Scroll Top

De beste Bosch stofzuigers

Draadloos of bedraad, we vergelijken de nieuwste modellen.

Hoewel we aanvankelijk geen grote fan waren van Bosch stofzuigers, hebben de prestaties in de afgelopen jaren, met name door de introductie van de draadloze steelstofzuigers, een aanzienlijke verbetering ondergaan. Vooral de compatibiliteit van de Bosch-batterijen met andere apparaten maakt het kiezen voor een Bosch stofzuiger interessant.

Onze favoriete Bosch stofzuigers van 2023

 1. De Beste Bosch: Bosch Unlimited 8000 (BCS8225POW)
 2. Op basis van prijs / kwaliteit: Bosch Unlimited 7000
 3. Voor huisdieren: Bosch ProAnimal V
 4. Sledestofzuiger Zonder Zak: Bosch BGS7POW1
 5. Sledestofzuiger Met Zak: Bosch BGL8PET2 AirTurbo

Bosch is een bekende Duitse multinational die bekendstaat om zijn elektronische apparaten voor in huis, de tuin, elektrische fietsen en auto’s… Bosch is overal. Ze staat synoniem voor kwaliteit en biedt producten aan tegen een betaalbare prijs, maar heeft ook modellen die tot het premium of luxe segment behoren.

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste Bosch stofzuiger. Kiezen we ook eentje uit in het lagere prijs segment en vergelijken we de sledestofzuigers met en zonder zak.

We deden dit op basis van onze vergaarde kennis over stofzuigers. Gingen dan op zoek in het gamma van Bosch. En bezochten hun Experience Center en winkels om hun expert-mening mee te nemen in ons onderzoek.

Bosch Unlimited 8000 (BCS8225POW)

De Beste draadloze Bosch stofzuiger

Wat we goed vinden:

 • Uitstekende zuigkracht die niet onderdoet voor een stofzuiger met snoer.
 • Flexibel en makkelijk in gebruik dankzij het draadloze ontwerp.
 • Snelle oplaadtijd, waardoor je minder lang hoeft te wachten om verder te kunnen schoonmaken.

Wat we niet goed vinden:

 • Hogere prijsklasse, wat het een investering maakt.
 • Beperkte autonomie in turbomodus (12 minuten).

De Bosch Unlimited 8000 serie, ook bekend als de BCS8225POW, is een toonbeeld van de innovatieve kracht van Bosch op het gebied van draadloze stofzuigers. Een upgrade van de goed verkochte Unlimited 7000 series.

Deze steelstofzuiger is een snoerloos wonder met een krachtige 5.0 Ah batterij die consistente krachtige prestaties levert. De zachte HardFloor borstel met LED-verlichting is speciaal ontworpen voor het voorzichtig reinigen van kwetsbare harde vloeren zoals parket. Hierdoor zie je ook goed hoe vuil het is.

De mogelijkheid om de batterij snel op te laden en de eenvoudige verwisselbaarheid ervan zorgt voor een goede gebruikservaring.

Het is ook een uitstekende keuze voor mensen met verschillende soorten vloeren in huis, dankzij de verschillende borstels die zijn ontworpen voor zowel harde vloeren als tapijten.

De hogere prijsklasse weerspiegelt de kwaliteit en duurzaamheid van het product, waardoor het een investering is die op de lange termijn loont voor wie op zoek is naar het beste van het beste zonder compromissen. Maar let op, voor dezelfde prijs heb je andere draadloze stofzuigers uit het premium prijssegment.

Enkele specificaties:

 • De 18V Lithium-ion batterij biedt een autonomie van 45 minuten, waardoor je ruim de tijd hebt voor de meeste schoonmaaktaken.
 • Met een oplaadtijd van slechts 300 minuten zijn de batterijen 7x sneller opgeladen dan gemiddeld, wat betekent dat je snel weer aan de slag kunt.
 • De stofzuiger heeft een inhoud van 2.4 liter, wat ruim voldoende is voor meerdere schoonmaakbeurten zonder de stofkamer te hoeven legen.
 • Het apparaat heeft een geluidsniveau van 79 dB, wat relatief stil is voor een stofzuiger met zo’n krachtige prestatie.

Bosch Unlimited 7000

Onze favoriet op basis van prijs-kwaliteit

Wat we goed vinden:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: De Unlimited 7000 biedt veel van de functies van high-end modellen tegen een lagere prijs.
 • Lange werktijd en snel oplaadbaar: Met verwisselbare batterijen en een snellader kun je zonder onderbrekingen blijven stofzuigen.
 • Flexibel in gebruik: Dankzij de draadloze technologie en de lichte constructie kun je gemakkelijk door het hele huis bewegen.

Wat we niet goed vinden:

 • Minder krachtig dan het topmodel: Hoewel de Unlimited 7000 een goede zuigkracht heeft, kan het zijn dat het net iets onderdoet voor de duurdere modellen.
 • Stofkamer is relatief klein (0.4 L): Voor grote huishoudens kan dit betekenen dat de stofkamer vaker geleegd moet worden.

Net iets lager geprijsd en minder krachtig is de voorganger, de Unlimited 7000. Nog steeds een goede keuze, vooral als je zoekt aan een iets lager budget.

De Bosch Unlimited 7000 serie is uitgerust met een verwisselbare 18V Lithium-ion batterij die samen met de snellader zorgt voor een lange werktijd. Met één volledig opgeladen batterij tot 40 minuten in de Eco-modus, of tot 10 minuten in de Turbo-modus.

De batterij is onderdeel van het Power for ALL System, wat inhoudt dat deze compatibel is met andere Bosch Home & Garden gereedschappen. Eén van de grote Bosch voordelen.

Daarnaast heb je zo goed als dezelfde stofzuiger. Iets minder krachtig, iets minder afgewerkt. Wel heb je nog de flexibele arm, iets dat weggehaald is in de upgrade naar 8000.

 Bosch Athlet ProAnimal 28Vmax

Met een handige slang om huisdierharen uit de auto en zetels te halen

Wat we goed vinden:

 • Inclusief flexibele slang en schouderband
 • Parkeerstand
 • Krachtig
 • Zwaartepunt onderaan

Wat we niet goed vinden:

 • Zwaar
 • Niet geschikt voor delicate vloeren
 • Niet bruikbaar als kruimeldief

De Bosch Athlet ProAnimal is uitgerust met een flexibele slang en een schouderband. Dit maakt hem uitermate geschikt voor het verwijderen van dierenharen uit de auto- en zetels.

De stofzuiger beschikt over drie verschillende zuigstanden, waaronder een extra krachtige turbostand. Deze stand is ideaal voor het reinigen van vloertapijten in de auto of hoogpolige tapijten thuis. Ook deurmatten zijn in een handomdraai weer schoon.

Je kan hem niet gebruiken als kruimeldief. Een unieke eigenschap van dit model is de parkeerstand, en de meegeleverde slang. Met een gewicht van 4,19 kilo is hij zwaarder dan andere modellen.

Het gaat hier om de 28V Max versie met extra veel zuigkracht om honden- en kattenharen uit tapijten en zetels te trekken. De slang als accessoire maakt dit makkelijker op moeilijke plaatsen.

Bosch BGS7POW1

De beste bosch sledestofzuiger

Wat we goed vinden:

 • Krachtige turboborstel voor een diepe reiniging van tapijten.
 • Stil en krachtig dankzij de SensorBagless™ technologie.
 • Geen extra kosten voor stofzakken.

Wat we niet goed vinden:

 • Zwaarder in gewicht (8.6 kg).
 • Beperkte actieradius van 11 meter.

De Bosch BGS7POW1 is een geavanceerde sledestofzuiger zonder zak die uitblinkt in kracht en gebruiksgemak.

De BGS7POW1 maakt gebruik van Bosch’s SensorBagless™ technologie, waardoor het apparaat een sterke zuigkracht behoudt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van stofzakken.

Het volautomatische filterreinigingssysteem zorgt ervoor dat het filter zichzelf reinigt wanneer dat nodig is, wat bijdraagt aan een constante hoge prestatie en minder onderhoud. Dit zijn HEPA 11 filters, een redelijk goede filtrage.

De combinatie van krachtige prestaties, gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijke technologieën maakt de BGS7POW1 een aanrader.

Enkele technische specificaties:

 • De stofzuiger heeft een motor van 800 W, wat zorgt voor een sterke zuigkracht.
 • Met een snoerlengte van 8 meter en een totale actieradius van 11 meter kun je ruime oppervlaktes schoonmaken zonder van stopcontact te wisselen.
 • De stofkamer heeft een inhoud van 3 liter, wat ruim voldoende is voor meerdere schoonmaakbeurten.
 • Het apparaat is uitgerust met een HEPA 11-filter, wat zorgt voor een hoge filtratie van fijnstof en allergenen.
 • Met een geluidsniveau van 79 dB is de BGS7POW1 relatief stil voor een stofzuiger met dergelijke kracht.

Bosch BGL8PET2 AirTurbo

Een stofzuiger met zak voor huisdierharen

Wat we goed vinden:

 • “AirTurbo Plus” turboborstel is zeer effectief tegen dierenharen.
 • “AirFresh” anti-geurstofzakken zorgen voor een frisse uitblaaslucht.
 • Groot bereik van 15 meter voor meer gebruiksgemak.

Wat we niet goed vinden:

 • Het verwisselen van stofzakken brengt extra kosten met zich mee.
 • Met een geluidsniveau van 72 dB kan het als luid ervaren worden.

Voor huisdierenbezitters is de Bosch BGL8PET2 AirTurbo met zak een uitkomst. Deze stofzuiger is met precisie ontworpen om de uitdagingen van een huishouden met huisdieren aan te gaan.

De BGL8PET2 AirTurbo van Bosch is uitgerust met een krachtige “AirTurbo Plus” turboborstel die speciaal is ontwikkeld voor het opzuigen van dierenharen. De borstel heeft een zelfreinigende functie, waardoor haren en vezels die zich rond de borstel verzamelen automatisch worden verwijderd. Dit bespaart tijd en moeite bij het onderhoud.

De combinatie met de “AirFresh” anti-geurstofzakken maakt deze stofzuiger uniek. De turboborstel is niet alleen effectief tegen dierenharen, maar de anti-geurstofzakken neutraliseren ook de geuren die huisdieren kunnen achterlaten. Dit zorgt voor een schonere en frissere lucht in huis.

Huisdiereigenaars weten namelijk dat niet enkel de haartjes, maar ook de geurtjes belangrijk kunnen zijn. Jij riekt dit misschien niet meer zoveel, maar je bezoekers wel.

Enkele technische specificaties:

 1. 650 W, wat zorgt voor een sterke zuigkracht terwijl het energieverbruik beperkt blijft.
 2. Een indrukwekkende 15 meter dankzij een lang snoer, waardoor je grote ruimtes kunt schoonmaken zonder van stopcontact te wisselen.
 3. Met 72 dB is deze stofzuiger relatief stil voor een model met zo’n krachtige prestatie.
 4. De stofzuiger heeft een ruime stofzakcapaciteit van 5 liter, waardoor je niet vaak de zak hoeft te vervangen.
 5. Een wasbaar HEPA 11-filter zorgt voor een goede mate van luchtfiltratie, al kan het beter.
Sledestofzuiger Zonder Zak stofzuigers

Bij het vergelijken en vinden van de beste Bosch stofzuiger hebben we eerst gekeken naar alle modellen en de nieuwste Bosch stofzuigers van 2023 en 2024. We kennen de 7000-serie vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. De 8000-serie was een lichte verbetering en nu introduceert Bosch ook de 9000-serie.

We zijn ook naar de winkel gegaan om deze producten zelf in handen te nemen, te bekijken en, indien mogelijk, zelf te testen. Uiteindelijk geven we op basis van deze vergelijking onze aanbevelingen.

We richten ons hierbij vooral op situaties waarin je specifiek op zoek bent naar een Bosch stofzuiger. We kijken naar de beste, maar ook naar die met de ideale prijs-kwaliteitverhouding en naar een bedrade optie, een sledestofzuiger met en zonder zak.

Bronnen

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.