Beste Wafelijzer

Het beste wafelijzer volgens ons onderzoek is de FriFri BMC2000. Dit FriFri toestel maakt consistent goudgele wafels, kun je uitbreiden met 7 bijkomende bakplaten en heeft een zeer goede bouwkwaliteit.

Ben je eerder op zoek naar een hartjes wafelijzer dan raden we de Bestron ASW217 aan. Het Domo wafelijzer is vooral interessant voor mensen die enkel wafels willen bakken en een wafelijzer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding zoeken. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een wafelijzer.

Onze top 3 – Beste Wafelijzer

Volgens ons is het beste wafelijzer dat je momenteel kunt kopen de Frifri BMW2000. Dit Frifri wafelijzer levert zeer goede bakresultaten, de wafels zijn bij ons nooit blijven plakken. Dit komt dankzij de kwalitatieve bakplaten die een goede anti aanbaklaag hebben. Dit wafelijzer wordt geleverd met een 4×7 bakvorm om Brusselse of Luikse wafels mee te bakken.

Er bestaan nog 7 andere bakvormen voor dit toestel waaronder een hartjes wafelijzer, croque monsieur vorm en om ijshoorntjes te bakken. Helaas zijn deze apart verkrijgbaar en worden ze niet standaard bij het toestel geleverd. Voordeel is wel dat je maar 1 toestel nodig hebt om al deze zaken te maken.

Om de platen te verwijderen moet je 2 schroeven met de hand losdraaien wat een beetje tijd in beslag neemt. Maar dit is direct ook het enige negatieve dat we aan dit toestel kunnen vermelden.

Dit FriFri wafelijzer heeft een goede bouwkwaliteit, is snel warm door zijn hoog vermogen en levert een zeer goed en consistent resultaat op. Wij kunnen dit wafelijzer aan iedereen aanraden die op zoek is naar het beste toestel en voor wie prijs minder van belang is.

De Bestron ASW217 is een hartjes wafelijzer waarmee je vijf wafeltjes tegelijk mee kunt bakken. Ideaal als je af en toe romantisch uit de hoek wilt komen. Door zijn beperkte grootte zijn de bakplaten snel warm en je wafels dus ook. Op ongeveer 3 minuten (afhankelijk van je recept) kun je lekkere wafels bakken.

Het voordeel van dit Bestron wafelijzer is een pak goedkoper dan de twee andere wafelijzers die we hier voorstellen. Nochtans beschikt het ook over goede bakplaten met een anti-aanbaklaag, het is makkelijk om te kuisen en het is compact zodat je het gemakkelijk kunt opbergen.

De Domo DO9183W is een goed wafelijzer aan een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Het levert een bijna identieke prestatie in vergelijking met het FriFri wafelijzer aan iets meer dan de helft van de prijs. Ondanks hij goedkoper is heeft hij wel een hoger vermogen waardoor dit Domo wafelijzer zeer snel warm is.

Hij is ontworpen om Brusselse wafels te bakken. Het enigste nadeel is dat er geen bijkomende platen verkrijgbaar zijn. Als je wafels in een andere vorm wilt maken, ijshoorntjes wilt maken of een croque monsieur wilt bakken moet je een ander toestel kopen. We kunnen dit toestel daarom aanraden aan mensen die van plan zijn om enkel wafels te bakken en op zoek zijn naar een kwalitatief toestel aan een scherpe prijs.

Het onderzoek

Wanneer nieuw wafelijzer nodig

De voordelen van een wafelijzer zijn evident. Het kan enorm gezellig zijn om samen met de kinderen wafels te bakken. Vaak is het ook nostalgie omdat we zelf ook bij onze ouders of grootouders wafels gingen eten. Een zelfgemaakte is niet te vergelijken met een wafel die je in de winkel hebt gekocht. Voor mensen die op zoek zijn naar recepten geven we nog graag een paar recepten mee:

Dit artikel is geschreven om jullie te helpen om een wafelijzer te kiezen. Als de 3 keuzes die we voorstellen niks voor jou zijn lees dan het onderstaande gedeelte. Waarop letten bij het kopen van een wafelijzer? Hier kun je lezen op welke zaken je moet letten bij het kopen van een wafelijzer. Dit kan u verder helpen bij uw zoektocht naar het beste wafelijzer.

Wafelijzer kopen

Waarop moet ik letten

Bakresultaat

Het belangrijkste van een wafelijzer is de kwaliteit van het eindproduct. De wafel moet volledig goudgeel en egaal gebakken worden. Een toestel moet vocht kunnen laten ontsnappen anders eindig je met een slappe wafel. In ons onderzoek hebben we dus enkel wafelijzers weerhouden die een krokant, geelgouden en egaal gebakken wafel kunnen produceren.

Gebruiksgemak

Een wafelijzer moet gemakkelijk zijn om te gebruiken en moet absoluut beschikken bakplaten beschikken met een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je de wafels er elke keer gemakkelijk uitkrijgt en zorgt er ook voor dat je het wafelijzer nadien gemakkelijk proper krijgt. Wij raden aan om een voor een wafelijzer te kiezen met een pieptoon. Zo weet je wanneer je wafelijzer warm is zonder dat je moet gaan kijken of het indicatielampje is aangesprongen.

Snelheid/vermogen

Hoe groter een toestel of hoe lager het vermogen hoe langer het duurt om op te warmen. Dit is niet erg als je een hele hoop wafels gaat maken want dan ben je toch even bezig. Maar wanneer je van plan bent om af en toe een paar wafels te bakken ben je beter af met een klein toestel. Deze warmen sneller op en kosten minder werk om nadien te kuisen.

Vorm

Wafelijzers komen in verschillende vormen en kleuren. Maar de vorm van een wafelijzer is niet enkel een persoonlijke keuze. Een hartjes wafelijzer bakt bijvoorbeeld dunnere wafels dan een traditioneel wafelijzer voor Luikse of Brusselse wafels. Sommige mensen hebben liever een dikke wafel in plaats van een dunne wafel. Dit is persoonlijke voorkeur dus let gewoon op dat je een wafelijzer koopt naargelang je persoonlijke voorkeur.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.