Bluetooth Speaker onder €100

Na het vergelijken van tientallen producten zijn we tot de conclusie gekomen dat de UE Roll 2 de beste draagbare bluetooth speaker is die momenteel te verkrijgen is. Het is klein van formaat maar groot in geluid, het speelt muziek luid en helder af. Verder is het een stevig product dat gemaakt is uit hoogwaardig kwalitatief materiaal, het is waterdicht en het heeft een strak design. Van een dagje in het park tot een weekend kamperen in de Ardennen, de UE Roll 2 is de perfecte draagbare bluetooth speaker voor de meeste mensen.

Onze top 5 – Beste Bluetooth Speaker
onder 100 euro

De UE – Boom 2 was initieel op de lijst van beste bluetooth speakers boven €100. Nu dat de nieuwe generatie van speakers uit is is het ook logisch dat de prijs van de oudere generatie naar beneden gaat. De UE Boom 2 wordt nu vervangen door de Boom 3 – lees meer hierover in de lijst boven €100. Behalve de geluidskwaliteit heeft deze speaker sterkere verbinding, zo kan je verder van de speaker zijn alvorens die uitvalt. Daarnaast heeft deze ook een sterkere batterij, maar deze kan niet tippen aan de batterij van de JBL charge 3.

“Beste nieuwkomer 2019”

De UE Roll 2 heeft een groots en prachtig geluid in een klein formaat. De 2de versie van dit product van Ultimate Ears verschilt maar weinig van hun eerste versie dat ook een schot in de roos was. Het enige verschil is dat de 2de versie een iets hoger vermogen en draadloos bereik heeft. Deze UE Roll 2 gaat lopen met de prijs van beste draagbare bluetooth speaker maar moesten wij maar één bluetooth speaker mogen hebben dan zouden we wel voor deze kiezen. Het geluid is krachtig genoeg om een vergaderzaal of hotelkamer in een dansvloer om te vormen.

Van diepe bas tot hoge tonen, deze draagbare bluetooth speaker heeft er geen enkel probleem mee. Ook om te kamperen is het de perfecte bluetooth speaker, het kan een half uur onder water overleven (tot 1 meter diep). Als we het dan over de specificaties hebben, de batterij gaat meer dan 10 uur mee en kan je bedienen tot op 20 meter afstand. Na verschillende bluetooth speakers te gebruiken kunnen we het enkel bevestigen, de UE Roll 2 is de beste draagbare bluetooth speaker.

“Beste bluetooth speaker onder €100”

Door het uitbrengen van de JBL Charge 4 is de prijs van de vorige generatie gedaald. Net zoals de UE Boom 2 komt de JBL Charge 3 over van de lijst ‘boven €100’ van 2018. Deze speaker is gekend voor zijn waterdicht gebruik, je kan deze speaker naar elke zwembad, vijver or rivier meenemen. Daarnaast heeft deze ook een dubbele functie als powerbank. Zo kan je je smartphone aansluiten, muziek afspelen en genieten van een volle batterij, waar je ook gaat.

“Beste waterdicht & batterij”

De Sony SRS-XB31 is de opvolger van de Sony SRS-XB30, met een aangepast design en een universele lader in plaats van een unieke Sony lader. De Sony SRS-XB31 is krachtiger maar ook minder draagbaar dan de UE Roll 2. Door het rechthoekig design is het moeilijker om in een laptoptas of kleine tas mee te nemen. Deze speaker is ook 3 keer zo zwaar in vergelijking met de UE Roll 2. Daar staat dan wel tegenover dat de Sony SRS-XB31 veel diepere basklanken heeft. Deze bluetooth speaker kunnen we dus eerder aanraden aan mensen die graag naar rock, hip-hop of metal luisteren. Langs de andere kant is hij iets minder geschikt om te gaan kamperen. Een regenstorm gaat deze speaker wel overleven maar hij mag niet in het water vallen zoals de UE Roll 2.

“Krachtige bluetooth speaker”

Als je een goede all-round draagbare bluetooth speaker zoekt aan een betaalbare prijs dan raden wij de Anker Soundcore 2 aan. Het is een zeer compacte speaker met een batterij die tot 24 uur meegaat. Deze draagbare bluetooth speaker neem je overal gemakkelijk mee naartoe maar heeft wel een pak minder vermogen in vergelijking met onze 2 andere keuzes. Juist zoals de Sony SRS-XB31 heeft deze draadloze bluetooth speaker een IPX5 IP-certificering. Dit wil zeggen dat hij regen en omgestoten pintje zal overleven, maar een duik in het zwembad zal hem geen deugd doen. Desalniettemin is deze draagbare bluetooth speaker een solide keuze voor mensen die een draagbare bluetooth speaker zoeken aan een betaalbare prijs.

“Beste goedkope bluetooth speaker 2019”

Het onderzoek

Nieuwe Bluetooth Speaker kopen?

Wij raden eigenlijk iedereen die een smartphone, tablet of tablet heeft aan om een Bluetooth speaker te kopen. Persoonlijk was ik zelf eerst niet overtuigd van de toegevoegde waarde van een bluetooth speaker maar door het gebruiksgemak en het feit dat ik mijn bluetooth speaker bijna dagelijks begon te gebruiken kan ik ze nu met absolute zekerheid aan bijna iedereen aanraden. Quasi elke smartphone, tablet of laptop is de dag van vandaag uitgerust met bluetooth en kun je dus linken met een bluetooth speaker. Buiten een smartphone en een bluetooth speaker heb je dus geen extra randapparatuur nodig. De meeste bluetooth speakers de dag van vandaag zijn waterbestendig en uitgerust met een stevige batterij; Hierdoor zijn ze ideaal om mee te nemen naar het strand, de Ardennen of voor een goede poolparty. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een business-reis, het kan ook gewoon fijn zijn om wat muziek via je draagbare bt speaker af te spelen in je hotelkamer of in de fitnessruimte (die vaak leegstaan in de hotels).

De draagbare bluetooth speakers die we hierboven aanraden zijn geschikt voor het beluisteren van radio, podcasts en muziek in het algemeen. Als je op zoek bent naar speakers met een hoger vermogen die niet echt draagbaar moeten zijn dan neem je best een kijkje op onze pagina met de beste bluetooth speaker voor thuis. Momenteel is voice control in een beginfase met producten zoals Google Home en Amazon Echo die onlangs op de markt zijn gekomen. Maar aangezien je ook voice controls op je smartphone hebt zien we geen grote toegevoegde waarde in speakers die op voice control werken (en ook meer kosten). Daarom hebben we ze ook niet opgenomen in de 3 producten die we hierboven hebben aangeraden.

De markt wordt momenteel overspoelt met BT speakers. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben wij onze focus gelegd op het reviewen van hoogwaardige producten. Het is namelijk zo dat het veel tijd en geld kost om een product te maken met een mooi design dat zowel stevig is en goed klinkt.

Speakers kopen

Waarop moet ik letten

Een goed geluid is het belangrijkste aspect bij de aankoop van een goede Bluetooth speaker. De goedkopere modellen op de markt beginnen snel slecht te klinken wanneer je het volume verhoogd. In de modellen die we voorstellen hebben we extra aandacht besteed om de bluetooth speakers te vinden met niet enkel een heldere klank maar ook dat je het volume luid genoeg kunt zetten voor een feestje in een kleine ruimte.

Naast geluid is de batterijduur ook van groot belang. Aangezien je een bluetooth speaker koopt voor het draagbare aspect wil je niet constant op zoek moeten gaan naar een stopcontact. We hebben meer dan 20 bluetooth speakers vergeleken met elkaar en we vinden een batterijduur van 12 uur toch een minimum.

Aangezien een bluetooth speaker in de eerste plaats gekocht voor zijn draagbaarheid is het belangrijk dat je het makkelijk kunt meenemen in een gewone zak. Daarom hebben we onze focus gelegd op bluetooth speakers die een sterke prestatie in combinatie met een goede batterij in een compact formaat kunnen aanleveren.

Omdat een Bluetooth speaker ideaal is om mee te nemen naar een pool party of om te gaan kamperen is een bepaalde vorm van waterdichtheid van belang. Alle modellen die we aanraden in dit artikel zijn allemaal op zijn minst water resistent. In andere woorden kunnen deze bluetooth speakers tegen regen. Verder zijn er ook bluetooth speakers besproken die een val in het zwembad heelhuids kunnen overleven.

Qua prijs raden we aan om toch €50 te voorzien als een minimum om toch een product te kunnen kopen van deftige kwaliteit. Langs de andere kant zien we dat het weinig zin heeft om meer dan €150 uit te geven aan een draagbare bluetooth speaker. Bluetooth speakers die meer dan €150 euro kosten hebben vaak een gelijkaardig vermogen of vergelijkbare autonomie met goedkopere modellen. Ze maken enkel het onderscheid in design.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.