Beste Weegschaal

Een weegschaal kopen is niet meer zo gemakkelijk in vergelijking met vroeger. Er zijn Medisana weegschalen die je vetpercentage kunnen meten. De Fitbit Aria 2 kan je gewicht automatisch synchroniseren. In dit artikel proberen we je te helpen om de beste weegschaal voor jou te vinden.

Volgens ons onderzoek is de Medisana BS436 Connect de beste weegschaal die de meeste mensen kunnen kopen. Deze weegschaal kan niet enkel je gewicht maar ook je vetpercentage en BMI meten. 

Heb je al een Fitbit en ben je op zoek naar een weegschaal die automatisch je gewicht synchroniseert.  Dan raden we de Aria 2 aan, deze Fitbit weegschaal kun je aansluiten op je Fitbit account. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je een weegschaal wilt kopen.

Onze top 3 – Beste Weegschalen 2019

Deze Medisana weegschaal heeft een breedte van 32 cm waardoor het comfortabel is om te staan en klein genoeg blijft om op uw badkamervloer te laten staan. Het is een van de weinige weegschalen die je kunt kopen die je gewicht tot 100 gram nauwkeurig kan meten. Vergeet niet dat je voor nauwkeurige metingen je weegschaal op een harde en vlakke ondergrond moet plaatsen en het een paar keer per jaar moet calibreren. Verder heeft de Medisana BS436 een aangenaam display met licht, ik heb een afwijking van -2 en kon het scherm nog juist aflezen zonder mijn lenzen.

Deze weegschaal kan het profiel van 4 verschillende gebruikers opslaan. Buiten je gewicht kan deze weegschaal ook nog je BMI, je dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën, je spiermassa en je vetpercentage berekenen. Zelf hechten we niet teveel belang aan weegschalen die je BMI of je aanbevolen hoeveelheid calorieën proberen te berekenen. Je BMI kun je altijd makkelijk zelf berekenen en de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt hangt sterk af van je persoonlijke doelstellingen, hoe sportief je bent en de huidige samenstelling van je lichaam.

“Beste weegschaal 2019”

Het berekenen van je vetpercentage kan handig zijn maar ga er niet vanuit dat het percentage dat wordt weergegeven heel precies is. Het kan wel handig zijn om een referentiepunt te hebben en te zien hoe dat percentage in de loop van de maanden afneemt zodat je je vooruitgang kunt meten. Ga er gewoon niet vanuit dat de weergegeven percentages heel accuraat zijn. Het is namelijk zo dat de hoeveelheid water in je lichaam de weegschaal kan misleiden in het inschatten van het vetpercentage. Om telkens appels met appels te vergelijken raden we aan om je telkens in de ochtend te wegen nadat je bent gaan plassen.

Als je graag een simpele weegschaal hebt voor een goedkope prijs dan raden we de Medisana BS475 aan. Juist zoals de Medisana BS436 kan deze weegschaal vetpercentage, spiermassa en BMI meten. Maar als je geen nood hebt aan een weegschaal die 4 verschillende profielen kan opslaan of aan een verlicht display dan heb je met deze Medisana BS475 een even goede weegschaal aan minder dan de helft van de prijs.

“Goed(kope) weegschaal 2019”

De Fitbit Aria 2 weegschaal werkt perfect samen met de applicatie van Fitbit en is perfect voor mensen die nu al een activity tracker van Fitbit hebben. Het grote voordeel is dat deze weegschaal automatisch jouw gewicht bijhoudt en alles synchroniseert met je Fitbit app. Dit is handig omdat je daarom je gewicht niet meer manueel moet ingeven.

De Aria 2 is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een hulpmiddel om gewicht te verliezen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat mensen die zich regelmatig wegen meer kans hebben om hun gewichtsverlies vast te houden. Het grote voordeel van deze weegschaal is dat je deze met een grote familie kunt gebruiken. De Fitbit Aria 2 kan namelijk tot 8 gebruikers tegelijkertijd bijhouden. We raden het wel vooral aan mensen die momenteel al over een Fitbit beschikken, als je een andere activity tracker hebt raden we de Medisana BS436 aan.

“Smart weegschaal – Fitbit app/tracker”

Het onderzoek

Wie moet een weegschaal kopen?

Veel mensen kunnen voordeel halen door regelmatig een weegschaal te gebruiken. Meten is weten en als je ver boven (of onder) een normaal gewicht zit kan dit zeer slechte gevolgen hebben voor je gezondheid. Door je regelmatig te wegen kun je de evolutie van je gewicht in de gaten houden en eventuele actie ondernemen als je merkt dat het de verkeerde richting opgaat. Recente studies hebben aangewezen dat mensen die gewicht hebben verloren en zich wekelijks wegen meer kans hebben om het verloren gewicht eraf te houden.

Door hormonen, hydratatie en soort maaltijd kan je gewicht wel sterk variëren doorheen de dag. Daarom raden we aan om je telkens rond hetzelfde uur te wegen en bij voorkeur ‘s ochtends vroeg voor het ontbijt. Zo krijg je meer betrouwbare informatie, niets zo frustrerend om je te wegen en uit het niets een kilo zwaarder te wegen in vergelijking met gisteren. Gewicht is maar een eigenschap van een goede gezondheid. Daarom raden we aan om niet te fixeren enkel en alleen op gewicht om je gezondheid te bepalen. Gezonde voeding, sport en beperkte consumptie van alcohol spelen een veel belangrijkere rol om je lichaam gezond te houden.

Nieuwe weegschaal kopen

Waarop moet ik letten

We hebben weegschalen getest of ze 2 keer hetzelfde gewicht weergeven wanneer je je 2 keer na elkaar weegt maar ook of het weergegeven gewicht waarheidsgetrouw wordt weergegeven.

Een duidelijk scherm is vooral belangrijk voor mensen die iets minder goed zien vanop afstand. Beeld je in dat je ‘s avonds nog wilt wegen maar je je lenzen al hebt uitgedaan of je bril al in de schuif ligt. Dan is het gemakkelijk om een weegschaal te hebben met een groot verlicht display zodat je zonder bril of lenzen toch nog je gewicht kunt aflezen.

Wij zijn persoonlijk grote voorstander van een weegschaal die automatisch je gewicht opslaat waardoor je de geschiedenis van je gewichtsverlies (of toename) makkelijk kunt volgen op je smartphone.

Aangezien het bewezen is dat digitale weegschalen accurater zijn dan mechanische weegschalen hebben we er voor gekozen om geen mechanische weegschalen op te nemen in de producten die we aanraden.

De meeste weegschalen hebben een maximum gewicht van 150 kg, als je zwaar bent let er dan op dat je een stevige weegschaal koopt. Het viel ons ook op dat goedkopere weegschalen minder accuraat aflezen als je meer dan 120 kg weegt.

Er zijn heel wat weegschalen die claimen dat ze je vetpercentage kunnen aflezen. In realiteit zijn deze schattingen meestal helemaal niet accuraat en kun je hier niet op vertrouwen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.