Scroll Top
10 Extra Manieren om Je Stofzuiger te Gebruiken

10 extra manieren om je stofzuiger te gebruiken

Je kent je stofzuiger als de stille held die je huis schoonhoudt voorkomt en vuil wegzuigt van plekken waar niemand het ooit had moeten laten komen.

En hoewel dit inderdaad enkele van de belangrijkste functies zijn, is je vertrouwde stofzuiger meer dan enkel een apparaat voor de wekelijkse schoonmaak. Dit wonderbare wapen tegen vuil, stof en allergenen heeft een schat aan verborgen trucjes en vaardigheden waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Hier zijn tien verrassende manieren waarop je je stofzuiger kunt inzetten om je leven nog eenvoudiger te maken. Ge je net een nieuwe stofzuiger kopen, denk dan ook aan deze extra functies.

1. Redder voor kleine voorwerpen

Heb je ooit een klein voorwerp op je tapijt laten vallen en het onmiddellijk uit het oog verloren? Een stofzuiger kan je redder in nood zijn! Trek een panty of een been van een panty over je stofzuigermondstuk, zet je stofzuiger aan en ga over het gebied van het tapijt waar je het item hebt laten vallen.

Je stofzuiger zal het item opzuigen, en de panty zal het op zijn plaats houden. Een eenvoudige en geniale manier om je verloren schat terug te vinden!

2. Deukjes in je tapijt, verleden tijd

Zwaar meubilair kan soms lelijke deukjes in je tapijt achterlaten. Maar geen nood, je stofzuiger kan je hierbij helpen! Plaats gewoon een ijsblokje in de deuk en laat het volledig smelten. Het water zal helpen om de tapijtvezels op te fluffen.

Laat het tapijt een tijdje drogen, en stofzuig dan het gebied om elk spoor van de deuk te verwijderen. Zo simpel kan het zijn!

De redder in nood voor kleine voorwerpen

3. Een luchtverfrisser

Wist je dat je stofzuiger ook als luchtverfrisser kan dienen? Voeg voordat je begint met stofzuigen een paar druppels van je favoriete etherische olie toe aan een katoenen bal. Plaats de katoenen bal in de stofbak van je stofzuiger, en stofzuig dan zoals gewoonlijk.

De luchtstroom door je stofzuiger zal de geur van de etherische olie verspreiden en de lucht verfrissen terwijl je bezig bent. Een fris huis en schone vloeren in één klap! Het is geen luchtreiniger, maar toch al een stap in de juiste richting.

4. Verminder allergiesymptomen

Heb je last van seizoensgebonden allergiesymptomen terwijl je binnen bent? Dit kan een teken zijn dat pollen je huis zijn binnengedrongen. Probeer je raamkozijnen, raamschermen en vensterbanken te stofzuigen om stof, pollen en andere allergenen te verwijderen.

Je moet ook de stofborstel van je stofzuiger gebruiken om stof van ventilatoren, airco-units, verwarmingsroosters en radiatoren te verwijderen. Een schone omgeving kan wonderen doen voor je gezondheid!

5. Voorkom brand met je stofzuiger

Drogerbranden gebeuren vaak, en veel daarvan worden veroorzaakt door pluisophoping in de droger. Verwijder het pluizenfilter uit je droger, en gebruik dan het spleetmondstuk om eventueel pluis dat in de ventilatieopening kan zitten op te zuigen.

Doe dit een paar keer per jaar om het risico op een drogerbrand te verminderen. Veiligheid eerst, denk aan hitte detectie maar zorg zeker voor een goede rookmelder.

6. Verfris je matras

Met zoveel tijd die je op je matras doorbrengt, wil je het fris houden! Dat kan met een eenvoudige behandeling met bakpoeder. Haal je matras gewoon uit elkaar en strooi een royale hoeveelheid bakpoeder over het oppervlak.

Laat het bakpoeder een uur of twee op de matras zitten om geurtjes en vocht te absorberen, en zuig het dan op. Je matras zal daarna veel frisser zijn!

Verminder allergiesymptomen

7. Ontgeur bijna alles

Er is een snelle en eenvoudige manier om bijna alles te ontgeuren met behulp van een vuilniszak, wat kattenbakvulling en je stofzuiger. Plaats het stinkende item gewoon in een vuilniszak, voeg een paar kopjes kattenbakvulling toe aan de zak, en bind hem dan dicht.

Laat het een paar uur of tot een paar dagen staan, verwijder dan het item en stofzuig het om eventueel kattenbakvulling of stof te verwijderen. Een frisse start voor je spullen!

8. ontstof je huisdier

Elk huisdier heeft verschillende voorkeuren, maar veel katten en honden houden ervan om hun vacht te laten stofzuigen! Het is waarschijnlijk vergelijkbaar met het gevoel van een goede kras, en als extra bonus voor jou zal het stofzuigen ook losse haren verwijderen.

Zolang je huisdier niet duidelijk bang is voor je stofzuiger, zou je deze tip eens kunnen proberen. Kies voor een stille stofzuiger om je diertje zo weinig mogelijk te storen. Let op, dit lukt echt niet bij elk huisdiertje.

9. Stof alles af

Heb je het afstoffen een beetje te lang uitgesteld? Ik vind het handig om eerst het meeste losse stof te verwijderen met de stofborstel op mijn stofzuiger. Daarna ga ik gewoon over alles heen met een vochtige doek om eventuele achtergebleven vuil te verwijderen!

10. Reinig toetsenborden

Gebruik de stofzuiger om je toetsenborden grondig te reinigen. Als je je computer- of tablettoetsenbord al hebt ontsmet, kun je je handstofzuiger gebruiken om de kruimels of stof op te zuigen die zich tussen de toetsen hebben opgehoopt.

Als je een grotere stofzuiger hebt, gebruik dan het spleetmondstuk om eventueel achtergebleven voedsel op te zuigen.

En daar hebben we het, tien onverwachte manieren om je stofzuiger te benutten, waardoor hij meer is dan alleen een noodzakelijk kwaad in je huishouden. Van het redden van verloren voorwerpen, het verminderen van allergieën tot het opfrissen van je matras, je stofzuiger kan bijna alles aan.

Dus de volgende keer dat je aan het schoonmaken bent, denk dan aan deze tips – je stofzuiger kan een nog sterkere bondgenoot zijn dan je ooit had gedacht. Maar let op, er zijn ook heel wat dingen die je niet mag stofzuigen!

Voorkom brand met je stofzuiger (1)
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.