Scroll Top
De juiste droogcyclus uitkiezen voor je kleding

De juiste droogcyclus uitkiezen voor je kleding

Door de verschillende programma’s te gebruiken kan je sparen op verbruik

Het kiezen van de juiste droogcyclus voor je wasgoed kan een uitdaging zijn, vooral met de verschillende wasdroger-merken en technologieën die er tegenwoordig zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben een handige gids samengesteld om je te helpen de juiste keuze te maken. Let op, het is mogelijk dat deze standen een ander naam kregen bij jouw toestel (merk).

Sorteer de was, ook voor de droger

Begin met het sorteren en scheiden van je wasgoed op basis van zorginstructies, stoftype en kleur. Dit is geen absolute must meer maar we raden het toch aan. Soort bij soort, zo verlaag je de kans op het beschadigen van delicate stoffen.

Zorg ervoor dat alle ritsen zijn dichtgeritst en de knopen zijn dichtgeknoopt. Als je kledingstukken met versieringen hebt, zorg er dan voor dat de items binnenstebuiten worden gekeerd. Dit voorkomt ongewenste haken of schade aan je kledingstukken.

Verschillende merken hebben verschillende instellingen

De juiste droogcyclus kiezen

Luchtdroog of luchtig

Deze cyclus droogt geen natte kleren. De droogkast gebruikt kamertemperatuur om stof, huisdierhaar of geurtjes uit kleding en stoffen te verwijderen. Deze instelling is perfect voor het opfrissen van droog gereinigde kleding, opgeslagen kleding die muf ruikt, kussens, jassen, linnengoed of denim.

Delicaat of zacht

Deze instelling gebruikt lage warmte, dus de droogtijd zal langer zijn. Dit is de beste instelling om te gebruiken voor delicate stoffen zoals rayon, zijde, linnen, los geweven kledingstukken en kledingstukken met kralen of borduursels.

Permanent Press

De Permanent Press-cyclus maakt gebruik van een gemiddeld warmteniveau en is ideaal voor de meeste dagelijkse kledingstukken zoals shirts, blouses, jurken, broeken en jassen. Deze cyclus kan ook een afkoelperiode van 10 minuten bevatten die kamertemperatuur lucht gebruikt om de stoffen af te koelen. Dit helpt verder bij het voorkomen van rimpels.

Normaal, automatisch of getimed drogen

Dit is de cyclus voor handdoeken, lakens, sweaters en jeans. Hoge warmte is hard voor stoffen; kies het alleen voor de sterkste stoffen. Of je nu kiest voor automatisch drogen dat een vochtsensor gebruikt om te bepalen of je kleding droog is, of de hoeveelheid tijd selecteert die je denkt dat de kleding nodig heeft, de normale cyclus gaat de hoogste warmte-instelling op je droogkast gebruiken.

Je droogkast goed onderhouden en de filter tijdig uitkuise

Stoomcyclus

Sommige wasdrogers hebben een functie die stoom binnen de trommel creëert. Deze functie is geweldig voor het opfrissen van kleding die niet vuil is maar wel wat rimpelverwijdering kan gebruiken. De stoom is onafhankelijk van de droogcyclus, die niet wordt gebruikt tijdens het stoomproces.

Merkverschillen

Verschillende merken hebben verschillende instellingen, technologieën en programma’s. Bijvoorbeeld, Whirlpool raadt de ’tumble dry’ instelling aan als je kledingstukken niet specifiek aangeven dat ze delicate of luchtdroogmethoden vereisen. Is het tijd voor een nieuw toestel, bekijk dan onze vergelijking van de beste wasdrogers.

De maximale hitte van een droogkast is afhankelijk van het model. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen ongeveer 50 en 68 graden Celsius, met piektemperaturen tot ongeveer 71 graden Celsius. Weet welke droogkast-merken je kan vertrouwen en informeer je naar hun unieke technologieën.

Kort samengevat

Het kiezen van de juiste droogcyclus voor je wasgoed hoeft geen rocket science te zijn. Met een beetje kennis en begrip van de verschillende cycli en wat ze doen, kun je ervoor zorgen dat je kleding goed wordt verzorgd en dat je droogkast efficiënt werkt. En onthoud, als je ooit twijfelt, is het altijd beter om te kiezen voor een lagere temperatuur en langere droogtijd om te voorkomen dat je kleding beschadigt. Je droogkast goed onderhouden en de filter tijdig uitkuisen helpt ook altijd.

De juiste droogcyclus kiezen
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.