Scroll Top
bekendste meest verkochte vaatwasser merken in Belgie en nederland

De meest verkochte vaatwasser merken

Er zijn tal van merken die vaatwassers aanbieden op de markt, maar welke zijn de bekendste in België en Nederland? De meest voorkomende merken zijn Bosch, Siemens, AEG, Miele, Whirlpool, Etna, Pelgrim, Beko, Inventum en Zanussi.

Sommige merken worden geprezen om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Andere merken richten zich dan eerder op een goedkopere aankoopprijs. Zo kan je bijvoorbeeld een vaatwasser van Bosch of Siemens kopen voor ongeveer 900 tot 1200 euro, terwijl een vaatwasser van Miele of ASKO je gemakkelijk 1500 tot 2500 euro kan kosten. Met dat budget koop je een stuk of 5 Zanussi vaatwassers.

Of je nu op zoek bent naar een vrijstaande, inbouw- of semi-inbouwvaatwasser, deze merken hebben zeker wat te bieden. Hou er ook rekening mee dat elk merk meerdere modellen heeft. Zo heeft Bosch een premium model maar ook een goedkoper alternatief.

Bosch en miele vaakst gekocht in BE en NL

De bekendste vaatwasser merken

Miele

Miele is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het merk biedt zowel inbouw- als vrijstaande vaatwassers en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van energiezuinigheid en aftersales. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €800 en €2500.

Bosch

Bosch is een Duits merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Het merk biedt een breed scala aan vaatwassers, zowel inbouw als vrijstaand, en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van energiezuinigheid en aftersales. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €450 en €1500.

Siemens

Siemens is ook een Duits merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en innovatieve functies. Het merk biedt zowel inbouw- als vrijstaande vaatwassers en heeft een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €450 en €1500.

AEG

AEG is een Zweeds merk dat bekend staat om zijn stijlvolle design en betrouwbaarheid. Het merk biedt zowel inbouw- als vrijstaande vaatwassers en heeft een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid en kwaliteit. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €400 en €1200.

Whirlpool

Whirlpool is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn huishoudelijke apparaten. Ze bieden een breed scala aan inbouw- en vrijstaande vaatwassers die bekend staan om hun kwaliteit en energiezuinigheid. De prijsklasse van hun vaatwassers varieert van ongeveer €350 tot €1200.

Pelgrim

Pelgrim is een Nederlands merk dat al sinds 1920 keukenapparatuur produceert. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit. Pelgrim biedt een breed scala aan inbouwvaatwassers die bekend staan om hun duurzaamheid en energiezuinigheid. De prijsklasse van hun vaatwassers varieert van ongeveer €500 tot €900.

Inventum

Inventum is een Nederlands merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze staan bekend om hun betaalbare huishoudelijke apparaten van hoge kwaliteit. Hun vrijstaande vaatwassers zijn vooral populair vanwege hun energiezuinigheid en stille werking. De prijsklasse van hun vaatwassers varieert van ongeveer €300 tot €600.

Indesit

Indesit is een Italiaans merk dat bekend staat om zijn betaalbare prijzen en betrouwbaarheid. Het merk biedt voornamelijk vrijstaande vaatwassers en heeft een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid en aftersales. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €250 en €600.

Sharp

Sharp is een Japans bedrijf dat een breed scala aan huishoudelijke apparaten produceert, waaronder vaatwassers. Hun vrijstaande vaatwassers zijn vooral populair vanwege hun compacte formaat en energiezuinigheid. De prijsklasse van hun vaatwassers varieert van ongeveer €350 tot €600.

Beko

Beko is een Turks merk dat bekend staat om zijn betaalbare prijzen en goede kwaliteit. Het merk biedt voornamelijk vrijstaande vaatwassers en heeft een goede reputatie op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid. De prijsklasse van hun gamma ligt tussen de €250 en €600.

bekendste meest verkochte vaatwasser merken in Belgie en nederland

Aankoopprijs en totale kostprijs

Hoeveel kost een vaatwasser

De gemiddelde vaatwasser kost tussen de €300 en €800. Een grote marge omdat er ook zoveel keuze is. Alles is afhankelijk van het merk, de grootte en de extra functies van het apparaat.

High-end merken zijn heel wat duurder, tot zelf €2500. Een Miele vaatwasser vind je niet onder de 800 euro. Aan de andere kant zijn er ook meer budgetvriendelijke opties beschikbaar van merken als Beko en Inventum, die te vinden zijn in de prijsklasse van €300 tot €400.

Het is dus belangrijk om de juiste vaatwasser uit te kiezen. Eentje die bij jouw situatie en budget past.

Ook energie kost geld

Een vaatwasser kost ook op gebied van energie. Gelukkig zijn er energiezuinige vaatwassers op de markt die de kost en verbruik laag houden. Let daarom ook altijd op het energielabel. Een vaatwasser met een A label is het meest energiezuinig en kan op termijn zorgen voor aanzienlijke besparingen op de energierekening. Hier zie je hoeveel verbruik kan kosten en verschillen.

EnergielabelEnergieverbruik/ 100 beurtenGeschatte kostprijs / 100 beurten
C160 kWh36,80 euro
D182 kWh41,86 euro
E203 kWh46,69 euro
F225 kWh51,75 euro

Duurzaamheid is een investering

Ook de levensduur van een vaatwasser speelt een belangrijke rol. Over het algemeen gaan vaatwassers tussen de 7 en 12 jaar mee, afhankelijk van het merk en het onderhoud.

Een goedkope vaatwasser kopen kan op korte termijn kosten besparen, maar op lange termijn kan het juist duurder uitvallen als je regelmatig reparaties moet uitvoeren of als de vaatwasser sneller aan vervanging toe is.

Het is dus belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van het product. Investeer in een betrouwbare vaatwasser die zuinig is in energieverbruik en je zult op termijn geld besparen, zowel op energiekosten als op reparatiekosten en vervanging.

Lees ook de volgende artikels

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.