Beste Wafelijzer

Het beste wafelijzer volgens ons onderzoek is de FriFri BMC2000. Dit FriFri wafelijzer heeft goede bakplaten en een compact design dat je kunt omdraaien. In combinatie met een zeer consistente thermostaat kun je steeds opnieuw goudgele wafels bakken. Ben je op zoek naar een wafelijzer voor Brusselse wafels mee te bakken kun je beter de Domo DO9047 kopen. Wil je een en hetzelfde toestel om wafels en paninis mee te bakken kijk dan eerder naar het Nova wafelijzer met verwisselbare platen. Voordeel is dat deze standaard geleverd wordt met vier verschillende bakplaten terwijl je die voor het FriFri wafelijzer apart moet bij gaan aanschaffen. Ga je een wafelijzer kopen in de winkel lees dan eerst ons onderzoek onderaan zodat je weet waar je op moet letten.

Beste Wafelijzers 2019

Volgens ons is het beste wafelijzer dat je momenteel kunt kopen de Frifri BMW2000. Dit Frifri wafelijzer levert goede maar vooral consistente bakresultaten. Dit komt enerzijds door de kwalitatieve bakplaten die een beschermende laag teflon hebben. Anderzijds is dit ook te danken aan de zeer consistente thermostaat die je kunt bedienen aan de hand van een grote draaiknop bovenaan het toestel. Doordat er weinige schommelingen zijn in de temperatuur krijg je een beter bakresultaat. Het toestel is zo gemaakt zodat je het tijdens het bakken kunt omdraaien voor een ideaal resultaat.

“Beste wafelijzer”

Dit wafelijzer wordt standaard geleverd met een 4×7 bakvorm om wafels mee te bakken. Er bestaan nog 7 andere bakvormen voor dit toestel waaronder een hartjes wafelijzer, een wafelijzer voor fijne galetten en een wafelijzer voor Brusselse wafels. Helaas zijn deze apart verkrijgbaar en worden ze niet standaard bij het toestel geleverd. Voordeel is wel dat je maar 1 toestel nodig hebt om al deze zaken te maken. Om de platen te verwijderen moet je 2 schroeven met de hand losdraaien wat een beetje tijd in beslag neemt. Maar dit zijn de enige twee puntjes kritiek die we hebben over dit toestel. Dit FriFri wafelijzer heeft een goede bouwkwaliteit, is snel warm door zijn hoog vermogen en levert een zeer goed en consistent bakresultaat op.

De Nova Multigrill is een wafelijzer met verwisselbare platen. Handig voor mensen die op zoek zijn naar een toestel waarmee je niet enkel wafels mee kunt bakken maar ook croque monsieurs of paninis. Het komt namelijk standaard geleverd met 3 platen. Een plaat om wafels te bakken, een plaat om croque monsieurs te bakken en een dubbelzijdig plaat met een geribbeld patroon om hamburgers of groenten op te grillen. Je kan deze grill zelf volledig openklappen en gebruiken voor een fondue avond.

“Nova wafelijzer met verwisselbare platen”

De platen zelf kun je gemakkelijk los maken van het toestel zodat je ze gemakkelijk kunt wassen. De platen mogen zelfs in de vaatwas gestoken worden. De Nova Multi Grill (verkrijgbaar bij Coolblue) en de Princess Multi Grill (verkrijgbaar bij Bol.com) zijn twee identieke toestellen. Het enigste verschil is het logo aan de bovenkant. We raden dus aan om de goedkoopste optie te nemen tussen de twee. Op moment van schrijven is dat het toestel van Princess op Bol.com.

De Domo DO9047W ook gekend als het Piet Huysentruyt wafelijzer. Het is een compact en goedkoop toestel, het kost ongeveer de helft in vergelijking met duurdere wafelijzers. Nadeel is dat je dit toestel niet kunt draaien voor een ideaal bakresultaat. De bakplaten zelf zijn wel voorzien van een anti-aanbaklaag maar je moet ze er wel uitschroeven om ze grondig te kunnen reinigen. Daarom raden we aan om het zo snel mogelijk na gebruik met een doekje schoon te maken zodat je dit kunt vermijden.

“Wafelijzer Brusselse wafels”

Het is een ideaal wafelijzer voor Brusselse wafels. De standaard meegeleverde bakplaten met 4 x 7 patroon zijn trouwens de enigste bakplaten die je voor dit toestel kunt krijgen. Wil je een wafelijzer met verwisselbare platen dan kijk je beter naar onze aanbeveling van FriFri of Nova. We kunnen dit toestel daarom enkel aanraden aan mensen die van plan zijn om Brusselse wafels te bakken en op zoek zijn naar een goedkoop toestel.

De Tefal King-Size is een professioneel wafelijzer voor mensen die de beste wafels willen bakken. Het is voorzien van een uitklapbare handgreep om de bakplaten te kunnen draaien. Dit is belangrijk om tot een ideaal bakreultaat te komen. We vinden het handig dat de handgreep ook kan ingeklapt worden zodat je het gemakkelijk in de kast kwijt kunt wanneer je het niet gebruikt. Het is namelijk een zeer groot toestel, een pak groter in vergelijking met de andere wafelijzers in deze review. Dankzij de grote afmetingen is het een van de weinige toestellen op de markt waarmee je volwaardige Brusselse wafels mee kunt bakken.

“Professioneel wafelijzer”

Standaard komt dit toestel met 2 verschillende bakplaten. Een bakplaat om Brusselse wafels te maken en een grill bakplaat om paninis mee te maken. De platen zelf kun je gemakkelijk losklikken van het toestel zodat je ze gemakkelijk kunt schoonmaken. Er zijn knoppen voorzien waarmee je de platen gemakkelijk mee kunt losmaken zodat deze in de vaatwas kunnen gewassen worden. Verder is er ook een plastic schaal voorzien die je onder het toestel kunt plaatsen om vuiligheden op te vangen.

De Tristar W1160 is een wafelijzer waarmee je hartjes kunt bakken. Ideaal als je af en toe romantisch uit de hoek wilt komen. Door zijn beperkte grootte zijn de bakplaten snel warm en je wafels dus ook. Op ongeveer 3 minuten (afhankelijk van je recept) kun je lekkere wafels bakken om je partner mee te verrassen. Per keer bak je vijf lekkere wafels in de vorm van een hart.

“Hartjes wafelijzer”

Dit hartjes wafelijzer is een van de goedkoopste modellen die we zijn tegengekomen. Nochtans beschikt het ook over goede bakplaten met een anti-aanbaklaag, het is makkelijk om te kuisen en het is compact zodat je het gemakkelijk kunt opbergen. Nadeel is dat het geen verwisselbare platen heeft dus je kunt er maar een soort wafel mee bakken. Voordeel is dat het toestel zeer compact is en je het zowel verticaal als horizontaal kunt opbergen in je kast.

Het onderzoek

Wafelijzer kopen

Wafelijzers kun je zowel online kopen als fysiek in de winkel. Aangezien je in de winkel moeilijk een toestel kunt uitproberen raden we aan om het online te kopen. Ben je niet tevreden van een toestel kun je het binnen de twee weken terugsturen. Zorg er wel voor dat je de originele verpakking bewaard en het toestel in originele staat terugstuurd.

De voordelen van een wafelijzer zijn evident. Het kan enorm gezellig zijn om samen met de kinderen wafels te bakken. Vaak is het ook nostalgie omdat we zelf ook bij onze ouders of grootouders wafels gingen eten. Een zelfgemaakte is niet te vergelijken met een wafel die je in de winkel hebt gekocht. Voor mensen die op zoek zijn naar recepten geven we nog graag een paar recepten mee:

Wafelijzer kopen Waar op letten

Bakresultaat

Het belangrijkste van een wafelijzer is de kwaliteit van het eindproduct. De wafel moet volledig goudgeel en egaal gebakken worden. Een toestel moet vocht kunnen laten ontsnappen anders eindig je met een slappe wafel. In ons onderzoek hebben we dus enkel wafelijzers weerhouden die een krokant, geelgouden en egaal gebakken wafel kunnen produceren.

Gebruiksgemak

Een wafelijzer moet gemakkelijk zijn om te gebruiken en moet absoluut beschikken bakplaten beschikken met een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je de wafels er elke keer gemakkelijk uitkrijgt en zorgt er ook voor dat je het wafelijzer nadien gemakkelijk proper krijgt. Wij raden aan om een voor een wafelijzer te kiezen met een pieptoon. Zo weet je wanneer je wafelijzer warm is zonder dat je moet gaan kijken of het indicatielampje is aangesprongen.

Snelheid/vermogen

Hoe groter een toestel of hoe lager het vermogen hoe langer het duurt om op te warmen. Dit is niet erg als je een hele hoop wafels gaat maken want dan ben je toch even bezig. Maar wanneer je van plan bent om af en toe een paar wafels te bakken ben je beter af met een klein toestel. Deze warmen sneller op en kosten minder werk om nadien te kuisen.

Vorm

Wafelijzers komen in verschillende vormen en kleuren. Maar de vorm van een wafelijzer is niet enkel een persoonlijke keuze. Een hartjes wafelijzer bakt bijvoorbeeld dunnere wafels dan een traditioneel wafelijzer voor Luikse of Brusselse wafels. Sommige mensen hebben liever een dikke wafel in plaats van een dunne wafel. Dit is persoonlijke voorkeur dus let gewoon op dat je een wafelijzer koopt naargelang je persoonlijke voorkeur.

Wafelijzer reinigen

De meeste wafelijzers hebben bakplaten die je in de vaatwas kunt steken. Dit is enorm gebruiksvriendelijk omdat het soms moeilijk kan zijn om aangebrande resten te moeten verwijderen. Heb je een toestel gekocht waarvan de platen niet kunnen verwijderd worden geven we volgende tips mee. Probeer het zo snel mogelijk na gebruik met een vochtige schotelvod te kuisen om alle resten te verwijderen. Zit je al met aangebrande resten kun je proberen een vochtige keukendoek in het toestel te plaatsen en het te sluiten. Door het vrijkomen van stoom komen de restjes gemakkelijker los. Zorg er gewoon voor dat je toestel niet te heet wordt of je zal het keukenpapier verbranden.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.