Scroll Top
Dyson detect en filter uitkuisen

Dyson Detect uitkuisen

Het is geen geheim dat een goed onderhouden stofzuiger een gelukkige stofzuiger is. Het schoonmaken van je Dyson Detect V15 is niet alleen essentieel voor het behoud van de prestaties, maar het verlengt ook de levensduur van je trouwe schoonmaakmaatje.

Deze gedetailleerde gids is ontworpen om je stap voor stap door het proces te leiden, zelfs als je visueel beperkt bent. En weet je wat? Deze gids is ook toepasbaar op vergelijkbare oudere modellen zoals de V11, V13 en V14. Dit is enkel voor de draadloze steelstofzuigers van Dyson. Voor een andere Dyson stofzuiger is er een andere schoonmaakgids.

Stap voor stap: Dyson V15 kuisen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een muntstuk, een oude verfkwast, microvezeldoeken (één vochtig en één droog), een schaar en koud water bij de hand hebt. Deze items zijn je bondgenoten in de strijd tegen stof en vuil.

1. Het schoonmaken van de vloerkop

Laten we beginnen met de kop van de stofzuiger, de ‘Torque drive head’. Deze heeft een slimme kleine gleuf aan de zijkant waar je een muntje in kunt steken. Draai het muntje een beetje om de kop te openen, net als een geheime deur naar een wereld van stof en vuil.

Haal de borstelrol eruit en verwijder alle vuil of haren die je ziet. Gebruik je oude verfkwast als een archeoloog die voorzichtig oude artefacten borstelt. Daarna veeg je de binnenkant van de kop af met je vochtige microvezeldoek en droog je het na met een droge doek.

Plaats tenslotte de borstelrol terug en gebruik het muntje om het weer op zijn plaats te vergrendelen. Voila, je hebt de eerste stap voltooid!

2. De dunne laser kop uitkuisen

Deze kop heeft een gleuf aan de zijkant die je naar beneden kunt trekken om te openen. Het is als het openen van een verrassingsdoos, maar dan gevuld met stof in plaats van cadeaus.

Spoel het pluizige deel af onder koud water en laat het drogen. Gebruik een microvezeldoek om de niet-wasbare delen af te vegen. Als alles schoon is, plaats je het pluizige deel terug en vergrendel je het. Goed gedaan, je bent halverwege!

3. De haarschroef tool afstoffen

Onder deze tool zit een klepje dat je kunt optillen om het te openen. Als er haren of draden om de borstel zijn gewikkeld, gebruik dan een schaar om deze te verwijderen.

Het is als het geven van een kapsel aan je stofzuiger! Veeg de tool daarna af met een microvezeldoek. Om het weer in elkaar te zetten, lijn je de sporen uit en klik je de tool terug op zijn plaats.

onder de kraan uitspoelen en laten drogen

4. De opvangbak en de hoofdunit schoonmaken

Om de bak te verwijderen, verleng je deze en druk je op het rode klepje eronder. Gebruik een oude verfkwast om het stof van de bak en de hoofdunit te borstelen.

Veeg daarna de binnenkant van de bak en de afdichtingen op de hoofdunit af met een vochtige microvezeldoek. Klik tenslotte de bak weer op zijn plaats. Je bent nu bijna klaar!

5. De Dyson filter uitspoelen

Het filter is het hart van je stofzuiger. Het zorgt ervoor dat je lucht gefilterd wordt, zodat wat er uit komt opnieuw ‘gezond’ is om in te ademen. Er zijn bepaalde dingen dat je nooit mag stofzuigen, deze kunnen de filter beschadigen.

Draai en trek het filter uit de achterkant van de unit. Spoel het filter af onder koud water. Laat het filter volledig drogen voordat je het weer in elkaar zet.

Plaats het filter terug en draai het om het op zijn plaats te vergrendelen. De Dyson Detect is één van de krachtigste draadloze stofzuigers, door de filter proper te houden behou je deze zuigkracht.

Extra Tips voor de Dyson Detect

Zorg er altijd voor dat de rubberen afdichtingen schoon zijn om de zuigkracht te behouden. Als je een reservefilter hebt, gebruik deze dan terwijl de gewassen filter droogt. Controleer op verstoppingen in de stang en andere hulpmiddelen.

Regelmatig schoonmaken en onderhoud zullen ervoor zorgen dat je Dyson Detect V15 soepel blijft werken. Als je problemen tegenkomt, is het het beste om contact op te nemen met Dyson, vooral als je stofzuiger nog onder de garantie valt. Heb je geen Dyson Detect dan zit je op de foute gids. Hier is een meer algemene gids om je stofzuiger te kuisen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.