Scroll Top

Dirk Van den Bossche

Dirk

Schrijver en onderzoeker

Opleiding:

Luca-Art in Genk

Expertise:

  • Fotografie
  • Video

Ervaring

Dirk Van den Bossche is een doorgewinterd mediaman. Hij werkte zijn halve leven als eindredacteur, journalist en fotograaf voor kranten en tijdschriften van DPG Media en Mediahuis. Bij Endemol stond hij midden de jaren 1990 aan de wieg van het Belgische internet, door als copywriter en editor mee de eerste Nederlandstalige inhoud te verzorgen. De andere, puur Engelstalige content, kon je in die tijd enkel met Netscape zoeken. Van Google was nog geen sprake. En om op het wereldwijde web te geraken, moest je inbellen met een telefoonlijn.

Tijden zijn gelukkig veranderd. Het internet biedt nu meer mogelijkheden En Dirk maakt daar handig gebruik van door voor internationale bedrijven te werken, zonder dat hij erheen moet. Waardoor hij meer tijd overhoudt voor zijn gezin en zijn fotografie: voornamelijk natuur- en reportagefotografie en het geven van online lessen. Zijn kennis, ervaringen en onderzoeken over recente ontwikkelingen op het vlak van fotografie deelt hij bovendien op Doorgelicht.

Uitrusting

Zoals elke moderne redacteur heeft hij pen en papier intussen vervangen door een smartphone en een draagbare computer. Als fotograaf maakt hij hoofdzakelijk gebruik van zijn spiegelreflexcamera met full frame sensor. Verder heeft hij een gemakkelijk meeneembare compact camera voor tussen de opdrachten door en een aantal analoge fototoestellen uit zijn studententijd, waarvan hij moeilijk afscheid kan nemen. Zelf foto’s ontwikkelen in een doka blijft toch een speciale beleving.

Opleiding

Wiskunde en wetenschappen in het secundair onderwijs vormden de ideale basis om aan het hoger kunstonderwijs Luca in Genk en het centrum voor Zelfstandigen in Hasselt fotografie te studeren. Dat diploma vulde Dirk aan met een bachelor in Communicatie, met specialisatie Pers en Voorlichting (of overheidscommunicatie), gevolgd door een lerarenopleiding.

Tenslotte volgde hij de richting KMO-management om zijn eigen zaak en die van anderen in goede banen te leiden en een jaartje Grafisch Design.

Artikels van Dirk

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.