Beste Stijltang

De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de Babyliss ST481E. Deze Babyliss is snel warm, heeft 5 verschillende standen en een keramische coating. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken dankzij de meedraaiende kabel. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een stijltang.

Let op, in dit artikel gaan we op zoek naar de een klassieke stijltang. Hier worden steampods en ander stijltangen op stoom niet bijgeteld.

Beste Stijltang 2020

De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de Babyliss ST481E. Deze stijltang kan ingesteld worden op 5 verschillende standen zodat je zelf kunt ontdekken welke temperatuur het best werkt voor jouw haar.  Deze Babyliss is binnen de 30 seconden warm zodat je snel aan de slag kunt wanneer je gehaast bent. Het toestel is volledig keramisch en is geschikt voor te krullen en ontkrullen met de 5 beschikbare temperatuurstanden.

Dankzij een goed design trekt het ook nooit haren per ongeluk los. Iets dat we helaas bij andere modellen wel hebben moeten ondervinden. En dankzij een hittebestendig hoesje kun je hem altijd makkelijk wegleggen en opbergen.

“Beste stijltang 2020” – Doorgelicht

Deze handig ontworpen stijltang heeft een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Enerzijds zeer makkelijk te gebruiken, anderzijds zeer betaalbaar en goed voor lang gebruik. De Remington warmt ook sneller op dan enkele andere binnen deze lijst. Na 15 seconden kan je het al gebruiken. Er zijn 5 verschillende standen met een maximale temperatuur van 230 graden. Let altijd goed op, deze warmte kan schadelijk zijn voor uw haar. Laat de stijltang zeker niet te lang op een plaats rusten. De kabellengte is 3 meter. Veel langer dan de anderen, waardoor uw gebruik vergemakkelijkt wordt.

Deze stijltang is ook geschikt voor beschadigd haar.

“Beste prijs / kwaliteit stijltang” – Doorgelicht

PHILIPS HP8372/00 STIJLTANG

Stijltangen zijn gekend om haar te beschadigen en uit te drogen bij slecht gebruik. Deze Philips stijltang heeft een speciaal ingebouwde sensor die de vochtbalans in je haar beschermt. Deze Moisture Protect analyseert het haar tot 30 keer per seconde! Op deze manier bescherm je je haar en kan je nog steeds genieten van een mooi kapsel. Met een snoerlengte van 2 meter heb je wel wat plaats om deze te gebruiken. Opwarmen gebeurt in 15 seconden met 200° als maximale temperatuur. Met Philips kan je ook rekenen op kwaliteit, niet dat dit niet het geval is voor de andere merken in deze lijst beste stijltang.

“Editor’s pick 2020” – Doorgelicht

L’ORÉAL STEAMPOD 3.0

We zijn op zoek naar de beste stijltang. De prioriteit ligt bij het vinden van de beste klassieke stijltang, maar ook steampods zijn stijltangen. Omdat we zoeken naar de beste moet de steampod ook bovenaan deze lijst staan. Makkelijk in gebruik en veel minder schadelijk voor het haar. Een stoom stijltang is veel beter dan die met keramische verwarmingselementen. Het grote verschil ligt natuurlijk in prijs. Een steampod heeft een budget nodig! Deze stijltang maakt dus gebruik van waterdamp om jouw haar gezond maar in stijl te houden. Ligt de prijs iets te hoog dan is er ook een iets oudere Steampod 2.0 versie. Bekijk meer stoom stijltangen in deze ‘TOP 5 stoom stijltang’.

“Beste stoom stijltang 2020” – Doorgelicht

De Remington S5505 is een goedkope stijltang die een gelijkaardige prestatie levert in vergelijking met de Babyliss stijltangen aan de helft van de prijs. Qua design ziet het er iets minder fancy uit maar juist zoals de 2 andere stijltangen is het snel warm (15 seconden) en heeft het 5 verschillende standen waaruit je kunt kiezen. Het grote voordeel is dat je de temperatuur zelf kan regelen. Zo stel je deze in op de temperatuur dat jouw type haar nodig heeft.

Let op, hier staat wel degelijk “Niet geschikt voor beschadigd haar”

“Goedkope stijltang” – Doorgelicht

Het onderzoek

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een toestel om het vocht uit je haar te stijlen. Door warmte toe te passen op je haar verdampt het vocht en zullen je haren platter vallen. Hoe meer je krullen je hebt hoe meer moeite het zal kosten om je haar te stijlen. En als je in een vochtig klimaat klimaat woont zoals in België dan gaat je haar terug snel water absorberen. Door terug water te absorberen zal je haar teruggaan naar zijn natuurlijke vorm. Je moet wel opletten want door je haar vaak te stijlen bestaat het risico dat het beschadigd geraakt. Zeker mensen met fijn haar lopen een risico op beschadigd haar bij regelmatig gebruik van een stijltang of krultang. Mensen die hun haar blond verven kunnen beter geen gebruiken aangezien het de kleur merkbaar kan veranderen.

Door een goede stijltang te kopen kun je schade aan je haar voorkomen. We gaan niet beweren dat je je haar niet zult beschadigen met een stijltang maar door een goede stijltang te gebruiken kun je de schade wel beperken. Er is heel wat kwaliteitsverschil tussen verschillende stijltangen en in dit artikel proberen we je verder te helpen om er een te vinden die bij jouw type haar past. 

Stijltang kopen

Waarop moet ik letten

Temperatuur

De temperatuur van de meeste stijltangen kan gaan van 150°C tot 235°C. Het wordt afgeraden om je haar te stijlen met meer dan 200° graden. Door 230°C of meer toe te passen op je haar kun je het onherstelbaar beschadigen. Dit moet je dus absoluut vermijden. Het is dus zeker niet zo dat een hogere temperatuur beter is, we raden aan om je haar niet boven de 200°C te stijlen.

Prijs

Een stijltang kan tussen de 25 en 180 euro kosten. Dit toestel hoeft op zich niet zeer duur te zijn. Afhankelijk van de kwaliteit, het merk, en de technologie die gebruikt wordt betaal je een duurdere prijs. Ga je voor een simpele stijltang dan kan je met 30 euro eentje vinden. Wil je de beste stoom stijltang dan betaal je al snel om en rond de 200 euro. Prijzen kunnen zeer snel oplopen. Denk daarom altijd aan jouw gebruik! Hoe vaak ga je deze gebruiken, wat voor haar heb je, welke extra functies wil je over beschikken, …?

Ontwerp

Een stijltang moet gemakkelijk zijn om te gebruiken. We zijn op zoek gegaan naar stijltangen die niet te zwaar zijn en gemakkelijk zijn om te bedienen. Het is best om geen mode te nemen met te brede styling platen. Dit verhoogt enkel de kans om haar dat je al gestijlt hebt opnieuw mee te pakken.

Verschil tussen stijltang en steampod / stoom stijltang

Eerst is het belangrijk om te begrijpen dat steampod geen begrip is maar een merk van L’Oréal Professionel. Deze is een submerk van de bekende stijltangen van L’Oréal. Het is wel zo dat een steampod gebruik maakt van een nieuwere technologie dan de klassieke stijltang. Een stoom stijltang, het correcte woord voor steampod, maakt gebruik van stoom in plaats van verwarmde keramische materialen. Enkele andere kenmerken:

  • Een steampod maakt gebruik van stoom om zo je haar minder te beschadigen
  • Ook hier kan je gebruik maken van verschillende standen van intensiteit
  • Een stoom stijltang doet er langer over om warm te geraken
  • Het stomen van het haar duurt dan wel minder lang dan met een klassieke stijltang
  • Je haar ziet er veel gezonder uit na het gebruiken van een stoom stijltang
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.