Scroll Top

Overzicht: Philips stofzuiger

Er zijn er zoveel, maar welke is de beste, goedkoopste of voor professioneel gebruik? Hier vergelijken we de dyson stofzuigers.

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste Philips stofzuiger. Waarom? Omdat jullie hier naar zoeken. Na Dyson en Miele is Philips het derde meest gezochte stofzuigermerk in België en Nederland.

De goed-verkochte 8000 series is nog steeds de favoriet, en concurreert goed met andere merken. Onlangs kwamen ze ook met de 9000 AquaTrio die met nat dweilt. Maar Philips is ook vooral gekend om hun sledezuigers met of zonder zak.

Onze 4 favoriete Philips stofzuigers

 1. Beste draadloze: Philips Series 8000 (Steelstofzuiger XC8049/01)
 2. Philips nat/droog stofzuiger: Philips AquaTrio 9000
 3. Beste zonder zak: Philips XB9154/09
 4. Philips stofzuiger met zak: Philips FC8784/09 Performer Silent

Philips staat al lang bekend om het maken van kwalitatieve apparaten die bekendstaan om hun innovatie en betrouwbaarheid, of om hun klantvriendelijkheid wanneer dit niet het geval is.

Tegenwoordig zijn er een hele reeks Philips stofzuigers, van de oudere 7000-serie tot de recente 8000-serie, of de nieuwe 9000 AquaTrio-serie met een nat- en droogoptie. Dit zijn enkel de draadloze modellen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de sledestofzuigers.

In deze vergelijking gaan we op zoek naar het beste model, zowel draadloos met een natte als een droge optie, als een sledestofzuiger met en zonder zak. Hieronder een beschrijving van onze geselecteerde modellen.

Philips Series 8000 XC8049/01

De beste draadloze stofzuiger van het merk

De Series 8000 van Philips is een uitblinker in het assortiment van snoerloze steelstofzuigers, en hier is waarom deze ideaal is voor bepaalde situaties:

Wat we goed vinden:

 • Langdurige batterijduur
 • 360-graden zuigmondstuk
 • PowerCyclone 10-technologie

Wat we niet goed vinden:

 • Hogere prijsklasse: De geavanceerde technologie en prestaties komen met een prijskaartje dat hoger ligt dan sommige andere modellen.
 • Zwaarder dan sommige andere modellen: Met een gewicht van 2,7 kg kan deze stofzuiger voor sommige gebruikers wat zwaar aanvoelen tijdens langdurig gebruik.

De Series 8000 is bijzonder geschikt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een veelzijdige, krachtige en snoerloze schoonmaakervaring.

De lange batterijduur maakt het mogelijk om je hele huis in één keer schoon te maken. Met een looptijd van maximaal 60 minuten is deze stofzuiger perfect voor grotere huizen waar je veel grond moet dekken zonder onderbrekingen om op te laden.

Daarbij heb je dan een krachtige en langdurige zuigkracht via hun unieke PowerCyclone techologie, wat essentieel is voor huishoudens die te maken hebben met veel stof of dierenharen.

Het 360-graden mondstuk zorgt voor een grondige reiniging op alle oppervlakken. Dit innovatieve mondstuk zorgt ervoor dat je efficiënt stof en vuil opvangt vanuit elke richting, wat ideaal is voor huizen met veel meubels en hoeken waar stof zich kan verzamelen.

Voorlopig is er nog geen Ultimate 9000 draadloze stofzuiger, al zal die er bijna zijn. De huidige 9000 lijn wordt uitgerust met krachtige toestellen, en de AquaTrio met nat en droog.

Philips AquaTrio 9000

Nieuwe 3 in 1 stofzuiger die kan dweilen met nat

Wat we goed vinden:

 • Zuigkracht blijft bewaard, het blijft in éérste plaats een stofzuiger
 • Dweilborstels makkelijk te reinigen
 • Ingebouwde kruimeldief
 • Vervangt meerdere toestellen

Wat we niet goed vinden:

 • Duur
 • Niet even goed als apart stofzuigen en dweilen

De AquaTrio 9000 is een nieuwe nat en droog stofzuiger van Philips die zowel kan stofzuigen als dweilen. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor huishoudens die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor hun harde vloeren.

De PowerCyclone Aqua-technologie zorgt voor een constante toevoer van schoon water tijdens het dweilen, wat betekent dat je altijd met schoon water reinigt, in tegenstelling tot traditionele dweilmethoden waarbij je vaak vuil water over de vloer verspreidt.

Voor huishoudens met harde vloeren: De AquaTrio 9000 is bijzonder geschikt voor huizen met veel harde vloeren, zoals tegels, laminaat of hardhout. De combinatie van stofzuigen en dweilen zorgt voor een diepe reiniging en een streeploos resultaat.

Het AquaSpin-mondstuk heeft twee sneldraaiende borstels die niet alleen stofzuigen maar ook actief dweilen, waardoor tot 99,9% van de bacteriën worden verwijderd. Nadien kan je ze makkelijk reinigen in het dweilstation.

Voor het schoonmaken van meubels, planken of zelfs de auto, biedt de AquaTrio 9000 extra flexibiliteit met zijn afneembare kruimelzuiger.

Philips XB9154/09

De beste sledestofzuiger van Philips

De XB9154/09 uit de 9000 serie van Philips is een topkeuze voor wie op zoek is naar een stofzuiger zonder zak met maximale zuigkracht. Deze stofzuiger is uitgerust met de nieuwste technologieën voor een efficiënte en diepe reiniging.

Wat we goed vinden:

 • PowerCyclone 10-technologie
 • Allergy H13-filtersysteem
 • Super Turbo-borstel

Wat we niet goed vinden:

 • Luider dan gemiddeld
 • Iets zwaarder, maar cava

Deze PowerCyclone technologie zorgt voor een krachtige scheiding van stof en lucht, wat resulteert in een langdurige en sterke zuigkracht. Dit maakt de XB9154/09 superieur aan modellen zoals de Series 7000, die wellicht minder geavanceerde scheidingstechnologieën gebruiken.

Het hoogwaardige filtersysteem (HEPA  – medische graad) vangt meer dan 99,9% van fijnstof op, inclusief allergenen zoals pollen en huisstofmijt.

Het is vergelijkbaar met het allergiefilter in de Series 7000, maar de XB9154/09 biedt een meer geavanceerde versie, waardoor het ideaal is voor allergiepatiënten maar ook astma. We zien dit niet vaak in stofzuigers, hier gaan we echt tot de 0,1 micron filteren.

Deze borstel is speciaal ontworpen om diep in tapijten te reinigen en huisdierenharen en pluisjes effectief te verwijderen. Dit is een stap omhoog ten opzichte van de turbo-miniborstel die bij de Series 7000 wordt geleverd, waardoor de XB9154/09 beter geschikt is voor huishoudens met huisdieren.

Met een geluidsniveau van 77 dB kan de XB9154/09 luidruchtiger zijn dan bijvoorbeeld de Series 7000, die een stillere werking heeft met 66 dB. Dit kan een overweging zijn als je in een omgeving woont waar geluid een belangrijke factor is.

Met een gewicht van 6,2 kg is deze stofzuiger zwaarder dan andere Philips stofzuigers, zoals de Series 8000 steelstofzuiger, die slechts 2,7 kg weegt. Dit kan het manoeuvreren iets lastiger maken, vooral bij het schoonmaken van grotere oppervlakken of meerdere verdiepingen.

Philips FC8784/09

Met zak en zuigkracht, handig voor huisdieren; honden- en kattenharen

Wat we goed vinden:

 • Motor van 750W voor goede zuigkracht
 • TriActive+ mondstuk voor diverse vloertypes
 • Allergy H13-filter voor het opvangen van allergenen

Wat we niet goed vinden:

 • Zwaarder dan gemiddeld

Onze mening Doorgelicht

Wanneer we aan een stofzuiger denken, komen merken als Dyson en Samsung vaak als eerste in ons op vanwege hun innovatieve technologieën. Hierbij vergeten we soms de reeds betrouwbare merken die we al langer kennen, zoals Bosch en Philips.

Ook jullie lijken dit te vinden, want na Dyson en Miele is Philips het derde meest opgezochte merk voor stofzuigers in België en Nederland. Dit blijkt uit ons onderzoek naar zoekvolumes.

Daarom richten we ons nu op Philips en nemen we hun assortiment stofzuigers onder de loep. Er zijn veel verschillende modellen, wat verwarrend kan lijken, vooral omdat je online vaak een combinatie van oudere en nieuwere modellen tegenkomt.

Naast het online vergelijken, zijn we ook naar winkels gegaan om de Philips stofzuigers in handen te nemen en, indien mogelijk, te testen. Philips heeft er zelf ook baat bij dat hun producten grondig worden onderzocht. Daarom raden we een winkelbezoek zeker aan.

Na al ons onderzoek en gesprekken met experts of vertegenwoordigers van verkopende winkels, hebben we onze mening hier gratis voor jullie opgesteld en aangeboden.

Bronnen

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.