Scroll Top
miele stofzuigers uitkuisen

Miele stofzuiger uitkuisen

Het onderhouden van je stofzuiger is net zo belangrijk als het onderhoud van je auto. Het zorgt ervoor dat je apparaat langer meegaat, efficiënter werkt en je helpt om je huis brandschoon te houden. In deze gids gaan we dieper in op hoe je je Miele stofzuiger op de juiste manier kunt schoonmaken en onderhouden.

Miele staat bekend om zijn brede scala aan stofzuigermodellen, elk met hun eigen unieke kenmerken en onderdelen. Van zakloze modellen zoals de Miele CX1 tot modellen met zakken zoals de Miele C3 Cat & Dog, er is een Miele stofzuiger voor elke behoefte.

Maar ongeacht het model, er zijn enkele onderdelen die regelmatig moeten worden schoongemaakt voor optimale prestaties. Dit zijn de stofcontainer, de filters en de borstels.

Het schoonmaken van een zakloze Miele stofzuiger

Heb je een zakloze Miele stofzuiger? Dan is het schoonmaken van je apparaat een fluitje van een cent. Modellen zoals de Miele CX1 zijn uitgerust met een handvat om de stofcontainer te openen en toegang te krijgen tot het filter.

De Comfort Clean-functie

Wat dit model nog aantrekkelijker maakt, is de Comfort Clean-knop. Druk hierop en de stofzuiger reinigt het filter automatisch voor je. En het wordt nog beter – de stofzuiger kan zelfs aanvoelen wanneer het filter moet worden schoongemaakt, schakelt zichzelf uit en voert de Comfort Clean-functie uit.

Een grondige reiniging

Voor een grondigere reiniging kun je het filter en de behuizing verwijderen en onder water spoelen. Zorg ervoor dat je het filter volledig laat drogen voordat je het weer in elkaar zet. De stofcontainer en de twee kleinere filters binnenin de container kunnen ook met stromend water worden gespoeld.

stofzuiger en filters kuisen en vervangen

Het schoonmaken van een Miele stofzuiger met zak

Het schoonmaken van een Miele stofzuiger met zak is net zo eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de volle stofzak volledig te verwijderen en te vervangen door een nieuwe. Miele stofzakken kunnen twee maanden of langer meegaan als je normaal gesproken twee keer per week stofzuigt en ze zijn betaalbaar.

Vervangen van de zak

Het is belangrijk om te weten dat het wassen van de zak het risico met zich meebrengt de vezels op de zak te beschadigen. Een beschadigde zak zal niet zo effectief zijn in het opvangen van alle stofdeeltjes als een nieuwe zak.

Vanbinnen schoonmaken

Voordat je een nieuwe zak plaatst, veeg je de stofdeeltjes in het interieur van de machine weg met een droge doek. Zorg er altijd voor dat je de juiste zak voor je machine plaatst, omdat deze niet alleen langer meegaat dan andere zakken, maar ook beter werk levert bij het opslaan van stof en vuil binnenin.

Schoonmaken van Filters

Het schoonmaken van je Miele filters varieert afhankelijk van je specifieke model. Voor sommige modellen stelt Miele dat de filters moeten worden vervangen door nieuwe en niet opnieuw gebruikt. In andere modellen is de manier om een Miele stofzuiger HEPA-filter te reinigen door het filter voorzichtig af te schudden en lichtjes te spoelen onder stromend water. Dit is alleen als het filter een label heeft dat aangeeft dat het een permanent filter is of dat het wasbaar is.

De turbo borstel en roller

Het reinigen van je Miele stofzuigerhoofd is net zo eenvoudig als het loskoppelen van de stofzuigerslang. Dit maakt het makkelijker om mee te werken tijdens het schoonmaken.

De borstelrol

Draai het om zodat je de onderkant kunt zien, vind en maak de twee plastic schroeven los om de hoes te verwijderen. Nu heb je gemakkelijk toegang om de Miele stofzuigerborstel schoon te maken. Verwijder pluisjes en ander vuil met je vingers en als er haren of tapijtvezels rond de borstel zijn gewikkeld, gebruik dan een schaar om ze los te snijden.

Het schoonmaken van je Miele stofzuiger is een eenvoudige taak als je eenmaal weet hoe je de drie belangrijkste onderdelen die schoongemaakt of vervangen moeten worden, kunt verwijderen.

Deze onderdelen zijn de stofzak of -container, de filters en de borstelrolkop. Door je stofzuiger regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat deze langer meegaat en beter presteert, waardoor je huis schoner en gezonder blijft.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.