De 5 beste trilplaten van 2021

Veel trillen met de benen en billen om te vermageren en vet te versplillen

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste trilplaat of powerplate voor thuis. Trilplaten zijn de afgelopen jaren heel wat populairder geworden in de fitnesswereld. Met deze toestellen verbeter je je kracht, je flexibiliteit en je bloedsomloop. Een trilplaat zorgt voor een onevenwicht dat jij actief tegengaat door op de trilplaat te staan. Een powerplate (of trilplaat) voor thuis is een relatief nieuw product. Voorlopig zijn er nog veel onbekende merken en weinig reviews. Bekijk alvast onze suggestieve top 5 beste trilplaat 2021, en lees daaronder het onderzoek; Hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het kopen van een goede trilplaat.

Wat is de beste trilplaat?

De Rocking VibroShaper met handvat is de beste trilplaat van 2021 . Er zijn verschillende powerplates op de markt. Deze biedt net iets meer dan de concurrentie. Ook de andere toestellen in onze top 5 zijn goede toestellen. Verder vertellen we je ook waarop je moet letten bij het kiezen van een trilplaat. Zo kun je zelf toestellen vergelijken en een goede keuze maken.

ROCKING VIBROSHAPER MET HANDVAT

De Rocking VibroShaper met handvat is momenteel de beste trilplaat op basis van de prijs / kwaliteit verhouding. Dit toestel heeft uitgebreide trainingsmogelijkheden. Er zijn drie automatische trainingsprogramma’s en 99 verschillende snelheden. Deze powerplate geeft je een complete workout.

De VibroShaper heeft drie verschillende zones met een verschillende intensiteit. Door je voeten verder uit elkaar te zetten, verhoog je de intensiteit. Daarmee is het toestel een uitstekende keuze voor beginnende en ervaren sporters. Met deze trilplaat worden je trainingssessies veel efficiënter.

De VibroShaper met handvat is bovendien uitgerust met een speciale oscillatietechniek. Die zorgt ervoor dat je spieren tot 50 keer per seconde samentrekken. Dankzij de oscillaties train je je spieren in verschillende richtingen. Hiermee onderscheidt het toestel zich duidelijk van de concurrentie.

Verder komt de VibroShaper met een afstandsbediening en twee weerstandsbanden. Daarmee breng je extra variatie in je workout. Met tien minuten per dag krijg je een volledige workout. Ervaren sporters kunnen nog iets verder gaan. Zoek je een eenvoudiger toestel? De VibroShaper (zonder handvat) een degelijk alternatief. Zoek je een toestel met een extra zitvlak? Kijk dan verder in onze lijst.

Voordelen 

 • Drie intensiteitszones
 • Oscillatietechniek
 • Volledige workout
 • Uitgebreide uitrusting

Nadelen

 • Geen extra zitvlak
 • Batterijen afstandsbediening niet meegeleverd

BODI-TEK BT-VIBP3-EU

Ook aanwezig in onze top 5 beste trilplaats is de Bodi-tek BT-VIBP3-EU, een compacte trilplaat van hoge kwaliteit. Het is de duurste trilplaat in deze lijst. Het toestel voelt stevig aan en heeft uitgebreide trainingsprogramma’s. Deze Bodi-tek heeft een ingebouwde timer en heel wat opties. Via het led-scherm of de afstandsbediening kun je de trilplaat volledig regelen.

Het apparaat heeft 99 verschillende snelheden. Je kunt je eigen trainingsprogramma samenstellen of kiezen uit drie voorgeprogrammeerde opties. Zo kun je je trainingsschema optimaliseren voor jouw lichaam. De trilplaat is geschikt voor gebruikers tot 120kg. Verder wordt deze powerplate geleverd met twee elastische banden. Zo kun je ook je bovenlichaam serieus trainen.

We raden je aan elke dag tien minuten met de trilplaat te sporten. Zo raak je snel in topvorm. Wanneer je in vorm wilt raken, is het belangrijk op regelmatige basis te trainen. Deze trilplaat is compact. Bovendien is het toestel uitrust met wieltjes en een transporthandvat. Zo kun je overal trainen.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Compact en mobiel
 • Trainingsprogramma’s op maat
 • Ingebouwde timer

Nadelen

 • Duur
 • Geen intensiteitszones

VIBRO BODY BOOSTER VIBRATION

De Vibro Body Booster valt meteen op tussen andere trilplaten. Het toestel is verkrijgbaar met een extra zitvlak. Dat is een comfortabel opzetstuk, waarmee op andere manieren kunt trainen.  Er zijn 30 verschillende trillingsniveaus. Zo train je altijd op de best mogelijke intensiteit. Je regelt alles met de afstandsbediening of het display.

Het opzetstuk zorgt voor heel wat extra mogelijkheden. Je kunt erop zitten voor speciale zitoefeningen. Ook voor planking is dit een toptoestel. Verder kun je gebruik maken van de handvaten aan de zijkant van het opzetstuk. Zowel voorzichtige als intensievere trainingen zijn mogelijk. Zoals bij de meeste toestellen worden er twee trainingselastieken voorzien. Daarmee kun je je bovenlichaam en je armen extra stevig trainen.

Een klein nadeel is dat het oppervlak van de trilband serieuze ribbels heeft. Deze plaat biedt weinig comfort wanneer je je handen op het triloppervlak zet. Voor push-ups is dit niet de beste trilplaat. Voor revalidatie of voor stevige workouts is de Vibro Body Booster wel een goede keuze.

Voordelen

 • Opzetstuk met zitvlak en handvaten
 • Afstandsbediening en display
 • Trainingselastieken
 • Geschikt voor revalidatie én intensieve workouts

Nadelen

 • Grote ribbels op trilplaat
 • Minder trillingsniveaus

ROCK N FIT – WONDERCORE

De Rock n Fit van Wondercore is de perfecte trilplaat om je buikspieren te versterken. Het toestel werkt met oscillerende trillingen. In combinatie met het opzetstuk kun je je core serieus verstevigen.  Daarnaast is dit een prima keuze voor revalidatie. Let er wel op je correct te laten begeleiden. Mensen die revalideren hebben nood aan een rustige opbouw. Dankzij het opzetstuk kun je zittend trainen.

Deze trilplaat heeft een ingebouwde console. Je kunt kiezen uit vijf verschillende programma’s en twintig verschillende snelheden. Hoewel de focus ligt op je core, is dit een compleet toestel voor je hele lichaam. Naast het opzetstuk zijn er twee elastische banden. Zo kun je je bovenlichaam grondig trainen. De Rock n Fit biedt je een professionele workout.

Deze trilplaat is vrij zwaar. Onderaan heeft de Rock n Fit zuignappen. Zo blijft de powerplate altijd op zijn plaats tijdens je workout. Anderzijds is het geen gemakkelijk toestel om te verplaatsen.

Voordelen

 • Uitstekende workout voor je core
 • Geschikt voor revalidatie
 • Zuignappen op bodem
 • Opzetstuk met zitvlak en handvaten

Nadelen

 • Vrij zwaar
 • Beperkt tot twintig verschillende snelheden

FITNESS BODY 360

De Fitness Body 360 is de beste goedkope trilplaat. Het is een compact toestel dat geschikt is voor gebruikers tot 150kg. Met deze powerplate doe je aan vetverbranding en krachttraining. Vooral je core, je heupen en je taille zullen erop vooruitgaan.

Hoewel het toestel compact is, levert het serieuze prestaties. Met een totaal vermogen van 200 watt boek je snel resultaat. Er zijn verschillende programma’s en snelheden mogelijk. Zo kun je training op maat afwerken.

De trilplaat is vrij licht en handig in gebruik. Na je sessie kun je het compacte toestel gemakkelijk opbergen. Het toestel is helaas niet het stevigste op de markt. Sommige gebruikers melden dat het toestel vrij lawaaierig is. Het is vooral geschikt voor workouts waarbij je zit of staat. Beweeg je graag intensief tijdens je powerplate-sessies? Dan kijk je beter naar een ander toestel.

Het toestel wordt ook verkocht onder de naam Fitness Body Vibro Pro. Dat toestel levert natuurlijk dezelfde prestaties als de Fitness Body 360.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Compact
 • Veel vermogen
 • Verschillende programma’s en snelheden

Nadelen

 • Lawaaierig
 • Geen intensieve bewegingen tijdens je sessie

Trilplaat / powerplate vergelijken

Wat is een trilplaat?

Een trilplaat is een fitnesstoestel dat vibraties gebruikt om je lichaam te versterken. De plaat stuurt snelle trillingen uit. Op die manier wordt je lichaam uit evenwicht gebracht. Om toch je evenwicht te behouden, moeten je spieren dus aan de slag. De beste trilplaat zorgt voor comfort, makkelijk sporten en kwaliteit materiaal.

Door op de trilplaat te staan of te zitten, lever je een serieuze inspanning. Tien minuten per dag volstaan voor een volledige training. Meer gevorderde sporters doen ook bijkomende oefeningen op hun trilplaat. Denk aan push-ups, squats of yoga-oefeningen. Voor hen zijn sessies tot 30 minuten mogelijk.

Trainen met een trilplaat verbetert je kracht, je flexibiliteit en je bloedsomloop. Daarnaast is het een bekend hulpmiddel tegen cellulitis. Er zijn dus verschillende redenen om met een powerplate aan de slag te gaan. Toch zijn deze toestellen niet voor iedereen geschikt. Zwangere vrouwen, personen met rugproblemen of een prothese gebruiken beter geen powerplate. Twijfel je of een powerplate iets voor jou is? Je kunt er best over praten met een specialist. Je kinesist, fitnesscoach of dokter geeft je graag advies.

Een alternatief voor een full-body workout te hebben is een roeimachine of crosstrainer.

trilplaat voor thuis

Trilplaat kopen, waar op letten

In dit artikel hebben we de beste trilplaat voor thuis bekeken. De korte vergelijking maakt je keuze veel gemakkelijker. Toch willen we je goed mogelijk informeren. Daarom zetten we je de belangrijkste aandachtspunten op een rij. Zo vind je zeker een trilplaat die aansluit bij jouw noden.

Wat kost een powerplate?

Leg op voorhand je budget vast. Kijk daarna wat mogelijk is binnen dat budget. Er zijn trilplaten op de markt tussen €100 en verschillende honderden euro’s. Let erop dat een degelijk toestel dikwijls wat meer kost, maar ook langer meegaat. Een goedkoop toestel moet je misschien snel vervangen. Het goedkoopste toestel kan op lange termijn dus duurder uitvallen.

Hoeveel plaats heb je ter beschikking? Zoek je een compact toestel? Of ben je eerder op zoek naar een stevig toestel dat een vaste plaats in huis heeft? Een trilplaat bestaat in verschillende vormen en afmetingen. Voor ieder is er wel een toestel. Hoe daarnaast rekening met de andere vereisten.

Trilplaat met trainingsprogramma’s

Op welke manier wil je trainen? Hoeveel variatie zoek je? Er zijn toestellen met voorgeprogrammeerde opties. Trilplaten met drie tot vijf verschillende programma’s zijn courant. Daarnaast bestaan er ook trilplaten waarop je je eigen programma samenstelt.

Trilfrequentie

De frequentie of trilsnelheid van je plaat is belangrijk. Veel toestellen bieden een twingtigtal verschillende snelheden aan. Toptoestellen laten tot 99 verschillende frequenties toe. Op die manier vind je altijd de juiste frequentie voor je workout.

Trilrichting

Eenvoudige platen trillen lineair. Duurdere platen werken met oscillerende trillingen. Oscillerende machines zijn beter voor je gezondheid. Ze bieden een gevarieerde workout aan met een beperkte negatieve impact.

Bediening

Zowat elke trilplaat op de markt heeft een bedieningsconsole. Sommige zijn uitgerust met een ledscherm, maar dat is zeker niet standaard. Daarnaast kun je verschillende toestellen bedienen met een afstandsbediening.

Stevigheid

Hoe wil je je powerplate gebruiken? Wil je erop staan of zitten? Of wil je het toestel intensief gebruiken? Als je van plan bent squats en push-ups te doen, kijk je beter naar een stevig exemplaar. Voor minder dynamische trainingen, is dat minder belangrijk.

Uitrusting

Welke uitrusting wordt er met de trilplaat meegeleverd? Hierbij denken we vooral aan een opzetstuk of trainingselastieken. Daarmee kun je het aantal traingsopties uitbreiden. Daarnaast behoort ook een eventuele afstandsbediening of een ingebouwde timer tot de uitrusting.

Maximale belastbaarheid

Bij sommige trilplaten wordt expliciteit de maximale belastbaarheid vermeld. Veel platen zijn geschikt voor gebruikers tot 120kg of tot 150kg. Kijk dit goed na als dit voor jou relevant is.

trilplaat oefeningen

Hoe werkt een trilplaat?

De huidige powerplates zijn gebaseerd op de Russische Galileo-machines. Die toestellen werden ontwikkeld om kosmonauten te trainen. Zo konden ze hun spiermassa voorbereiden op een verblijf in de ruimte. Door het gebruik van trilplaten presteerden kosmonauten merkbaar beter.

Een trilplaat stuurt vibraties door je lichaam. Op die manier brengt het toestel je lichaam uit evenwicht. Je spieren herstellen dat evenwicht, wat voor een stevige workout zorgt. Korte sessies van tien minuten versterken je hele lichaam. Voor ervaren sporters zijn sessies tot 30 minuten mogelijk.

Beginners zitten of staan op hun trilplaat. De trillingen maken extra bewegingen overbodig. Ervaren sporters combineren een powerplate met extra oefeningen. Squats, push-ups en yoga-oefeningen worden extra efficiënt op een powerplate.

hoe werkt een trilplaat

Twee verschillende soorten trilplaten

Er zijn twee verschillende systemen. Enerzijds heb je de trilplaten die lineair vibreren. Anderzijds heb je toestellen die met oscillerende trillingen werken. Het belangrijkste verschil zit in de trilrichting.

Met lineaire trilplaten kun je stevig trainen. Een lineair trillende plaat simuleert de springreflex in je lichaam. Bij elke trilling trekken spieren aan beide kanten van je lichaam tegelijk samen. Hierbij wordt je lichaam dus overal belast. Toch train je vooral de grotere spieren. Een lineaire trilplaat heeft weinig invloed op de kleinere spieren.

Dat heeft natuurlijk een serieuze impact op je lichaam. Lineaire trilplaten bieden een beperkt comfort. In sommige gevallen kunnen gebruikers zelfs pijn ervaren.

Oscillerende trilplaten beogen een gelijkaardig effect. Daarbij beperken ze de negatieve invloed op je lichaam. Omdat de platen op een andere manier trillen, verdeel je de belasting op je lichaam. Spieren trekken afwisselend samen.

De lichaamsbeweging bij oscillerende trilplaten voelt natuurlijker aan. Daardoor zijn deze toestellen beter voor je gewrichten, je rug en je pezen. Je kunt er op een verantwoorde manier mee aan de slag.

Kan je afvallen met een trilplaat?

Een trilplaat maakt deel uit van een normaal sportschema. Door een trilplaat te gebruiken, val je niet rechtstreeks af. Afvallen gebeurt door een combinatie van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Een trilplaat kan wel helpen meer te bewegen.

Afvallen doe je best door cardio oefeningen op een laag tempo uit te voeren. Een lage hartslag is belangrijk als je wil afvallen. Dit doe je beter met andere toestellen zoals een loopband of een goede crosstrainer. Wil je eerder intensief sporten en meer spieren kweken dan heb je ook de mogelijkheid tussen een roeimachine of spinningsfiets.

Trilplaat oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen voor trilplaten. De basisoefeningen zijn zitten en staan. Daarbij is de juiste positie essentieel. Laat je eventueel begeleiden door een professional.

Als je op de plaat wilt bewegen, heb je verschillende opties. Populaire oefeningen zijn squats, pushups en planking. Daarnaast doen veel mensen calf raises en korte bruggen op een trilplaat.

oefeningen op de trilplaat

Tot zover het artikel ‘Beste trilplaat 2021’ – Laatste update 24/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.