Beste Vaatwasser

Een vaatwasser kopen doe je niet zomaar, het is namelijk een dure aankoop. Volgens ons is de Miele G 6000 SC Jubilee de beste vaatwasser die je prijs-kwaliteit gezien kunt kopen. Het is een zuinige en stille vaatwasser met 7 programma’s, uitgerust met een aparte lade voor het bestek en die automatisch open gaat na elke programma om de vaat perfect uit te laten drogen. Onderaan dit artikel leggen we uit hoe we tot deze conclusie zijn gekomen en waar je op moet letten bij het aankopen van een vaatwasser.

Onze top 3 – Beste Vaatwasser

Volgens ons is de Miele G 6000 SC Jubilee de beste vaatwasser die je momenteel kunt kopen. Miele is gekend om vaatwassers te maken die gelden als de industriestandaard, vaak gaan ze 15 jaar of langer mee. Deze Miele vaatwasser is een zeer zuinige, zowel in zijn waterverbruik (6,5 liter per wasbeurt) als in zijn elektriciteitsverbruik (A+++). De Miele G 6000 SC heeft een intuïtief bedieningspaneel met 7 programma’s. Toffe extra’s zijn een besteklade van boven, verkorte wasprogramma’s en de vaatwas gaat automatisch open na elk programma om het drogen te bevorderen.

“Beste vaatwasser 2019”

De Siemens SN258I00TE is ook een zeer goede vaatwasser die er iets moderner uitziet dan de Miele vaatwasser. Deze Siemens komt met een paar nieuwigheden af zoals een ‘intensieve zone’ en zeoliet korrels. De intensieve is een plek waar je zeer vuile vaat kunt plaatsen zoals een aangekoekte ovenschaal. Zeoliet korrel is een vulkanisch kleimineraal dat voor een drogere vaat zou moeten zorgen. Uit ervaring vinden we het voldoende om een uur voor we de vaatwas uitladen om de deur op een kiertje te zetten. Op deze manier kan het laatste vocht ontsnappen en ondertussen hebben de meeste merken al een vaatwas die zichzelf op een kiertje kan zetten zoals de Miele G 6000 SC Jubilee.

“Editors pick 2019”

De Bosch SM25AW03Eis een goedkope vaatwasser die gelijkaardige prestaties levert ten opzichte van de 2 andere toestellen. Deze Bosch vaatwasser maakt geen gebruik van zeolietkorrels of een ‘intensieve zone’ zoals dat van Siemens. Of het heeft geen besteklade of de bouwkwaliteit als dat van een Miele vaatwasser. Maar voor 449 euro krijg je wel een no nonsense vaatwasser dat het belangrijkste doet zonder problemen, de vaat proper maken aan de helft van de prijs van de Siemens vaatwasser.

“Bosch alternatief “

Het onderzoek

Wie moet een vaatwasser kopen?

Een vaatwasser is een investering die je voor jezelf doet. Het meeste kostbare dat er is volgens ons is tijd. Maar je wint er niet enkel tijd mee, een vaatwasser is namelijk zuiniger dan je vaat met de hand te wassen. Afhankelijk van de vaatwas gebruikt het ongeveer 12 liter per wasbeurt. Dit is 8 keer minder moest je dezelfde hoeveelheid met de hand wassen. Per jaar kun je dus een pak besparen op je waterfactuur door over te schakelen naar een vaatwasser. Afhankelijk van de grootte van je gezin kun je tussen de 50 en 100 euro per jaar aan water besparen door een vaatwas te gebruiken in plaats van alles met de hand te wassen.

Je borden en je bestek komen daarenboven properder uit een vaatwas omdat deze op hogere temperaturen kunnen gewassen worden. Een vaatwas kan afhankelijk van het programma wassen tot en met 70 graden. Een pak warmer dan je zelf zou kunnen verdragen moest je je borden met de hand afwassen. Het is niet enkel zuiniger, hygiënischer en tijdbesparend maar ook gewoon gemakkelijk dat je de borden en bestek in de vaatwas kunt steken en op een knop kunt duwen. Wij vinden dat het de avond een stuk aangenamer maakt dan te moeten discussiëren wie de vaat gaat doen. Het is dus een win-win op verschillende vlakken en daarom kunnen we een vaatwas aan iedereen aanraden.

Nieuwe vaatwasser kopen

Waarop moet ik letten

Een vaatwas is een dure aankoop en of je nu een vrijstaand of een inbouwmodel aankoopt wil je een die lang meegaat. Hoe meer onderdelen er in plastic bestaan hoe groter de kans is dat deze het vroegtijdig zullen begeven. Een vaatwas waarvan de onderdelen zoveel mogelijk uit roestvrij staal bestaan zouden in theorie langer moeten meegaan. Roestvrij staal is natuurlijk een pak duurder dan plastic.

De meeste vaatwassers hebben sensors om vuil te detecteren dat van o.a. borden en potten gespoeld worden en op de bodem terechtkomen. Op basis van het vuil dat op de bodem wordt gedetecteerd kan de vaatwasser beslissen om de cyclus te verlengen als er veel vuil afkomt (of in te korten als alles al proper is).

De meeste mensen stellen hun vaatwas in om overnacht te draaien. Als dat het geval is wil je niet dat je om middernacht niet in slaap kunt vallen omdat je vaatwas teveel lawaai maakt. Voor mensen die in een appartement wonen raden we aan om een vaatwas te kopen die minder dan 45 decibels geluid maakt.

Een vaatwas kan altijd kapot gaan en dat kan vervelend zijn. Maar het kan pas echt frustrerend zijn als je in contact komt te staan met een klantendienst die traag reageren of niet behulpzaam zijn. Betrouwbare merken zoals Miele gaan in onze persoonlijke ervaring leveren een zeer goede dienst na verkoop.

De indeling van de rekken is belangrijk zodat je gemakkelijk en intuïtief je vuile vaat kunt wegzetten. Wij vinden vaatwassers die beschikken over een bovenste lade voor het bestek enorm handig. Zo blijft er meer ruimte in het onderste rek over om potten en pannen te wassen. Bij het uitladen is het ook gemakkelijker om het bestek uit een lade te halen dan uit een bestekmand.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.