De 5 beste tapijtreinigers van 2022

Een toestel speciaal gemaakt om tapijten te kuisen en reinigen 

Is jouw woning uitgerust met tapis plein of laat je huisdier wel eens een lekje op je mooie tapijt? Of heeft één van je kinderen misschien een stofallergie? Regelmatig je tapijt reinigen is voor sommige mensen een echte must en zonder een degelijke tapijtreiniger of tapijtreiniger producten is het een onbegonnen zaak. Maar hier zit je goed, want wij helpen je op weg naar de beste tapijtreiniger! Een keuze die afhangt van je woning, het gebruik en nood, en het budget dat jij hier voor vrij maakt. Lees onder onze top 5 ook hoe je deze toestellen moet vergelijken en waar je op moet letten bij het aankopen.

BISSELL PROHEAT CLEANSHOT 2.0

Deze degelijke tapijtreiniger van Bissell krijgt zeer goede reviews en wordt speciaal aangeraden voor mensen met een huisdier. Naast tapijten kan je er dankzij de bijgeleverde accessoires ook mee aan de slag om ander textiel of gestoffeerde trappen verwarmd te reinigen. Normaal moet je tapijt na het reinigen een lange tijd drogen vooraleer je erop mag stappen, maar door de redelijk krachtige zuigkracht (800 Watt) van de Bissell Revolution CleanShot 2.0 kan je er na één uur al terug op lopen. Het reservoir bevat 3,7 liter, waarmee je in één trek een oppervlakte van 40 m² kan schoonmaken. Ten slotte is het apparaat licht en makkelijk wendbaar.

Dit toestel is volgens ons onderzoek de beste tapijtreiniger voor de meeste huishoudens door het handige gebruik, kwaliteit materiaal en prestaties, meer dan krachtig genoeg met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

 “Beste tapijtreiniger + dierenharen”

BISSELL SPOTCLEAN PRO 1558N

Heb je liefst een draagbare tapijtreiniger, dat je ook makkelijk met de hand kan bedienen, dan is er de handige Bissell Spotclean Pro. Dit is een model waarmee je tapijten, auto-interieur en trappen kan reinigen. Het grote verschil is dat dit een model is zonder steel, waarbij je dus de slang van 1,5 meter in de hand houdt en zittend specifieke vlekken kunt verwijderen. Het toestel wordt meer gebruikt om specifieke vlekken te verwijderen dan om je tapijt in het algemeen een poetsbeurt te geven. De zuigkracht is 750 Watt, de reservoirs bevatten 2,9 en 3,5 liter en de kabel is 6,5 meter lang. Het enige minpunt is dat de machine best wat lawaai maakt: 84 decibel.

Heb jij een groot tapijt te reinigen dan raden we dit toestel niet aan. Deze dient echt voor specifieke hardnekkige vlekken weg te werken. Gebruik je dit toestel voor het volledige tapijt dan ben je enkele uren bezig. Toch verdient dit een plek in de lijst beste tapijtreinigers doordat het een draagbare tapijtreiniger is voor polyvalent gebruik.

“Draagbare tapijtreiniger”

KÄRCHER SE 4001 tapijtreiniger

Als jij je tapijtreiniger niet zo vaak nodig hebt en vooral een goedkoper model wilt aankopen, dan kan je de Kärcher SE 4001 tapijtreiniger overwegen. Deze is te koop voor minder dan €200 en is door zijn gebruiksgemak en krachtige zuigkracht (1400 Watt) een budgetvriendelijke aanrader. Dit apparaat doet wat het moet doen en komt met een aantal accessoires zoals een zuigmond voor droge vloeren, een plintenzuigmond en meubelzuigmond. Je kan er dus ook droog mee reinigen en autobekleding of matrassen aanpakken. Het snoer heeft een lengte van 7,5 meter en weegt ongeveer 8 kg. Het nadeel van deze machine is dat het reservoir van 4 liter bij grote werken regelmatig moet bijgevuld worden en vaak moet je meerdere keren over je tapijt of zetel gaan om hem zo goed te reinigen als met duurdere modellen.

Hoewel de bovenstaande Bissell een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding heeft biedt de Kärcher een gelijkaardig toestel aan een lagere prijs. Het is wel zo dat de Bissell performanter is, waardoor het ook de beste tapijtreiniger van 2020 is. Deze Kärcher is een uitstekend alternatief als je wat vermogen kan missen. In ruil krijg je wel heel wat accessoires die het toestel ook zeer makkelijk te gebruiken maakt. Heb je een reiniger nodig voor ook de zetels of auto te doen dan ben je beter af met de Kärcher .

“Goede goedkope tapijtreiniger”

KÄRCHER SC 4 EASYFIX PREMIUM

De Kärcher easyfix premium is in feite een stoomreiniger met bijgeleverde accessoires om tapijten te reinigen. Dit wil zeggen dat je er ook je keuken, sanitair, vloeren, ruiten en andere zaken mee kunt reinigen. Je laat de machine 4 minuten opwarmen en kan dan een half uur je huis schoonmaken zonder het reservoir te moeten vervangen. Het reservoir bevat slechts 1,3 liter en moet dus regelmatig bijgevuld worden. Met zijn 4 kilo is dit een redelijke lichte tapijtreiniger en de veelzijdigheid is zeer praktisch. Je tapijt is schoon en bacterievrij en je douchewanden, houten vloeren, wc-pot, kranen, etc. meteen ook! Een werkpuntje is dat het snoer van 6 meter wat langer had gemogen.

Ook dit toestel kon bovenaan de lijst beste tapijtreinigers staan. Krachtig, handig in gebruik, Kärcher kwaliteit, … . Dit toestel is een goed alternatief voor de Bissell Cleanshot. De Bissell heeft voordelen door het makkelijk te bedienen ontwerp. De Kärcher is voordelig omdat het gebruik maakt van een wendbare arm, en geen steel zoals de Bissell. Toch kiezen we niet voor de Kärcher omdat dit eigenlijk een stoomreiniger is dat uitgerust is voor tapijten. Wil je meer stoomreiniger opties, lees dan de top 5 beste stoomreinigers.

“Polyvalente stoomreiniger”

BISSELL 48F3N BIG GREEN

Ben je op zoek naar een tapijtreiniger waarmee je zeer grote oppervlaktes kunt reinigen, dan kies je beter een professioneel model. Dit is nuttig voor woningen, kantoren of hotels die zijn uitgerust met vast tapijt. De Big Green van Bissell komt aan een prijs van ongeveer €800, maar hij is dan ook een echte kwaliteitsvolle topper. Een krachtige motor van 1400 Watt, 8 rijen DirtLifter Power-borstels en massief grote tanks van 6,6 liter. Zelfs het ergste vuil kan hier niet tegenop. Je kan er voor- en achteruit mee bewegen, waarbij al het vuil krachtig uit het tapijt wordt geschrobd.

Deze professionele tapijtreiniger komt wel met een hoog prijskaartje. Hoewel het in deze lijst beste tapijtreiniger staat zal dit onbetaalbaar zijn voor de meeste huishoudens.

“Professionele tapijtreiniger voor grote oppervlaktes”

Beste tapijt reiniger kopen 2022

Wist je dat een stoomreiniger ook zeer effectief is om je tapijten proper te maken?
De hete stoom weekt het vuil los waarna het opgezogen wordt. Hiervoor moet je natuurlijk een stoomreiniger aanschaffen die geschikt is om textiel schoon te maken.
In dit artikel over stoomreinigers lees je hoe stoomreinigers werken, welke types er bestaan en wat de beste aankopen zijn!

Tapijtreingers vergelijken

Wat is een tapijtreiniger?

Iedereen beschikt wel over een stofzuiger, maar een tapijtreiniger gaat nog een stapje verder. Een tapijtreiniger is een huishoudelijk apparaat dat hardnekkige vlekken en vuiligheid uit je tapijt verwijdert en zorgt dat ze er weer als nieuw uitziet. Een stofzuiger kan het oppervlakkige vuil verwijderen, maar een tapijtreiniger zuigt ook minieme huidcellen, pollen, voedselresten en gronddeeltjes op die zich dieper in je tapijten genesteld hebben. We hebben het hier over de elektrische apparaten, niet de tapijtreinigers waarbij je zelf met de hand je tapijt moet reinigen.

Een elektrische tapijtreiniger combineert de zuigkracht van een stofzuiger met een schoonmaakproduct en stevige schrobborstels. Het beschikt over een praktisch systeem met twee reservoirs. Er wordt via een zuiver reservoir een vloeistof op basis van water en schoonmaakmiddel die in de vezels van je tapijt gespoten, vervolgens schrobben de borstels het vuil los, waarna het door de zuigkracht opgezogen wordt en terecht komt in het reservoir met het vuile water.

bissell tapijt kuisen

Waarom een tapijtreiniger kopen?

Door je tapijten af en toe te reinigen met een tapijtreiniger, vertraag je de slijtage ervan. Je tapijten zullen er langer fris en keurig uitzien. De kleuren blijven levendig en je tapijten ruiken lekker. Dit is zeker belangrijk als je vloeren bestaan uit ‘tapis plein’ of vast tapijt en je een versleten tapijt niet zomaar kan vervangen. Maar ook als je kinderen hebt -of niet zo’n nette huisgenoten- is regelmatig je tapijten reinigen nodig om permanente vlekken te voorkomen.

Een tweede reden om een tapijtreiniger te kopen, naast het onderhoud van je tapijten, is dat dit voor wie allergieën heeft een groot verschil kan maken. Als pollen en andere stoffen regelmatig verwijderd worden, kan je beter ademen terwijl je nog steeds kan genieten van het comfort van een tapijt onder je voeten.

Een derde categorie koopt een tapijtreiniger aan omdat ze huisdieren hebben, waardoor de tapijten veel sneller vuil worden door haren en grondrestanten. Of misschien heb je een dier dat af en toe op je tapijt urineert? Gelukkig zijn er tapijtreinigers die speciaal ontwikkeld zijn om dierenharen of -vlekken van jouw huisdieren uit het tapijt te krijgen.

Voor onderhoud raden we aan je tapijten één keer per jaar te reinigen, als je allergieën of huisdieren hebt, kan je dit best op regelmatige basis doen. Je kan je tapijten ook laten reinigen door externe specialisten of een machine huren voor één of enkele dagen, maar er zelf één aankopen zal je op lange termijn een heel pak geld besparen.

Tapijtreiniger kopen,
waar op letten?

Het eerste waarop je moet letten bij het kopen van een tapijtreiniger is of het toestel aangepast is aan jouw noden. Zoek je een toestel dat vooral dient om vlekken te verwijderen of heb je specifiek iets nodig tegen haar van dieren? Wil jij enkel tapijten reinigen of heb je liever een veelzijdiger toestel waarmee je ook andere zaken kunt schoonmaken? En hoeveel belang hecht je aan kwaliteit en hoeveel geld heb je ervoor over? Zet even jouw prioriteiten op een rijtje om een goede keuze te kunnen maken.

Tapijtreiniger met waterreservoir

Eens je hebt bepaald waarvoor je jouw tapijtreiniger wilt gebruiken, moet je ook inschatten hoe vaak je het toestel wilt gebruiken. Als het slechts is om een paar keer per jaar je tapijten schoon te maken, is een klein waterreservoir niet storend. Ben je elke week aan de slag op een grote oppervlakte, kijk dan zeker na dat het waterreservoir voldoende groot is zodat je het niet voortdurend moet aanvullen. Een groter reservoir betekent echter vaak een zwaardere tapijtreiniger…

Makkelijk te gebruiken tapijtreiniger

Moet jij bij het schoonmaken van je huis regelmatig te trap op om een nieuwe ruimte aan te pakken, dan let je best op het gewicht van de machine. Als je het vaak moet opheffen, kan dit bij bepaalde mensen last aan de schouder veroorzaken. Koop dan zeker geen toestel dat zwaarder is dan 6 kg. Let indien nodig ook op een tapijtreiniger die gemakkelijk wendbaar is zodat je overal gemakkelijk aan kan. Lees ook de opmerkingen van test-aankoop ivm tapijtreinigers.

Tapijtreiniger accessoires

Bij tapijtreinigers kan je bepaalde accessoires aanschaffen zodat je het ook voor andere toepassingen kan gebruiken zoals trappen, zetels of het interieur van je auto. Als dit voor jou belangrijk is, kijk dan na of deze accessoires erbij geleverd worden of bekijk of je ze apart kan aankopen.

karcher tapijt reinigen

Bijhorende tapijtreiniger producten

Vloeistoffen

Bij de aankoop van je tapijtreiniger moet je je ook de juiste vloeistoffen aanschaffen om in het reservoir te gieten. Je kan reinigingsvloeistof kopen van hetzelfde merk als je toestel, bijvoorbeeld Kärcher tapijtreiniger voor bij je Kärcher tapijtreiniger of kiezen voor een vloeistof die voor elke tapijtreiniger geschikt is. Sommige mensen gebruiken gewoon een allesreiniger.

Sprays

Hiernaast bestaan er ook sprays die je rechtstreeks op je tapijt kan aanbrengen, waarna je de spray moet inborstelen om goed de onderste vezels te bereiken, vervolgens een paar uur laten inwerken om dan het tapijt te stofzuigen en nog eens finaal te borstelen. Dit is dus een stuk intensiever dan het gebruik van een tapijtreiniger.

Poeders

Er zijn ook poeders op de markt. Deze gebruik je door het poeder gelijkmatig over je tapijt uit te strooien. Meng het niet met water! Daarna borstel je het poeder om het goed door te laten dringen, zoals je ook met de spray moet doen. Laat het een 20-tal minuten inwerken en dan stofzuig je het tapijt. Dit is opnieuw een vermoeiend karwei en krijgt eerlijk gezegd niet alle vlekken uit je tapijt. Voor recente vlekken is dit een goede aanpak, voor oudere vlekken zal je toch de tapijtreiniger moeten bovenhalen.

Tot zover het artikel ‘Beste tapijtreiniger 2022’ – Laaste update 25/05/2022

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.