Scroll Top
De nieuwste technologieën en slimme functies in diepvriezers

De nieuwste technologieën en slimme functies in diepvriezers

Vriezers worden slim, we overlopen de laatste innovaties en verbeteringen

Diepvriezers zijn een essentieel onderdeel van elk huishouden, en met de voortdurende vooruitgang in technologie, worden ze steeds slimmer en efficiënter. Van energiebesparing tot slimme functies die het leven gemakkelijker maken, de nieuwste diepvriezers zijn ontworpen om aan de behoeften van de moderne consument te voldoen. Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwste technologieën en slimme functies die beschikbaar zijn in de huidige diepvriezers.

NoFrost Technologie

Een van de meest voorkomende problemen met diepvriezers is de ophoping van ijs, wat resulteert in minder opslagruimte en een hoger energieverbruik. De NoFrost technologie, beschikbaar in bekende diepvriezer merken zoals Bosch, Liebherr, Miele en Siemens, voorkomt de vorming van ijs, waardoor u de vriezer niet meer handmatig hoeft te ontdooien. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook energie.

Tegenwoordig een functie die we steeds vaker tegenkomen. Niemand vind het tof om de vriezer om de zoveel te ontdooien. No-frost is de perfectie, LowFrost bestaat ook. Hier moet je zelf toch nog wat doen, maar minder.

Snel bevriezen: FastFreeze of PowerFreeze

Elk merk heeft een eigen benaming, maar snel vriezen is een technologie die de meesten wel adopteren. Normaal behoudt een diepvries een temperatuur van -18°C, met snelvries daalt dit nog enkele extra graden. PowerFreeze bij Samsung, FastFreeze bij AEG, maar ook Beko en Liebher hebben een eigen snelvries-functie. Deze functie doet de vriezer extra snel afkoelen tot -23°C om zo bepaalde ingrediënten snel te bevriezen.

De FastFreeze functie, beschikbaar in AEG diepvriezers, bevriest vers voedsel 40% sneller dan normaal invriezen. Dit zorgt ervoor dat de voedingswaarde van het voedsel behouden blijft en verlengt de houdbaarheid.

Vriezers worden slim, we overlopen de laatste innovaties en verbeteringen

VarioZone en VarioRoom

Flexibiliteit in opslag is een andere belangrijke functie in moderne diepvriezers. De VarioZone functie in Bosch diepvriezers en de VarioRoom functie in Miele diepvriezers bieden flexibele opslagruimte. U kunt de laden en glazen plateaus gemakkelijk verwijderen om ruimte te maken voor grotere items. Dit is waar voor de diepvrieskasten en koel-vriescombinaties. In diepvrieskisten of tafelmodellen is dit anders.

Freezer Guard Technologie

De Freezer Guard technologie in Beko diepvriezers zorgt ervoor dat de vriezer blijft functioneren in omgevingstemperaturen tot -15°C. Dit betekent dat u de vriezer in een onverwarmde ruimte zoals een garage of bijkeuken kunt plaatsen zonder dat dit de prestaties beïnvloedt.

All-around Cooling

Samsung’s All-around Cooling technologie zorgt voor een gelijkmatige koeling in elke hoek van de vriezer. Dit zorgt ervoor dat al uw voedsel op de juiste temperatuur wordt bewaard, ongeacht waar het in de vriezer is geplaatst.

Een vriezer moet een constante temperatuur behouden van -18°C. Let er ook op dat je niets warm in de vriezer plaatst, dit zorgt voor extra verbruik en verhoogt tijdelijk de gemiddelde temperatuur van de diepvries.

All-around Cooling

6TH SENSE Technologie

Whirlpool’s 6TH SENSE technologie is een innovatieve functie die het leven gemakkelijker maakt. Deze technologie bewaakt de temperatuur in de vriezer en corrigeert deze onmiddellijk wanneer dat nodig is.

In een tijdperk waarin technologie en energie-zuinig gebruik centraal staan, hebben moderne diepvriezers een lange weg afgelegd. Van het elimineren van het ontdooien tot het bieden van flexibele opslag en slimme temperatuurregeling. De nieuwste functies in diepvriezers maken het leven gemakkelijker en het voedsel verser. Daarnaast kan een efficiënte vriezer ook je verbruik verlagen. Hou er wel rekening mee dat technologie-rijke vriezers duur kunnen zijn in aankoop.

Of je nu op zoek bent naar energiebesparing, gebruiksgemak of het behoud van de voedingswaarde van je voedsel, er is een diepvriezer met de technologie die aan jouw behoeften voldoet. De toekomst van voedselopslag is hier, en het is slimmer en efficiënter dan ooit tevoren. Let wel op, technologie is niet het enige dat belangrijk is wanneer je vriezers wil vergelijken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.