De JBL Xtreme 2 is volgens ons onderzoek de beste bluetooth speaker die je momenteel kunt kopen. Hij heeft namelijk een uitstekende audiokwaliteit dat behouden blijft bij hoge volumes. Door zijn grote afmetingen en gewicht is hij niet de meeste draagbare bluetooth speaker maar dat compenseert hij door een strap voor op je schouder te voorzien. Ben je daarentegen opzoek naar een bluetooth speaker voor buiten dan is de UE Wonderboom 2 de beste keuze. Hij is compact van vorm, is zeer stevig gebouwd en kan een duik in water overleven. Een goed alternatief voor de Wonderboom 2 is de Sony SRS-XB12, een bluetooth speaker onder 50 euro met een simpel design.

Eerder een speaker uit een hoger prijssegment? Lees dan ook onze top 5 Beste bluetooth speakers boven €100

TOP 5 – Beste bluetooth speaker 2021

JBL Xtreme 2

De JBL Xtreme 2 is volgens ons onderzoek de beste bluetooth speaker die je kunt kopen. Hij heeft een enorm goede geluidskwaliteit en een gebalanceerde bass. De zijkanten dienen als een passieve versterker van de bass waardoor hij zeer diepe tonen kan bereiken. Ondanks zijn stoere retro look produceert de JBL Xtreme 2 een rond en coherent geluid. De kwaliteit van het geluid is een niveau boven de meeste andere bluetooth speakers. Er is geen wifi dus je kunt niet direct van Spotify streamen met het toestel zelf. Je bent dus toegewezen om muziek met je smartphone via bluetooth af te spelen. Er is wel een JBL Connect+ functionalaiteit, met deze functie kun je meerdere JBL speakers met elkaar verbinden.

“Beste bluetooth speaker 2021”

Qua design is het met een breedte van 29 centimeter niet de meest draagbare bluetooth speaker. Daarom heeft JBL ervoor gekozen om twee haken te voorzien waar je een strap aan kunt bevestigen om het over je schouder te dragen. Onderaan zijn er 5 lichtjes die aangeven hoeveel batterij je nog over hebt. Hij heeft een batterij van 10.000 mAh waarmee je tot 15 uur lang muziek mee kunt afspelen. Niet slecht voor een speaker dat een enorm krachtig geluid kan produceren. Tof meegenomen is dat er ook een USB poort voorzien is om je smartphone aan op te laden. Verder beschikt hij ook nog over een IPX7 certificering wat wilt zeggen dat hij een duik in het zwembad kan overleven tot 1,5 meter diep.

UE Wonderboom 2

De Ultimate Ears Wonderboom 2 heeft een compact formaat en een stevig en waterdicht design en is daarom de beste bluetooth speaker voor buiten. Ten opzichte van de vorige versie gaat de batterij 30% langer mee, is de bass een stuk beter en beschikt hij Outdoor Boost. Dit is een functie om het geluidsniveau enorm te verhogen maar dat gaat wel gedeeltelijk ten koste van de geluidskwaliteit. Dankzij de IP67 certificering kan hij tot 30 minuten lang onder water blijven tot een diepte van 1 meter. We vinden het ook een plus dat door zijn stevig design hij een val tot 1,5 meter kan overleven. Het is een kleine bluetooth speaker met een breedte van 9,5 centimeter en een hoogte van 10,5 centimeter. Maar ondanks zijn compacte vorm heeft hij een goede geluidskwaliteit en met Outdoor Boost is hij verbazingwekkend luid.

“Beste bluetooth speaker voor buiten”

Ook al is zijn geluidskwaliteit niet even goed als die van bijvoorbeeld de JBL XTreme 2 beschikt hij wel over een 360° graden gril. Hierdoor kun je van goede muziekkwaliteit genieten ongeacht waar je je bevindt ten opzichte van de bluetooth speaker. Bij normaal gebruik kun je rekenen op een batterijleven van ongeveer 13 uur wat niet slecht is voor zo’n kleine bluetooth speaker. De UE Wonderboom 2 is door zijn compact formaat, stevig design en waterdichtheid de beste bluetooth speaker voor buiten.

SONY SRS-XB23

De Sony SRS-XB23 is een goed alternatief voor de JBL XTreme 2 en de beste bluetooth speaker onder 100 euro. Qua ontwerp is hij een stuk kleiner in vergelijking met de JBL XTreme 2 en hij is ook 1 kg lichter. De Sony SRS-XB23 kun je dus gemakkelijker meenemen in een rugzak, nadeel is dat hij niet over haken beschikt om een strap aan te hangen. Juist zoals de UE Wonderboom 2 beschikt hij over een IP67 certificering waardoor hij op een diepte van 1m een halfuur kan overleven. Zolang de flap achteraan gesloten is hij ook volledig stofvrij. Rondom rond de speakers zijn er lichten geïnstalleerd die je kunt aanzetten en de rol van strobe lights vervullen. Ideaal dus voor mensen die deze bluetooth speaker willen meenemen naar een pool party, naar de zee of naar de festivals.

“Beste bluetooth speaker onder 100 euro”

De batterij kan tot 24 uur lang meegaan maar dat is enkel wanneer je de lichten niet gebruikt evenals de extra bass feature. Wanneer je zowel de lichten laat spelen en de extra bass feature gebruikt komt hij nog altijd uit op een respectabele 12 uur. Handig is dat hij ook dienst kan doen als een powerbank, achteraan is er een USB-poort voorzien waaraan je bijvoorbeeld je smartphone mee kunt opladen. Wel vinden we het een gemiste kans dat de XB23 juist zoals de XB31 moet opgeladen worden aan de hand van een micro-USB poort. Dit zal een bewuste keuze geweest zijn om de kostprijs te drukken maar we hopen volgend jaar een USB-C poort te zien. Door zijn compacte vorm en krachtig geluid met diepe bassklanken positioneert de Sony SRS-XB23 zich tussen de JBL Xtreme 2 en de UE Wonderboom 2.

Sony SRS-XB12

De Sony SRS-SB12 is qua vorm vrij compact en vergelijkbaar met een blikje cola. Met een prijs van 39,99 euro is het op moment van schrijven de beste bluetooth speaker onder 50 euro. Ondanks zijn compacte vorm en lage prijs produceert hij een verrassend goed geluid. Door zijn compacte vorm en een gewicht van 230 gram kun je hem eenvoudig verplaatsen in een rugzak, handtas of zelfs in een jaszak. Onderaan is er ook nog een strap voorzien moest je hem aan de buitenkant van een rugzak willen hangen. Aan de buitenkant zijn er vijf fysieke knoppen voorzien om hem aan en uit te zetten, om het volume te regelen en door te spoelen naar het volgende liedje.

“Beste bluetooth speaker onder 50 euro”

Ook is er een LED lamp voorzien zodat je kan zien wanneer de batterij bijna leeg is. De batterij zelf gaat ongeveer 16 uur mee, er is wel geen functie om het als powerbank te gebruiken voor je smartphone. Hij heeft juist zoals de UE Wonderboom 2 een IP67 certificering waardoor hij een duik tot 1 meter diep kan overleven. Toffe extra is dat hij in zes verschillende kleuren beschikbaar is zoals groen, blauw en rood. Ben je op zoek naar een bluetooth speaker onder de 50 euro dan is de Sony SRS-XB12 door zijn audiokwaliteit, compacte vorm en IP67 certificering je beste optie.

Marshall Stanmore II

De Marshall Stanmore heeft geen batterij maar wel een mooi retro design en is de beste bluetooth speaker voor thuis. Met een breedte van 35 centimeter, een hoogte van 20 centimeter en een gewicht van 4,65 kg neem je hem niet zomaar mee in een rugzak. Hij is eerder ontworpen om binnenshuis te gebruiken waar hij zijn retro design maximaal kan uitspelen. Marshall is een bekende producent van amplifiers en heeft dit design ook gebruikt voor het maken van hun speakers. De Marshall Stanmore II lijkt enorm veel op een amplifier met als enige verschil de locatie van de fysieke knoppen. Deze knoppen kun je gebruiken om niet enkel het geluid in te stellen maar ook de bass en de treble. Omdat hij niet voorzien is van een ingebouwde batterij moet je hem wel een plek aan het stopcontact geven.

“Beste bluetooth speaker voor thuis”

Om muziek af te spelen ben je niet beperkt tot het afspelen van muziek via bluetooth op je smartphone. Je kan ook er ook een AUX kabel op aansluiten of via wifi muziek via Spotify afspelen met Spotify Connect. Het voordeel van deze bluetooth speaker is dat je verschillende producten van Marshall met elkaar kunt verbinden. Zo kan je beginnen met een Stanmore II voor je woonkamer om later uit te breiden naar een kleiner model voor de slaapkamer of badkamer. Je kan ook knoppen op voorhand instellen zodat je met een druk op de knop toegang hebt tot je favoriete radiostation, podcast of Spotify playlist. De Marshall Stanmore II raden we vooral aan mensen die op zoek zijn naar een bluetooth speaker met een zeer goede audiokwaliteit die ze voornamelijk binnenshuis willen gebruiken.

goedkope speaker draadloos

Tot zover de lijst beste goedkope bluetooth speakers 2021.
Heb je meer budget, bekijk dan ook de lijst draadloze speakers, of ga voor een soundbar voor thuis.

Draadloze Bluetooth speakers vergelijken

Wat is een bluetooth speaker?

Wij raden eigenlijk iedereen die een smartphone, tablet of tablet heeft aan om een Bluetooth speaker te kopen. Persoonlijk was ik zelf eerst niet overtuigd van de toegevoegde waarde van een bluetooth speaker maar door het gebruiksgemak en het feit dat ik mijn bluetooth speaker bijna dagelijks begon te gebruiken kan ik ze nu met absolute zekerheid aan bijna iedereen aanraden. Quasi elke smartphone, tablet of laptop is de dag van vandaag uitgerust met bluetooth en kun je dus linken met een bluetooth speaker. Buiten een smartphone en een bluetooth speaker heb je dus geen extra randapparatuur nodig. De meeste bluetooth speakers de dag van vandaag zijn waterbestendig en uitgerust met een stevige batterij; Hierdoor zijn ze ideaal om mee te nemen naar het strand, de Ardennen of voor een goede poolparty. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een business-reis, het kan ook gewoon fijn zijn om wat muziek via je draagbare bt speaker af te spelen in je hotelkamer of in de fitnessruimte (die vaak leegstaan in de hotels).

De draagbare bluetooth speakers die we hierboven aanraden zijn geschikt voor het beluisteren van radio, podcasts en muziek in het algemeen. Als je op zoek bent naar speakers met een hoger vermogen die niet echt draagbaar moeten zijn dan neem je best een kijkje op onze pagina met de beste bluetooth speaker voor thuis. Momenteel is voice control in een beginfase met producten zoals Google Home en Amazon Echo die onlangs op de markt zijn gekomen. Maar aangezien je ook voice controls op je smartphone hebt zien we geen grote toegevoegde waarde in speakers die op voice control werken (en ook meer kosten). Daarom hebben we ze ook niet opgenomen in de 3 producten die we hierboven hebben aangeraden.

De markt wordt momenteel overspoelt met BT speakers. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien hebben wij onze focus gelegd op het reviewen van hoogwaardige producten. Het is namelijk zo dat het veel tijd en geld kost om een product te maken met een mooi design dat zowel stevig is en goed klinkt.

simpele goedkope speaker smartphone

Bluetooth speaker kopen,
waar op letten

1. Geluidskwaliteit

Een goed geluid is het belangrijkste aspect bij de aankoop van een goede Bluetooth speaker. De goedkopere modellen op de markt beginnen snel slecht te klinken wanneer je het volume verhoogt. In de modellen die we voorstellen hebben we extra aandacht besteed om de bluetooth speakers te vinden met niet enkel een heldere klank maar ook dat je het volume luid genoeg kunt zetten voor een feestje in een kleine ruimte.

2. Batterij

Naast geluid is de batterijduur ook van groot belang. Aangezien je een bluetooth speaker koopt voor het draagbare aspect wil je niet constant op zoek moeten gaan naar een stopcontact. We hebben meer dan 20 bluetooth speakers vergeleken met elkaar en we vinden een batterijduur van 12 uur toch een minimum.

3. Afmetingen

Aangezien een bluetooth speaker in de eerste plaats gekocht voor zijn draagbaarheid is het belangrijk dat je het makkelijk kunt meenemen in een gewone zak. Daarom hebben we onze focus gelegd op bluetooth speakers die een sterke prestatie in combinatie met een goede batterij in een compact formaat kunnen aanleveren.

4. Waterdichtheid

Omdat een Bluetooth speaker ideaal is om mee te nemen naar een pool party of om te gaan kamperen is een bepaalde vorm van waterdichtheid van belang. Alle modellen die we aanraden in dit artikel zijn allemaal op zijn minst water resistent. In andere woorden kunnen deze bluetooth speakers tegen regen. Verder zijn er ook bluetooth speakers besproken die een val in het zwembad heelhuids kunnen overleven.

5. Prijs

Qua prijs raden we aan om toch €50 te voorzien als een minimum om toch een product te kunnen kopen van deftige kwaliteit. Langs de andere kant zien we dat het weinig zin heeft om meer dan €150 uit te geven aan een draagbare bluetooth speaker. Bluetooth speakers die meer dan €150 euro kosten hebben vaak een gelijkaardig vermogen of vergelijkbare autonomie met goedkopere modellen. Ze maken enkel het onderscheid in design.

Tot zover het artikel ‘Beste goedkope bluetooth speaker 2021’ – Laatste update 09/11/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘audio’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.