Beste Staafmixer

Volgens ons is de Philips Avance HR1673 de beste staafmixer die je momenteel kunt kopen. Deze Philips staafmixer heeft een comfortabele grip, een hoog vermogen en kan je gemakkelijk met 1 hand bedienen. We vergelijken deze staafmixer nog met een Braun staafmixer en een Bamix staafmixer. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een staafmixer.

Onze top 5 – Beste Staafmixers

Volgens onderzoek is de Philips Avance HR1673 de beste staafmixer die je momenteel kunt kopen. Deze Philips staafmixer heeft een comfortabele grip, een hoog vermogen en kwalitatieve accessoires aan een betaalbare prijs.

Het handige van deze staafmixer is dat je de snelheid kunt bepalen door harder te knijpen. Hierdoor moet je niet elke keer stoppen met mixen om de snelheid aan te passen. Maar het belangrijkste is dat je telkens een mooi resultaat hebt dankzij het hoog vermogen. Of je nu soep of een smoothies wilt maken, zonder spatten krijg je een mooi glad resultaat zonder stukjes. Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en performante staafmixer met veel accessoires kunnen we deze Philips staafmixer aanraden.

Deze Braun Multiquick staafmixer is wat goedkoper dan de Philips staafmixer. Ondanks de lagere prijs wordt samen met de staafmixer ook een garde, hakmolen en maatbeker geleverd. Dat is 1 hakmolen minder dan bij de Philips Avance HR1673 maar voor mensen die niet zo vaak een hakmolen gebruiken kan dat geen kwaad.

Het enigste nadeel is dat Braun Multiquick een lager vermogen waardoor je meer tijd gaat moet uittrekken om aan hetzelfde resultaat te geraken. We kunnen deze Braun staafmixer aanraden aan mensen die een volledig pakket willen zonder al teveel geld te moeten uitgeven.

De Bosch ErgoMixx is een interessante keuze wanneer de Philips staafmixer of de Braun MultiQuick niet beschikbaar zijn. Het heeft bijna identieke prestaties en uitrusting als de Braun MultiQuick 3. In vergelijking met de Philips Avance heeft het 1 hakmolen minder.

De Bamix Mono M200 is een staafmixer met een stevige bouwkwaliteit die gemaakt is voor professioneel gebruik. Het toestel is gebouwd vanuit een standpunt om een duurzaam product te maken. Hierdoor is er geen afneembare staaf waardoor je de messen direct op de as van de staaf moet plaatsen. Dit zorgt voor een stevigere staafmixer omdat er minder plastic onderdelen zijn, langs de andere kant is het minder onderhoudsvriendelijk.

Door deze ontwerpkeuze komt deze Bamix staafmixer ook zonder hakmolen. Door de stevige aankoopprijs kunnen we deze staafmixer enkel aanraden aan mensen die op zoek zijn naar het beste en een toestel willen dat zeer lang zal meegaan.

De Inventum CMX 435S is een goedkope staafmixer zonder poespas. Deze goedkope staafmixer is bijna de helft goedkoper in vergelijking met de Philips staafmixer. Het prijsverschil zit hem in het feit dat er geen hakmolen meegeleverd wordt. Maar als je niet van plan om je staafmixer te gebruiken om groenten of noten fijn te malen heb je geen hakmolen nodig. Voor mensen die een staafmixer zoeken om enkel soep te mixen of eiwit op te kloppen is deze staafmixer van Inventum voldoende.

Het onderzoek

Staafmixer vs blender

Een staafmixer wordt vooral gebruikt voor het maken van soep. Je kan hiervoor ook een blender gebruiken maar die zijn niet allemaal geschikt om warme soepen in te maken. Het materiaal van de beker moet namelijk hittebestendig en dat is bij veel blenders niet het geval. Het voordeel van een staafmixer is dat je soep direct in de pot kunt mixen waardoor je geen bijkomende potten of bekers moet vuil maken.

Staafmixers komen vaak ook met extra accessoires waardoor je er gemakkelijk mee dipsaus, mayonaise, pesto, slagroom of babypapjes mee kunt maken. Maar ook om kleine hoeveelheden noten of uien te malen is het gemakkelijker om een staafmixer te gebruiken in plaats van een blender.

Als vuistregel mag je onthouden dat een staafmixer meer geschikt is voor het lichte werk of voor het mixen van kleine hoeveelheden. Wanneer je daarentegen veel smoothies, cocktails of soepen gaat maken dan kan het de moeite zijn om te investeren in een blender. Zeker voor zwaardere recepten zoals het maken van amandelboter ga je niet kunnen maken met een staafmixer.

Staafmixer kopen

Waarop moet ik letten

Accessoires

Wanneer je een staafmixer koopt let er dan op dat je er een neemt met een verwijderbare staaf. Dit zorgt er niet enkel voor dat je verschillende accessoires kunt aansluiten maar het scheelt ook in onderhoudsgemak. Wanneer je de staaf kunt verwijderen kun je namelijk alle accessoires gemakkelijk afwassen zonder je zorgen te maken over water dat in de motor zou kunnen terechtkomen.

Weet dat de duurste staafmixers zoals de Bamix staafmixer geen verwijderbare staaf hebben omdat ze gemaakt zijn op commercieel gebruik. Deze staafmixers zijn gemaakt met oog om een zo goed mogelijke bouwkwaliteit te bekomen zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Standaard accessoires zijn een mixer, een garde en een hakmolen. Een mixer zal je het vaakst gebruiken om je soepen mee te mixen terwijl een garde handig is om slagroom te maken of eiwit mee op te kloppen. Een hakmolen is handig om noten of uien te malen zonder vuiligheid. Soms wordt er ook een maatbeker meegeleverd wat handig kan zijn om bijvoorbeeld mayonaise te maken.

Prestatie

De prestatie van een staafmixer meten aan de hand van twee zaken. Een staafmixer moet een soep glad kunnen mixen en het moet dat kunnen zonder te spatten. Het vermogen van de staafmixer moet sterk genoeg zijn zodat er een vortex gecreëerd wordt. Een vortex is belangrijk zodat al het eten meerdere keren door de messen van de staafmixer gaan. Enkel op die manier kun je een gladde soep bekomen zoals je die op TV ziet. Wanneer je een soep aan het mixen bent wil je geen gloeiend hete soep op de grond of op je handen spatten. Vermijd daarom mixers die openingen voorzien in de afschermingen van de messen van de staafmixer.

Ontwerp

Qua ontwerp raden we aan om voor een staafmixer te gaan die gebruik maakt van RVS (roestvrij staal) accessoires. RVS is een duurzaam materiaal en bestand tegen hitte. Dat is belangrijk omdat minderwaardig materiaal kan buigen door de hitte wanneer je soep gaat mixen. Vermijd dus accessoires die gemaakt zijn van plastic omdat deze minder geschikt zijn voor het mixen van hete soep.

Sommige goedkopere staafmixers hebben een korte staaf waardoor je soms niet helemaal tot de bodem geraakt van diepe soeppotten. Let er dus op dat je geen korte staafmixer koopt maar ga bij voorkeur voor een grotere staafmixer. Sometimes bigger is better.

Comments (1)

[…] naar een goedkoop toestel om eiwit op te kloppen of groenten te versnijden kijken beter naar een staafmixer. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.