De 5 beste USB Hubs van 2021

Al je toestellen docken met een polyvalente USB hub

Op zoek naar een USB hub / dock om uw selectie aan USB poorten uit te breiden? In dit artikel gaan we op zoek naar de beste USB hub / dock die op de markt te verkrijgen is. Hierbij zal worden gekeken naar onderdelen als connectiviteit, stroomgebruik, gebruiksgemak en natuurlijk de prijs. Met deze informatie stellen we een top vijf samen. Maar om dit nauwkeurig te kunnen doen moeten we ons eerst verdiepen in wat een USB hub / dock nou precies kan, hoe deze functioneert en waar u precies op moet letten bij het aanschaffen van een USB hub / dock.

ELGATO THUNDERBOLT 3 DOCK

Beste USB hub 2021

De beste USB hub / dock award gaat naar de Elgato Thunderbolt 3 Dock. Met zijn krachtige performance en strakke design laat de Elgato Thunderbolt 3 zijn competitie in het stof bijten. De dock bevat twee Thunderbolt 3 aansluitingen, drie USB 3.0 aansluitingen, audio IO, Gigabit Ethernet en een overdrachtssnelheid van maar liefst 40Gbps. Bovendien biedt deze de mogelijkheid om twee 4K schermen of een 5K scherm aan te sluiten en daarbij haarscherp beeld te te tonen wat als een prettige verrassing komt. De Elgato Thunderbolt is een USB dock met voeding met een vermogen van 85 Watt. Wat het mogelijk maakt om een Surface of MacBook (of andere vergelijkbare tablets) op te laden via de dock. Voor privé en zakelijke doeleinden is de Elgato Thunderbolt 3 Dock een ideale oplossing.

DELL D6000 UNIVERSAL DOCK

Beste prijs / kwaliteit verhouding

Wanneer een reguliere USB hub niet krachtig genoeg is om uw dagelijkse werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren, en u een praktische oplossing wilt hebben dan is de Dell D600 Universal Dock de beste hub / dock voor u. Deze USB dock heeft een uitgebreid assortiment aan aansluitingen, met maar liefst vier USB 3.0 aansluitingen, een USB-C poort, een HDMI-aansluiting, Gigabit Ethernet en de mogelijkheid om tot wel drie 4K beeldschermen aan te sluiten. De data en stroomoverdracht loopt via een enkele USB-C aansluiting waardoor de D6000 Universal Dock geen individuele power adapter nodig heeft. Deze USB dock is compatible met Windows en Mac OS en op de officiële site van Dell wordt er hiervoor ondersteuning aangeboden. De Dell D6000 is een wat duurdere oplossing, maar voor alle functionaliteit die u ervoor krijgt, maakt dit de investering zeker waard.

VAVA VA-UC006  8-IN-1

USB Hub met 8-in-1 configuratie

Als het gaat om efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid dan is de Vava VA-UC006 USB-C Hub de beste usb hub / dock. Met zijn 8-in-1 USB-C samenstelling maakt het een krachtige oplossing voor al uw professionele werkzaamheden. De 8-in-1 versie van deze USB hub 3.0 ondersteunt drie USB 3.0 aansluitingen, HDMI, SD zowel als microSD en Gigabit Ethernet. En dit allemaal via een enkele stabiele USB-C verbinding. De Vava VA-UC006 is compatible met de meeste laptops, Macbooks en iMacs. Het laadvermogen van de Vava VA-UC006 is afhankelijk van het vermogen van de oplaad-adapter. Hierbij wordt geadviseerd om een adapter te gebruiken met een vermogen van minimaal 65W. Deze USB hub is goed te integreren binnen uw werkplek en zijn compacte vorm maakt dit een handige oplossing voor flexwerkers.

HYPERDRIVE ULTIMATE – 11 PORT DOCK

Editor’s pick 2021

Door te kijken naar de benodigde functionaliteit in combinatie met onze persoonlijke voorkeuren voor de beste USB hub / dock, kwam de HyperDrive Ultimate 11 bovenaan onze lijst te staan. Deze USB dock kent met zijn twee Thunderbolt 3 aansluitingen goede snelheid en maar liefst een dataoverdracht van 1000 Mbit/s. Wat het ideaal maakt voor foto- en videobewerking en het uploaden en downloaden van bestanden. Met deze HyperDrive heb je 11 mogelijke docking aansluitingen. Je kan hiermee HMDI, USB, LAN, AUX, VGA, Mini Displayport, MicroSD en SD karten aansluiten.

ANKER 4-PORT USB 3.0 HUB

Goedkoop USB dock

Bent u op zoek naar een goedkope, maar krachtige oplossing om uw aantal USB aansluitingen uit te breiden? De Anker USB Hub 3.0 is biedt vier extra USB aansluitingen en een Ethernet poort. En met een data overdrachtssnelheid van 5 Gbps en een netwerkondersteuning tot maar liefst 1 Gbps kunt u uw werk snel en feilloos blijven uitvoeren. Daarnaast is deze USB hub met zijn uniforme ontwerp, zijn 10 cm lengte en lichte gewicht perfect geschikt om mee te nemen in uw tas of uw broekzak. Deze USB hub heeft geen individuele adapter waardoor het gebruik van energie-intensieve apparatuur zoals bijvoorbeeld een NAS of een dvd-speler niet aangeraden wordt. De Anker USB Hub 3.0 wordt ondersteund door Windows, Mac OS X en Linux (versie 2.6.14 of hoger).

hub met usb 3.0 en SD kaart

Tot zover onze suggestieve top 5 beste usb hub.
Meer accessoires nodig, lees dan ook de TOP 5 externe harde schijven.
Eerst een goedkope laptop of chromebook nodig, lees dan ook die artikels.

USB HUB’s vergelijken

Waarom een USB Hub kopen

De meeste computers hebben een divers assortiment aan aansluitingen. Echter, worden deze systemen steeds kleiner en compacter, wat ten koste gaat van het aantal beschikbare poorten. Een USB hub / dock geeft de mogelijkheid de standaard selectie aan aansluitingen uit te breiden. Een USB hub / dock kunt u zien als een centrale plek om al uw randapparatuur op aan te sluiten. De selectie aan aansluitingen verschilt per USB hub / dock en daarom is het belangrijk goed te kijken naar welke aansluitingen u nodig heeft. In ons onderzoek gaan we onderzoeken we de mogelijkheden en verschillen tussen deze modellen en gaan we op zoek naar de beste USB dock / hub.

Wat is een USB hub?

De functionele werking van een USB hub komt redelijk overeen met die van een USB dock (ook wel docking station genoemd). Simpel gezegd is een USB dock een geavanceerde versie van een USB hub, met meer of krachtigere aansluitingen. Een USB hub is vaak beperkt tot enkele USB poorten, een Gigabit Ethernet poort en een HDMI of DisplayPort aansluiting. Waarbij met een USB Dock dit uit te breiden is met opties als Thunderbolt, audio Input/Output connectors, (micro)SD kaart sloten en de mogelijkheid om 4K of zelfs 5K beeldschermen aan te sluiten.

Een USB dock wordt ook wel gezien als de vervanger van een desktop. Wat hiermee bedoelt wordt is dat de brede selectie aan opties die je gebruikelijk op een desktop tegenkomt, wordt vervangen met deze hub in combinatie met een laptop of tablet. Daarbuiten heeft een USB dock ook vaak zijn eigen adapter voor voeding, terwijl de USB hub altijd bevestigd is aan één van de aansluitingen van de computer.

Het kopen van een USB hub / dock hangt af van uw persoonlijke situatie. Heeft u extra poorten nodig om al uw apparaten te kunnen aansluiten dan is een USB hub hier de perfecte oplossing voor. Bent u op zoek naar meer functionaliteit of verwacht u energie-intensieve apparatuur te moeten aansluiten? Dan kunt u het beste gaan voor een USB dock.

Usb hub voor laptop

Verschil tussen USB hub en een dock?

De aansluitingen op een USB hub / dock kunnen per model verschillen en het is dus belangrijk dat u weet waar deze voor dienen en wat de verschillen zijn. In dit onderdeel gaan we kort al deze aansluitingen behandelen.

USB 2.0 vs USB 3.0

Standaard aansluiting om USB-sticks, randapparatuur (bijv. muis, toetsenbord) en externe data opslagschijven (bijv. HDD, SSD) aan te sluiten. De meeste personal computers zijn voorzien met minimaal 1 á 2 USB poorten. USB wordt gezien als de default aansluiting voor externe apparatuur.

Het verschil tussen een USB 2.0 en een USB 3.0 (en inmiddels USB 3.1) zit in de bandbreedte, de energiecapaciteit en de snelheid van dataoverdracht. Waarbij de USB 3.0 tien keer sneller is dan de USB 2.0, meer bandbreedte heeft en over het algemeen stabieler is. De verbeterde USB 3.1 aansluiting kan zelfs 10 Gbps aan data overdragen.

De USB 3.0 poort is backward compatible, wat betekent dat deze USB 2.0 kabels ondersteunt, echter zal functioneert deze vervolgens wel nog steeds als een reguliere USB 2.0 aansluiting.

Thunderbolt

Een Thunderbolt poort valt in dezelfde categorie als de USB poort, echter functioneert Thunderbolt op een iets andere methode. Niet alleen is Thunderbolt, met een data overdrachtssnelheid van maar liefst 40 Gbps, vele malen sneller dan USB. Deze is ook ontwikkeld met het idee om audio, video, data en stroom allemaal via een enkele kabel te kunnen overdragen. Een alles-in-1 aansluiting om het aantal kabels en poorten te verminderen. Echter, is de Thunderbolt technologie nog vrij nieuw en wordt deze (nog) niet veel geïmplementeerd.

HDMI vs DisplayPort

Als het gaat om functionaliteit komen HDMI en DisplayPort aardig overeen. Beide zijn ontwikkeld voor het overdragen van audio, video en data, en doen dit via een pin systeem met verschillende kanalen. De DisplayPort heeft echter een hogere bandbreedte en ondersteunt het gebruik van meerdere beeldschermen.

Gigabit Ethernet

De Gigabit Ethernet aansluiting wordt gebruikt voor het aansluiten van computers op het netwerk door middel van een RJ45 connector. De meeste computers hebben tegenwoordig een ingebouwde NFC-kaart die deze poort

USB HUb kopen,
Waar moet ik op letten

Er zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een USB hub / dock. Als eerste moet u goed overwegen welke aansluitingen u wilt hebben en voor welke doeleinden deze bestemd zijn. Als u voor uw werk veel moet reizen of een flexibele werkplek hebt dan is het belangrijk om een USB hub / dock te kiezen die compact en makkelijk te verplaatsen is. Hierbij is een USB hub een goede keuze. Heeft u een vaste werkplek en verandert deze niet snel, dan kunt u het beste gaan voor een USB dock met voeding. Dit om van zoveel mogelijk functionaliteit gebruik te maken. De prijs en de  garantievoorwaarden zijn ook belangrijke factoren om te overwegen. Als laatste kunt u nog kijken naar welk ontwerp u het mooist vindt.

Beste hub voor USB-c

Tot zover het artikel ‘Beste usb hub 2021’ – Laatste update 29/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Accessoires’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.