Scroll Top
vergelijking van voorhoofdthermometers

De beste voorhoofdthermometers

Je kan je lichaamstemperatuur op een eenvoudige, hygiënische en gebruiksvriendelijke manier meten dankzij de beste voorhoofdthermometers. Soms kan je lichaamstemperatuur meten onaangenaam zijn. Vooral wanneer je je niet goed voelt is het prettig om snel en makkelijk je temperatuur te kunnen meten. Ook voor kinderen is een voorhoofdthermometer een aangename meetmethode.

Wanneer je dezelfde thermometer gebruikt voor verschillende mensen, kunnen bacteriën en virussen zich makkelijk verspreiden. Een contactloze thermometer is dan een veilige oplossing. Er bestaan voorhoofdthermometers met of zonder aanraking. Ze werken digitaal, al dan niet met infrarood technologie. Lees hier verder om de beste voorhoofdthermometer voor jou te vinden.

Kort samengevat

Een voorhoofdsthermometer is erg aangenaam en makkelijk in gebruik. De meeste toestellen werken met infrarood en zijn digitaal. Je kan kiezen voor een thermometer die werkt met of zonder aanraking van de huid. Ze zijn wel niet altijd de nauwkeurigste, kies dus voor voldoende kwaliteit.

De Alecto Baby BC-37 is onze favoriete keuze voor baby’s en kinderen. Deze nauwkeurige voorhoofdthermometer meet ook de tempertuur van oppervlakken. Zoek je een goedkoper toestel, dan kies je best voor de Beurer FT90. Onze beste koop voor de meeste huishoudens is tot slot de Medisana TM750 Connect. Hij geeft je de mogelijkheid je gegevens op te slaan via een app.

Wanneer je dagelijks de temperatuur van verschillende mensen moet meten, kies je best voor een contactloze thermometer met een grote geheugencapaciteit.

Voordelen:

 • Te connecteren met VitaDock app
 • Multifunctioneel
 • Akoestisch koortsalarm

Nadelen:

 • Geen automatische uitschakeling
 • Niet contactloos
 • Omslachtige procedure

De Medisana TM750 Connect is onze beste koop. Wij zijn niet de enige fans, ook consumentenbond verkoos dit tot de beste voorhoofdthermometer.

Hij kan geconnecteerd worden met de VitaDock app. Hierin kan je alle meetgegevens overzichtelijk opslaan en weergeven in tabellen. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld het moment van de eisprong moet vaststellen in een zwangerschapstraject. Je kan ook moeiteloos de temperatuur van voorwerpen of vloeistoffen meten. Door middel van kleuren en een koortsalarm kan je onmiddellijk horen en zien wanneer je koorts hebt.

Dit slimme toestel kan gebruikt worden om je temperatuur contactloos te meten ter hoogte van je oor (net zoals een oorthermometer) of je voorhoofd. Beide functies hebben hun eigen bedieningsknop. De voorhoofdsmeting vinden we wel wat omslachtig.

Je plaatst de thermometer op een slaap, houdt een knop ingedrukt en trekt een lijn over het voorhoofd naar de andere slaap. Zeker bij een ziek kind lijkt ons dit niet evident. De oormeting lijkt ons in dat geval efficiënter.

Bij dit toestel zit een handig opbergetui. Hierdoor kan je het toestel veilig en hygiënisch opbergen en meenemen. Je krijgt drie jaar fabrieksgarantie bij de aankoop. Dit toestel is het meest geschikt voor volwassenen. Je kan het echter ook gebruiken om de temperatuur te meten van je baby of kind.

Meetbereik: 0 – 100°C | Metingstijd: 2 seconden | Geheugencapaciteit: 30 plaatsen | Batterij: 2 x AAA-batterijen | Soort meting: Contact

Beste prijs-kwaliteit: Alecto Baby BC-37

Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Nauwkeurig en makkelijk in gebruik
 • Meet ook de temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen
 • Akoestisch koortsalarm

Nadelen:

 • Geen automatische uitschakeling

Deze goede voorhoofdthermometer heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hij meet makkelijk de lichaamstemperatuur van je kindje op het voorhoofd door middel van infrarood. De meting gebeurt contactloos. In één oogopslag kan je zien of je baby of kind koorts heeft.

Je kan deze digitale voorhoofdthermometer voor iedereen van het gezin gebruiken. Binnen drie seconden geeft hij de exacte temperatuur weer. Op een groot en duidelijk scherm zie je niet alleen de temperatuur, maar ook een symbool. Een kleur geeft aan of je koorts hebt of niet. De thermometer heeft ook een akoestisch koortsalarm.

De thermometer is erg eenvoudig in gebruik. Met één knop bedien je alle functies. Je kan deze thermometer ook gebruiken op de temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen te meten. Bijvoorbeeld de temperatuur van het badwater, het flesje of het groentepapje.

Het apparaat slaat automatisch de laatste twintig metingen op. Zo kan je de temperatuur mooi opvolgen. Houd de thermometer een halve centimeter van het meetpunt verwijderd. Een handige opbergdoos is bijgeleverd.

Meetbereik: 16 – 43 °C | Metingstijd: 2-30 seconden | Geheugencapaciteit: 20 metingen | Batterij: 2 x AAA-batterijen | Soort meting: Contactloos op 0,5 cm

Beste budget voorhoofdthermometere: Bintoi® XE200

Voordelen:

 • Contactloos meten met afstandssensor
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Hygiënisch design zonder noodzaak tot sterilisatie
 • Voorzien van stille modus en verlicht scherm voor nachtelijk gebruik
 • Onthoudt tot 35 metingen in de geheugenfunctie

Nadelen:

 • Minder nauwkeurig in vergelijking met rectale thermometers
 • Geen geluidssignaal bij voltooiing van de meting

De Bintoi® XE200 thermometer is minder duur dan bekende concurrerende merken. Aan de hand van de reviews zie je wel dat alle gebruikers heel blij zijn over deze goedkopere voorhoofdthermometer.

Het apparaat biedt contactloze meting, wat vooral handig is bij het meten van de temperatuur van kinderen zonder hen te storen tijdens hun slaap. De hygiënische aspecten van het ontwerp zijn een groot voordeel, aangezien het apparaat niet gesteriliseerd hoeft te worden na elk gebruik.

Een ander voordeel is de veelzijdigheid van de thermometer; het is niet alleen geschikt voor lichaamstemperatuur, maar kan ook gebruikt worden om de temperatuur van kamers, vloeistoffen en voorwerpen te meten.

De geheugenfunctie die tot 35 metingen onthoudt (onnodig veel, maar goed om te hebben), is handig voor het bijhouden van temperatuurverloop over tijd.

In vergelijking met andere producten, zoals traditionele kwikthermometers of digitale staafthermometers, biedt de Bintoi® XE200 een snellere en meer hygiënische ervaring. De afwezigheid van een geluidssignaal bij het voltooien van de meting is ergens spijtig, hoewel dit voor anderen juist een voordeel kan zijn (bijvoorbeeld tijdens het meten van de temperatuur van een slapend kind).

Meetbereik: 32.0 °C – 42,9 °C (voorhoofd) | 1°C – 99°C (voorwerp) |Metingstijd: Binnen enkele seconden |Geheugencapaciteit: 35 metingen | Batterij: Vereist | Soort meting: Contactloos op 0-3 cm afstand

voorhoofdthermometers vergelijken met elkaar
Afbeelding: Doorgelicht.be

Vergelijken van voorhoofdthermometers

Een voorhoofdthermometer is slechts één manier om koorts te meten. Er zijn verschillende soorten thermometers, ze werken allemaal anders maar hebben hetzelfde doel. Sommigen zijn nauwkeuriger dan anderen, zo weten we dat voorhoofdthermometers niet de accuraatste zijn.

Ook binnen het gamma van voorhoofdthermometers heb je goede en slechte toestellen. Vooral bij dit soort thermometer is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen, want zij garanderen een meer nauwkeurige meting. Hier zijn de belangrijkste elementen die je moet vergelijken bij het uitkiezen van een goede, of de beste voorhoofdthermometer.

Nauwkeurigheid

 • Voorbereiding van het Voorhoofd: Zorg ervoor dat het voorhoofd vrij is van haren, hoofdbanden en zweet voor een nauwkeurigere meting.
 • Omgevingsfactoren: De kamertemperatuur en direct zonlicht kunnen de metingen beïnvloeden. Laat de thermometer acclimatiseren aan de binnentemperatuur voor een nauwkeurige meting. Pas op voor vals hoge metingen door zonnebrand.
 • Begrijpen van ‘Normale’ Temperatuurbereiken: De normale lichaamstemperatuur varieert per persoon (tussen 36.1°C en 37.2°C). Kennis van je persoonlijke basistemperatuur kan helpen bij het interpreteren van metingen.
 • Technologie en Snelheid: Moderne infraroodthermometers bieden snelle temperatuurmetingen in enkele seconden en worden over het algemeen als nauwkeurig beschouwd.

Modus

 • Voorhoofd vs. Andere Modi: Sommige thermometers bieden meerdere modi (voorhoofd, oor, oppervlakte). Echter, metingen in de voorhoofdmodus kunnen minder consistent zijn in vergelijking met andere modi.

Geheugencapaciteit

 • Opslag en Beoordeling van Gegevens: Bepaalde thermometers slaan eerdere metingen op, wat handig is voor het volgen van temperatuurveranderingen over tijd.

Aanvullende Overwegingen

 • Gebruiksvriendelijk Ontwerp: Zoek naar thermometers die gemakkelijk te gebruiken zijn, met duidelijke instructies en functies zoals een verlicht display voor nachtmetingen.
 • Kosten en Waarde: Infraroodthermometers zijn meestal duurder dan digitale stickthermometers, maar bieden het voordeel van contactloze metingen en snellere resultaten.
 • Nauwkeurigheid van Voorhoofdthermometerstrips: Hoewel voorhoofdstrips een optie zijn, vereisen ze meer analyse in vergelijking met digitale thermometers.

Houd er rekening mee dat hoewel voorhoofdthermometers handig zijn, hun metingen beïnvloed kunnen worden door externe factoren. Volg nauwkeurig de instructies van de fab

goedkope voorhoofdthermometer
Afbeelding: Canva.com

Hoe we vergelijken en testen

Ons doel is om voor jullie te vergelijken. Alsof we zelf in de winkel zouden staan op zoek naar het juiste product. We doen dit voor iedereen, elk soort gebruiker en elk budget. We zoeken alles op, spreken met experten, en gaan naar de winkel om het ééns aan de retailers te vragen. Al deze informatie komt dan gratis op onze website voor jou te informeren.

Alles begint met een selectie van een hele reeks voorhoofdthermometers die online te koop zijn in België of Nederland. Nadien gaan we over naar de volledige vergelijking. En eindigen doen we met het aanraden van onze favorieten.

Voor dit artikel werden 16 voorhoofdthermometers met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 3 producten in onze selectie geplaatst.

Deze voorhoofdthermometers werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, nauwkeurig, modus, geheugen en prijs.

Tot zover onze mening en aanraden in de zoektocht naar de beste voorhoofdthermometer.

Lees meer artikels in de categorie ‘Gezondheid’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.