Beste Strijkijzer

Een Philips strijkijzer, een Calor strijkijzer of toch beter een ander strijkijzer kopen? Het is niet gemakkelijk om te weten welk strijkijzer het best geschikt is voor jou. Hier proberen we je verder te helpen om het beste strijkijzer te vinden dat geschikt is voor jou. Een strijkijzer hoeft helemaal niet duur te zijn en als je zoals de meeste mensen maar occasioneel strijkt is de Philips Azur Performer Plus een goede aankoop. Het is een betrouwbaar toestel dat snel opwarmt, uitgerust is met een kalkverzamelaar en niet al te duur is. Onderaan het artikel leggen we uit hoe we tot die conclusie zijn gekomen en waar je op moet letten wanneer je een strijkijzer gaat kopen.

Onze top 5 – Beste Strijkijzer

Dit Philips Azur Performer Plus is volgens ons het beste strijkijzer dat je momenteel kunt kopen. Een goed strijkijzer moet helemaal niet duur zijn en dat bewijst dit Philips strijkijzer. Dankzij zijn vermogen is dit strijkijzer snel warm zodat je snel aan je strijk kunt beginnen. Verder kan het meer als genoeg stoom genereren om de kreuken gemakkelijk uit je kleren te krijgen. Bijkomend voordeel is dat dit Philips strijkijzer over een kalkverzamelaar beschikt zodat er geen kalkresten op je kleren terechtkomen.

Dit Philips strijkijzer heeft niet al te veel toeters en bellen maar heeft wel al het essentiële dat wij zoeken bij het kopen van een strijkijzer aan een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het enige spijtige is dat het waterreservoir redelijk klein is waardoor je vaker water moet bijvullen maar voor mensen die niet wekelijks strijken is dit Philips strijkijzer zeer geschikt.

“Beste strijkijzer”

Mensen die veel strijk doen willen niet constant het waterreservoir bijvullen. Voor deze mensen kunnen we dit Calor strijkijzer aanraden omdat het beschikt over een waterreservoir van 2 liter.

Omdat dit toestel een stoomgenerator is moet je rekening houden dat je dit strijkijzer niet op elk strijkplank kunt plaatsen. Voordeel is wel dat dit Calor strijkijzer veel stoom kan genereren en ideaal is om hemden te strijken omdat er zelfs stoom uit de punt van het toestel komt.

“Strijkijzer Calor”

Voor mensen die zeer veel strijken willen graag een toestel dat gemakkelijk in de hand ligt. Dit Philips strijkijzer is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een licht toestel waarmee ze vlot de strijk kunnen doen. Dit strijkijzer weegt namelijk maar 800 gram waardoor het minder moeite kost om deze te gebruiken in vergelijking met andere zwaardere toestellen. En omdat het waterreservoir zich los van het strijkijzer bevindt moet je het gewicht van het water niet meeslepen tijdens het strijken.

We hebben geen enkel toestel gevonden dat evenveel stoom kan genereren als dit Philips strijkijzer. Verder is het ook uitgerust met alle toffe opties zoals een kalkverzamelaar, een afneembaar waterreservoir en een automatische afsluitfunctie zodat je toestel niet per ongeluk blijft opwarmen.

“Strijkijzer Philips”

De Philips Perfect Aqua Pro GC9324/20 is een goed alternatief wanneer de Calor Express Easy Plus niet beschikbaar is. Beide strijkijzers hebben een groot reservoir, een hoge stoomproductie en een kalkreservoir. Beide strijkijzers kun je voor ongeveer 150 euro vinden in online winkels. Je voorkeur zou uiteindelijk best uitgaan naar het model dat op dat moment in promotie staat.

“Strijkijzer met stoomgenerator”

De Philips HI5914/30 is een strijkijzer met waterreservoir onder de 100 euro. Voor mensen die op zoek zijn naar een stoomgenerator die geen 150 euro of meer kost kan dit Philips strijkijzer een goede keuze zijn. Door zijn goedkopere prijs is het waterreservoir wel maar 1 liter terwijl de Calor Express Easy Plus een reservoir heeft van 2,5 liter. Hierdoor moet je vaker het water bijvullen, langs de andere kant is dit toestel compacter. Een compact toestel is vooral handig wanneer je niet zo veel ruimte hebt om te strijken.

“Philips strijkijzer Perfect Care”

Het onderzoek

Strijkijzer kopen

Vroeger was er geen enkel huishouden dat geen strijkijzer in huis had. Ik denk dat de meeste mensen kunnen beamen dat ze niet evenveel strijken in vergelijking met hun moeder. Persoonlijk denk ik niet dat iedereen een strijkijzer nodig heeft. Als je een wasmachine hebt met een programma voor hemden kun je er meestal mee weg met ze gewoon op de kapstok te hangen. Zelf heb ik wel een strijkijzer in huis voor belangrijke vergaderingen, seminaries of een trouw. Ik gebruik niet vaak een strijkijzer maar wanneer ik het nodig heb wil ik wel een betrouwbaar toestel waarmee ik snel het nodige strijkwerk kan doen.

Strijkijzer reinigen

Het is aangeraden om je strijkijzer te reinigen. Je hebt niet alleen minder kans om kledij te beschadigen maar het strijken gaat gewoon vlotter met een proper strijkijzer. Je kan een strijkijzer reinigen met producten die momenteel in je keukenkast liggen. Je kan een mengeling maken van water en baking soda, je moet enkel zorgen dat het dik genoeg is zodat het aan de zool van het strijkijzer blijft hangen. Een andere methode is om mengeling te maken van azijn en zout. Hiervoor gebruik je evenveel azijn als zout en je moet de mengeling lichtjes opwarmen om het zout te laten oplossen. Let evenwel op om het mengsel niet te laten koken.

Strijkijzer kopen waarop letten

Vermogen:

Hoe hoger het vermogen van een strijkijzer hoe sneller het kan opwarmen. De meeste strijkijzers de dag van vandaag hebben een vermogen van meer dan 1800 watt. Dit wil zeggen dat de meeste strijkijzers op ongeveer een minuut de hoogste stand kunnen bereiken om bijvoorbeeld katoenen hemden te strijken. Aangezien er weinig verschil is tussen de verschillende toestellen die je kunt kopen zou ik hier niet teveel waarde aan hechten.

Stoom:

Stoom daarentegen is heel belangrijk om je kleren goed te kunnen strijken. Zeker voor kledij van een zwaardere stof heb je een strijkijzer nodig dat genoeg stoom kan produceren. Laat je niet snel verleiden door een goedkoop toestel dat nauwelijks stoom kan produceren. Let er zeker op om voor een toestel te kiezen dat minstens 100 gram stoom per minuut kan produceren. Lees volgend artikel van de consumentenbond als je meer wilt weten waarom stoom zo belangrijk is.

Bouwkwaliteit:

Wanneer je voor die ene gelegenheid je hemd wilt strijken is er niets zo frustrerend als een strijkijzer dat niet wilt opwarmen. Ook al gebruiken we een strijkijzer niet even vaak willen we wel dat voor de weinige momenten dat we het nodig hebben dat het werkt. Daarom raden we aan om voor betrouwbare merken te gaan zoals Philips en Calor.

Inhoud reservoir:

Als je vaak moet strijken en dit gedurende lange onafgebroken periodes doet dan is het een bijkomend voordeel om een strijkijzer te nemen met een groot reservoir. Hoe groter het reservoir hoe minder vaak je water moet bijvullen en moet wachten tot het opgewarmd is. Uit eigen ervaring raden we aan om voor een strijkijzer te gaan met een inhoud van tenminste een halve liter en bij voorkeur voor een strijkijzer met een reservoir van 1 liter.

Instellingen:

We willen een strijkijzer dat niet enkel de temperatuur aangeeft maar ook wel programaa het meest geschikt is voor de stof die je wilt strijken. Hier kun je een artikel lezen dat in detail uitlegt hoe je onder andere zijde, wol en kant moet strijken.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.