Scroll Top
Elly schrijver doorgelicht

Elly Van de Velde

Ervaring

Elly Van de Velde schrijft, vertaalt, corrigeert en redigeert. Voor Doorgelicht houdt ze zich voornamelijk bezig met redactiewerk. Ze is geïnteresseerd in de meest uiteenlopende onderwerpen en dat komt bij haar redactiewerk goed van pas. Na haar studies werkte en woonde ze in Londen om daarna in België aan de slag te gaan als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Ze deed daar vooral ervaring op in fiscale, juridische en medische onderwerpen. De laatste jaren veranderde ze van koers en werkte ze vooral voor de reclamesector.

Uitrusting

Een standing desk en een goede bureaustoel zijn een must voor Elly. Ze zweert bij Dell voor laptop, toetsenbord en scherm en gebruikt een iPhone en iPad voor bellen, streamen en social media. Het vaakst zie je haar met een draadloze koptelefoon van Samsung op haar hoofd. Ze luistert vooral naar podcasts over geschiedenis en human interest. De roomijsmachine van Cuisinart is momenteel haar favoriete keukentoestel.

Opleiding

Elly studeerde in Leuven, Brussel, Sheffield en Salamanca en spreekt Engels, Spaans, Frans, Duits en Zweeds. Ze behaalde een master in de Vertaalkunde en een diploma Hispanic Studies en English Literature. Elly is gepassioneerd door archeologie, architectuur en vintage design, maar ze kan evengoed geboeid raken door de simpelste dingen. Kippen, tuinieren, psychologie of gekke trends, er zijn werkelijk geen grenzen.

Artikels van Elly

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.