Scroll Top

Katerina Claus

Katerina claus schrijver doorgelicht

Schrijfster & onderzoekster

Opleiding:

Katholieke Universiteit van Leuven en Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg

Expertise:

  • Fitness
  • Sport

Ervaring

Na haar studies Taal-en Letterkunde en Bedrijfscommunicatie ging Katerina aan de slag bij de hoofdzetel van CASA Int. in Olen. Daar ontfermde ze zich samen met vijf andere vrouwelijke collega’s over het vertalen van brochures en nam ze de klantendienst voor Zwitserland en Spanje voor haar rekening.Na een fijne en leerzame periode kwam ze enkele maanden later terecht in het hechte Internal Sales team van New Valmar-Nûby. Haar kennis van het Duits en passie voor klantencommunicatie kon ze hier volop inzetten. Zo nam ze het opvolgen en verwerken van belangrijke bestellingen voor grote ketens zoals DM en Rossmann volledig voor haar rekening.

In 2018 kwam ze door toeval in contact met de creatieve wereld van copywriting. Als freelancer maakte ze deel uit van het diverse culinaire copy team bij Colruyt Group. Ze werkte er dagelijks nauw samen met designers, projectverantwoordelijken, fotografen en webdesigners. Later kreeg ze ook de kans om samen met de marketeers en social media manager van Collect&Go de copy uit te werken voor tal van grootschalige campagnes. 

Tegenwoordig is Katerina actief als copywriter en projectverantwoordelijke voor meerdere bedrijven en initiatieven waaronder ook Het KinderHuis en Doorgelicht. Hier schrijft ze over kinderwagens, buggy’s maar ook verzorgingsproducten en speelgoed. Voor Doorgelicht gaat ze ook vaak op zoek naar creatieve en speciale cadeautjes voor moeders, vaders, vrienden en vriendinnen.

Wanneer ze niet achter de computer zit dan vind je haar waarschijnlijk al tokkelend en improviserend aan de piano. Maar ook al dansend op de beste Latin hits in haar favoriete salsacafé in Leuven kan ze zich volledig uitleven. Ze houdt ervan om producten online met elkaar te vergelijken en heeft een voorliefde voor handgemaakte cosmetica, haarverzorgingsproducten en vintagekledij.

Uitrusting

Werken en schrijven doet ze op haar inmiddels tien jaar oude DELL-laptop die haar al sinds haar studententijd begeleidt. Omdat ze graag naar muziek luistert zijn haar JBL Flip 5 muziekbox en JBL Tune 130NC draadloze oortjes nooit veraf. Bellen met opdrachtgevers en collega’s doet ze met haar Samsung Galaxy A70.

Artikels van Katerina

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.