Hoe reset je een iPhone 13

Je kan heel wat problemen oplossen door je iPhone 13 te resetten. Dit artikel legt uit welke resets er bestaan en hoe je ze kunt doen. Onder de term ‘reset’ verstaan we het uitzetten en terug opstarten van je iPhone 13.

Hoe moet je een iPhone 13 resetten

Door onderstaande stappen te volgen kun je een soft reset van je iPhone 13 doen:

  1. Hou het volume omlaag-knop en de zijknop ingedrukt.
  2. Laat het volume omlaag-knop en zijknop los wanneer de ‘zet uit’ slider verschijnt.
  3. Schijf de ‘zet uit’ slider naar rechts om de iPhone uit te zetten.
  4. Wacht een paar seconden tot de iPhone is afgesloten.
  5. Hou de zijknop ingedrukt tot het Apple-logo verschijnt.
  6. Je iPhone 13 start nu opnieuw op.
iPhone 13 pro max

Hoe doe je een harde reset van een iPhone 13

Een harde reset is nodig wanneer je iPhone 13 niet reageert op een soft reset. Een harde reset is het geforceerd opnieuw opstarten van je iPhone.

  1. Druk kort op de volume omhoog-knop en laat los.
  2. Druk vervolgens kort op de volume omlaag-knop en laat los.
  3. Hou vervolgens de zijknop ingedrukt.
  4. Negeer de ‘zet uit’ slider die bovenaan het scherm verschijnt.
  5. Wanneer het Apple-logo op het scherm verschijnt laat je de zijknop los.
  6. Je iPhone 13 start nu opnieuw op
iPhone 13

Hoe zet je een iPhone 13 terug naar fabrieksinstellingen

Een factory reset is aangeraden wanneer je bijvoorbeeld je iPhone verkoopt. Door je iPhone 13 terug naar zijn fabrieksinstellingen te zetten verwijder je alle gegevens en instellingen. Daarom raden we aan om een back up te maken van al je gegevens voor je verder gaat met onderstaande stappen.

Iphone 13a
Iphone 13b
Iphone 13c
  1. Begin met je uit te loggen uit iCloud en Find My iPhone. Ga naar Instellingen > (Jouw naam) > Log uit (als je deze stap overslaat dan zal het activeringsslot actief blijven op je iPhone)
  2. Zorg dat je iPhone goed is opgeladen.
  3. Ga naar Instellingen.
  4. Ga naar Algemeen.
  5. Scroll naar omlaag en tik op Stel opnieuw in.
  6. Tik op de optie Wis alle inhoud en instellingen.
  7. Vul je iPhone toegangscode in
  8. Er verschijnt een waarschuwing dat deze stap alle data en gegevens op je iPhone zal wissen.
  9. Wacht tot alle gegevens verwijderd zijn.
  10. Wanneer je iPhone 13 herstart, zal het teruggezet zijn naar zijn fabrieksinstellingen.
Iphone 13a
Iphone 13f
Iphone 13d
Iphone 13g
Iphone 13e

Lees ook de volgende artikels

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.