Beste Waterkoker

De beste waterkoker die je momenteel kunt kopen is de Philips HD9350/90. Het is een goedkope waterkoker gemaakt uit RVS met een inhoud van 1,7 liter. Ben je daarentegen op zoek naar een waterkoker met termperatuurregeling dan is de Siemens TW86103P een betere keuze. Hij kan water op 4 verschillende graden opwarmen en die temperatuur ook vasthouden. Ideaal voor mensen die graag hun thee op de ideale temperatuur zetten. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een waterkoker.

Beste Waterkoker 2020

Volgens ons onderzoek is de Philips HD9350/90 de beste waterkoker voor de meeste mensen. Het is namelijk een goedkope waterkoker dat gemaakt is uit roestvrij staal (RVS). Het voordeel van RVS is dat het in tegenstelling tot plastic geen smaak afgeeft aan het kokend water. Gezien de kleine prijsverschillen tussen plastic en RVS waterkokers raden wij altijd aan om voor een RVS waterkoker te kiezen. Daarenboven is RVS een stuk duurzamer dan plastic. Deze Philips waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter waarmee je ongeveer 7 tassen thee kunt maken. Aan de kant van het handvat staan er duidelijke streepjes om te zien hoeveel liter water (of hoeveel kopjes) er zich in de waterkoker bevindt.

“Beste waterkoker 2020”

Wat deze waterkoker niet heeft is temperatuurselectie, dit is enkel beschikbaar bij duurdere modellen. Bij deze modellen kun je instellen tot hoeveel graden de waterkoker het water moet brengen. Dit is voornamelijk belangrijk om thee te drinken aangezien groene thee en zwarte op een verschillende temperatuur moeten gezet worden voor een ideale smaak. Maar voor de meeste theedrinkers is dit van minder belang en heeft het weinig zin om een waterkoker te kopen die drie keer zo duur is. Daarom raden we aan de meeste mensen aan om voor een goedkope waterkoker uit RVS te kiezen zoals de Philips HD9350/90.

De beste waterkoker met temperatuurregeling die je momenteel kunt kopen is de Siemens TW89203P. Deze waterkoker is gemaakt uit RVS met een inhoud van 1,7 liter. Aan de kant van het handvat is er een stuk plastic aanwezig met maatstreepjes zodat je kunt zien hoeveel water er momenteel in de waterkoker zit. Bovenaan de kan bevinden zich twee knoppen om de temperatuur te regelen. Deze waterkoker kan ingesteld op vier verschillende standen, 70°, 80°, 90° en 100° Celsius. Je kan dus zowel zwarte als groene thee op hun ideale temperatuur zetten.

“Waterkoker met temperatuurregeling”

Eens de temperatuur bereikt is wordt het een halfuur vastgehouden. Het kan dus geen kwaad wanneer je deze waterkoker even uit het oog hebt verloren. Goedkopere waterkokers hebben vaak een minder design en die we thuis hebben zetten we altijd weg in de kast. Maar ve vinden dat deze Siemens waterkoker wel een mooi design heeft, mooi genoeg om op je aanrecht te laten staan. Extra tof is dat je de keuze hebt uit twee kleuren, zwart en rood. We kunnen deze waterkoker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betaalbare waterkoker met temperatuurrregeling. 

De SMEG KLF04 is een van de duurste waterkoker die je momenteel kunt kopen. En met een prijskaartje van 179 euro is hij moeilijk om aan te raden. Maar het heeft een prachtig en uniek retro design waar SMEG voor bekend staat. Hij is zowel verkrijgbaar in het zwart als in het wit en is ideaal voor mensen die al over andere toestellen van SMEG beschikken. Juist zoals andere waterkokers heeft hij een inhoud van 1,7 liter. Het peil bevindt zich aan de kant van het handvat waar je duidelijk kunt zien hoeveel water er zich momenteel in de waterkoker bevindt. Het handvat zelf is gemaakt van RVS en onderaan het handvat bevindt zich een hendel die dient als aan- en uitknop. 

“Retro waterkoker”

Wat uniek is aan deze waterkoker is dat er maar liefst 7 verschillende standen zijn tussen 50 graden en 100 graden Celsius. Dankzij de warmhoudfunctie kan het indien nodig gedurende lange tijd water op de gekozen temperatuur warm houden. Deze waterkoker kunnen we enkel aanraden aan mensen die het beste van het beste willen en voor wie prijs van minder belang is. Bij dit model zit een groot deel van wat je betaald in het design van het product.

De Tefal Mini BI8125 is een kleine waterkoker met een inhoud van 0,8 liter. Dat is juist voldoende om ongeveer 3 tassen thee mee te zetten. Wat we vooral handig vinden aan dit model is dat het zo compact is. Thuis ruimen wij ons aanrecht op en zetten we onder andere onze waterkoker in een keukenkast. Alleen neemt een fullsize waterkoker redelijk veel ruimte in. Deze Tefal waterkoker is maar 19 centimeter hoog en kun je dus gemakkelijk in elke kast of lade wegsteken. Deze waterkoker kunnen we vooral aanraden aan mensen die thuis de enige persoon zijn die thee drinkt of een waterkoker nodig heeft.

“Kleine waterkoker”

De Aigostar Adam is een glazen waterkoker die daarenboven nog vrij goedkoop is. Het voordeel van glas is het hetzelfde als dat van RVS, het geeft geen smaak af aan het kokend water. Hij heeft een inhoud van 1,7 liter en dankzij het glas kun je zeer gemakkelijk zien hoeveel water erin zit. Verder is het ook uitgerust met blauwe LED verlichting en is het beschikbaar in drie verschillende kleuren. Het is namelijk verkrijgbaar in het zwart, wit en in RVS. Het handvat is sowieso wel gemaakt uit BPA-vrij plastic. Nadeel is wel dat als je deze waterkoker laat vallen je het toesteel in zijn geheel in de vuilbak zal mogen smijten omdat het glas zal breken. 

“Glazen waterkoker”

Het onderzoek

Wie moet een waterkoker kopen?

Een waterkoker kunnen we aanraden aan mensen die vaak thee drinken. Maar daarbuiten is het ook handig als toestel in de keuken om gerechten zoals couscous te bereiden. Drink je vaak verschillende soorten thee dan kan het handig zijn om voor een waterkoker met temperatuurregeling te kiezen. Bij deze soort waterkokers kun je de temperatuur instellen tussen de 70°, 80°, 90° en 100° graden Celsius. Het voordeel hiervan is dat je afhankelijk van je soort thee de ideale temperatuur van water kunt opwarmen voor de perfecte berijdingswijze. Als je momenteel over een plastic waterkoker beschikt raden we aan om voor een model in glas of RVS te gaan. Plastic kan namelijk een vuile smaak achterlaten in je water.

Waterkokers vergelijken

Materiaal

Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar een waterkoker die voornamelijk bestaat uit glas of RVS. Het is namelijk mogelijk dat plastic waterkokers een rare smaak of rare geur achterlaten aan het gekookte water. Bij de meeste waterkokers zal het deksel of de greep wel nog altijd uit plastic bestaan. Dit vooral om te vermijden dat deze te warm worden en je je eraan zou verbranden.

Instelbare temperatuur

De meeste waterkokers zullen afslaan tot ze het kookpunt bereikt hebben. Maar voor thee is het belangrijk dat je water de ideale temperatuur heeft. Zwarte thee moet veel warmer gezet worden groene thee. Voor thee fanaten is het dus handig om een waterkoker hebben die je op een bepaalde temperatuur kunt instellen.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen hoe sneller een waterkoker een bepaalde hoeveelheid water tot een kookpunt kan brengen. De snelheid om water tot een kookpunt te krijgen tussen de meeste waterkokers verschilt ongeveer 20 seconden. Wij vinden dit verschil te klein om de ene waterkoker boven de andere te verkiezen. Wij raden dus aan om niet teveel tijd te verspillen om waterkokers op hun vermogen te vergelijken tenzij je echt weinig geduld hebt.

Inhoud

De meeste waterkokers hebben een inhoud tussen de 1,6 en 2 liter. Aangezien water koken gemiddeld maar 2 minuten kost hebben we niet al te veel belang gehecht aan de inhoud van de waterkoker. Als je de enige in huis bent die thee drinkt kan het voldoende zijn om voor een waterkoker te gaan met een inhoud van 1 liter. Hou gewoon in het achterhoofd dat kleinere waterkokers niet goedkoper zijn in vergelijking met de grotere modellen.

Onderhoudsgemak

Vroeger hadden waterkokers het verwarmingselement binnen de kan zelf. Dit had als voordeel dat je water sneller opwarmt. Nadeel was dat het niet echt veilig en onderhoudsvriendelijk was. Kalk kon zich namelijk makkelijk aan het verwarmingselement hechten. De meeste waterkokers de dag van vandaag zijn uitgerust met een kalkfilter en een verwarmingselement dat niet meer in direct contact komt met het water. Dit is belangrijk want dit verhoogt het onderhoudsgemak van een waterkoker enorm.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.