper en ligt aangenaam in de hand. De groente pin je vast op de handige resthouder, die ook veiligheid garandeert. Net zoals met een potloodslijper versnij je in een simpele handomdraai jouw favoriete groente tot lange krullende slierten. Je kiest zelf één van de twee standen en snijdt de slierten op je geprefereerde dikte.

De vlijmscherpe messen van de GEFU Spirelli 2.0 zijn gemaakt van roestvrij staal. Bovendien kan je deze spiraalsnijder schoonmaken in de vaatwasser, dat bespaart je heel wat prulwerk. Voor mensen die liever een groter model hebben is er ook de GEFU Spirelli 3.0.

“Beste in de hand spiraalsnijder” – Doorgelicht

Ben jij een echte creatieveling in de keuken die graag voor veel variatie op het bord zorgt? Dan is de Spirali van Lurch het gedroomde keuken gereedschap voor jou. Deze spiraalsnijder snijdt niet enkel lange krullende slierten, maar ook julienne reepjes en mandoline schijfjes.

“Beste multifunctionele spiraalsnijder” – Doorgelicht

Je plaatst deze stevige spiraalsnijder op eender welk tafelblad en de antislip onderkant zorgt voor een stabiele werkomgeving. Bij deze spiraalsnijder klem je de groente vast en draai je vervolgens aan de hendel om de groente te snijden. Dit gaat moeiteloos en snel.

De elektrische spiraalsnijder van Domo neemt het werk letterlijk en figuurlijk uit jouw handen. Met een simpele druk op de knop verdwijnt je groente in de machine en komt hij er in lange krullende slierten weer uit. De drie verschillende types messen zorgen ervoor dat je de groenten of het fruit op verschillende diktes kan snijden.

“Beste elektrische spiraalsnijder” – Doorgelicht

Deze spiraalsnijder valt bovendien makkelijk te reinigen doordat je de onderdelen kunt loskoppelen. Het makkelijke onderhoud maakt dit een onverslijtbaar toestel.

De Buazelli spiraalsnijder heeft jou maar liefst 9 verschillende snijvormen te bieden. De drie verschillende snijbladen met uitgebreide mogelijkheden openen deuren naar eindeloze inspiratie in de keuken. Je draait de courgettes, aardappels, wortels en soortgelijken soepel door de spiraalsnijder via de hendel.

“Beste goedkope spiraalsnijder” – Doorgelicht 

De spiraalsnijder kan losgekoppeld worden en is bestand tegen de vaatwasser. Het roestvrije staal van de messen zorgt voor een duurzame en onverminderde snijkracht op lange duur.

Deze spiraalsnijder komt van het enorm populaire merk KitchenAid. Dit merk staat garant voor strakke designs en duurzaamheid. Kortom, deze spiraalsnijder is werkelijk niet kapot te krijgen en is bovendien een streling voor het oog. De KitchenAid spiraalsnijder is gemaakt van roestvrij staal en de makkelijk loskoppelbare mesjes mogen zo in de vaatwasser.

“KitchenAid spiraalsnijder voor keukenrobot” – Doorgelicht

De zilverachtige kleur en het mooie ontwerp maken dat deze spiraalsnijder uitstekend in jouw keuken past. Je betaalt natuurlijk wel iets meer voor dit product van uitzonderlijke kwaliteit. Heb je nog geen keukenrobot dan kan je terecht op onze ‘top 5 beste keukenrobot‘.

Het onderzoek

Waarom een spiraalsnijder kopen?

 Dagelijks groenten eten is heel gezond, maar er is een keerzijde aan de medaille. De bergen snijwerk die verzet moeten worden gaan al gauw vervelen. De spiraalsnijder lost dit probleem op. Je snijdt er op een eenvoudige en efficiënte manier lange slierten mee. Bovendien is een spiraalsnijder ook veel veiliger en zorgt het voor de extra creativiteit en afwisseling in je maaltijden. Je zult werkelijk versteld staan van alle mogelijkheden die een spiraalsnijder met zich meebrengt.

Spiraalsnijder kopen
waar moet ik op letten?

Spiraalsnijder met meerdere messen

De snijmogelijkheden die een spiraalsnijder biedt zijn afhankelijk van het aantal messen die meegeleverd worden. Meerdere messen zorgen ervoor dat je verschillende diktes van slierten kan snijden. Soms is het ook mogelijk dat je er andere vormen mee kan maken. Het is belangrijk dat de messen van roestvrij staal zijn.

Aangezien we hardere groenten en fruit willen snijden is het belangrijk dat de spiraalsnijder van kwalitatief materiaal is gemaakt. De vlijmscherpe messen zorgen ervoor dat je moeiteloos de groenten versnijdt tot lange slierten. Het is dus belangrijk dat deze niet te snel bot worden. Een robuuste spiraalsnijder van topmateriaal vermijdt vroegtijdige slijtage en mankementen zoals een wiebelende draaihendel.

Makkelijk te gebruiken spiraalsnijder

De staande spiraalsnijders die je op het aanrecht kan plaatsen worden algemeen gebruiksvriendelijker ervaren dan de versie die je in je hand houdt. De gemakkelijkheid waarmee je groenten kan klemmen en door de spiraalsnijder draaien zijn belangrijk voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Verschillende mesjes geven verschillende vormen. Zo kan je kleine schijfjes hebben of grote schijfjes. Door het juiste toestel en accessoires te gebruiken kan je zelf spaghetti van groenten maken.

Spiraalsnijders kunnen naargelang het model redelijk groot zijn. Het is altijd een goed idee om bij aankoop te overwegen of je de spiraalsnijder makkelijk kan opbergen na gebruik.

Om de spiraalsnijder zo lang mogelijk te kunnen gebruiken is het belangrijk dat hij goed onderhouden wordt. Het schoonmaken wordt vaak ervaren als een lastige klus. Er zijn spiraalsnijders die vaatwasserbestendig zijn, dat zal je veel werk besparen. Hierbij dient wel gezegd te worden dat veelvuldig gebruik van de vaatwasser in bottere messen kan resulteren. Anderen kan je dan weer makkelijk uit elkaar halen en handmatig schoonmaken.

Verschillende soorten spiraalsnijders

Elektrische spiraalsnijder

Met de elektrische spiraalsnijder hoef je zelf geen werk te leveren. Je groenten worden snel en precies versneden. Zo bespaar je tijd en moeite.  Dit model is ideaal voor mensen die de spiraalsnijder regelmatig willen gebruiken. 

Tafelblad spiraalsnijder

Deze spiraalsnijder plaats je op elk recht ondervlak. De tafelblad spiraalsnijder is erg handig in gebruik. Je zet hem op het tafelblad en door de zuignappen onderaan kan je stabiel aan het werk. De tafelblad spiraalsnijder is vaak groter en dus moeilijker opbergbaar.

Potloodslijper spiraalsnijder

Wie liever voor een kleiner model gaat en wat manueel werk niet schuwt is goed af met een potloodslijper spiraalsnijder. Deze spiraalsnijder is vaak goedkoper en makkelijker op te bergen. Je gebruikt hem zoals een potloodslijper en draait de groente er dus handmatig door.

Hoe werkt een spiraalsnijder

Hoe het werkt is echt niet zo moeilijk. Door het draaien, met de hand of elektrisch, draaien de groenten door de mesjes heen. Hierdoor krijg je mooie sneetjes. Gebeurt dit niet dan is de groente te hard (of groot) of het mes te bot. Daarbuiten werkt een elektrisch toestel net zoals een manueel toestel. Draaien is de opdracht, met of zonder knopje. Elk toestel heeft een eigen manier van aan- en uitzetten.

Comments (2)

[…] Meer groenten snijders, lees dan ook de ‘TOP 5 Beste elektrische spiraalsnijders‘ […]

[…] Meer groenten snijders, lees dan ook de ‘TOP 5 Beste elektrische spiraalsnijders‘ […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.