Scroll Top

Overzicht: Virtufit massage guns

Virtufit bracht onlangs 3 nieuwe massage guns op de markt. In dit artikel vergelijken we de verschillende pistolen.

Massagepistolen zijn tegenwoordig een vast onderdeel van de sportwereld. Of je nu een professional, een amateur of een sporadische sporter bent, het nut van een goed massagepistool is onmiskenbaar. In dit artikel gaan we een gedetailleerde vergelijking maken van de drie beste massagepistolen van Virtufit: de M1s Mini, de M2 Basic en de M3 Premium Pro.

Kort samengevat:

 • Beste masssage gun: Virtufit M3 Pro Premium
  “De M3 Pro is duidelijk de beste uit hun gamma. Meer opzetstukken, extra kwaliteit, meer kracht en een makkelijker gebruik. Goedkoper dan premium concurrenten.”
 • Beste voor onderweg: Virtufit M1s Mini
  “Goede kwaliteit verstopt in een kleine compacte massage gun. De M1s is verrassend krachtig voor zijn formaat en heeft een uitstekende prijs / kwaliteit.”
 • Goedkopere optie: Virtufit M2 Basic
  “Met een beperkt budget biedt de M2 nog steeds voldoende functies. Deze heeft iets minder kracht en autonomie dan bovenstaande modellen.”

Wie en Wat is Virtufit?

Virtufit is een merk dat bekend staat om de productie van kwalitatief fitnessapparatuur en -accessoires aan een correcte prijs. Hun assortiment massagepistolen varieert van compacte, draagbare modellen tot meer robuuste, krachtige apparaten. Allemaal ontworpen met het oog op spierherstel en pijnverlichting.

Waarvoor worden massagepistolen gebruikt?

Je kan ze gebruiken om blessure te voorkomen, of blessures te behandelen. Let natuurlijk wel op dat je het toestel juist gebruikt.

Massagepistolen worden vaak gebruikt door atleten en fysiotherapeuten om spierpijn en stijfheid te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, het herstel na een training te bevorderen en zelfs om de slaapkwaliteit te verbeteren.

De virtufit massage guns vergeleken

Verschillende types gebruikers

1. De Professionals:

Voor deze groep die normaal een Theragun of Hyperice zou kopen is de Virtufit M3 Premium Pro de juiste keuze vanwege de vele snelheidsinstellingen en de diepe weefselmassage die het biedt. Fiets je enorm lange afstanden of ben heb je behoefte aan een massagepistool na kilometers te lopen dan kan de M1s Mini je vriend voor onderweg zijn.

2. De Recreatieve Sporter:

De M1s Mini en de M3 zijn beide geschikt voor deze groep. De M1s Mini is perfect voor de sporter die vaak onderweg is vanwege zijn compacte formaat, terwijl de M3 een uitstekende prijs / kwaliteit biedt is met zijn uitgebreide snelheidsinstellingen en gebruiksgemak.

3. De Herstellende Sporter:

De M2 Basic is ideaal voor deze groep vanwege zijn veelzijdigheid en betaalbaarheid. Je kan er enkele jaren gebruik van maken. Merk je dan dat je meer nodig hebt dan kan je de M3 overwegen.

4. De vakantiesporter:

Misschien ga je vaak op sport-stage, of wil je op vakantie elke dag kunnen lopen. Een massage pistool biedt dan verlichting wanneer je spieren verzuren. De M1s mini past makkelijk in de koffer. Ook de M2 en M3 kunnen meegenomen worden, al nemen die meer plaats in.

5. De Gelegenheidssporter:

De M1s Mini is perfect voor deze groep vanwege zijn compactheid en draagbaarheid. Sport je thuis en heb je geen nood aan de voordelen van een compact model dan kan je voor de M2 gaan, al vinden we de M1s toch een betere keuze.

Wat we goed vinden: 

 • kwalitatief ontwerp
 • goed prijs / kwaliteit verhouding
 • veelzijdig met veel snelheidsinstellingen
 • handig LCD-scherm
 • goede batterijduur

Wat we minder vonden:

 • Geen USB lader

De Virtufit M3 Premium Pro kwam zeer goed uit onze test. Het is een veelzijdig en krachtig massagepistool dat een sterk alternatief vormt voor de meer bekende merken zoals Hyperice en Theragun, maar dan tegen een fractie van de prijs.

Het apparaat biedt indrukwekkende prestaties met dertig snelheidsinstellingen, variërend van 1200 tot 3200 rpm. Dit zorgt voor een breed scala aan massage intensiteiten, van een zachte vibratie tot een diepe weefselmassage. Door deze opties aan te bieden kan deze M3 Premium Pro net tippen aan de prestaties van Hyperice of Theragun.

Het apparaat wordt geleverd met zes opzetstukken, waardoor je voor verschillende lichaamsdelen en spiergroepen de juiste keuze kunt maken. Dit is met name nuttig voor professionele atleten die een specifieke herstelroutine nodig hebben. Maar uiteraard ook voor de amateur-atleet of de incidentele sporter die op zoek is naar een premium toestel.

De Virtufit M3 Premium Pro heeft een gewicht van 873 gram en een lengte van 24 cm. Niet zo compact als de M1s Mini, maar goed genoeg voor overal te gebruiken. Het apparaat wordt geleverd met een handige draagtas, wat het gemakkelijk maakt om het veilig op te bergen en te vervoeren. Ook voor professionele kinesisten die naar klanten gaan kan dit een handig toestel zijn.

Het lange handvat is een pluspunt voor het bereiken van alle rugspieren. Dankzij de batterijduur van 7 uur kun je meerdere massage-sessies uitvoeren zonder tussendoor te hoeven opladen. De oplader is nog geen USB-C, wat tegenwoordig toch de norm wordt. Niet echt een nadeel, wel iets om op te merken.

Wat het gebruik betreft is de M3 Premium echt wel Pro. Het apparaat heeft een LCD-scherm waarop zowel de snelheidsinstelling als de batterijduur afgelezen kan worden. De snelheidsinstelling is eenvoudig aan te passen met een plus- en minknop.

De massage gun is ook relatief stil, zelfs op de hoogste snelheidsinstelling. Zo kan je hem zowat overal gebruiken zonder storen.

M3 pro heeft beste kwaliteit en prestaties

Wat we goed vinden: 

 • Compact en lichtgewicht
 • krachtige massage
 • goede batterijduur
 • USB-C

Wat we minder vonden:

 • Geen antislip materiaal op het handvat
 • geen adapter
 • door kleine formaat moeilijk
 • er om eigen rug te behandelen

De Virtufit M1s Mini massagepistool is aantrekkelijk vanwege zijn compacte formaat en effectieve prestaties voor spierherstel en het verlichten van stijfheid. Ondanks zijn kleine omvang, levert het een krachtige massage die vergelijkbaar is met die van zijn grotere broer, de Virtufit M3 Pro Premium.

Het lichte gewicht van slechts 426 gram en de ergonomische vorm zorgen voor een comfortabele grip, waardoor het minder vermoeiend is om te gebruiken dan zwaardere massagepistolen. Deze eigenschappen maken het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een draagbaar massageapparaat om mee te nemen naar de gym of fitness.

De Virtufit M1s Mini biedt vier snelheidsinstellingen. Door de verscheidenheid aan snelheidsstanden, kan het apparaat aan de behoeften van verschillende gebruikers voldoen. Het apparaat heeft zich in de praktijk bewezen bij de behandeling van chronische rugpijn en spierspanning, meer hierover in onze uitgebreide review.

Het kan even wennen zijn voor nieuwe gebruikers, maar je voelt het resultaat van een korte behandeling echt wel. Het apparaat is niet voorzien van antislip materiaal op het handvat, wat een minpunt kan zijn voor sommige gebruikers.

De Virtufit M1s Mini over een batterij van 2.000 mAh, die ongeveer 6 uur continu gebruik biedt. Dit betekent dat gebruikers meerdere massagesessies kunnen hebben zonder zich zorgen te maken over het opladen van het apparaat. Goed voor onderweg!

Hoewel er geen LCD-scherm aanwezig is, wordt het gebruiksgemak verhoogd door een gebruiksvriendelijke aan-uitknop. Er zijn ook vier indicatielampjes die zowel het snelheidsniveau als de oplaadstatus van de batterij aangeven.

Een extra bonus is het lage geluidsniveau van het apparaat. Je kan het bijna overal gebruiken zonder iemand te storen. Ga het nu ook niet in een bibliotheek gebruiken, daar zal het wel storen.

De Virtufit M1s Mini wordt geleverd met een assortiment aan accessoires. Verschillende opzetstukken voor specifieke spiergroepen en pijnverlichting, een robuuste opbergtas voor transport en opslag.

Hoewel het toestel met een USB-C kabel geleverd wordt ontbreekt er een adapter om het meteen op te laden. Die moet je dan in huis hebben of halen.

beste virtufit massage gun voor onderweg

Wat we goed vinden: 

 • veel snelheidsinstellingen
 • lichtgewicht en antisliphandvat
 • goede batterijduur.

Wat we minder vonden:

 • geen opbergtas
 • minder autonomie
 • geen antislip
 • minder opzetstukken (3)

De Virtufit M2 Basic is de kleine broer van de M3 Premium Pro en bied gelijkaardige functies tegen een betaalbare prijs. Dit lees je ook in onze review van de M2.

Een van de sterke punten is het brede bereik aan snelheidsinstellingen – dertig om precies te zijn, variërend van 1800 tot 2800 rpm. We zien meteen minder mogelijkheden dan de M3 Premium Pro die 1200 tot 3200 rpm aanbiedt, maar misschien heb je dit ook niet nodig.

Met deze instellingen heb je de flexibiliteit om de intensiteit van de massage aan te passen. Dankzij het lichte gewicht en de antislipgreep is de M2 Basic eenvoudig te hanteren en geschikt voor allerlei doeleinden, zoals deep tissue massages of het losmaken van strakke spieren.

Het compacte formaat en het relatief lichte gewicht (632 gram) van de Virtufit M2 Basic maken hem ook geschikt voor mobiel gebruik. We verkiezen nog steeds de M1s Mini voor gebruik op vakanties of onderweg. Heb je voldoende plaats dan kan de M2 hier ook voor dienen.

Een nadeel is dat het geen opbergtas bevat, wat het vervoeren van de accessoires enigszins bemoeilijkt. Daarentegen is de batterijduur indrukwekkend met ongeveer 5 uur gebruik op een volle lading.

Er zijn twee kleine LCD-schermen op de M2 Basic. Het linker scherm toont de snelheidsstand en het rechterscherm het batterijniveau. Het geluidsniveau is ook een groot pluspunt, net zoals de M1s en M3 Pro.

Ten slotte is de M2 Basic uitgerust met vier verschillende opzetstukken, elk ontworpen voor specifieke doeleinden. Hierdoor kan de gebruiker de massage naar wens aanpassen, afhankelijk van de specifieke spiergroep of het gebied dat aandacht nodig heeft.

Door deze verschillende kwalitatieve onderdelen en functies onderscheidt Virtufit zich van de goedkope massage pistolen die je op Bol.com kan kopen. Ook daar zijn er kwalitatieve modellen, al ben je bij Virtufit verzekerd van kwaliteit en hun ervaring om de juiste fitness-producten te ontwikkelen.

Virtufit M2 vergelijken met M3 verschillen zonder opbergtas

Korte samenvatting van de virtufit massage guns

We zijn er, we hebben de drie modellen getest en vergeleken, de M1s Mini, de M2 Basic, en de M3 Premium Pro.

Elk van deze modellen heeft zijn sterke punten en is afgestemd op de behoeften van verschillende types gebruikers. Denk hieraan bij het vergelijken; waarvoor wil je dit toestel gebruiken en wat heb je nodig. Het juiste massagepistool voor jou hangt af van wat je zoekt in termen van kracht, formaat, gewicht, prijs, en andere factoren.

Hoewel deze drie Virtufit massage guns stuk voor stuk uitstekende keuzes zijn, zijn er nog andere merken en modellen op de markt die het overwegen waard zijn. Het is altijd een goed idee om rond te kijken en verschillende opties te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Ongeacht het massagepistool dat je kiest, het belangrijkste is dat het helpt om je spieren te ontspannen, je hersteltijd te verkorten en je algehele welzijn te verbeteren.

EigenschapVirtufit M1s MiniVirtufit M2 BasicVirtufit M3 Premium Pro
Afmetingen13,5 x 8 x 4 cm24 x 17 x 4,5 cm24,0 x 17,6 x 6,2 cm
Gewicht426 gram632 gram873 gram
Snelheid1800-3200 rpm1800-2800 rpm1200-3200 rpm
Amplitude10 mm10 mm10 mm
Snelheidsstanden43030
Geluid40-60 decibel40-60 decibel40-55 decibel
Batterij2000 mAh1500 mAh2500 mAh
GebruikMax 6 uurMax 5 uurMax 7 uur

 

testen van de M3 pro

Tot zover onze vergelijking van de verschillende Virtufit massage guns.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.