Beste Ultrabook

In onze zoektocht naar de beste ultrabook zijn we tot de conclusie gekomen dat de Lenovo ThinkPad X1 Carbon de beste keuze is. Door razendsnelle prestaties, een krachtige batterij en een toetsenbord van topkwaliteit in een prachtig design te steken gaat de Lenovo ThinkPad X1 Carbon met de prijs van beste ultrabook lopen. Door zijn hoog prijskaartje is deze ultrabook niet geschikt voor iedereen. Hieronder raden we nog een 2 in 1 ultrabook aan en nog een goedkoop ultrabook die gelijkaardige prestaties kan voorleggen aan de helft van de prijs. Onder de 3 ultrabooks die we aanraden kan u het onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het aankopen van een ultrabook.

Onze top 5 – Beste Ultrabook

De beste ultrabook momenteel is de Lenovo Thinkpad X1 Carbon.  Door een fantastisch toetsenbord, razendsnelle prestaties en een krachtige batterij in een aantrekkelijk en lichtgewicht design te steken is deze ultrabook een schot in de roos.

Ondertussen zit Lenovo al aan de 6de generatie van een van de best verkopende ultrabooks op de markt. Een toffe upgrade ten opzichte van de vorige generatie is het prachtige HDR scherm. Dankzij het prachtige scherm is deze ultrabook niet enkel geschikt voor productiviteit maar ook voor het bekijken van films op series.

“Beste ultrabook 2019”

De Asus Zenbook is misschien niet de beste ultrabook maar het heeft wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Aan de helft van de prijs van de Lenovo Thinkpad X1 kan deze Asus Zenbook ook opscheppen met een prachtig scherm, een mooi aluminium design en een krachtige batterij. Het enige wat opvalt is dat het toetsenbord iets minder aangenaam is in langdurig gebruik ten opzichte van de Lenovo Thinkpad X1.

Asus heeft proberen zoveel mogelijk kosten te besparen om deze ultrabook zo goedkoop op de markt te brengen zonder al te veel te moeten inboeten op vlak van prestaties, batterij of design.

“Beste prijs-kwaliteit ultrabook”

De Lenovo Ideapad 330S is in veel opzichten vergelijkbaar met de Asus Zenbook. Beide hebben dezelfde processor (i5 8250U), 8GB RAM en een SSD van 256GB. Het verschil zit hem vooral in het feit dat de Ideapad een scherm heeft van 15,6 inch wat groter is dan het 14 inch scherm van de Asus Zenbook. Hierdoor is deze ultrabook ook bijna een halve kilo zwaarder.

Beide zijn goede keuzes maar het ligt aan jezelf waar je de voorkeur aan geeft. Een lichtere laptop met een kleiner scherm of een zwaardere laptop met een groter scherm waar je gemakkelijker op kunt multitasken.

“Goedkoop ultrabook”

Als je op zoek bent naar een ultrabook met touchscreen dan raden we de HP Spectre X360 aan. Dankzij een omklapbaar scherm kun je deze ultrabook ook als tablet gebruiken. Ook zijn de specificaties sterk vergelijkbaar met de Lenovo ThinkPad X1 Carbon.

We vinden enkel dat het toetsenbord en het scherm van de HP Spectre X360 iets minder zijn als we die naast de Lenovo ThinkPad X1 Carbon zetten. Daartegenover staat wel dat je de HP Spectre X360 een meer veelzijdig apparaat is omdat je het scherm kunt draaien, het uitgerust is met een touchscreen en je notities kunt nemen met een pen.

“Beste 2-in-1 laptop”

De MacBook Air is moeilijk om te vergelijken met de andere ultrabooks in dit artikel. Op vlak van specificaties betaal je namelijk een hogere prijs voor een mindere processor (i5-8210Y) en minder opslagruimte (128 GB). Maar dat wilt niet zeggen dat deze laptop trager is. Dankzij macOS geniet je ondanks mindere hardware vaak van snellere prestaties.

Maar op vlak van design en scherm laat het de concurrentie wel ver achter zich. Het 13,3 inch Retina scherm is een enorm scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels. En ondanks dat het enorm licht is kan je met de batterij ongeveer 12 uur lang naar films en series kijken.

“Beste MacBook Air”

Het onderzoek

Wie moet een ultrabook kopen?

Ultrabooks zijn performante laptops met een krachtige batterij in een mooi en licht design. Voor iedereen die op zoek is naar een laptop voor het beantwoorden van mails, surfen op het web, bewerken van foto’s of het werken op Microsoft Office is een ultrabook voldoende. Ben je op zoek naar een laptop om te gamen kun je beter ons artikel over de beste gaming laptops lezen. Door de combinatie van een performante laptop in een licht design kosten ultrabooks wel iets meer ten opzichte van de meer budget gerichte laptops. Indien je meer op zoek bent naar een laptop die veel poorten heeft zodat u deze gemakkelijk kunt aansluiten op een extern scherm, beamer of andere randapparatuur kijk dan zeker naar de aanbevelingen die we geven in de beste zakelijke laptops.

Wij zouden een ultrabook aanraden aan de mensen die graag een compacte en lichte laptop willen voor basisapplicaties te gebruiken en die vaak onderweg zijn. Niks is zo vervelend als een laptop van 3 kilo in een aparte laptoptas te moeten meeslepen. Het grote voordeel van ultrabooks is dat met hun formaat van 13-14 inch en hun gewicht ze gemakkelijk weg te steken zijn in een handtas of rugzak zonder dat je een daarvoor een aparte laptoptas moet aankopen. Je kan volgend artikel van PC Gaming Gear lezen als je eerder op zoek bent naar een gaming laptop

Ultrabook kopen

Waarop moet ik letten

Voor een laptop in deze prijscategorie is de processor belangrijk. Voor ultrabooks raden we voorlopig enkel processors aan van Intel. Een i5 processor van de 8ste generatie zoals de i5-8250U is voldoende krachtig voor het meeste werk. Wanneer je een ultrabook wilt kopen let er dan op dat je een processor koopt met een U-label. Dit label staat voor de ultra-lage voltage processoren die niet zo krachtig zijn als de andere processoren maar wel enorm efficiënt zijn waardoor de batterij veel langer meegaat.

Een ultrabook heeft minstens 8GB RAM geheugen om alle programma’s vlot te draaien. Een ultrabook kun je moeilijk upgraden omdat de onderdelen vaak op het moederbord worden gesoldeerd om plaats te besparen. Naar de toekomst toe kun je dus niet zomaar RAM geheugen vervangen of toevoegen. Voor mensen die zeer veel applicaties simultaan willen gebruiken of van plan zijn om foto’s te bewerken raden we aan om van de eerste keer voor een ultrabook van 16GB RAM te gaan.

Een SSD kan veel sneller gegevens lezen en schrijven dan een traditionele harde schijf (HDD). Dankzij een SSD start je ultrabook ook op binnen de 10 seconden. Maar wat belangrijker is is dat een SSD veel minder batterij gebruikt in vergelijking met een HDD. Daarenboven zijn SSD’s minder gevoelig aan schokken waardoor ze meer geschikt zijn om overal mee naartoe te nemen.

Een goede ultrabook moet zo licht en zo dun mogelijk zijn zonder teveel in te leveren in bouwkwaliteit of batterijduur. Qua scherm raden wij aan om eerder naar de 13 en 14 inch modellen te kijken. Een scherm kleiner dan 13 inch is moeilijk om op te werken door zijn beperkte grootte, 14 inch vinden wij een ideale grote voor een ultrabook. Met een scherm van 14 inch blijft de ultrabook compact genoeg om makkelijk mee te nemen en groot genoeg om comfortabel op te werken. Wat betreft gewicht vinden we dat een laptop pas een ultrabook kan genoemd worden als het minder dan 1,5 kg weegt. Een van de belangrijkste vereiste van een ultrabook is namelijk dat je deze gemakkelijk overal naartoe kunt nemen zonder het gevoel te hebben dat je een pakezel bent.

De beste ultrabooks onderscheiden zich door een lange batterijduur. De bedoeling van een ultrabook is dat je ‘s ochtends kunt vertrekken zonder oplader en dat je gemakkelijk door de dag geraakt zonder je zorgen te moeten maken over je batterij. Bij het beantwoorden van mails, werken op Microsoft Office of opzoekwerk doen op het internet moet een ultrabook toch minstens 8 uur en liefst 10 uur meegaan. Hou er ook rekening meer dat een batterij over zijn levensduur capaciteit verliest.

Wij vinden het cruciaal dat een ultrabook een aangenaam toetsenbord heeft. Je koopt een ultrabook voornamelijk voor productiviteit en dan wil je een toetsenbord dat aangenaam is in gebruik. Het kan niet de bedoeling zijn dat je een externe muis of toetsenbord moet aanschaffen omdat je niet tevreden bent met de kwaliteit van je ultrabook.

Wij adviseren een Full HD resolutie van 1920×1080 voor een goede ultrabook. Let erop dat je voor een IPS scherm kiest en geen TN scherm. Een IPS scherm is van hoogwaardige kwaliteit en toont nauwkeurige kleuren en veel betere kijkhoeken. Schermen met een hogere resolutie zijn tof voor het bekijken van video’s of het bewerken van foto’s maar we raden het niet aan voor een ultrabook. Voornamelijk omdat een hogere resolutie meer energie verbruikt waardoor de levensduur van de batterij inkort.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.