Beste Wifi Versterker

Een Wifi versterker kopen is niet gemakkelijk, waar moet het namelijk geplaatst worden en hoe ver is het bereik? Volgens ons onderzoek is de TP Link RE200 de beste Wifi versterker die je kunt kopen. Hij is helemaal niet duur en gemakkelijk om te installeren. Helemaal onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van een Wifi versterker.

Onze top 5 – Beste Wifi Versterker

De TP Link RE450 zou op papier sneller moeten zijn dan de TP Link RE200. Wanneer we met 1 of 2 toestellen op de Wifi zaten was dat inderdaad het geval. Maar wanneer er 3 of meer toestellen het netwerk gebruikten merkten we op dat de performantie van de TP Link RE200 beter was. De TP Link RE450 is ook een stuk duurder en is dus enkel een nuttige aankoop als je met niet teveel toestellen tegelijk op de Wifi zit.

“Beste Wifi versterker prijs-kwaliteit”

De TP Link RE200 is een goedkope dual-Wifi versterker met prestaties identiek aan Wifi versterkers van andere merken die dubbel zo duur zijn. Deze TP Link Wifi versterker verbeterde de Wi-Fi kwaliteit in al onze tests, het is eenvoudig in te stellen en is zeer betaalbaar. Wanneer je problemen hebt met bereik van je Wifi signaal kun je dit gemakkelijk verhelpen met de TP Link RE200. Zelfs voor mensen die hier weinig van afweten kunnen deze Wifi extender in 10 minuten of minder plaatsen.

“Goedkope Wifi versterker”

De TP Link RE650 is een dure Wifi versterker voor mensen die op zoek zijn naar de snelste snelheid voor meerdere toestellen. De TP-Link RE650 is een derde duurder in vergelijking met de RE450. Voor deze meerprijs heb je een hogere snelheid p de band van 2,4 Ghz en in beperkte mate op de band van 5 Ghz. Verder heb je meer WLAN-beveiligingsstandaarden en een extra Wifi standaard (Wireless A). Indien geld van minder belang is en je het allerbeste zoekt dan kunnen we de RE650 aanraden.

“Beste Wifi versterker 2019”

De Netgear EX6150 heeft een gelijkaardige performantie van de TP Link RE450. Het geeft een zeer hoge performantie als je erop verbonden bent met 1 toestel. Maar de performantie neemt af wanneer je er met meerdere toestellen verbinding mee maakt. Het voordeel van Netgear wifi extenders in het algemeen is dat ze een mooiere interface hebben in vergelijking met de concurrentie wat het gebruiksgemak ten goede komt.

“Beste Wifi versterker voor 1 toestel”

De Netgear Nighthawk EX8000 is interessant voor mensen die alles er op eraan willen. Deze wifi versterker heeft namelijk 4 ethernetpoorten, MAC adresfilter voor extra veiligheid en de hoogste snelheid op de 5 Ghz band. Dankzij een aparte band om met je router te communiceren gaat er geen snelheid verloren.

“Beste Wifi versterker meerdere toestellen”

Het onderzoek

Wat is een wifi versterker?

Een Wifi versterker is handig voor mensen die in hun woning 1 of 2 kamers hebben waar het Wifi signaal niet sterk genoeg is. Het maakt verbinding met je bestaand Wifi signaal op een locatie waar er een goed bereik is en herhaalt het signaal. Hierdoor verbetert de snelheid en het bereik van de Wifi op plaatsen waar de router niet kan geraken.

Wanneer je een Wifi versterker op een locatie zet waar er al een zwak signaal is zal je niet veel verbetering merken. Een Wifi versterker kan enkel het bestaand signaal versterken maar het moet zich daarvoor op een locatie verbinden waar er al een goede verbinding kan gemaakt worden met de router. Het is dus ideaal om te gebruiken om te gebruiken om voorbij bepaalde obstructies te geraken zoals bijvoorbeeld een muur van gewapend beton.

Het grote voordeel van Wifi versterkers is dat ze niet duur zijn, gemakkelijk zijn om te installeren en een oplossing kunnen bieden aan een veelvoorkomend probleem. Koop bij voorkeur een 802.11ac versterker, ook al zijn deze iets duurder. Door een 802.11n wifi versterker te kopen kun je een beetje geld uitsparen maar de performantie van je Wifi zal hier zwaar onder lijden. Een oude 802.11n Wifi versterker geeft minder dan de helft van de initiële snelheid met traag internet als gevolg.

Waar een Wifi extender niet bij kan helpen is een overbelasting van de router. De standaard router van Telenet of Proximus is niet krachtig genoeg om de verbindingen van verschillende toestellen te verwerken. Vroeger zat je enkel met je laptop op de Wifi maar de dag van vandaag is iedereen met zijn smartphone verbonden aan het internet, wordt er Netflix gestreamd op tablets en zijn er soms nog smart home toestellen die in constante verbinding staan met de router. Indien je router overbelast is zal een Wifi extender geen hulp bieden. Dan kun je beter een nieuwe router kopen, bij voorkeur een goede 802.11ac router.

Als je een groot huis hebt of een grote oppervlakte moet overbruggen ben je beter of met een Wifi mesh router. Wanneer je zowel problemen hebt met performantie en bereik en je van plan bent om een nieuwe router te kopen in combinatie met een extender ben je soms beter of om direct een Wifi mesh router te kopen. Het grote voordeel van een Wifi mesh router is dat je verbinding vlotjes van het ene access point naar het andere access point overschakelt zonder dat je verbinding wegvalt.

Wifi Versterker kopen

Waarop moet ik letten?

De oude standaard van Wifi versterkers kun je herkennen aan de 802.11n vermelding. Blijf weg van deze versterkers ook al zijn ze een beetje goedkoper. Ze leveren ondermaatse prestatie en kunnen maar een fractie van de snelheid van je router reproduceren. Bij voorkeur koop je een Wifi versterker met de 802.11ac vermelding.

Een goede Wifi versterker moet helemaal niet duur zijn omdat het enkel problemen met bereik kan verhelpen. Wanneer je zowel problemen hebt met snelheid en bereik dan moet je eigenlijk voor een nieuwe router en een Wifi versterker gaan. Als dat het geval is moet de kost van de nieuwe router en Wifi versterker altijd onder dat van een Wifi mesh router liggen.

De beste beveiliging die je momenteel kunt instellen is de WPA2 encryptie. Alle moderne wifi versterkers hebben deze encryptie. Indien je nog over een oude wifi versterker beschikt kan dit een goede reden zijn om voor een nieuwe wifi versterker te kiezen. Volgens een artikel van de consumentenbond kun je met oude encryptiemethodes het risico lopen dat je netwerk voor illegale zaken gebruikt wordt zoals hacking maar zelfs voor het verspreiden van kinderporno.

Comments (1)

[…] wilt krijgen en je geen ethernetkabel naar daar kunt trekken. Je kan ook gebruik maken van een Wifi versterker om je Wifi signaal uit te breiden. Maar het nadeel van een Wifi versterker is dat op het op een […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.