Beste Goedkope Laptop

Na ons onderzoek komen we tot de conclusie dat de Acer Aspire 3 de beste goedkope laptop van het moment is. Een bedrag van 599 euro is nog altijd niet goedkoop maar voor dit bedrag heb je wel een goedkope laptop met goede prestaties. Als je budget lager ligt dan 400 euro dan raden we aan om eerder naar een Chromebook te kijken. Een Chromebook is een laptop met Chrome OS, een besturingssysteem van Google. Het voordeel van Chrome OS is dat het een zeer licht besturingssysteem is waardoor het zeer performant is met goedkope hardware. Een Windows laptop van minder dan 400 euro is zelfs voor doorsnee gebruik niet echt performant. Na een jaar of twee worden zo’n goedkope laptops bijna onbruikbaar traag. Als je absoluut een Windows laptop nodig hebt en je budget is minder dan 400 euro doen we ook een aanbeveling. Onderaan dit artikel kun je ook een gedeelte onderzoek terugvinden waar we dieper ingaan hoe we tot onze keuze zijn gekomen en waar je op moet letten bij het aankopen van een goedkope laptop.

Onze top 3 – Beste Goedkope Laptop

Wat is een Chromebook eigenlijk? Een Chromebook is een laptop met Chrome OS, een besturingssysteem van Google. Het voordeel van Chrome OS is dat het een zeer licht besturingssysteem is waardoor het zeer performant is met goedkope hardware. Als je op zoek bent naar een laptop om op het web te surfen, mails te beantwoorden en films te kijken dan heb je eigenlijk voldoende aan een Chromebook. Enkel als je specifieke software nodig hebt of foto’s en video’s wilt bewerken is het beter om voor een Windows laptop te kiezen.

Een Chromebook moet snel genoeg zijn om door je werk te vliegen, licht genoeg zijn om overal mee naartoe te nemen en goedkoop genoeg om je bankrekening te sparen. De Acer Chromebook 14 vinkt al deze vereisten af en heeft daarenboven een mooi design en een behuizing van aluminium. Ten opzichte van de concurrentie die vooral met plastic behuizing werkt voelt de Acer Chromebook 14 premium aan. Dankzij de constructie in aluminium weegt de Acer Chromebook maar 1,5 kg waardoor je deze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ook de batterij scoort een pak beter in vergelijk met de meeste andere laptops. Ik heb een hele dag uitgenomen om te werken op de Acer Chromebook 14 en heb het 9 uur en 16 minuten minuten uitgehouden. Als je graag meer wilt leren over Chromebooks lees dan zeker ons artikel waar we uitleggen waarom de Acer Chromebook 14 de beste Chromebook is.

“Beste chromebook 2019”

Acer heeft duidelijk nagedacht hoe ze een laptop voor alledaags gebruik op de markt kunnen brengen aan een zo scherp mogelijke prijs. Want de Acer Aspire 3 is de beste goedkope laptop die je momenteel kunt krijgen.

Met een krachtige Ryzen 5 processor van AMD vlieg je door je dagelijkse taken. Of het nu het beantwoorden is van mails, surfen op het web of het maken van spreadsheets in Excel. Met een SSD van 256 GB start de laptop niet enkel op binnen de 15 seconden maar heb je ook genoeg opslagruimte voor foto’s, video’s en eventueel een paar games. Ook al is deze laptop niet ontworpen voor het spelen van games kun je met de AMD Radeon Vega 8 wel games zoals Fortnite, League of Legends en Overwatch draaien. Als je op zoek bent naar een laptop om games zoals Tomb Raider, Witcher III of Resident Evil te spelen kijk je beter naar ons artikel met de beste gaming laptops.

“Beste betaalbare laptop”

Als je Windows laptop nodig hebt en je hebt een budget van maximaal 400 euro dan raden we aan om voor de Lenovo Ideapad 330 te gaan.  Deze goedkope laptop heeft een Intel Pentium Silver N5000 CPU aan boord waarvan de prestatie vergelijkbaar is met die van een Core i3 proces. Hierdoor biedt de Lenovo Ideapad de minimale vereiste om comfortabel door je mails en spreadsheets te geraken.

Dankzij de SSD van 128GB start je laptop binnen de 15 seconden op en laden applicaties sneller op. Hou er wel rekening mee dat je op termijn waarschijnlijk een externe harde schijf zult moeten kopen omdat een opslagruimte van 128 GB met doorsnee gebruik snel zal vollopen.

“Goedkope laptop – Onder €400”

Het onderzoek

Goedkope laptop kopen?

De goedkope laptops die we in dit artikel voorstellen zijn vooral bedoeld voor mensen die niet veel geld willen uitgeven. Deze laptops zijn dan ook voornamelijk bestemd voor licht gebruik. Onder licht gebruik verstaan we het sturen van mails, surfen op het web of werken met Office (Excel, Word, etc…) Als je op zoek bent naar een laptop om te gamen kun je beter ons artikel over gaming laptops lezen. Maar ook voor het bewerken van foto’s en/of video’s of andere zware taken heb je niet voldoende aan de laptops die we in dit artikel voorstellen.

Tenzij je absoluut Windows nodig hebt raden we eigenlijk aan om voor een Chromebook te gaan in plaats van een traditionele laptop. Voor een goedkope laptop heeft een Chromebook een betere bouwkwaliteit, snellere prestaties en kwalitatieve schermen en toetsenborden. Dit komt door een aantal aspecten. Windows is namelijk een zwaar besturingssysteem waardoor een goedkope laptop vaak ‘traag’ aanvoelt. Chrome OS daarentegen is een lichter besturingssysteem dat minder nood heeft aan sterke processoren om een goede prestatie te leveren. Een licentie van Windows kost ook snel 100 euro terwijl Chrome OS gratis is. Omdat Chromebooks een gratis besturingssysteem hebben kunnen ze voor dezelfde prijs van een Windows laptop betere bouwkwaliteit en prestaties voorleggen.

Maar een Chromebook is niet voor iedereen. Chrome heeft bijvoorbeeld beperkte opties om foto’s of video’s te bewerken. Ook als je gebruik moet maken van specifieke software is de kans groot dat deze niet compatibel zullen zijn met Chrome OS. Verder moet je ook verbonden zijn met het internet om volledig gebruik te kunnen maken van een Chromebook. Voor bepaalde applicaties zoals Google Drive, Gmail en Keep is het wel voorzien dat je ze ook offline kunt gebruiken.

Als je op zoek bent naar een laptop voor 400 euro of minder ben je eigenlijk beter af om voor een Chromebook te kiezen. Als je absoluut een Windows laptop wilt kopen raden we aan om iets langer te sparen. Vooral omdat je voor 600 euro een veel betere laptop kunt krijgen die veel performanter is en langer zal meegaan dan een laptop van 400 euro.

Goedkope laptop kopen

Waarop moet ik letten

Voor een laptop in deze prijscategorie is de processor belangrijk. Voor een Chromebook is een Celeron of m3 processor voldoende om een snelle prestatie te hebben. Voor een Windows laptop daarentegen raden we aan om minstens voor een i3 of i5 processor van Intel te gaan. Ook AMD maakt goede processoren zoals de Ryzen 5 reeks, deze zijn iets minder performant in vergelijking met een i5 processor maar zijn wel goedkoper en hebben een iets betere prijs-kwaliteit verhouding.

Een moderne laptop heeft minstens 4GB RAM geheugen. Een laptop met minder dan 4GB RAM geheugen mag je zeker niet kiezen. Een Chromebook heeft voldoende aan 4GB RAM voor een Windows laptop ben je beter af met 8 GB RAM geheugen. Voor mensen die op zoek zijn naar een laptop om foto’s of video’s te bewerken moeten eerder kijken naar modellen met minstens 16GB RAM en liefst 32GB RAM.

Zelfs voor de aankoop van een goedkope laptop raden we aan om voor een Solid State-schijf (SSD) te gaan in plaats van een traditionele harde schijf (HDD) als opslagruimte. Enkel indien je heel veel games wilt installeren en veel foto’s en video’s gaat bewaren ben je beter af met een traditionele HDD van 500GB of 1TB. Maar de laptops in deze guide zijn daar eigenlijk niet voor voorzien. Voor de meeste mensen is een opslagruimte van 126 GB of 256 GB voldoende. En daarom raden we sterk aan om voor een SSD te gaan omdat dit de prestaties van de laptop ten goede komen.

Een grafische kaart is het duurste onderdeel aan een laptop. Aangezien we hier op zoek zijn naar de goedkoopste laptops voor alledaags gebruik zal er geen aparte grafische kaart zijn. Een aparte grafische kaart is belangrijk om te gamen. Bij goedkope laptops is de grafische kaart geïntegreerd in de processor. DIt is nooit zo goed als een aparte grafische kaart maar als je geen games speelt of video’s wilt bewerken is een geïntegreerde grafische kaart voldoende.

Qua beeldgrootte hebben we zowel 13 inch, 15 inch en 17 inch modellen in deze guide opgenomen. Onze conclusie is dat schermgrootte sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeur. Zelf zijn we geneigd naar 15 inch modellen omdat ze een goede balans geven tussen prestatie en draagbaarheid. Is het belangrijk voor jou om je laptop overal mee naartoe te nemen is het interessant om voor een 13 inch model te gaan. Verlaat je laptop nooit het huis dan is het misschien interessanter om voor een 17 inch model te gaan.

Momenteel hebben de laptops met de beste prijs-kwaliteitsverhouding een resolutie van 1920 × 1080. Lagere resoluties zoals 1366 x 768 zijn niet aangenaam als je graag eens naar films op Youtube of Netflix wilt kijken. Bij het kiezen van een laptop met een goede prijs-kwaliteitsverhouding gaat onze voorkeur uit naar een resolutie van 1920 x 1080.

Indien je je laptop enkel thuis gaat gebruiken is de levensduur van de batterij van minder belang voor jou. Maar voor mensen die van plan zijn van zowel hun laptop voor gamen en hun werk/school te gebruiken is het wel belangrijk om een laptop te hebben die niet constant aan het stopcontact moet hangen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.