Scroll Top

Slim Abid

Slim schrijver doorgelicht

Redactie Doorgelicht

Opleiding:

Hogeschool Universiteit Brussel & Vrije Universiteit Brussel

Expertise:

  • Outdoor
  • Vervoer
  • Sport
  • Smart Home
  • (E)Fietsen

Relevante ervaring

In de tijd voor Doorgelicht werkte Slim bij enkele interessante bedrijven waar hij veel ervaring in content marketing opdeed. Het traject begon bij Mediaplanet, zij doen voornamelijk aan offline content marketing. Hier leerde hij het belang van content marketing kennen. Deze vorm van marketing staat vaak in rechte lijn tegenover grote flashy advertenties. Het doel van content marketing is de lezer te informeren om zo de juiste beslissing te maken. Niet om hen te verleiden met onrealistische afbeeldingen of voorstellen.

De jaren bij TAG worldwide waren ook van groot belang. Hier leer je meer over het visuele, de advertenties en alle aspecten die de marketing funnel samenbrengen. Content marketing is boeiend en belangrijk, maar het marketing verhaal is groter dan enkel dit luik. Slim leefde als Account Executive ook mee met zijn klanten (waaronder Friesland Campina, Lexus, en het Missing Chapter Foundation) en begreep zo beter hoe de vork in de steel zit.

Opzoeken en vergelijken is van nature bij Slim. Als weegschaal zijnde is hij ook gekend als eeuwige twijfelaar. Een keuze moet de juiste zijn. Als er budget uitgegeven wordt dan moet het product ook bij de absolute top horen. Zoeken we met een beperkt budget dan moeten we zoveel mogelijk kwaliteit voor elke uitgegeven euro krijgen.

Met 92 woorden per minuut is Slim ook een uitstekend dactylograaf. Nodig om de geteste producten over te brengen op papier. De eerste outline wordt altijd door de tester zelf uitgeschreven, en Slim is één van onze meest frequente testers.

Uitrusting

Met het werken aan PCGaminggear was er veel kennis vergaard over het (zelf) bouwen van een desktop. Een uitstekende manier om het perfecte toestel te bouwen. Heb je een beperkt budget dan kan je door zelf te bouwen ook wat extra kosten uitsparen.

Slim werkt met een custom-PC (intel i5, GTX 1080, …) verbonden met 2 grote horizontale samsung schermen. Nodig om alle publicaties na te kijken en live te brengen. Voor het schrijven, nalezen en webdeveloppen gebruik hij een Ducky One (mechanisch) toetsenbord en een Razer Deathadder muis.

Onderweg is het meeslepen van een desktop niet mogelijk. Hier maakt hij gebruik van een kleine lichte Lenovo laptop.

Opleidingen

Slim studeerde handelswetenschappen – afstudeerrichting ‘internationaal management’ aan de Hogeschool Universiteit van Brussel. Met één jaar in het Spaanse Sevilla, universidad Pablo de Olavide, leerde hij ook Spaans. Na het halen van de Master kwam er nog een jaar op de Vrije Universiteit van Brussel. Hier werd een extra postgraduaat gehaald; International Sportmanagement.

Artikels van Slim

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.