Beste Weegschaal

Volgens ons onderzoek is de Medisana BS436 Connect de beste personenweegschaal voor de meeste mensen. Deze smart weegschaal is betaalbaar en meet buiten je gewicht ook je vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa. Er zijn ook goede weegschalen van Garmin en Fitbit die handig zijn voor mensen die al een smartwatch hebben van hetzelfde merk, nadeel is dat ze een stuk duurder zijn. De beste weegschaal voor sporters is de Tanita RD 953. Dit is namelijk een nauwkeurige personenweegschaal dat je fysieke conditie kan scoren. Ga je een weegschaal kopen in de winkel lees dan zeker ons onderzoek onderaan dit artikel zodat je weet waar je op moet letten.

Beste personenweegschaal 2019

De Medisana BS 436 Connect is volgens ons onderzoek de beste personenweegschaal die je kunt kopen. Het is een smart weegscaal wat wilt zeggen dat je buiten je gewicht ook je vetpercentage, spiermassa, botmassa en vochtgehalte kunt meten. Je kan al je metingen eenvoudig bijhouden via een app op je smartphone. Deze Medisana weegschaal is namelijk uitgerust met Bluetooth. Om er voor te zorgen dat de gegevens synchroniseren moet je je smartphone wel bij de hand houden wanneer je je gaat wegen.

Hij kan ook je dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën berekenen, maar dat vonden we niet zo accuraat. Wil je een accurate inschatting van hoeveel calorieën je mag eten om je doel te berekenen dan raden we volgende website aan. De hoeveelheid calorieën die je namelijk nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Verdan kan hij het profiel van 4 verschillende gebruikers opslaan, handig als je van plan bent om het met andere gezinsleden te gebruiken.

“Beste personenweegschaal 2019”

De Tanita BC 545N is de beste weegschaal voor sporters. Het is namelijk een smart weegschaal die je gewicht, vetpercentage, spier- en botmassa kan wegen. Maar de meeste weegschalen kunnen deze zaken meten. Deze Tanita weegschaal gaat verder en kan bijvoorbeeld een buikvetmeting uitvoeren. Dit is belangrijk omdat teveel buikvet kan leiden tot gezondheidsproblemen. Ook kan het je metabolische leeftijd inschatten. De metabolische leeftijd geeft aan hoe oud je biologisch gezien bent. Dit kun je vergelijken met je leeftijd in jaren om een inschatting te krijgen van gezond je bent.

Hij is voora ontworpen voor sporters omdat naast het meten van je spiermassa ook de kwaliteit van je spieren gescoord wordt. Deze score geeft een indicatie van je algemene fysieke conditie. Aan de hand van een kleurencode (groen, geel en rood)  wordt aangegeven of de waarde in kwestie goed, matig of slecht is. Zo kun je gemakkelijk opvolgen waar je aan moet werken. Alles wordt gesynchroniseerd via de Tanita app die via Bluetooth met de weegschaal synchroniseerd. Zoek je een nauwkeurige personenweegschaal om je fysieke paraatheid op te volgen is de Tanita BC 545N misschien iets voor jou.

“Beste weegschaal voor sporters”

De Garmin Index Smart Scale is een goede weegschaal aan een stevige prijs. Het grote verschil in prijs is te verklaren omdat deze Garmin weegschaal over wifi beschikt. Het voordeel van een weegschaal die op wifi werkt is dat je niet je smartphone bij de hand moet houden om het te laten synchroniseren met je weegschaal. Via wifi kan je weegschaal synchroniseren met je smartphone die beneden ligt.

Zoals de andere slimme weegschalen kan hij je vetpercentage, vochtgehalte en spier- en botmassa meten. Alle metingen worden bijgehouden via de Garmin app. Zeer handig als je al een Garmin smartwatch hebt, omdat je dan al je sportsessies en metingen op 1 plaats kunt bijhouden.

“Beste weegschaal voor vetpercentage”

De Fitbit Aria 2 weegschaal werkt perfect samen met de applicatie van Fitbit en is perfect voor mensen die nu al een activity tracker van Fitbit hebben. Het grote voordeel is dat deze weegschaal automatisch jouw gewicht bijhoudt en alles synchroniseert met je Fitbit app. Dit is handig omdat je daarom je gewicht niet meer manueel moet ingeven.

De Aria 2 is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een hulpmiddel om gewicht te verliezen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat mensen die zich regelmatig wegen meer kans hebben om hun gewichtsverlies vast te houden. Het grote voordeel van deze weegschaal is dat je deze met een grote familie kunt gebruiken. De Fitbit Aria 2 kan namelijk tot 8 gebruikers tegelijkertijd bijhouden. We raden het wel vooral aan mensen die momenteel al over een Fitbit beschikken, als je een andere activity tracker hebt raden we de Medisana BS436 aan.

“Weegschaal Fitbit”

De Medisana BS 444 Connect komt in veel opzichten overeen met de BS 436 Connect. Met zijn witte kleur en kleiner formaat valt hij minder op in een badkamer. Het heeft wel geen verlicht scherm en is iets minder accuraat. Maar het heeft wel dezelfde functies als weegschalen die twee keer zo duur zijn (of meer). Hij kan namelijk ook je vetpercentage, vochtgehalte en spier- en botmassa meten en synchroniseren met je smartphone (via Bluetooth). En dat is voldoende voor de meeste mensen onder ons.

Het berekenen van je vetpercentage kan handig zijn maar ga er niet vanuit dat het percentage dat wordt weergegeven heel precies is. Het kan wel handig zijn om een referentiepunt te hebben en te zien hoe dat percentage in de loop van de maanden afneemt zodat je je vooruitgang kunt meten. Ga er gewoon niet vanuit dat de weergegeven percentages heel accuraat zijn. Om accurate metingen te krijgen raden we aan om je telkens ‘s avonds te wegen wanneer je goed gehydrateerd bent.

“Goedkope weegschaal”

Het onderzoek

Wie moet een weegschaal kopen?

Veel mensen kunnen voordeel halen door regelmatig een weegschaal te gebruiken. Meten is weten en als je ver boven (of onder) een normaal gewicht zit kan dit zeer slechte gevolgen hebben voor je gezondheid. Door je regelmatig te wegen kun je de evolutie van je gewicht in de gaten houden en eventuele actie ondernemen als je merkt dat het de verkeerde richting opgaat. Recente studies hebben aangewezen dat mensen die gewicht hebben verloren en zich wekelijks wegen meer kans hebben om het verloren gewicht eraf te houden.

Door hormonen, hydratatie en soort maaltijd kan je gewicht wel sterk variëren doorheen de dag. Daarom raden we aan om je telkens rond hetzelfde uur te wegen. Vroeger werd aangeraden om je bij voorkeur ‘s ochtends vroeg voor het ontbijt te wegen. Maar bij een smart weegschaal mag je dit juist niet doen. Deze meten namelijk op basis van een elektronisch dat door je lichaam wordt gestuurd. En wanneer je ‘s ochtends vroeg gedehydradeert uit je bed stapt is zo’n type meting minder betrouwbaar. Weeg je dus bij voorkeur ‘s avonds rond hetzelfde uur. Zo krijg je meer betrouwbare informatie van je smart weegschaal. Gewicht is maar een eigenschap van een goede gezondheid. Daarom raden we aan om niet te fixeren enkel en alleen op gewicht om je gezondheid te bepalen. Gezonde voeding, sport en beperkte consumptie van alcohol spelen een veel belangrijkere rol om je lichaam gezond te houden.

hoe weegt een weegschaal vetpercentage

Het meten van je vetpercentage gebeurd aan de hand van een elektronisch signaal dat door je lichaam wordt gestuurd. Vet heeft namelijk een andere weerstand dan vocht. Hoe meer vet je hebt hoe meer weerstand de weegschaal zal meten. Deze weerstand wordt dan omgezet naar een ingeschat vetpercentage. Omdat alle weegschalen die je vetpercentage meten werken met een elektronisch signaal is het belangrijk om goed gehydrateerd te zijn. Meet je je namelijk ‘s ochtends wanneer je helemaal gedehydrateerd bent kunnen eich zware afwijkingen voordoen.

wat is een goede personenweegschaal

Precisie

We hebben weegschalen getest of ze 2 keer hetzelfde gewicht weergeven wanneer je je 2 keer na elkaar weegt maar ook of het weergegeven gewicht waarheidsgetrouw wordt weergegeven.

Display

Een duidelijk scherm is vooral belangrijk voor mensen die iets minder goed zien vanop afstand. Beeld je in dat je ‘s avonds nog wilt wegen maar je je lenzen al hebt uitgedaan of je bril al in de schuif ligt. Dan is het gemakkelijk om een weegschaal te hebben met een groot verlicht display zodat je zonder bril of lenzen toch nog je gewicht kunt aflezen.

Smart functies

Wij zijn persoonlijk grote voorstander van een weegschaal die automatisch je gewicht opslaat waardoor je de geschiedenis van je gewichtsverlies (of toename) makkelijk kunt volgen op je smartphone.

Maximum gewicht

De meeste weegschalen hebben een maximum gewicht van 150 kg, als je zwaar bent let er dan op dat je een stevige weegschaal koopt. Het viel ons ook op dat goedkopere weegschalen minder accuraat aflezen als je meer dan 120 kg weegt.

Vetpercentage

Er zijn heel wat weegschalen die claimen dat ze je vetpercentage kunnen aflezen. In realiteit zijn deze schattingen meestal helemaal niet accuraat en kun je hier niet op vertrouwen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.