De 5 beste stoom stijltangen van 2021

Bescherm je haar door enkel te stijlen met stoom. Na de steampod zijn er nu ook andere merken

We beginnen aan de zoektocht naar de beste stijltang op stoom. Stijltangen zijn razend populair en dat is geen wonder. Met deze haartools kan je op een snelle, goedkope en efficiënte manier je haar in model te brengen. Veel merken van stijltangen hebben nu ook modellen met stoom in het aanbod, omdat deze nog sneller en met minder hitteschade werken, waardoor het haar glanzend en gezond blijft.

In onze top 5 maken we een lijst van de beste stijltangen met stoom, rekening houdend met prijs, kwaliteit en technische specificaties. Met onze handige tips leer je ook hoe je het best een stijltang met stoom kiest.

BESTE steampod:     L’OREAL PARIS – STEAMPOD 2.0

De beste stoom stijltang is ongetwijfeld de Steampod 2.0 van L’Oréal Paris. De Steampod was de eerste stijltang op stoom en is sinds zijn introductie op de markt nog steeds de referentie voor stoom stijltangen. De voordelen van de Steampod 2.0 zijn onder meer de specifieke verzorgingsproducten die dankzij de stoom nog beter in het haar worden gebracht en dat door de hoge kwaliteit van de platen het haar glanzend en soepel wordt.

De Steampod 2.0 is uitermate geschikt voor dik en onhandelbaar haar omdat het apparaat dankzij de stoom en de brede platen snel werkt. Een minpunt aan de Steampod 2.0 is de hoge prijs. Qua prijs-kwaliteit verhouding kan deze stijltang echter gezien worden als een goede investering. Wel heeft deze stijltang geen flexibel roterend snoer.

BESTE PRIJS / KWALITEIT:      SWANLISS® – STEAMPOD PLUS

De Steampod van Swanliss is een stijltang met stoom die geschikt is voor elk haartype en  komt met een flesje arganolie. Door de combinatie van de stoom met de arganolie wordt het haar extra gevoed en beschermd. Deze stijltang beschikt over 5 temperatuurstanden van 150 tot 230 C° en een LED-display. Je kan een extra kammetje op de platen plaatsen om het haar te ontwarren tijdens het steilen.

Het resultaat dat je met deze stijltang bereikt, overstijgt volgens gebruikers alle verwachtingen, zelfs in vergelijking met duurdere stijltangen. Het haar blijft er gezond uitzien en is snel gestyled, zelfs beter dan na een kappersbeurt. Ook beschikt de stijltang over een roterend snoer. Deze stijltang is dus een goed alternatief voor de Steampod van l’Oréal die een stuk duurder is. Noemenswaardige nadelen zijn er niet aan de Swanliss Steampod, buiten het feit dat er geen Nederlandstalige handleiding bijgesloten is.

BESTE STOOM STIJLTANG:  BABYLISS – MICRO STEAM ST595E

Deze multifunctionele stijltang met stoom is onze persoonlijke favoriet. Naast stijlen kan je er je haar namelijk ook mee krullen. Er kan voldoende water in om 10 minuten aan een stuk door te werken. Met de 5 temperatuursettings (170-230°), die je kan aflezen op de LED-display, pas je de hitte gemakkelijk aan aan je haartype. Hierdoor is deze stoom stijltang geschikt voor ieder haartype. De micro stoom herstelt bovendien de vochtbalans in het haar waardoor het minder snel breekt. Ook beschikt deze stijltang over een intrekbare kam waardoor je nog sneller kan stylen.

De Micro Steam komt met een 360 C° draaibaar snoer en een hittebestendige mat voor extra gebruikscomfort en veiligheid. Deze stijltang is heel betaalbaar en in combinatie met alle opgesomde voordelen verdient ze daarom onze voorkeur. Een minpunt is dat de platen extra breed zijn, waardoor deze stijltang minder goed geschikt is voor kort haar. Ook zou het waterreservoir relatief klein zijn. Tien minuten autonomie kan inderdaad te kort zijn voor personen met erg lang of dik haar.

PROFESSIONELE STOOM STIJLTANG:  L’OREAL – STEAMPOD 3.0

Wil je toch graag een Steampod van L’Oréal, maar is de Steampod 2.0 te duur, dan is er de nieuwste editie, de Steampod L’Oréal 3.0. Deze Steampod stijltang zorgt voor een optimaal respect voor de haarvezel, kleurbescherming en zachtheid. Het stijlen van het haar gaat 2 keer sneller dan bij een klassieke keramische stijltang. De Steampod 3.0 beschikt over een geïntegreerde kam waardoor het haar ontward wordt tijdens het steilen.

De stijltang beschikt over 3 hittestanden van 180 tot 210 C°. Het toestel warmt snel op en steilt de haren in geen tijd. Ook kan je er golven mee in het haar maken. Erg handig is dat dit model beschikt over een 360° draaibaar snoer, waardoor het nog handiger is in gebruik dan het vorige model. Een nadeel aan de Steampod 3.0 is dat het een relatief zwaar toestel blijft in vergelijking met een klassieke stijltang.

GOEDE KOOP:  BABYLISS – I PRO 230 STEAM ST395E

Zoek je een betaalbare maar toch kwalitatieve stoom stijltang, dan is deze I Pro 230 Steam stijltang van Babyliss een goede optie. Deze stijltang beschikt over volwaardige ionische technologie waardoor het haar gladder en glanzender wordt, zonder het stevige prijskaartje. Op de display lees je de exacte temperatuur af. Deze temperatuur is regelbaar van 170 C° tot 230 C°.

Je kan ervoor opteren om de ingebouwde en intrekbare kam te gebruiken waardoor je in één beweging het haar al kan steilen. Door een betere spreiding van het haar kan de stoom namelijk beter in het haar trekken waardoor het sneller in model is. Een minpunt is dat je met deze stijltang het haar moeilijk kan krullen en dat het waterreservoir aan de kleine kant is.

stoom stijltangen vergelijken

Tot zover de suggestieve top 5 beste stoom stijltangen van 2021.
Bekijk ook de lijst gewone stijltangen om zo goed mogelijk te vergelijken.
Liever krullen? Dan is er nog de top 5 beste krultangen om te lezen!

Stoom stijltangen vergelijken

Wat is een stoom stijltang?

Terwijl de klassieke stijltang al enige tijd op de markt bestaat, zijn stijltangen met stoom vrij nieuw. Een stijltang met stoom gebruikt hete stoom onder hoge druk om het haar snel en met minder schade te steilen. Met een klassieke stijltang wordt het haar gestyled door rechtstreeks contact met de hete platen, terwijl stijltangen met stoom nano-keramische en nano-tourmaline technologie gebruiken in combinatie met water.

Haarstijltangen met stoom zijn minder schadelijk voor het haar omdat ze het vocht dat verloren gaat tijdens het steilen terug in het haar brengen. Deze stijltangen stylen ook sneller, omdat ze maar twee of drie keer door het haar moeten gaan. Door de hitte zijn ze niet volledig schadeloos voor het haar maar doordat een deel van het vocht terug in het haar terechtkomt is deze vorm van hittestyling toch minder schadelijk dan bij een klassieke stijltang.

Wat is een steampod?

De Steampod is een uitvinding van L’Oréal Paris met een eigen technologie. Deze stijltang zorgt voor een resultaat dat drie dagen houdt en je kan er naast steil haar ook golvende lokken mee creëren. Dankzij de stoom behoudt het haar zijn vochtbalans, is het beter handelbaar en gladder.

De Steampods van L’Oréal worden doorgaans geleverd met verzorgende haarproducten zoals serums, haarmelk en crèmes. Door de stoomtechnologie worden deze producten intensiever in het haar gebracht voor een nog gezonder en glanzender resultaat.

beste steampod

Hoe gebruik je een steampod?

Vul om te beginnen het waterreservoir van de Steampod met gefilterd water en plaats het op de Steampod. Zet de Steampod aan en wacht tot het lampje stopt met knipperen, dit wil zeggen dat de gewenste temperatuur bereikt is. Bereid vervolgens het haar voor met de haarverzorgingsproducten die meegeleverd zijn. Verdeel het haar in kleine secties en haal elke lok door de Steampod van de wortels tot de puntjes. Werk eventueel af met wat serum voor extra glans.

Moet je een stoom stijltang ontkalken?

In principe moet je in een stijltang met stoom gedemineraliseerd water gebruiken. Heb je toch per ongeluk kraanwater in je stoomstijltang gebruikt en heb je last van kalkaanslag? Om te vermijden dat je stijltang defect wordt, moet je er voor zorgen dat de platen kalkvrij zijn zodat de stoom er door kan blijven gaan.

Ontkalkingsmiddelen zoals azijn zijn niet aan te raden omdat deze de stijltang ernstig kunnen beschadigen. Wel kan je proberen om met een fijne naald gaatjes door de kalk te prikken en de platen zo weer vrij te maken. Als je twijfelt, vraag je best advies aan de verkoper. Nadien kan je nieuwe opbouw van kalk vermijden door preventief gedemineraliseerd water te gebruiken. Lees steeds de bijsluiter van ieder apparaat voor de specifieke onderhoudsinstructies.

haar stijlen met stoom

Tot zover ons artikel ‘beste stoom stijltang 2021’ – Laatste update 22/04/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘badkamer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.