Scroll Top
Hoeveel kost een koelkast

Hoeveel kost een koelkast

Begrijpen van koelkastprijzen: waar betaal je voor?

Het kiezen van een nieuwe koelkast kan een uitdaging zijn, zeker als je naar de prijzen kijkt. Maar waar betaal je nu eigenlijk voor? Hieronder ontrafelen we de factoren die de kosten van je nieuwe koelkast bepalen.

Het merk en de bouwkwaliteit

Het merk speelt een grote rol in de prijs van een koelkast. Topmerken zoals Samsung, Liebherr, Siemens en Bosch leveren de beste koelkasten maar hebben vaak een hoger prijskaartje. Dit komt door hun reputatie voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve functies.

Neem bijvoorbeeld een Samsung Family Hub koelkast, deze Amerikaanse koelkasten kunnen je makkelijk €2.000-€3.000 kosten, terwijl een basis Samsung model rond de €500-€700 zit. Het verschil? De geavanceerde functies en het strakke design van de Family Hub serie. Er zijn ook andere merken die gelijkaardige modellen leveren. Keuze genoeg.

Het Merk_ Kwaliteit Heeft Zijn Prijs

Formaat en capaciteit

Het formaat en de capaciteit zijn ook bepalende factoren bij koelkasten. Grotere koelkasten met meer opslagruimte kosten meestal meer.

  • Amerikaanse koelkasten of side-by-side modellen, met ongeveer 500-700 liter opslagruimte, kunnen je tussen de €1.000 en €3.000 kosten.
  • Een traditioneel enkeldeursmodel met een capaciteit van ongeveer 150-250 liter is daarentegen vaak goedkoper, met prijzen tussen de €300 en €600.
  • Tafelmodel koelkasten zijn goedkoper door hun kleine ontwerp, deze vind je tussen de €100 en €350.

Energie-efficiëntie: bespaar op lange termijn

Koelkasten met een betere energie-efficiëntie kunnen duurder zijn bij aankoop, maar kunnen je op de lange termijn geld besparen. Zo kan een koelkast met een A energielabel €100-€200 meer kosten dan een vergelijkbaar model met C label, maar het kan je tot €50 per jaar besparen op je elektriciteitsrekening.

Meer over het verbruik van koelkasten vind je hier. Veel hangt af van het soort koelkast, je moet appelen met appelen kunnen vergelijken.

Formaat en Capaciteit_ Meer Ruimte, Hogere Prijs

Functies en technologieën

Koelkasten met slimme functies en technologieën kunnen ook duurder zijn. Elk merk heeft zijn unieke technologieën. Ze zetten hier op in om potentiële klanten te overtuigen. Deze spelen in op het verbruik en de gebruiksvriendelijkheid van de koelkast.

Een voorbeeld is Liebherr’s BioFresh technologie, die zorgt voor een ideaal klimaat voor langdurige versheid. Koelkasten met deze technologie kunnen je ongeveer €1.000-€2.000 kosten, terwijl vergelijkbare modellen zonder deze technologie rond de €600-€800 zitten. Sommige mensen zoeken gewoon een tafelmodel. Hier zijn de deze functies zeer beperkt.

Ontwerp en afwerking

Het ontwerp en de afwerking van de koelkast kunnen ook invloed hebben op de prijs. Een koelkast met een roestvrijstalen afwerking kan bijvoorbeeld €100-€200 meer kosten dan een vergelijkbaar model met een witte afwerking.

Hoewel de prijs van een koelkast kan variëren, is het belangrijk om te kijken naar wat je voor je geld krijgt. Een investering in een kwalitatieve koelkast met geavanceerde functies kan op de lange termijn meer waarde bieden.

Energie-efficiëntie_ Bespaar op Lange Termijn
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.