Beste Stijltang

De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de Babyliss ST481E. Deze Babyliss stijltang is snel warm, heeft 5 verschillende standen en een keramische coating. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken dankzij de meedraaiende kabel. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een stijltang.

Onze top 3 – Beste Stijltang

De beste stijltang die je momenteel kunt kopen is de Babyliss ST481E. Deze stijltang kan ingesteld worden op 5 verschillende standen zodat je zelf kunt ontdekken welke temperatuur het best werkt voor jouw haar.  Deze Babyliss is binnen de 30 seconden warm zodat je snel aan de slag kunt wanneer je gehaast bent.

Dankzij een goed design trekt het ook nooit haren per ongeluk los. Iets dat we helaas bij andere modellen wel hebben moeten ondervinden. En dankzij een hittebestendig hoesje kun je hem altijd makkelijk wegleggen en opbergen.

De Babyliss ST395E is een stijltang die stoom kan genereren. Als je niet het gewenste effect krijgt met een gewone stijltang kan een stijltang met stoom misschien wel iets voor jou zijn. Dankzij de stoom kun je zelfs de meest hardnekkige krullen stijlen.

Deze Babyliss stoom stijltang is warm in 10 sec zodat je altijd direct aan de slag kunt. En juist zoals de Babyliss ST481E heeft het 5 verschillende standen waaruit je kiezen.

De Remington S5505 is een goedkope stijltang die een gelijkaardige prestatie levert in vergelijking met de Babyliss stijltangen aan de helft van de prijs. Qua design ziet het er iets minder fancy uit maar juist zoals de 2 andere stijltangen is het snel warm (15 seconden) en heeft het 5 verschillende standen waaruit je kunt kiezen.

Het onderzoek

Wat is een stijltang?

Een stijltang is een toestel om het vocht uit je haar te stijlen. Door warmte toe te passen op je haar verdampt het vocht en zullen je haren platter vallen. Hoe meer je krullen je hebt hoe meer moeite het zal kosten om je haar te stijlen. En als je in een vochtig klimaat klimaat woont zoals in België dan gaat je haar terug snel water absorberen. Door terug water te absorberen zal je haar teruggaan naar zijn natuurlijke vorm.

Je moet wel opletten want door je haar vaak te stijlen bestaat het risico dat het beschadigd geraakt. Zeker mensen met fijn haar lopen een risico op beschadigd haar bij regelmatig gebruik van een stijltang. Mensen die hun haar blond verven kunnen beter geen stijltang gebruiken aangezien het de kleur merkbaar kan veranderen.

Door een goede stijltang te kopen kun je schade aan je haar voorkomen. We gaan niet beweren dat je je haar niet zult beschadigen met een stijltang maar door een goede stijltang te gebruiken kun je de schade wel beperken. Er is heel wat kwaliteitsverschil tussen verschillende stijltangen en in dit artikel proberen we je verder te helpen om er een te vinden die bij jouw type haar past.

Stijltang kopen

Waarop moet ik letten

Temperatuur

De temperatuur van de meeste stijltangen kan gaan van 150°C tot 235°C. Het wordt afgeraden om je haar te stijlen met meer dan 200° graden. Door 230°C of meer toe te passen op je haar kun je het onherstelbaar beschadigen. Dit moet je dus absoluut vermijden. Het is dus zeker niet zo dat een hogere temperatuur beter is, we raden aan om je haar niet boven de 200°C te stijlen.

Prijs

Een stijltang kan tussen de 25 en 180 euro kosten. Een stijltang hoeft op zich niet zeer duur te zijn. Het is zeker niet zo dat een duurder toestel altijd beter is dan een goedkoper toestel. We raden alleszins aan om geen toestel te kopen van meer dan 100 euro want dat is sowieso weggesmeten geld.

Ontwerp

Een stijltang moet gemakkelijk zijn om te gebruiken. We zijn op zoek gegaan naar stijltangen die niet te zwaar zijn en gemakkelijk zijn om te bedienen. Het is best om geen mode te nemen met te brede styling platen. Dit verhoogt enkel de kans om haar dat je al gestijlt hebt opnieuw mee te pakken.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.