Beste TV

Een Sony TV, een LG OLED TV , of toch beter een Samsung TV kopen? Het is moeilijk om te weten welke TV het best geschikt is voor jou. Hier proberen we je verder te helpen in de zoektocht naar de beste TV die het best bij jou past. De beste TV die je momenteel kunt kopen volgens ons is de LG C8. Deze LG OLED TV heeft een uitstekende beeldkwaliteit, op hetzelfde niveau van sommige andere modellen die 2 keer zo duur zijn. Verder beschikt de LG C8 over hoogwaardige HDR en een aangenaam SMart TV platform. Onderaan het artikel leggen we uit hoe we tot deze conclusie zijn gekomen en waar je op moet letten wanneer je de beste TV wilt kopen.

Onze top 3 – Beste TV 2019

Als je op zoek bent naar de beste televisie die je momenteel kunt kopen kom je uit bij een OLED TV. Het grote voordeel van een OLED TV is dat de kleuren er zeer realistisch uitzien en dat je vanuit elke hoek een goede beeldkwaliteit hebt. Het nadeel is dat je voor een OLED TV moet rekenen op een minimumbudget van 1500 euro.

De beste OLED TV die je momenteel kunt kopen is volgens ons onderzoek de LG C8. Deze LG OLED TV biedt een uitstekende beeldkwaliteit, ondersteunt de toonaangevende HDR-standaarden en heeft een extreem dun en aantrekkelijk design. Het voordeel van de LG C8 is dat uitgerust is met hetzelfde scherm en dezelfde processor als het veel duurdere E8 of W8 model. Het E8 of W8 model heeft geen betere beeldkwaliteit in vergelijking met de C8 maar zijn enkel interessant voor mensen die veel belang hechten aan design en een flinterdunne TV aan hun muur willen hangen. Verder is het smart-TV platform van LG gemakkelijk te gebruiken en we vinden het ook een voordeel dat je met deze LG OLED TV de ruimste mogelijkheden hebt om je beeldinstellingen aan te passen.

De Samsung NU7100 is een degelijke 4k LED TV met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De beeldkwaliteit is een van de beste binnen zijn prijsklasse dankzij de goede native contrast ratio. Maar omdat hij ook een pak goedkoper is in vergelijking met de 2 andere modellen mist hij bepaalde geavanceerde functies zoals lokaal dimmen en een hoogwaardige HDR. Aan de andere kant is het een ideale TV voor gamers omdat het een zeer lage input lag heeft. Als je van plan bent om naar deze TV te kijken vanuit een scherpe hoek kun je beter naar een beter model zoeken. Het beeld moet namelijk heel wat inboeten op kwaliteit wanneer je niet direct voor het scherm staat.

De Sony KD-55A1 is een enorm innovatieve OLED TV die je op dit moment kunt kopen. Het combineert de beeldkwaliteit van een OLED scherm met een opvallend ontwerp. De A1 heeft namelijk geen gewone voetsteun maar beschikt over een speciale scharnier waar onder andere de subwoofer in verwerkt geweest is. Sony noemt het hun Acoustic Surface technologie waarmee ze kristalhelder geluid kunnen produceren zonder zichtbare luidsprekers.

Het onderzoek

TV welke grootte – Hoeveel inch

Als vuistregel kunnen we stellen dat de meeste mensen iets zoeken tussen een 55 inch tv en een 65 inch tv. Dit is de ideale grootte van TV wanneer je ongeveer 2,5 meter verwijderd bent van het scherm. Zit je veel dichter bij je televisie dan raden we aan op iets te zoeken dat kleiner is dan een 55 inch TV, zit je veel verder dan raden we aan om op zoek te gaan naar iets dat groter is dan een 65 inch TV.

Denk bij het kopen van een televisie ook na welke plaats het gaat innemen in je ruimte. Juist zoals bij het kopen van een meubelstuk moet je bij het kopen van een tv nadenken over waar het gaat staan en of het in verhouding staat met de andere meubelstukken die in de ruimte staan. Bij voorbeeld een kleine tv van 30 inch zal er vreemd uitzien wanneer je hem in een grote open ruimte plaatst. Aan de andere kant zal een 65 inch tv er overweldigend uitzien in een te kleine ruimte. Je kunt daarom best op voorhand afmeten hoe groot je tv kan zijn. Vergeet gewoon niet dat de grootte van televisies wordt gemeten in de diagonaal van het scherm en dat de lengte in inches wordt uitgedrukt. Een inch is gelijk aan 2,54 cm, dus een tv van 50 inch zal een diagonaal hebben van 127 cm. Moest je nog twijfelen, er bestaan apps waarbij je een 3D rendering van een TV in je living kunt maken. Dit kan je verder helpen om je toekomstige TV te visualiseren. Als je het budget en de ruimte hebt raden we wel aan om voor de grootst mogelijke televisie te gaan die je kunt kopen. Een toffe tv ervaring hangt grotendeels samen met de grootte van het scherm.

Als je van plan bent om een TV van 75 inch of groter te kopen ben je misschien beter of om een beamer te kopen. Op de volgende pagina kun je onze aanbevelingen terugvinden qua beste beamer. Het opzetten van een beamer is wel iets ingewikkelder maar als je echt een groot beeld wilt en je hebt een ruimte die je goed kunt verduisteren dan kan het echt de moeite waard zijn.

Televisie kopen

Waarop moet ik letten

De dag van vandaag zijn alle nieuwe televisies die je koopt een ‘Smart TV’. Dit wil gewoon zeggen dat je tv direct kan verbinden via je WiFi verbinding zodat je bijvoorbeeld films en series kunt streamen via Netflix. Er zijn mensen die hier geen nood aan hebben of liever via Apple TV of een Google Chromecast werken voor het streamen van content. Helaas kun je geen geld besparen door een TV te gaan zoeken die geen Smart TV is. Als je nog ergens een televisie vind die niet via het internet kan verbinden dan is de kans zeer groot dat de kwaliteit van het scherm ook zeer laag zal zijn.

Voor mensen die bezorgd zijn om privacyredenen raden we aan om je TV nooit te verbinden met het internet. Het kan wel af en toe nodig zijn om de software van je TV up te daten om de performantie te verbeteren of om toegang te verkrijgen tot nieuwe features. Vergeet gewoon niet om na de update de verbinding met het internet opnieuw te verbreken.

De meeste 50 inch tv’s (of groter) bieden een schermresolutie van 4K (ook wel UHD genoemd) aan voor dezelfde prijs van de vroeger Full HD resolutie. Een 4K scherm heeft minstens 4 keer zoveel pixels als een Full HD scherm (3840×2160 ten opzichte van 1920×1080). Of je dat echt gaat merken is nog de vraag. Enkel wanneer je zeer dicht bij scherm zit of je een zeer groot scherm hebt (70 inch of groter) ga je echt een verschil beginnen merken. Het aantal programma’s dat beschikbaar is in 4K is momenteel redelijk beperkt en vind je eerder terug op Netflix en Youtube. We raden wel om voor een TV met een 4K scherm te kiezen aangezien deze voor dezelfde prijs te verkrijgen zijn als een Full HD scherm.

In tegenstelling tot 4K waar je het verschil enkel van dichtbij kunt zien merk je een groot verschil tussen een TV met HDR en zonder HDR. Het is namelijk zo dat tv’s met HDR een breder gamma aan kleuren heeft. Dat zorgt ervoor dat donkere kleuren veel donkerder zijn en lichte kleuren veel lichter zijn waardoor er een groter contrast ontstaat en dus ook een hogere beeldkwaliteit. Helaas is er een groot verschil tussen HDR van slechte kwaliteit en goede kwaliteit. Helaas kun je dat niet op papier zien en kun je best research doen op het internet of in de winkel gaan vergelijken.

Voor de steun van je tv moet je niet enkel op het design letten maar ook op de afstand tussen de pootjes. Als je namelijk over een smal TV meubel beschikt kan het zijn dat de steuntjes van de TV niet op je meubel zullen passen. De meeste TV’s schakelen over naar pootjes die redelijk ver van elkaar staan. Indien je je TV op een klein TV meubel wilt plaatsen let er dan op dat je een TV kiest met een centrale poot.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.