Scroll Top
Nieuwste technologie binnen smart koelkasten

Nieuwste technologie binnen smart koelkasten

Tegenwoordig is er een grote vraag naar energie-zuinige en slimme koelkasten. Om hieraan te voldoen hebben de verschillende merken de traditionele koelkast getransformeerd tot een slim, energiezuinig apparaat.

Deze koelkasten zijn niet alleen ontworpen om het milieu te sparen, maar ook om je dagelijks leven te vergemakkelijken met functies die het beheer van je voedsel en de interactie met je huis verbeteren.

Slimme functies in koelkasten

Stel je voor, een koelkast die je helpt met het plannen van je maaltijden, je verbonden apparaten bedient en je zelfs recepten suggereert op basis van wat je in huis hebt.

Dit is geen science fiction, maar de realiteit van moderne koelkasten zoals de Family Hub-serie van Samsung.

Met een Wi-Fi-enabled touchscreen kun je je boodschappen beheren en contact maken met je familie, waardoor je keuken het centrum van je huis wordt. Ook filmpjes afspelen, zoals iemand die op youtube het gerecht klaarmaakt, is mogelijk.

Er is ruimte nodig voor zulke technologie. Voorlopig zien we zulke functies nog niet terug in tafelmodel koelkasten.

Slimme functies in koelkasten (1)

Geavanceerde koelsystemen

Merken zoals Liebherr en Siemens hebben de koelkast naar een hoger niveau getild met hun geavanceerde koelsystemen.

Met Liebherr’s BioFresh-technologie geniet je van een perfect klimaat voor langdurige versheid in je koelkast. Bij een temperatuur iets boven 0°C en een ideale luchtvochtigheid, blijven je voedsel en de gezonde vitamines, aromatische smaak en aantrekkelijke uiterlijk langer behouden.

Siemens’ hyperFresh-technologie gaat nog een stap verder en houdt je fruit en groenten tot 2 keer langer vers met een vochtigheidsregelaar. Ook de groentelade is belangrijk, hier blijven bepaalde groenten langer goed.

No Frost-technologie: vaarwel ontdooien

Dankzij de No Frost-technologie van merken als Smeg, Bosch en Haier, behoort het handmatig ontdooien van je koelkast tot het verleden. Deze technologie vermindert de luchtvochtigheid in de vriezer, voorkomt ijsvorming en bespaart je tijd en moeite.

Hoewel een koelkast met No Frost-technologie meer kan kosten, is het gemak dat je krijgt de investering waard. Je moet dus niet meer ontdooien, fijn. Af en toe een grondige poetsbeurt van de koel- en vrieskast is wel aangeraden.

Geavanceerde koelsystemen

Omzetbare zones

Siemens biedt koelkasten met omzetbare zones die je kunt omschakelen van koelkast naar vriezer en andersom, afhankelijk van je behoeften. Of je nu meer ruimte nodig hebt voor verse producten of voor bevroren goederen, deze koelkast past zich aan je levensstijl aan. Vergelijk je koel-vriescombinaties dan kan dit je misschien wel overtuigen.

En uiteraard energiezuinigheid

Energiezuinige technologieën, zoals LG’s Linear Cooling™, zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door de temperatuurschommeling binnen ±0,5℃ te houden, zorgt deze technologie voor een optimale energie-efficiëntie.

Andere koelkast merken hebben dan weer een eigen technologie die hen toelaat koelkasten met energielabel A te maken. Hoewel een koelkast met deze technologie meer kan kosten, kunnen de energiebesparingen gedurende de levensduur van de koelkast de extra kosten van energieverbruik compenseren.

De moderne koelkast is dus niet langer een eenvoudige opslagruimte voor voedsel. Het is een technologisch wonder dat je helpt bij het beheren van je voedsel, het besparen van energie en het vereenvoudigen van je leven.

No Frost-technologie_ vaarwel ontdooien
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.