Scroll Top
opgelet voor de vaatwasser fout te gebruiken

6 foute manieren om je vaatwasser te gebruiken

Wat doe jij fout bij het vullen van de afwasmachine

Als expert in vaatwassers heb ik zo mijn eigen ideeën over hoe je de machine moet gebruiken. En jij? Maak jij je filter tijdig schoon? Of ben je eerder iemand die de vaatwasser vooral als extra kast gebruikt? Hier zijn enkele vaatwasser tips voor goed gebruik, en foutjes die je moet vermijden.

Vaatwassers zijn niet goedkoop. Zelf de beste modellen moet je goed onderhouden. Zo verleng je hun levensduur en bescherm je je portefeuille. Hou ook rekening met onze 10 populaire vaatwasser tips om het toestel zo efficiënt en goed mogelijk te doen draaien.

Ten eerste, plaats geen hout, koper, gietijzer, delicate glazen of andere niet-vaatwasser bestendige spullen in de vaatwasser. Dit kan ervoor zorgen dat je vaat beschadigd raakt of dat je vaatwasser zelf stuk gaat.

Je wilt natuurlijk niet dat je dure glazen in duizend stukjes versplinteren. En dan nog, het kapotte glas is echt niet het grootste probleem. Onderin heb je nu een filter en darm vol scherpe glasscherven. Dit zijn hoge kosten, het kan zelf een nieuw toestel betekenen.

Ten tweede, schraap overtollig voedsel van borden af voordat je het in de vaatwasser plaatst. Het filtersysteem kan namelijk verstopt raken door voedselresten en dit zorgt ervoor dat de vaat niet goed schoon wordt. Was ze niet volledig af, een afwasser heeft wat vuil nodig om de juiste pH-waarde te behouden.

Ten derde, gebruik het juiste type wasmiddel. Niet alle wasmiddelen zijn geschikt voor alle vaatwassers. Sommige vaatwassers vereisen bijvoorbeeld poederwasmiddel, terwijl andere vaatwassers alleen werken met vloeibaar wasmiddel.

Het merk van wasmiddel is niet zo belangrijk. Koop gewoon geen troep die de vaatwasser gaat verstoppen. Gebruik ook nooit gewoon wasmiddel in je vaatwasser. De vaatwasser laat de zeep op het juiste moment los, foute zeep zorgt voor problemen.

Voor poedergebruikers, sluit het zeeppotje niet te strak af. Zo kan er water bij het zeep komen en blijft het beter oplossen. Maar wees niet te enthousiast met het gebruik van zeep. Te veel zeep kan namelijk zorgen voor overdreven schuim en een ongewenst resultaat.

Sommige dingen mogen niet in de vaatwasser

Ten vierde, was bepaalde spullen gewoon met de hand. We weten allemaal dat het verleidelijk is om alles in de vaatwasser te gooien. Maar sommige dingen, zoals een bord met wat kruimels op, of een onaangeraakt glas water, kan je gewoon even afspoelen of afwassen.

Ten vijfde, plaats geen plastic spullen op het onderste rek, vooral niet als je de hete droogcyclus gebruikt. Zeker voor zachte babybordjes, drinkbekers en tupperwear. Plastic laat micro-plastic los tijdens deze beurten. Het is zoals de Tefal laag van je pan te schrobben. Dus geef die plastic spullen de liefde en aandacht die ze verdienen in de bovenste lade van de vaatwasser.

Ten zesde, en hier gaan koppels over vechten. Zet alle vorken, messen en lepels niet mooi naast elkaar. Door alle lepels perfect naast elkaar te plaatsen heeft het sproeiende water weinig plaats. Zit hier een mes en een vork tussen dan heeft het water meer kans. Spijtig voor alle mensen die net zoals ik alles mooi wil categoriseren.

Of je nu een beginner bent in de wereld van vaatwassers of een doorgewinterde expert, deze tips zullen je helpen om je vaat te laten stralen. Of beter, je kan de levensduur van je vaatwasser verlengen.

We zijn allemaal een beetje lui als het gaat om afwassen. Maar wees moedig en geef een beetje extra hulp aan je trouwe metgezel, de vaatwasser. Of denk aan je vriend, de portefeuille, die zijn geld nog een jaartje langer kan bijhouden.

En als je ooit vastzit in een afwasmiddel-ramp, vergeet dan niet dat je altijd onze tips kunt volgen voor een snelle oplossing. Of als dat niet lukt, vraag dan om hulp van je lokale expert.

Lees ook de volgende artikels

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.