Scroll Top

Hoe doen wij onderzoek? 

Het doel van Doorgelicht is consumenten te helpen met hun online onderzoek en vergelijkingen. Informatie is vaak verspreidt over verschillende websites. Je vindt het moeilijk, de bronnen spreken elkaar tegen en je hebt maar één klein scherm om alles met elkaar te vergelijken. Onze experten geven aan de hand van hun ervaring en uitgebreid onderzoek duidelijk en behulpzaam advies. 

Online en offline onderzoek

Het team van Doorgelicht staat voor duidelijkheid en transparantie. Wij gaan online en offline op zoek naar een antwoord op de meest gezochte vragen. Naast experten binnen hun categorie zijn onze onderzoekers ook nieuwsgierige consumenten. Doorgelicht is een website door en voor consumenten.  

Doorgelicht is voor iedereen. We willen vragen beantwoorden en het vergelijken makkelijk maken. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen gaan we op zoek naar de meest gezochte producten, de meest gezochte vragen en de populairste vergelijkingen.   

Het onderzoek is lang en grondig. Het resultaat is een lange overzichtelijke vergelijking van een reeks producten, opgedeeld per situatie of budget. Wij kiezen onze producten op basis van het online aanbod en het geleverde onderzoek.

Nadien worden alle geschreven artikels grondig nagelezen door de redactie. Onze professionele editors letten op leesbaarheid, spelling, gramatica, het checken van facts en de bijhorende bronnen. Dit strikte proces is nodig voor de betrouwbaarheid van het artikel. Al kan er af en toe een schrijffout door de mazen van het net glippen.

Voortdurend updaten

Artikels worden ook up to date gehouden. Elke dag komt er wel een nieuw product uit dat impact kan hebben op onze vergelijkingen. Onze experten en schrijvers blijven op de hoogte van de nieuwtjes en zorgen voor regelmatige updates.  

Ook tijdens de drukke shopping periode proberen we je verder te helpen. Het gebeurt wel eens dat producten plots niet meer verkrijgbaar zijn, of dat ze uitverkocht zijn. Denk maar aan mobiele airco’s tijdens een hittegolf. Ook dan proberen we updates en alternatieven te voorzien.  

Doorgelicht is begonnen als een vergelijking van elektrische steps. De producten overspoelden de markt en niemand wist welk merk nu wel of niet te vertrouwen was. Na veel opzoekwerk en wat testen hadden we een eerste lijst die tot vandaag geüpdatet wordt. We zochten niet alleen voor ons, we zochten voor elke consument, elk budget, van veilig tot snel en krachtig.   

Onafhankelijk en objectief

Wij aanvaarden geen compensaties van merken of producenten om hun producten hoog in onze lijst te plaatsen. De focus ligt namelijk op de bezoekers, en de vragen die jullie hebben. Een artikel is pas interessant als het effectief gelezen wordt en de lezer er iets aan heeft. Wij zoeken naar vaak gezochte vragen en woorden die aan dit artikel verbonden kunnen zijn.  

Eens we een duidelijk beeld hebben van welk type product de mensen zoeken en hoe ze hiernaar zoeken wordt een briefing opgemaakt.  

Voor ons is het belangrijk dat je weet waarom we iets aanraden, en hoe je de vergelijking zelf kan maken. Onderin elk artikel vind je het onderzoek; waar je op moet letten bij het aankopen van een bepaald product en een antwoord op de meest gestelde vragen.  

Het artikel moet jouw zoektocht vergemakkelijken. In één artikel moet je alle informatie vinden en alle vragen beantwoord hebben. Net zoals verkopers in de winkel is het altijd makkelijker als dit komt van iemand met voorkennis over de producten. Onze schrijvers worden uitgekozen op basis van hun expertise.  

De schrijver heeft heel wat werk. Het online aanbod onderzoeken op de verschillende webshops. Producten opdelen per situatie of type consument en ze met elkaar vergelijken. Naast kwaliteit is de prijs van belang, ook hier wordt rekening mee gehouden. De mening van anderen is even belangrijk, we bekijken de reviews van uitgekozen producten en houden rekening met voor- en nadelen.  

Lezen, herlezen en fact-checken

Eens een artikel af is komt het binnen op de redactie. Onze redactie bestaat uit zowel redacteurs als fact checkers. Zij kijken de inhoud na op grammaticale en inhoudelijke fouten. Maar ook bronnen en productinformatie worden nagekeken.  

Eens alles klaar staat valt er enkel nog te publiceren. Artikels die klaar staan om te publiceren krijgen nog één laatste controle om zeker te zijn dat alles inhoudelijk klopt.

Producten testen

Het uiteindelijke doel van Doorgelicht is om alle producten volledig te testen en met elkaar te vergelijken. Wij willen product vastnemen om de perfecte conclusie te trekken. Er zijn heel wat producten reeds getest. Ook de persoonlijke ervaring van onze experten speelt hier een grote rol. Door hun professionele activiteiten hebben ze reeds een uitgebreide ervaring met gelijkaardige producten.

Deze testen en reviews spelen ook mee het productonderzoek. Ook meningen van buitenstaanders zijn belangrijk. Naast hun eigen test speuren de experten ook naar reviews van onafhankelijke gebruikers. Valt het op dat hetzelfde voor- of nadeel te vaak terugkomt dan wordt dit in detail onderzocht.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.