Scroll Top
Mini stepper

De 6 beste steppers voor je home gym van 2024

Werk zowel aan je spieren als aan je conditie.

De beste stepper is het ideale cardiotoestel om thuis je lichaam in vorm te houden. Cardio helpt je om gewicht te verliezen of gewoon om je conditie op peil te houden. Aan de hand van stapbewegingen worden ook de been-, bil- en buikspieren versterkt.

Het resultaat is dus een win-win, een betere conditie en afgetrainde benen. Omdat je thuis kunt blijven moet je geen tijd verliezen om naar de fitness te gaan. Bovendien spaar je maandelijks heel wat geld uit door geen fitness abonnement te betalen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende opties van VirtuFit, Tunturi en Sportstech. Daarbij hebben we rekening gehouden met het gebruiksgemak, de afmetingen en het maximaal gewicht. Lees hier verder om de beste stepper voor jou te vinden.

Onze selectie steppers

Beste prijs-kwaliteit: VirtuFit ST10

Voordelen:

 • Diverse weerstanden
 • Antislippedalen
 • Makkelijk op te bergen
 • Met display
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Display niet altijd accuraa

VirtuFit bracht een goede stepper voor een eerlijke prijs op de markt. Het kleine formaat van deze stepper maakt dat dit het ideale fitnessapparaat is om in huis te hebben. Met dit kleine toestel kan het hele lichaam getraind worden. Je kan ermee je conditie op peil houden, afvallen of je spieren versterken. De stepper is handig voor de been-, bil- en buikspieren, maar ook voor de armspieren dankzij de bijhorende weerstandsbanden. Doordat deze stepper compact is, berg je hem makkelijk op.

De weerstandsbanden bieden je de mogelijkheid om een full body workout met de stepper uit te voeren en alle spieren aan te spreken. Niet enkel het onderlichaam wordt zo onder handen genomen, maar ook het bovenlichaam. Van de beenspieren worden zowel de binnenste als de buitenste beenspieren aangesproken dankzij de zijwaartse bewegingen. Er zijn diverse weerstandniveaus waardoor je nog meer variatie in je training kan brengen.

Om je oefeningen extra comfortabel te maken zijn de pedalen bekleed met een antisliplaag, wat een stabiele houding verzekert. Dit zorgt ervoor dat je de stapbewegingen kan maken zonder van je stepper af te glijden. Het aantal stappen wordt ook weergegeven op het display samen met de tijd en de verbrande calorieën. Houd er rekening mee dat het display niet altijd accuraat is.

Beste mini: TUNTURI STEPPER

Voordelen:

 • Diverse weerstanden
 • Antislippedalen
 • Makkelijk op te bergen
 • Met display

Nadelen:

 • Te weinig weerstand voor sommigen
 • Redelijk luid

Deze compacte stepper van Tunturi biedt je een kwalitatieve training thuis. Doordat de stepper zo klein is van formaat kan je hem overal neerzetten zonder dat het apparaat veel ruimte in beslag neemt. Er is geen installatie vereist. Je neemt de stepper en plaatst hem waar je maar wilt. Na je training schuif je de mini stepper zo weer onder de kast of onder de zetel.

Zo kan je ‘s avonds voor de televisie je workout doen terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je van de pedalen glijdt, want ze zijn voorzien van een antisliplaag waardoor je een goede grip hebt. Wat sommigen wel minder aangenaam vinden is het geluid van de stepper. Indien je na een bepaalde gebruiksperiode te veel lawaai ervaart kan het nuttig zijn de stepper even te smeren.

Deze mini stepper versterkt zowel de beenspieren als de bilspieren. Naast spieropbouw gaat ook de conditie er goed op vooruit. Of je nu een beginner of een fanatieke sporter bent maakt niet uit. Er zijn diverse weerstanden mogelijk. Toch ervaren sommigen nog te weinig weerstand op het zwaarste niveau. Ben je dus een gevorderde krachtsporter, dan kan je beter gaan voor een stepper met een hogere weerstand. Je training kan opgevolgd worden op het display. Het display geeft de tijd, het aantal stappen en de verbrande calorieën weer.

Beste inklapbare: Sportstech VC300

Voordelen:

 • Steppen en climben
 • Antislipondergrond
 • Makkelijk op te bergen
 • Met display

Nadelen:

 • Slechts één weerstand
 • Duur

De Vertical Climber VC300 van Sportstech is een multifunctioneel fitnessapparaat om het gehele lichaam met één toestel in vorm te houden. Het ontwerp combineert twee apparaten, namelijk een stepper en een climber. Met een climber train je vooral billen en benen en verbeter je je coördinatie. Voor het verbeteren van de conditie is de VC300 uitermate geschikt, maar ook voor spieropbouw ben je hier aan het juiste adres.

De combinatie van twee apparaten zorgt ervoor dat er extra calorieën verbrand worden, wat de conditie ten goede komt. Daarnaast worden diverse spieren aangesproken doordat natuurlijke klimbewegingen nagebootst worden. Zo kunnen de arm-, been- en bilspieren met één toestel getraind worden. Dit kan wel enkel op één vooringestelde weerstand. Je kan je training volgen op het multifunctionele display waarop een timer, calorieteller en stappenteller te vinden is. Zo weet je precies hoelang je al aan het trainen bent en wat je al verbrand hebt.

Bij het afronden van je training is het apparaat makkelijk op te bergen dankzij het eenvoudige vouwsysteem. Zo kan je na gebruik het toestel aan de kant zetten zodat het geen ruimte in beslag neemt. De handleiding is vrij beperkt en niet in het Nederlands, maar het inklapsysteem wijst zichzelf uit. Bij het weer openklappen van de stepper wordt de vloer beschermd dankzij het antislipmateriaal op de poten. Ten slotte is deze twee-in-een stepper en climber een van de duurdere toestellen uit onze selectie.

Beste professionele: Sportstech STX300

Voordelen:

 • Steppen en twisten
 • Antislippedalen
 • Makkelijk op te bergen
 • Inclusief weerstandsbanden
 • Met nauwkeurig display

Nadelen:

 • Weerstandsbanden zijn fragiel
 • Beperkte handleiding

Deze professionele stepper van Sportstech heeft een multifunctioneel ontwerp. Je kan al je spieren effectief trainen met slechts een apparaat. De stepper combineert twee apparaten, namelijk de expander en de stepper. Door de meegeleverde expander weerstandsbanden kan het bovenlichaam getraind worden tegelijk met het onderlichaam. Gebruikers geven wel mee dat de weerstandsbanden fragiel zijn en dat je er niet te veel kracht op kan zetten.

De stepper zelf is voorzien van een extra twist-functie om je benen en billen optimaal vorm te geven. Afhankelijk van je niveau kan je het bewegingsbereik van de stepper aanpassen. Een klein bewegingsbereik simuleert normaal lopen terwijl een groot bewegingsbereik wandelen of bergklimmen nabootst.

Verschillende details zijn toegevoegd aan deze professionele stepper voor een optimale training. Zo hebben de pedalen een antislipmateriaal wat zorgt voor extra grip. Je kan het toestel zelfs zonder schoenen gebruiken aangezien de antisliplaag ook zorgt voor een voetmassage. Verder heeft de stepper een gedetailleerd display dat nauwkeurig je trainingstijd, verbruikte calorieën en aantal stappen registreert. Bij het ontwerp is gegaan voor een compact model zodat je het eenvoudig kan opbergen en verplaatsen.

Beste goedkope: Ultrasport stepper

Voordelen:

 • Diverse weerstanden
 • Antislippedalen
 • Inclusief weerstandsbanden
 • Met display
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Display niet altijd accuraat
 • Slechts belastbaar tot honderd kilogram

Ultrasport heeft een goedkope stepper ontwikkeld. De mini stepper is voorzien van weerstandsbanden voor de armen zodat het volledige lichaam getraind kan worden. Niet enkel de been- en bilspieren worden aan het werk gezet, maar ook de armspieren. Zo hoef je geen verschillende apparaten in huis te halen, maar kan je met één toestel je volledige lichaam aan het werk zetten en dat voor een redelijke prijs. De stepper is makkelijk op te bergen thuis dankzij het compacte formaat.

Je kan je lichaam blijven uitdagen dankzij de instelbare weerstand. Op het display worden het aantal stappen per minuut, de verbrande calorieën en de trainingstijd weergegeven. Houd er hierbij rekening mee dat deze gegevens niet altijd helemaal correct zijn. Het aantal stappen of calorieën wordt zo accuraat mogelijk weergegeven, maar er is een foutenmarge. Om ervoor te zorgen dat je stabiel staat op de stepper hebben de pedalen een antisliplaag. Deze stepper is geschikt voor personen met een gewicht tot honderd kilogram.

Beste stevige: Everfit mini stepper

Voordelen:

 • Antislippedalen
 • Met handgrepen
 • Met display op hoogte
 • Grote stabiliteit

Nadelen:

 • Slechts één weerstand
 • Moeilijker op te bergen
 • Slechts belastbaar tot honderd kilogram

De Everfit stepper zorgt voor extra stabiliteit dankzij zijn zwaardere gewicht. Met een gewicht van dertien kilogram blijft het apparaat stevig op de grond staan. Een stabiele houding wordt nog meer verzekerd dankzij de handgrepen. Tijdens de stapbewegingen kan je deze handgrepen vasthouden waardoor je minder moet balanceren. Daarnaast plaats je je voeten op pedalen met een antisliplaag voor een nog betere positie.

Het display met de tijd, het aantal stappen en de verbrande calorieën staat op ooghoogte en is dus makkelijk zichtbaar, met behoud van een stabiele houding. De training kan wel enkel op één vooringestelde weerstand uitgevoerd worden. Dit niveau is matig intensief en geschikt voor de gemiddelde sporter.

Het zwaardere gewicht en het grotere formaat van de stepper zorgen houdt in dat de verplaatsing en het opbergen van deze stevige stepper iets moeilijker is dan bij een mini stepper. Je schuift het apparaat niet zo eenvoudig onder een zetel of tafel. Let er ook op dat het maximaal belastbare gewicht van de stepper slechts honderd kilogram is. Indien je meer weegt, is het verstandig te gaan voor een stepper met een groter belastbaar gewicht.

beste steppers
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een stepper?

Afmetingen

Steppers komen in verschillende groottes en maten. Zo kan het toestel zelf groter of kleiner zijn, maar ook de maat van de pedalen kan verschillen. Zorg er bij de aankoop van een stepper voor dat de pedalen groter zijn dan je eigen schoenmaat zodat je voeten comfortabel op de pedalen passen.

Het apparaat zelf moet voor een stabiele positie minimaal 40 centimeter lang en 35 centimeter hoog zijn. Als je de stepper graag onder je bureau of onder een tafel gebruikt is het extra belangrijk om naar de hoogte te kijken. Zorg er dan voor dat de stepper tussen de 20 en de 30 centimeter hoog is. Bij een te hoge stepper zullen je knieën tegen de tafel komen.

Maximaal gewicht

Elke stepper kan een maximum aan gewicht dragen. Voor je een stepper koopt is het belangrijk om te kijken naar dit maximaal belastbare gewicht, dat altijd in de productbeschrijving vermeld staat. De beste steppers zouden minimaal 130 kilogram moeten kunnen dragen. Hoe hoger deze maximale belasting, hoe beter de kwaliteit van je toestel.

Het is belangrijk om de maximale belasting te verifiëren. Bepaalde steppers kunnen bijvoorbeeld maar tot 80 kilogram dragen. Indien je het maximale gewicht overschrijdt kan je schade toebrengen aan het toestel. Zorg er dus voor dat je altijd een stepper koopt met een hoger maximaal belastbaar gewicht dan je eigen lichaamsgewicht.

Resistentie

Tijdens het trainen op een stepper ervaar je een bepaalde weerstand. Sommigen steppers hebben één vooringestelde weerstand, andere hebben diverse weerstandniveaus. In veel gevallen kan je de weerstand zelf aanpassen. Kies bij voorkeur een stepper waarbij de weerstand instelbaar is zodat je die kan aanpassen aan je trainingsniveau.

Indien je regelmatig traint moet je jezelf blijven uitdagen. Om dit te doen moet je steeds toewerken naar een grotere weerstand. Zo blijf je progressie maken in je training en blijf je niet hangen op een bepaald niveau. Ook is het belangrijk om voor elke sessie op de stepper een kleine warming-up te doen en niet meteen te starten op de hoogste weerstand. Begin dus altijd op een lager niveau en werk geleidelijk op.

Goedkope stepper
Afbeelding: Canva.com

Wat is een stepper?

Een stepper is een fitnessapparaat dat erg geliefd is voor thuis. Wil je niet elke dag naar de fitness om je cardio uit te voeren op bijvoorbeeld een crosstrainer, dan is een stepper thuis ideaal. Op een stepper worden stapbewegingen, meer bepaald traplopen, nagebootst. De beste steppers kunnen zowel staand als zittend gebruikt worden. Je conditie kan ermee opgebouwd worden en het helpt bij afvallen, maar ook bij het onderhouden van je spieren.

Een geliefd toestel in de fitness is de stair climber, oftewel het traploopapparaat. Dit is nogal een groot toestel dat veel ruimte in beslag neemt. Een goed alternatief hiervoor is de stepper. Een stepper is veel compacter, goedkoper en je kan hem eenvoudig thuis gebruiken. De voordelen zijn gelijkaardig, een verbetering van de conditie en het trainen van de been-, bil- en buikspieren.

Welke spieren train je met een stepper?

De hoofdfocus van de beste steppers is het trainen van de been- en bilspieren. Door het traplopen worden alle spieren in het onderlichaam aan het werk gezet. Zowel de hamstrings, quadriceps, kuiten als billen worden getraind. Om de spieren nog meer aan het werk te zetten kan je een gewichtsvest dragen voor extra belasting. Ondanks dat er zoveel spieren getraind worden is de belasting op de knieën minimaal. Voor strakkere benen en billen is de stepper dus uitermate geschikt.

Daarnaast worden ook je buikspieren aan het werk gezet. Doordat het evenwicht gehouden moet worden span je automatisch je buikspieren aan wat zorgt voor een strakkere buik. Onrechtstreeks train je ook je bovenlichaam op een stepper. Het bovenlichaam moet immers meebewegen, wat bijvoorbeeld niet het geval is op een hometrainer waar het bovenlichaam stil blijft. In sommige gevallen worden er expander weerstandsbanden meegeleverd zodat zelfs de armspieren getraind worden.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 21 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, afmeting, gewicht & draaggewicht, resistentie en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.