Beste Waterkoker

De beste waterkoker die je momenteel kunt kopen is de Siemens TW89203P Sensor for senses. Het is gemaakt uit RVS en kan water op 4 verschillende graden opwarmen en deze temperatuur vasthouden. Dit is belangrijk als je graag je thee op de ideale temperatuur wilt zetten. Voor de meer casual drinkers raden we een simpele Philips waterkoker uit RVS aan. Voor de diehards daarentegen raden we een SMEG waterkoker aan die maar liefst water op 7 verschillende graden kan opwarmen en warm houden. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een waterkoker.

Onze top 3 – Beste Waterkoker

De beste waterkoker die je momenteel kunt kopen is de Siemens TW89203P Sensor for senses. Deze waterkoker is gemaakt uit RVS, kan water koken op 4 verschillende graden en kan de gewenste temperatuur gedurende een half uur vasthouden. Dit is handig als je wordt onderbroken terwijl je thee aan het zetten bent.

Deze waterkoker is uitgerust met temperatuurselectie waardoor je water op 70°, 80°, 90° en 100° graden kunt opwarmen. We kunnen deze Siemens waterkoker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betaalbare waterkoker met temperatuurselectie.

De Philips Daily Collection HD9350/90 is een goedkope waterkoker. Hij heeft geen temperatuurselectie zoals de Siemens waterkoker maar kost ook minder dan de helft. Wat hij wel heeft is een behuizing uit RVS, een grote inhoud van 1,7 liter en een hoog vermogen. Meer als genoeg voor de doorsnee theedrinker. Als je op zoek bent naar een goedkope waterkoker blijf dan weg van plastic en overweeg om voor deze Philips waterkoker te gaan.

De SMEG KLF04BLUE is de absolute top tussen alle waterkokers. Maar door zijn stevig prijskaartje kunnen hem niet aan iedereen aanraden. Deze SMEG waterkoker heeft een prachtig design en kan water opwarmen op maar liefst 7 (!) verschillende standen. Dankzij de warmhoudfunctie kan het indien nodig gedurende lange tijd water op de gekozen temperatuur houden. Deze waterkoker kunnen we enkel aanraden aan mensen die het beste van het beste willen en voor wie prijs van minder belang is.

Het onderzoek

Wie moet een waterkoker kopen?

Een waterkoker kunnen we vooral aanraden aan mensen die veel thee drinken. Het kan ook handig zijn om instant koffie te zetten op het werk. Maar het kan ook handig zijn in de keuken om bijvoorbeeld recepten zoals couscous te maken. Als je momenteel over een plastic waterkoker beschikt raden we aan om voor een model in glas of RVS te gaan. Plastic kan namelijk een vuile smaak achterlaten in je water.

Waterkoker kopen

Waarop moet ik letten?

Materiaal

Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar een waterkoker die voornamelijk bestaat uit glas of RVS. Het is namelijk mogelijk dat plastic waterkokers een rare smaak of rare geur achterlaten aan het gekookte water. Bij de meeste waterkokers zal het deksel of de greep wel nog altijd uit plastic bestaan. Dit vooral om te vermijden dat deze te warm worden en je je eraan zou verbranden.

Instelbare temperatuur

De meeste waterkokers zullen afslaan tot ze het kookpunt bereikt hebben. Maar voor thee is het belangrijk dat je water de ideale temperatuur heeft. Zwarte thee moet veel warmer gezet worden groene thee. Voor thee fanaten is het dus handig om een waterkoker hebben die je op een bepaalde temperatuur kunt instellen.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen hoe sneller een waterkoker een bepaalde hoeveelheid water tot een kookpunt kan brengen. De snelheid om water tot een kookpunt te krijgen tussen de meeste waterkokers verschilt ongeveer 20 seconden. Wij vinden dit verschil te klein om de ene waterkoker boven de andere te verkiezen. Wij raden dus aan om niet teveel tijd te verspillen om waterkokers op hun vermogen te vergelijken tenzij je echt weinig geduld hebt.

Inhoud

De meeste waterkokers hebben een inhoud tussen de 1,6 en 2 liter. Aangezien water koken gemiddeld maar 2 minuten kost hebben we niet al te veel belang gehecht aan de inhoud van de waterkoker. Als je de enige in huis bent die thee drinkt kan het voldoende zijn om voor een waterkoker te gaan met een inhoud van 1 liter. Hou gewoon in het achterhoofd dat kleinere waterkokers niet goedkoper zijn in vergelijking met de grotere modellen.

Onderhoudsgemak

Vroeger hadden waterkokers het verwarmingselement binnen de kan zelf. Dit had als voordeel dat je water sneller opwarmt. Nadeel was dat het niet echt veilig en onderhoudsvriendelijk was. Kalk kon zich namelijk makkelijk aan het verwarmingselement hechten. De meeste waterkokers de dag van vandaag zijn uitgerust met een kalkfilter en een verwarmingselement dat niet meer in direct contact komt met het water. Dit is belangrijk want dit verhoogt het onderhoudsgemak van een waterkoker enorm.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.