Drinkfontein Kat

Een drinkfontein kopen is een goede keuze voor de gezondheid van uw kat. De beste drinkfontein volgens ons is de Catit Flower Fountain, het heeft een tof design, is stil en goedkoop. Verder raden we nog een keramische drinkfontein aan voor mensen die op zoek zijn naar een model dat gemakkelijk is in onderhoud. Mensen die meerdere katten hebben nemen best een waterfontein met een groot reservoir. Zo vermijd je dat je om de 2 dagen water moet bijvullen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een drinkfontein.

Onze top 3 – Drinkfontein voor Katten

FLOWER FOUNTAIN – CATIT

De drinkfontein van Catit heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding omdat het betaalbaar is, makkelijk is in onderhoud en zeer stil is. Het gladde oppervlak en het gebrek aan hoekjes en kantjes zorgt ervoor dat je deze waterfontein makkelijk kunt kuisen en uit elkaar halen. Ook al wordt het niet expliciet vermeld kun je de onderdelen die gemaakt zijn plastiek in de vaatwasser steken. Omdat het reservoir een capaciteit heeft van 3 liter moet je het maar 1 keer per week bijvullen. Door zijn design en toffe kleuren is het een waterfontein die je overal in je huis kwijt kunt.

CERAMIC FOUNTAIN – IPETTIE

Deze iPettie keramische drinkfontein is duurder dan de Catit Flower Fountain. Maar het voordeel van een keramische waterfontein is dat het hygiënischer is in vergelijking met plastic en dus minder vaak moet gekuist worden. Daarenboven maakt deze drinkfontein geen enkel lawaai. Sommige katten zijn nogal argwanened ten opzichte van ongekende geluiden. Het is natuurlijk zonde om een waterfontein te kopen wanneer uw huisdier er niet van wilt drinken. Onze Britse korthaar Corneel heeft snel schrik van ongekende geluidjes maar van deze drinkfontein wou hij wel onmiddelijk drinken. Persoonlijk zijn wij zeer tevreden van deze drinkfontein en kunnen hem aan iedereen aanraden als hij in je budget past. Mooi meegenomen is het mooie en onopvallende design waardoor je deze keramische drinkfontein bijna overal kunt plaatsen in je huis.

kattenfontein ceramisch

HAGEN DESIGN 6 LITER DRINKFONTEIN – DOGIT

De Dogit Drinkfontein is ideaal voor mensen met een hond of meerdere katten. Dankzij het reservoir van 6 liter moet je deze drinkfontein minder vaak bijvullen. Juist zoals de Catit Flower Fountain is de Dogit drinkfontein makkelijk te kuisen dankzij zijn simpel design en glad oppervlak. Bovendien is hij stil zodat je geen achtergrondlawaai hebt in je living. Hou er wel rekening mee dat plastic minder onderhoudsvriendelijk is dan een keramische drinkfontein (of een uit RVS).

Het onderzoek

Hoeveel moet een kat drinken per dag?

Een kat heeft per kilo lichaamsgewicht ongeveer 44 tot 66 ml vocht nodig. Met andere woorden wilt dit zeggen dat de gemiddelde kat dagelijks 250 tot 300 ml water moet drinken (indien ze enkel droge voeding eten). Aangezien stilstaand water in de natuur rapper besmet geraakt met ziektekiemen heeft het instinct een voorkeur voor stromend (vers) water.

beste drinkfontein kat
Dankzij deze drinkfontein drinkt Corneel nu meer water dan vroeger

Voor mensen met huisdieren die te weinig drinken of enkel van de kraan willen drinken is een waterfontein een nuttige aankoop. Een goede waterfontein kan helpen bij het ontwikkelen van goede drinkgewoontes bij uw kat of hond. Het voordeel van een waterfontein is dat het water door een filter wordt gepompt waardoor het water vers en proper blijft. Het is ook handig voor uzelf omdat u niet meer elke dag de waterkom meer moet bijvullen. Een waterfontein moet maar 1 keer per week opgevuld worden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een waterfontein een positieve invloed heeft op de gezondheid van uw huisdier. Het is namelijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huisdier constant toegang hebben tot vers water. Voornamelijk katten doen er voordeel aan van toegang te hebben tot een waterfontein. Katten hebben weinig problemen om zich een gedehydrateerde staat te bevinden. Dit heeft wel als nadeel dat de nieren zwaar belast worden waardoor de mogelijke levensduur verkort. Katten die te weinig drinken riskeren chronisch nierfalen.

Drinkfontein kopen,

Waarop moet ik letten

De dag van vandaag heeft iedereen het druk, daarom zijn we op zoek gegaan naar drinkfonteinen die gemakkelijk zijn in onderhoud. Met gemak in onderhoud bedoelen we dat je de drinkfontein makkelijk kunt kuisen, uit elkaar halen en dat er zoveel mogelijk onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Omdat drinkfonteinen werken op basis van een waterpomp die het water door een filter pompt is het wel nodig dat je de drinkfontein op zijn minst 1 keer per maand uit elkaar haalt om de individuele onderdelen te kuisen. Doe je dit niet dan riskeer je dat je waterpomp het rapper gaat begeven.

Meer water betekent dat je de drinkfontein minder vaak moet vullen. Hoe groter je huisdier hoe belangrijker het is om te kiezen voor een drinkfontein met een hoge capaciteit. Ook als je meerdere huisdieren hebt is het handig om een drinkfontein aan te schaffen met een hoge capaciteit zodat je niet dagelijks water moet bijvullen. Hou er rekening mee dat onder een bepaald waterniveau de waterpomp afslaat.

Zijn er drinkfonteinen waarvan het geweten is dat de waterpomp snel verslijt? Indien dat het geval is, is het dan gemakkelijk te herstellen of om een nieuwe pomp te vinden. Hoeveel kost het dan om een nieuwe pomp te kopen?

Hoeveel lawaai maakt de drinkfontein bij normaal gebruik? Maakt het onaangename geluiden wanneer het reservoir bijna leeg is.

Roestvrij staal en keramiek kosten meer maar zijn gemakkelijker schoon te houden als gevolg dat mineralen zich niet kunnen afzetten aan de rand.

Een drinkfontein zal waarschijnlijk ergens in de hoek van uw huis belanden. Maar ook al staat het in de hoek is het wel fijn om een drinkfontein te hebben die er een beetje mooi uitziet. Voor uw huisdier zal dit criterium het minst belangrijk zijn maar voor u misschien wel.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.