Scroll Top

Quinten de Jong

Quinten

Redactie Doorgelicht

Opleiding:

KU Leuven & Vrije Universiteit Brussel

Expertise:

  • Elektronica
  • Gaming
  • Laptops
  • Smartphones
  • Smart Home

Relevante ervaring

In de tijd voor Doorgelicht werkte Quinten zowel in de privé als bij de overheid. Hij begon zijn carrière bij Arval (dochterbedrijf van BNP Paribas Fortis) als Business Analist. Daar leerde hij voor het eerst om grote hoeveelheden data te analyseren en te interpreteren. Na een paar jaren bij Arval trok hij naar FOD Financiën. Eerst als HR Business Partner en daarna als Business Analist bij KMO Managementondersteuning. Hier leerde hij onder andere werken met SQL in SAS.

Als student zat Quinten altijd krap bij kas en na een paar miskopen ontwikkelde hij de gewoonte om elke aankoop goed op voorhand te onderzoeken. Na het bouwen van zijn eerste computer werd hij aangesproken door vrienden en familie om laptops te herstellen of een gaming PC in elkaar te steken. Maar ook voor het aankopen van een smartphone of andere elektronica werd hij hét aanspreekpunt.

Uitrusting

Quinten gebruikt een Samsung Galaxy Book2 als laptop voor zijn dagelijks werk. Om zijn werk te organiseren gebruikt hij voornamelijk Office 365 en Notion. Zijn Google Pixel 7 smartphone gaat overal mee naartoe om mooie momenten vast te leggen op foto. Om zijn stappen en workouts bij te houden maakt hij gebruik van een Garmin Vivoactive 4.

Opleidingen

Quinten studeerde handelswetenschappen met als afstudeerrichting Bedrijfsmanagement en ondernemerschap aan de KU Leuven. Na het halen van zijn Master studeerde hij nog een jaar European Integration and Development aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Artikels van Quinten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.