Scroll Top
Led verlichting uitkiezen

De beste ledlampen kiezen doe je zo!

LED is een zuinige vorm van verlichten

Ledlampen heb je in allerlei soorten en maten. Voor je kunt bepalen welke ledlamp de beste is, moet je eerst weten welke je zoekt. Er zijn ledlampen die de oude vertrouwde gloeilamp vervangen, maar ook ledlampen in plaats van je tl-balk. Voor we kunnen bepalen wat de beste ledlampen zijn, eerst uitleg over de diverse soorten.

Wat is goede ledverlichting

Net als bij elk product heb je bij ledverlichting kwaliteit en minder goede lampen. Het is voor het bepalen wat goede ledverlichting dan ook handig als je iets meer weet over de techniek in deze lampen. Een van de bestanddelen van dit soort lampen is fosfor. Dit kun je in gradaties van kwaliteit hebben. Goedkope fosfor geeft lampen van slechte kwaliteit. Ook de chips die in ledlampen gebruikt worden, heb je in groot en klein. Hoe kleiner de chip, hoe lager de kwaliteit en zelfs de lichtopbrengst.

welke led verlichting kiezen

Welk soort ledlamp zoek je?

Ben je op zoek naar dimbare led lampen of ledlampen die de gewone, standaard gloeilamp vervangen? Speciaal voor ledlampen zijn er led-dimmers. Met een gewone dimmer kun je wel een ledlamp dimmen, maar ga je voor het allerbeste, dan koop je een speciale dimmer voor led. Hierin is de techniek zodanig verfijnd, dat je zonder problemen en zonder kwaliteitsverlies elke ledlamp kunt dimmen.

 

Alle verlichting vervangen voor led

Misschien heb je nog gewone gloeilampen? Dan is het tijd om deze de deur uit te doen en te gaan voor nieuwe ledlampen. Koop je ze van goede kwaliteit, dan gaan ze dermate lang mee, dat de hogere aanschafprijs zo terugverdiend is. Dit ook omdat ledlampen aanzienlijk minder watt hebben en daarom veel minder stroom verbruiken. In een tijd waarin energiekosten nogal de pan uit rijzen, is elke besparing mooi meegenomen. De zuinigste lampen hebben een laag wattage en een hoog lumen (lichtopbrengst).

welke LED lampen

Welke ledlampen zijn er allemaal?

Ledlampen kun je in allerlei kleurgradaties kopen. Of eigenlijk in allerlei kleuren. In de gemiddelde woonkamer houden we het bescheiden met kleuren als warmwit of zelfs daglicht. Deze laatste kleur nadert echt daglicht, wat goed is voor je concentratie. Koop je ledlampen voor je werkkamer? Ga dan voor daglicht. In de keuken is koel wit fijn en in de woonkamer ga je voor een warmere kleur. Zo kun je in elke ruimte de lamp nemen die bij de ruimte past. Voor je kunt bepalen wat de beste ledlamp voor jou is, is het dus eerst het een en ander uit te zoeken!

Samenwerkingbanner DGL

Lees ook de volgende berichten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.