Scroll Top
onderzoeken en vergelijken om de beste tapijtreiniger voor thuis te vinden

De beste tapijtreiniger

Stel je voor: Die zwarte koffievlek van die chaotische maandagmorgen, de paarse wijnvlek van die gewaagde vrijdagavond, of de kleine ‘ongelukjes’ van Max, de trouwe familiehond. We kennen het allemaal.

Maar weet je wat? Met een goede tapijtreiniger haal je deze vervelende vlekken zo uit je prachtige tapijt.

In dit artikel nemen we je zoektocht naar, en het vergelijken van, tapijtreinigers van je over. We gaan naar de winkel en doen al het online onderzoek, met als resultaat onze favoriete tapijtreinigers.

Voor de meeste huishoudens raden we de kwalitatieve Karcher SE4001 aan. Simpel, krachtig, handig en betaalbaar. Heb je huisdieren dan kies je best voor de Bissell Spotclean Pet Plus. De extra functies maken de vuile taakjes heel wat makkelijker.

Omdat elke situatie wat uniek is hebben we ook een favoriet voor professionals. Eentje voor een beperkt budget en een draagbaar model voor onderweg (of in de auto).

Onze favoriete tapijtreinigers van 2023

Mogelijk heb je in huis al een stofzuiger, misschien zelfs een stoomreiniger. Hoewel deze krachtige schoonmaakhulpen een deel van het werk doen, is er iets unieks aan tapijtreinigers.

De tapijtreiniger weet als geen ander hoe bacteriën, pollen, voedselresten en gronddeeltjes zich stiekem in de diepten van je tapijt kunnen nestelen. Deze slimme vlekkenjager zorgt dat jouw tapijt zich ontdoet van al het ongewenste en zijn ware kleur weer kan laten schijnen.

Ik hoor je al denken: “Hoe doen ze dat precies?”

Wat tapijtreinigers echt uniek maakt, is hun combinatie van zuigkracht, stoom en gebruik van reinigingsproduct. Ze sproeien eerst het water met reinigingsproduct in het tapijt, daarna doen de stevige schrobborstels hun magie en dringen tot diep in de vezels.

Nu is het tijd voor de zuigfase: het apparaat zuigt het water met het losgekomen vuil weer op. Dit vuile water belandt netjes in een apart reservoir, weg van het schone water en het schoonmaakmiddel. Slim, toch?

Hieronder onze favoriete modellen in vorm van een review met de voor- en nadelen, en een gedetailleerde bespreking van de tapijtreiniger.

Kärcher SE 4001

De beste tapijtreiniger voor de meeste huishoudens

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Zes wielen voor uitstekende beweeglijkheid en stabiliteit.
 • Aparte functies voor watersproeien en opzuigen.

Nadelen:

 • Grote opvangbak moet vaak geleegd worden, zelfs als deze slechts 1/4 vol is.
 • Het demonteren van de machine om de bak te legen is tijdrovend.
 • De properwaterbak is aan de kleine kant en moet vaak worden bijgevuld.

De Kärcher SE 4001 tapijtreiniger biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding in een markt waar veel tapijtreinigers aanzienlijk duurder zijn. Bij het reinigen van een tapijt van 4m op 2,5m is er een duidelijk verschil zichtbaar, hoewel het wel nodig is om meerdere keren over hetzelfde oppervlak te gaan. Een pluspunt is dat je kunt kiezen tussen alleen watersproeien of opzuigen, wat flexibiliteit biedt tijdens het reinigingsproces.

De zes wielen aan de onderkant van het apparaat zorgen voor een uitstekende beweeglijkheid en voorkomen dat de machine omvalt. Echter, er zijn enkele ontwerpfouten die de gebruikservaring kunnen beïnvloeden. De grote opvangbak, hoewel visueel bedrieglijk, moet vaak geleegd worden, zelfs als deze slechts voor een kwart vol is. Dit proces van legen vereist het demonteren van meerdere onderdelen van de machine, wat tijdrovend kan zijn. Bovendien is de properwaterbak aan de kleine kant, wat betekent dat deze vaak moet worden bijgevuld tijdens grotere reinigingsklussen.

Ondanks deze nadelen, levert de Kärcher SE 4001 tapijtreiniger over het algemeen goede resultaten. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar effectieve tapijtreiniger. Echter, voor grotere reinigingsklussen kan het nodig zijn om regelmatig pauzes in te lassen om de machine bij te vullen en te legen.

Zoek je eerder naar een soort stoomstofzuiger-model dan kunnen we de Bissell Proheat 1858 aanraden. Deze kan stofzuigen en reinigt ook met water. Door de extra functies moet je wel een meerprijs betalen. Meer alternatieven in de vergelijking van de beste stoomstofzuigers.

Specificaties: Vermogen: 650 W | Waterreservoir: 2,9 liter | Lengte kabel: 6,5 meter | Gewicht: 5,8 kg

Bissell 2072N ProHeat 2x Liftoff

Beste voor een huis met veel tapijten

Voordelen:

 • Geavanceerde technologie met dubbele roterende borstels voor grondige reiniging.
 • Draagbaar en Gemakkelijk 8m bereik, ook makkelijk voor trappen.
 • Efficiënt in het verwijderen van huisdiervlekken.
 • HeatWave-technologie, die de watertemperatuur tijdens het reinigen constant houdt

Nadelen:

 • Gewicht: Met 11 kg aan de zware kant.
 • Beperkt Gebruik van Hulpstukken: Alleen in draagbare modus.
 • Duurder dan gemiddeld

In België zijn we het minder gewoon, in de Verenigde Staten zie je het vaak. Huishoudens met tapis plain (overal tapijt) waren vroeger zeer populair. Hiervoor heb je geen simpele tapijtreiniger nodig maar één voor grote oppervlakken, en daar komt deze ProHeat 2 kijken.

De 12 rijen roterende DirtLifter PowerBrushes zijn effectief voor het losmaken van ingesleten vuil. Deze borstels gaan dieper dan standaard borstels, waardoor ze geschikt zijn voor huishoudens met huisdieren en voor hoogpolige tapijten. Het handige aan deze borstels is dat ze meer rijen hebben dan veel andere modellen, wat leidt tot een grondiger en effectievere reiniging.

Hoewel het apparaat aan de zware kant is, krijg je het voordeel van een 2-in-1 toestel. Het gewicht kan een nadeel zijn voor sommigen, maar de prestaties compenseren dit ruimschoots.

De draagbare modus biedt flexibiliteit voor het schoonmaken van trappen, meubels en auto-interieurs, waardoor het een veelzijdige optie is voor huishoudens met diverse reinigingsuitdagingen.

Vermogen: 800 W | Waterreservoir: 2,2 liter | Lengte kabel: 6,7 meter | Gewicht: 11 kg

KYMO Tapijtreiniger Pro

Compacter, draagbaar en voldoende kracht

Voordelen:

 • Gebruikt geen schadelijke chemicaliën, veilig voor kinderen en huisdieren.
 • Extra grote watertanks (1400ML voor schoon water en 1200 ML voor vuil water).
 • Krachtig zuigvermogen van 12000PA voor diepe vlekverwijdering.
 • Compact, licht en gemakkelijk te bedienen.
 • Geschikt voor diverse stoffen zoals katoen, linnen, leer en synthetische stoffen.

Nadelen:

 • Snoerlengte is beperkt tot 3 meter.
 • Minder accessoires in vergelijking met sommige concurrenten.

De KYMO Tapijtreiniger Pro onderscheidt zich als een uitstekende keuze voor gerichte vlekverwijdering. Met zijn indrukwekkende zuigkracht van 12000PA kan het zelfs de meest hardnekkige vlekken, zoals wijn, bloed en dierlijke vlekken, effectief aanpakken. Een groot voordeel is het feit dat deze reiniger geen gevaarlijke chemicaliën gebruikt, waardoor het een veilige keuze is voor huishoudens met kinderen en huisdieren.

De extra grote watertanks zorgen ervoor dat je langer kunt schoonmaken zonder constant water te moeten vervangen. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van de RYER Tapijtreiniger, die kleinere tanks heeft. Hoewel de KYMO een snoer van slechts 3 meter heeft, wat beperkter is dan sommige concurrenten, wordt dit gecompenseerd door zijn lichte gewicht en compacte ontwerp, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer kracht en functies, en bereid zijn om meer te investeren, kan de Homèlle Tapijtreiniger een goede keuze zijn. Deze biedt een snelle verwarmingstechnologie en een krachtige zuigkracht tot wel 14KPa, wat ideaal is voor diepere reinigingstaken.

Voor professioneel gebruik raden we de Bissel 1558N aan. Dit merk is gekend en heeft een goede reputatie. De andere merken kennen we minder goed, er is minder geweten over de kwaliteit en levensduur van de draagbare vlekkenreinigers.

Vermogen: 650 W (geschat, exacte waarde niet vermeld) | Waterreservoir: 2,9 liter (1400ML schoon water, 1200ML vuil water) | Lengte kabel: 3 meter | Gewicht: 5,8 kg (geschat, exacte waarde niet vermeld)

BISSELL SpotClean Pet Plus 37241

Een draagbare tapijtreiniger voor diepe vlekken van je favoriete huisdier

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht, ideaal voor snelle reinigingstaken.
 • Zelfreinigende functie en HydroRinse™-mondstuk voor eenvoudige reiniging van het apparaat.
 • Geleverd met 3 accessoires, waaronder een speciale Stain Trapper tool voor huisdierongelukjes.

Nadelen:

 • Waterreservoir aan de kleinere kant (1,1 liter voor schoon water).
 • Vermogen van 330 watt is mogelijk minder krachtig dan sommige grotere modellen.
 • Mogelijk niet geschikt voor zeer grote oppervlakken.

De BISSELL SpotClean Pet Plus is een draagbare vlekkenverwijderaar die speciaal is ontworpen om de uitdagingen van huisdierongelukjes aan te gaan. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp is het apparaat gemakkelijk te hanteren en op te bergen. Dit maakt het ideaal voor huishoudens met beperkte opbergruimte of voor degenen die een snelle oplossing nodig hebben voor onverwachte morspartijen.

Een van de meest opvallende kenmerken van dit apparaat is de Stain Trapper tool. Deze tool is speciaal ontworpen om vlekken veroorzaakt door huisdieren effectief te behandelen zonder dat de rommel terug in de machine komt. Dit is een essentiële functie voor huisdiereigenaren, omdat het voorkomt dat onaangename geuren en bacteriën zich in de machine ophopen.

Hoewel het waterreservoir aan de kleinere kant is, met een capaciteit van 1,1 liter voor schoon water en 0,73 liter voor vuil water, is het voldoende voor kleinere reinigingstaken. Voor grotere taken moet u mogelijk het reservoir vaker bijvullen.

Het vermogen van 330 watt is wellicht niet het hoogste op de markt, maar het is voldoende voor de meeste huishoudelijke reinigingstaken. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een 8 cm borstel, wat handig is voor het behandelen van hardnekkige vlekken op stoffen en tapijten.

De SpotClean Pet Plus is ideaal voor huishoudens met huisdieren die een betrouwbare oplossing nodig hebben voor onverwachte morspartijen en vlekken. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor degenen die grotere oppervlakken willen reinigen vanwege de grootte van het waterreservoir en het vermogen.

Vermogen: 330 W | Waterreservoir: 1,1 liter (schoon water), 0,73 liter (vuil water) | Lengte kabel: 5 meter | Gewicht: 4,17 kg

RYER Tapijtreiniger Pro

Onze favoriete goede koop, een tapijtreiniger van voldoende kwaliteit aan een lager budget

Voordelen:

 • Veelzijdig met 5 opzetstukken voor verschillende reinigingstaken.
 • Grote reservoirs: 3L voor schoon water en 1.5L voor vuil water.
 • Compact ontwerp voor eenvoudige opslag.
 • Geschikt voor diverse ondergronden, van tapijten tot stenen vloeren.
 • Afneembare slang voor handtapijtreiniging.

Nadelen:

 • Snoerlengte van 5 meter kan beperkend zijn voor grotere ruimtes.
 • Mogelijk niet zo krachtig als duurdere modellen.

De RYER Tapijtreiniger Pro is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch krachtige tapijtreiniger. Met een ruim 3 liter reservoir voor schoon water en een 1.5 liter reservoir voor vuil water, biedt dit apparaat een grote reikwijdte en indrukwekkende reinigingsresultaten. De 5 meegeleverde opzetstukken zorgen voor veelzijdigheid, waardoor je zowel tapijten als harde en stenen vloeren moeiteloos kunt reinigen.

Een van de opvallende kenmerken van de RYER Tapijtreiniger Pro is de afneembare slang, waardoor het apparaat ook als handtapijtreiniger kan worden gebruikt. Dit is bijzonder handig voor het reinigen van kleinere oppervlakken of moeilijk bereikbare plekken. Bovendien is het compacte ontwerp ideaal voor mensen met beperkte opslagruimte, aangezien het apparaat gemakkelijk in een kast of onder een trap kan worden opgeborgen.

Hoewel de snoerlengte van 5 meter voor sommige grotere ruimtes beperkend kan zijn, biedt de 1.75 meter lange slang voldoende bewegingsvrijheid voor de meeste reinigingstaken. Bovendien garandeert de bouwkwaliteit van de RYER Tapijtreiniger Pro duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor je erop kunt vertrouwen dat het apparaat lang meegaat.

Vermogen: Niet gespecificeerd | Waterreservoir: 3 liter | Lengte kabel: 5 meter | Gewicht: Niet gespecificeerd

Karcher Puzzi 30/4 EU

Extra vermogen en reservoirs voor professionele tapijtreinigers

Voordelen:

 • Groot waterreservoir van 2,9 liter
 • Lichtgewicht met slechts 5,8 kg
 • Vermogen van 650 W voor effectieve reiniging
 • Lange kabel van 6,5 meter voor grotere bewegingsvrijheid
 • Geschikt voor zowel professionals als beginners

Nadelen:

 • Minder vermogen in vergelijking met sommige concurrenten
 • Mogelijk niet ideaal voor zeer grote ruimtes vanwege het vermogen

De Karcher Puzzi 30/4 EU is een uitstekende keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en effectieve tapijtreiniger. Met een groot waterreservoir van 2,9 liter kun je grotere oppervlakken reinigen zonder constant bij te vullen. Ondanks zijn capaciteit is het apparaat verrassend licht met een gewicht van slechts 5,8 kg, wat het gemakkelijk maakt om te manoeuvreren en te transporteren.

Het vermogen van 650 W zorgt voor een grondige reiniging, hoewel het misschien niet zo krachtig is als sommige van de zwaardere concurrenten op de markt. De lange kabel van 6,5 meter biedt voldoende bewegingsvrijheid, wat vooral handig is in grotere ruimtes.

Voor degenen die net beginnen in de professionele reinigingswereld, is er de Karcher PW 30/1 EU tapijtreiniger, een eenvoudigere en goedkopere optie. Karcher biedt ook een draagbaardere versie met de Karcher Puzzi 10/1 EU. Voor degenen die op zoek zijn naar een nog betaalbaardere optie, is er de Nilfisk Viper, een eenvoudige maar effectieve keuze.

Van goedkoop naar zeer duur. Professionele tapijtreinigers zijn van een heel ander formaat dan die voor je huishouden. Het zijn zeer krachtige reinigers met meer zuigkracht en een groter reservoir.

Vermogen: 650 W | Waterreservoir: 2,9 liter | Lengte kabel: 6,5 meter | Gewicht: 5,8 kg

beste rookmelders

De tapijtreinigers vergelijken

Een tapijtreiniger kiezen is niet zoo moeilijk, maar er zijn zeker enkele elementen die je in overweging moet nemen. Er zijn verschillende soorten tapijtreinigers, je kiest best een model dat bij de opdracht past. We bespreken deze soorten en vergelijkingspunten in onze koopgids voor tapijtreinigers.

Het vermogen en de kracht van de tapijtreinigers

Het vermogen van een tapijtreiniger, uitgedrukt in watt (W), geeft aan hoeveel energie het apparaat gebruikt. Een hoger vermogen betekent niet altijd een betere zuigkracht, maar het kan wel invloed hebben op de grondigheid van de reiniging.

 • Kärcher SE 4001: 650 W
 • KYMO Tapijtreiniger Pro: 650 W (geschat)
 • BISSELL SpotClean Pet Plus 37241: 330 W
 • RYER Tapijtreiniger Pro: 800 W (geschat)
 • Karcher Puzzi 30/4 EU: 650 W
 • BISSELL 1858 PROHEAT 2X REV: 800 W
 • BISSELL SPOTCLEAN HYDRO PRO 3700N: 1000 W
 • Thomas Boxer: 1400 W

Als het op vermogen aankomt, springt de Thomas Boxer eruit met een indrukwekkende 1400 W, wat hem geschikt maakt voor intensieve reinigingstaken en professioneel gebruik.

Voor huishoudelijk gebruik bieden de Kärcher SE 4001, KYMO Tapijtreiniger Pro, en Karcher Puzzi 30/4 EU allemaal een solide vermogen van 650 W, wat meer dan voldoende is voor de meeste reinigingstaken.

De BISSELL SpotClean Pet Plus 37241 heeft met 330 W het laagste vermogen, maar is nog steeds krachtig genoeg voor kleinere oppervlakken en gerichte vlekverwijdering. Dit model is draagbaar, ergens dus ook logisch.

De capaciteit van de reservoirs

De capaciteit van de waterreservoirs is belangrijk voor het gebruiksgemak. Een grotere capaciteit betekent dat je minder vaak hoeft te stoppen om het reservoir te vullen of te legen.

 • Kärcher SE 4001: 2,9 liter
 • KYMO Tapijtreiniger Pro: 2,9 liter (1400ML schoon water, 1200ML vuil water)
 • BISSELL SpotClean Pet Plus 37241: 1,1 liter (schoon water), 0,73 liter (vuil water)
 • RYER Tapijtreiniger Pro: 3 liter
 • Karcher Puzzi 30/4 EU: 2,9 liter
 • BISSELL 1858 PROHEAT 2X REV: 3,7 liter
 • BISSELL SPOTCLEAN HYDRO PRO 3700N: 1,9 liter
 • Thomas Boxer: 3,6 liter

De RYER Tapijtreiniger Pro en de Thomas Boxer bieden de grootste capaciteit, waardoor je langer kunt reinigen zonder onderbrekingen. Dit is ideaal voor grotere ruimtes of wanneer je niet constant het waterreservoir wilt bijvullen.

De draagbare BISSELL SpotClean Pet Plus 37241 heeft het kleinste reservoir, wat hem minder geschikt maakt voor grote oppervlakken, maar wel voor snelle en kleine schoonmaakklussen.

Onderzoek en een vergelijking van de beste tapijtreinigers dat je online kan kopen in Belgie en nederland
Een grote slede tapijtreiniger kan handig zijn voor grote oppervlaktes

Afmetingen en Gewicht

De grootte en het gewicht van de tapijtreiniger zijn van belang voor de mobiliteit en opslag. Lichtere en compactere modellen zijn gemakkelijker te hanteren, vooral bij het reinigen van trappen of meubels.

 • Kärcher SE 4001: 5,8 kg
 • KYMO Tapijtreiniger Pro: 5,8 kg (geschat)
 • BISSELL SpotClean Pet Plus 37241: 4,17 kg
 • RYER Tapijtreiniger Pro: Niet gespecificeerd
 • Karcher Puzzi 30/4 EU: 5,8 kg
 • BISSELL 1858 PROHEAT 2X REV: 7,9 kg
 • BISSELL SPOTCLEAN HYDRO PRO 3700N: 5,9 kg
 • Thomas Boxer: 9,8 kg

De BISSELL SpotClean Pet Plus 37241 is het lichtste model en daarmee het gemakkelijkst te hanteren, vooral als je vaak trappen moet schoonmaken of de reiniger naar verschillende locaties moet dragen.

De Kärcher SE 4001, KYMO Tapijtreiniger Pro, en Karcher Puzzi 30/4 EU zijn allemaal redelijk licht en bieden een goede balans tussen capaciteit en mobiliteit. De Thomas Boxer is het zwaarste model, wat hem minder geschikt maakt voor frequent verplaatsen.

Een kleine tapijtreiniger is makkelijker voor kleine maar hardnekkige vlekken
Een kleine tapijtreiniger is makkelijker voor kleine maar hardnekkige vlekken

Bijbehorende Accessoires

Accessoires kunnen de veelzijdigheid van een tapijtreiniger vergroten, waardoor je meer soorten oppervlakken kunt reinigen of specifieke vlekken kunt aanpakken.

 • Kärcher SE 4001: Geen specifieke accessoires vermeld.
 • KYMO Tapijtreiniger Pro: Beperkt aantal accessoires.
 • BISSELL SpotClean Pet Plus 37241: 3 accessoires, waaronder Stain Trapper tool.
 • RYER Tapijtreiniger Pro: 5 opzetstukken.
 • Karcher Puzzi 30/4 EU: Niet gespecificeerd.
 • BISSELL 1858 PROHEAT 2X REV: Diverse accessoires, waaronder geur 236ml en een 2-in-1 sproeihulpmiddel.
 • BISSELL SPOTCLEAN HYDRO PRO 3700N: Diverse accessoires, waaronder Hydrorinse Tool en borstels.
 • Thomas Boxer: Meerdere accessoires, waaronder een tapijtmondstuk en shampoo ProTex 500 ml.

De BISSELL 1858 PROHEAT 2X REV en BISSELL SPOTCLEAN HYDRO PRO 3700N komen met een uitgebreid pakket aan accessoires, wat ze zeer veelzijdig maakt voor verschillende soorten vlekken en oppervlakken.

De RYER Tapijtreiniger Pro biedt ook een goede reeks opzetstukken voor diverse reinigingstaken. De BISSELL SpotClean Pet Plus 37241 is specifiek gericht op huisdierbezitters met accessoires die ontworpen zijn om huisdierongelukjes aan te pakken.

Wist je dat een stoomreiniger ook zeer effectief is om je tapijten proper te maken?
De hete stoom weekt het vuil los waarna het opgezogen wordt. Hiervoor moet je natuurlijk een stoomreiniger aanschaffen die geschikt is om textiel schoon te maken.

In dit artikel over stoomreinigers lees je hoe stoomreinigers werken, welke types er bestaan en wat de beste aankopen zijn!

Hoe we vergelijken en testen

Ons doel is om voor jullie te vergelijken. Alsof we zelf in de winkel zouden staan op zoek naar het juiste product. We doen dit voor iedereen, elk soort gebruiker en elk budget. We zoeken alles op, spreken met experten, en gaan naar de winkel om het ééns aan de retailers te vragen. Al deze informatie komt dan gratis op onze website voor jou te informeren.

Alles begint met een selectie van een hele reeks tapijtreinigers, dit zijn er meer dan 38 modellen die online te koop zijn in België of Nederland. Nadien gaan we over naar de volledige vergelijking. En eindigen doen we met het aanraden van onze favorieten.

Om de beste tapijtreinigers te vinden werden 13 tapijtreinigers met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze tapijtreinigers werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, vermogen, gebruik, bijhorende capaciteit en prijs.

Hoe we vergelijken en testen

Verhuis naar de Verenigde Staten, je zal zien hoeveel mensen nog steeds gebruik maken van tapis plain. Parket is iets modern voor Europa, bij hun wordt er nog veel meer met stoffen tapijt gewerkt. Misschien is het ondertussen al een beetje veranderd, we zijn inmiddels 10 jaar verder.

Het opvallendste is dat de tapijtreinigers die ik daar toen gezien heb, nog steeds meer technologie hebben dan de modellen die wij hier bij ons beschikbaar hebben vandaag. Tapijtreinigers in België zijn beperkt, we zien veel minder merken op deze markt.

In ons huishouden zijn we vooral op zoek naar vlekkenreinigers voor die plotse ongelukjes van de kinderen, huisdieren of wilde partners tijdens voetbalmatchen op de televisie. Het vergelijken van de tapijtreinigers was dus ook een korte opdracht.

Eerst hebben we naar al deze Amerikaanse bronnen gekeken om te zien wat een goede tapijtreiniger maakt en nadien hebben we gekeken wat er te koop is bij onze retailers en in onze winkels.

Omdat jullie niet allemaal op zoek zijn naar een tapijtreiniger voor jullie tapis plain, hebben wij als beste tapijtreiniger gekozen voor een model die ideaal is voor een gewoon tapijt in de woonkamer zonder dat het al te veel moet kosten. Heb jij toch tapis plain? Dan hebben we speciaal voor jou alsnog een model van Bissell uitgekozen, want ook in het Verenigd Koninkrijk is er meer tapijt dan in België.

Voor die met huisdieren die op zoek zijn naar vlekkenverwijderaars hebben wij twee specifieke modellen met elkaar vergeleken, als ook een goedkoop model voor mensen die hier niet te veel aan willen uitgeven.

Uiteraard zijn er ook professionals die tapijtreinigers nodig hebben, hoewel wij denken dat zij meer kennis als hen hebben, we hebben hen uiteindelijk toch ook gebruikt als bron, raden wij voor hen een kwalitatief professioneel model van Kärcher aan.

Alles begint dus met een selectie van alle beschikbare tapijtreinigers, dit zijn zo’n 16 modellen die online te koop zijn in België of Nederland. Nadien gaan we over naar een volledige vergelijking om te eindigen met onze vijf aanraders.

Deze tapijtreinigers worden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, vermogen, gebruik, bijhorende capaciteit en prijs.

Bronnen

Lees meer artikels in de categorie ‘kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.