Beste voorlicht fiets

Een goed voorlicht voor de fiets is van uiterst belang. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke noden jij hebt en welk licht voor u het beste voorlicht is voor jouw fiets. Hoewel het achterlicht belangrijk is voor de veiligheid tegenover andere weggebruikers, is het voorlicht uiterst belangrijk voor u om de baan goed te zien. Daarnaast dient het natuurlijk ook om op te vallen en de aandacht te trekken van andere bestuurders.

In deze top beste voorlicht voor de fiets kom je allerlei lichten tegen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Eén belangrijke raad bij het kopen van een fietslicht; laat budget niet jouw belangrijkste keuzefactor zijn. Koop geen te goedkoop fietslicht, deze zijn meestal van slechte kwaliteit met een zwakke batterij. Deze lichten verlichten niet genoeg en garanderen geen zichtbaarheid op de baan. Ook is het belangrijk om te weten dat een slecht licht u nog steeds een boete op kan leveren. Los daarvan is uw leven is zeker meer waard dan een boete. Wees veilig en investeer in een degelijk fietslicht.

Ben je op zoek naar een fiets achterlicht – Lees dan hier onze top 5
Ben je op zoek naar een overzicht – Lees dan hier de fietsverlichting koopgids

Top 5 – Beste fiets voorlichten

Voorlichten hebben twee belangrijke functies. Je zichtbaar maken voor andere weggebruikers en de route voor u belichten zodat u obstakels kan vermijden. Vooral het verlichten van de route is belangrijk op plaatsen waar weinig straatverlichting is. Met de Macro Drive 1300XL heb je een kanon aan lumen. Door de relatief goede prijs is dit het beste voorlicht op basis van de prijs en kwaliteit’s verhouding.

Natuurlijk brandt dit licht niet altijd op 1300 lumen. Dit is enkel in de hoogste stand, één van de zeven verschillende standen. Op de laagste stand heb je een ongelooflijke 148 uur aan licht. De siliconen rubberen strap zorgt voor een makkelijke en snelle verbinding met je stuur.

 

“Beste prijs / kwaliteit fiets voorlicht” – Doorgelicht

+ USB oplaadbaar
+ Sterk (achter)licht met 62 lumen
+ Revolutionaire LASER LIGHTS
+ Zeer betaalbaar – prijs / kwaliteit

Voorlichten dienen voor gezien te worden, maar ook om de route te verlichten. Deze Knog Plus light is één van de beste voorlichten om gezien te worden. Toch zijn ze niet krachtig genoeg om het traject te verlichten. Voor het rijden in de stad is dit een perfect fietslicht. Daar is er genoeg straatverlichting en is er dus minder nood aan een voorlicht om te zien.

De LED strip van Knog levert 40 lumen in 5 verschillende standen. Enerzijds is het een zeer eenvoudig fietslicht, anderzijds heeft het een revolutionair ontwerp. Het licht kan rechtstreeks in de USB verbinding geplaatst worden om op te laden. Geen nood aan een USB kabel dus! De rubberen strap is redelijk zwak, dus is het wel belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

“Beste voorlicht fiets voor stadsgebruik” – Doorgelicht

+ Innovatief USB ontwerp
+ Simpel en makkelijk in gebruik
+ Zeer licht
–  Vooral voor stadsgebruik
–  Verlicht de route niet

Ben je op zoek naar een sterk licht voor een schappelijke prijs dan komen we al snel uit bij de Lezyne Mini Drive of de Sigma Buster. Voor deze lijst van beste voorlicht opteerden we voor de Lezyne, vooral door het ontwerp en binding. Naast de rubberen strap dat je op alle buizen vast kan maken is het licht ook redelijk sterk. Met 300 lumen heb je zeker genoeg om meer dan 50m te belichten. Let op, in deze stand houdt de batterij het slechts 1 uur uit. Heb je nood aan langer licht dan kijk je best naar de iets grotere modellen.

+ USB oplaadbaar
+ 300 lumen modus
+ Goede prijs / kwaliteit

Voor echte fietsers die lange routes doen, vroeg en laat, is er nood aan een licht dat hard schijnt en lang mee gaat. Voor zulke fietsers is er de Lezyne Multi Drive met een extra externe batterij. Omdat USB oplaadbare batterijen snel op zijn wordt er gebruik gemaakt van een tweede batterij. Deze kan op een locatie naar keuze monteren. De 89cm lange kabel maakt het redelijk makkelijk om het licht te bereiken.

“Beste batterij – lange routes” – Doorgelicht

De Multi Drive geeft maximum 1000 lumen af op de hoogste stand. Deze ongelooflijk hoge lichtopbrengst verbruikt de batterij wel redelijk snel, samen met de tweede batterij ben je goed voor 3 uur licht. Gebruik je ze slechts aan 150 lumen dan gaat het licht tot wel 35 uur mee. Het opladen kan via USB. Ook is er een speciale functie om dit via het stopcontact op te laden, zo gaat het opladen enorm snel. Door de bijgeleverde mounts kan je het licht ook op de helm monteren.

+ Snel laden + Extra batterij
+ Sterke 1000 lumen modus
+ Helm mount
+ Redelijk licht 73g
–  Duur

Het beste dynamo licht is de Lumotec IQ Premium E. Door de speciale IQ-TEC van Busch + Müller biedt dit licht het breedste gezichtsveld van alle fietsdynamo’s. De bouw van het licht zorgt voor een goede lichtverdeling waardoor de route perfect belicht wordt. Daarnaast is de conversie van energie zo hoog dat het licht 80 Lux opbrengt. Dit wil zeggen dat het licht een zeer breed veld weergeeft en ook op afstand nog steeds zeer goed verlicht. Deze beste dynamo heeft een geïntegreerde draaischakelaar.

+ Dynamo
+ IQ TEC
+ Waterproof

Fietsverlichting vergelijken

Fietsverlichting – een voorlicht kiezen

Voorlicht

Verlichten – een voorlicht dient vooral voor het verlichten van de route. Afhankelijk van waar je fietst is dit een absolute noodzaak voor een voorlicht. Rij je buiten de stad, waar er minder straatverlichting is, dan moet jouw fietslicht u de weg wijzen. Rij je ergens waar genoeg verlichting is dan is het aantal lumen van uw licht iets minder belangrijk.

Opvallen – de andere functie van je fiets voorlicht is de aandacht trekken van andere weggebruikers. In België mag het voorlicht (en achterlicht) nog steeds blinken. Hoewel dit de kans op verblinden verhoogd zorgt het er wel voor dat je goed opvalt. Hier is het aantal lumen iets minder belangrijk maar toch is het zo dat de beste voorlichten voor de fiets meestal hoge lumen hebben. Vaak is dit beperkt tot één stand om zo de autonomie van de batterij te verlengen.

Hoe kies je een fietslicht?

Heb je meer informatie nodig over het uitkiezen van fietsverlichting, voor of achter? Klik door naar het overkoepelende artikel over voor- en achterlichten voor de fiets. Hier gaan we uitgebreid in op de verschillende factoren die een goed licht maken: Lumen, hechting, wat kost een fietslicht, USB herlaadbaar, waterdicht en LED lichten.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.