Scroll Top

Lise Kriekemans

Lise kriekemans

Schrijfster & onderzoekster

Opleiding:

Katholieke Universiteit van Leuven & Universidad de Valencia

Expertise:

  • Sport
  • Golf
  • Hardlopen

Relevante ervaring

Lise begon haar professionele carrière met stages bij NGO’s in binnen- en buitenland, bij Studio Globo en The Uganda Media Women’s Association. Voor haar eerste job ging ze aan de slag op de communicatieafdeling van Trias NGO.

In 2022 verhuisde ze naar Londen waar ze onder andere werkte bij een marketingbureau met klanten zoals Vodafone, Puma en Landrover. Toch miste Lise het schrijven en creatief zijn met woorden. Haar passie voor taal en tekst zorgde ervoor dat ze de sprong waagde om voltijds in haar pen te kruipen.

Na de werkuren vind je Lise met een goed boek in een Londense koffiebar, is ze aan het trainen voor haar volgende marathon of slaat ze een balletje op de golfbaan.

Uitrusting

Lise gebruikt een Macbook Air als laptop voor haar dagelijkse werk. Die gaat overal mee naar toe. Ze organiseert haar werk in Notion, al haar pagina’s zien er uiteraard ook mooi uit voor extra motivatie. Voor meer focus luistert Lise met haar AirPods Pro naar Lo-Fi muziek tijdens het schrijven.

Hardlopen doet Lise steevast met haar Brooks Adrenaline GTS 22, Garmin Forerunner 45 en Bose Earbuds 2. Op de golfbaan speelt ze met een golfset van TaylorMade.

Opleiding

Lise studeerde Taal- en Letterkunde Spaans – Engels aan de KU Leuven en de Universidad de Valencia. Aan de Leuvense universiteit behaalde ze ook een Master in de Bedrijfscommunicatie Frans – Engels en een Advanced Master in Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies. Ze schoolde zich bij met verschillende schrijfopleidingen in Londen.

Artikels van Lise

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.