Scroll Top
Je koelkast verhuizen

Je koelkast verhuizen

Het verplaatsen van een koelkast lijkt misschien echt simpel, maar je moet toch goed opletten. Ze zijn groot en robuust, maar toch fragiel, zeker tijdens een verhuis. Koelkasten dienen voor rechtop te staan, je kan ze niet zomaar uittrekken, kantelen en meenemen.

Een koelkast dat kapot gaat in de verhuis zorgt voor extra onnodige kosten. Eigenlijk is de voorbereiding belangrijker dan het eigenlijke hefwerk. Hier zijn enkele tips om je koelkast veilig en efficiënt te verhuizen, en zo de levensduur te garanderen.

Koelkast verhuis voorbereiden

Begin met het leegmaken van je koelkast en vriezer. Elk item dat je eruit haalt, maakt het verplaatsen een stukje lichter. Je kan het verplaatsen met alles erin. Een recept voor ongevallen, zeker niet aangeraden. Dit is ook een perfect moment om je koelkast eens volledig schoon te maken.

Vergeet niet de binnenste planken te verwijderen en apart in te pakken om breuk tijdens het transport te voorkomen. Een deur met verouderde dichting kan wel eens openzwaaien. Zorg ervoor dat dit niet kan gebeuren.

Schakel de koelkast uit volgens de instructies in de gebruikershandleiding. Heeft je koelkast een waterfilter of automatische ijsmaker? Zorg dan dat je de slangen loskoppelt en de waterleidingen leegt om lekkage te voorkomen.

Een laatste tip voor oudere toestellen zonder NoFrost: ontdooi de vriezer en verwijder overtollig ijs. Zo voorkom je lekkage tijdens het transport. Ontdooi het eten ook juist zodat het niet verloren gaat tijdens de verhuis, of vries het elders in.

Koelkast verhuis voorbereidenfuncties en technologie in droogkasten

De koelkast verplaatsen

Het verplaatsen van de koelkast kan een zware klus zijn, dus pak dit met zorg aan. Zorg voor je koelkast, maar ook zorg voor je rug en de muren op je verhuis-traject. Koelkasten hebben een hoge aankoopprijs, maar een kapotte rug betaal je duurder.

Gebruik een verhuistrolley of dolly die het gewicht aankan om de vloer te beschermen.  Voor kleine tot middelgrote koelkasten is dit voldoende, voor andere grotere koelkasten zoals Amerikaanse frigo’s of French Doors moet je misschien wat meer maatregelen nemen. Probeer de koelkast rechtop te houden tijdens het verplaatsen.

Als je de koelkast te ver kantelt of neerlegt, moet je wachten tot de koelvloeistof terug is op zijn plaats voordat je de koelkast weer aanzet. Moet je de koelkast toch neerleggen? Doe dit dan op zijn zij met de scharnierzijde naar boven.

De koelkast verplaatsenprogramma voor elk kledingstuk

Koelkast opnieuw aansluiten na verhuis

Heb je de koelkast rechtop vervoerd? Dan kun je hem meteen weer aanzetten. Als de koelkast op zijn zij of rug is vervoerd, moet je hem even rechtop laten staan en de koelvloeistof laten bezinken voordat je hem weer aanzet. Raadpleeg de handleiding van je koelkast of kijk op de website van het koelkast merk hoe lang je moet wachten.

Het is ook belangrijk om te weten hoe lang je moet wachten voordat je de koelkast weer met voedsel vult. Ook een goed moment om eens na te kijken of het ingrediënt wel in de frigo moet.

Meestal is dit ongeveer 24 uur, maar het is belangrijk om de instructies in de handleiding te volgen om te voorkomen dat je voedsel eet dat niet goed ingevroren of gekoeld is.

Het verhuizen van een koelkast kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en zorg kan het veilig en efficiënt worden gedaan. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je koelkast veilig en in goede staat op zijn nieuwe locatie aankomt. Denk ook aan jezelf. Doe jezelf geen pijn, zorg voor een plankje met wielen en wat grippers die het heffen makkelijker maken.

Koelkast opnieuw aansluiten na verhuis
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.