De 5 beste papierversnipperaars van 2021

Thuis of op kantoor, met een papierversnipperaar maak je handig komaf met overtollig papier…. of geheimen

De Fellowes Powershred 73Ci is volgens ons onderzoek de beste papierversnipperaar voor de meeste gebruikers. Het heeft een DIN P-4 norm en kan zowel papier, nietjes en bankkaarten versnipperen. Verder is het compact van formaat en heeft het een krachtige en stille motor. Dankzij SafeSense schakelt het automatisch af wanneer er vingers in de buurt van de invoermond komen. Door zijn rijke uitrusting is hij zowel geschikt voor een zelfstandige als een klein kantoor.

Ben je daarentegen op zoek naar een professionele papierversnipperaar met een DIN P-5 norm dan raden we de Microshred 450M aan. De Rexel Alpha CC is de beste papierversnipperaar voor thuis door zijn lage aankoopprijs en compacte afmeting. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een papiervernietiger.

Fellowes Powershred 73Ci

Beste papierversnipperaar 2021

De Fellowes Powershred 73Ci is volgens ons onderzoek de beste papierversnipperaar voor de meeste mensen. Het heeft een DIN P-4 veiligheidsklasse waardoor het geschikt is om zeer vertrouwelijke documenten te versnipperen. Het kan niet enkel papier versnipperen maar ook vervallen bankkaarten, paperclips of CD’s. Wanneer je papier wilt versnipperen kan je tot 12 pagina’s tegelijkertijd invoeren. Na 10 minuten aaneengesloten gebruik moet het wel afkoelen alvorens je het verder kunt gebruiken.

Met een diepte van 26 cm, hoogte van 50 cm en een breedte van 40 cm is het een zeer compacte papierversnipperaar. Handig voor kantoren die niet veel ruimte hebben. Dankzij de wieltjes onderaan en een gewicht van 8 kilo kun je deze gemakkelijk verplaatsen moest dat nodig zijn. De opvangbak heeft een inhoud van 23 liter wat groot genoeg is zodat het bij normaal gebruik maar 1 keer per dag moet ledigen. Het maximale geluidsniveau van de Fellowes Powershred 73Ci is 56 decibel waardoor het een van de stilste modellen is die je momenteel kunt kopen. Dankzij de SafeSense technologie schakelt deze papiervernietiger automatisch af indien er vingers in de buurt van de invoermond komt. Een handige optie om ongelukken op de werkvloer te vermijden.

Fellowes Powershred 79Ci

Professionele papierversnipperaar

De Fellowes Powershredder 79Ci is een professionele papierversnipperaar. Het heeft een DIN P-5 norm waardoor het geschikt is om geheime documenten te vernietigen. Dit wil zeggen dat het een A4 blad zal herleiden tot snippers met een maximale oppervlakte van maximaal 30 vierkante millimeter. Dat maakt het zo goed als onmogelijk om aan de hand van de snippers het origineel bestand te reconstrueren. Nadeel van de hoge DIN norm is dat je minder pagina’s tegelijkertijd kunt versnipperen. Momenteel is een papierversnipperaar met een DIN P-5 norm de hoogste norm die je in de winkel kunt kopen. Er bestaan ook nog toestellen met een DIN P-6 of P-7 norm maar deze toestellen moet je huren bij een professionele firma.

Met deze papiervernietiger kan je veel meer dan enkel papier shredden. Nietjes, creditcards, paperclips en zelfs CD’s kunnen allemaal vernietigd worden. 100% Jam Proof technologie voorkomt papieropstoppingen en gaat door bij misinvoer. De SafeSense technologie zorgt er dan weer voor dat de machine stopt wanneer je handen de invoer aanraken. Er is ook een stille werking en een elektrische auto start en stop mechanisme. Met 23 liter volume heb je een grote opvangbak.

Fellowes Powershred 225Ci

Papierversnipperaar kantoor

De Fellowes Powershred 225Ci is een goede papierversnipperaar voor een kantoor. Ideaal in een omgeving met meer dan 5 mensen die het dagelijks gebruiken. Deze papiervernietiger heeft een grote omvang, het is namelijk 78 cm hoog, 45 cm diep en 44 cm breed. En met een gewicht van bijna 38 kilo is dit zowel de grootste als het zwaarste model dat we hier reviewen. Er wordt wel goed gebruik gemaakt van zijn omvang. Vanbinnen bevindt zich namelijk een grote opvangbak van 60 liter met een aparte opvangbak voor de CD’s. De grote opvangbak is dus ideaal voor grote kantoren met meerdere gebruikers. Als de opvangbak namelijk te klein is moet deze meerdere keren per dag geleegd worden. Aan de binnenkant van de deur zijn er handige opbergvakken voorzien voor de handleiding, de plastic zakken en smeerolie voor de messen.

Juist zoals de meeste Fellowes toestellen is deze ook uitgerust met SafeSense. Dit is een technologie die er voor zorgt dat het toestel automatisch afslaat wanneer je met je vingers te dicht bij de invoermond komt. Dit is vooral handig om ongewenste arbeidsongevallen te voorkomen. Dankzij de anti-vastloop technologie kan dit toestel bij blokkeringen de vellen er zelf even terug uit duwen om ze daarna terug automatisch verder te versnipperen. Qua veiligheidsklasse heeft een DIN P-4 norm waardoor het geschikt is om zeer vertrouwelijke documenten te versnipperen. Deze papiervernietiger kan ook moeiteloos papier met nietjes en paperclips versnipperen. Het heeft zelfs een aparte sleuf voor CD-roms.

Rexel Alpha CC

Beste papierversnipperaar voor thuis

De Rexel Alpha CC is een goedkope papierversnipperaar voor thuis. De meeste mensen moeten niet dagelijks documenten vernietigen en hebben voldoende aan een basismodel. Of je nu alleen werkt of in een klein kantoor, wanneer je niet dagelijks moet versnipperen is de Rexel Alpha CC meer als voldoende. Voor een toestel dat maar een fractie kost in vergelijking met de andere modellen in deze review kan het verbazingwekkend veel. Dankzij zijn DIN P-4 norm kan je met een gerust hart zeer vertrouwelijke documenten vernietigen. Nadeel is wel dat je maar 5 pagina’s tegelijkertijd kunt invoeren. Het kan ook enkel papier versnipperen waardoor je eerst alle paperclips en nietjes handmatig moet verwijderen. Ook bankkaarten of CD’s kan je met deze papiervernietiger niet versnipperen. Maar de meeste mensen gebruiken toch geen CD’s meer en een bankkaart kan je ook met een gewone schaar onbruikbaar maken. 

Een groter nadeel vinden wij het hoge geluidsniveau van 72 decibel. Het geluid dat deze Rexel papierversnipperaar maakt is vergelijkbaar met dat van een stofzuiger. Het is dus niet geschikt voor een kantoorruimte als het vaak moet gebruikt worden. Voordeel is wel dat dit de kleinste papierversnipperaar is in deze review en je deze overal kwijt kunt. En dankzij zijn gewicht van 1,8 kg kun je het ook zeer gemakkelijk verplaatsen. Door zijn compacte vormgeving heeft de opvangbak wel maar een inhoud van 14 liter. Hierdoor ga je het wel vaker moeten ledigen in vergelijking met andere duurdere modellen.

Fellowes AutoMax 200C

Automatische papierversnipperaar

De Fellowes AutoMax 200C is een automatische papierversnipperaar. Dit wilt zeggen dat je het papier niet manueel moet invoeren. Dankzij de autofeed-functie kun je tot 200 vellen A4 papier tegelijkertijd laten versnipperen. Je steekt de vellen in een lade en de AutoMax 200C zal dan 8 vellen tegelijkertijd beginnen versnipperen tot het klaar is. Handig is dat je nietjes of paperclips niet moet verwijderen omdat ze gewoon mee worden versnipperd. Deze papiervernietiger is ideaal voor grote kantoren die vaak grote hoeveelheden papier moeten vernietigen. Dankzij het DIN P-4 veiligheidsniveau is het geschikt om zeer vertrouwelijke documenten te vernietigen.

Qua omvang is het vergelijkbaar met een tafelmodel koelkast. Het heeft namelijk een breedte van 62 cm, een diepte van 57 cm en een hoogte van 40 cm. Voordeel van deze omvang is dat het een opvangbak heeft van 32 liter. Deze bak is groot genoeg om grote hoeveelheden papier te versnipperen zonder dat het vaak geleegd moet worden. Met een maximaal geluidsniveau van 60 decibel is het een van de stilste toestellen die je kunt kopen.

Papierversnipperaar voor thuis

Tot zover onze top 5 beste papierversnipperaars.
Meer home office spullen nodig? Bekijk ook de top 5 laserprinters of de lijst beste bureaustoelen.

Papierversnipperaars vergelijken

Wat is een papierversnipperaar?

De belangrijkste functie van een papiervernietiger is om vertrouwelijke documenten onleesbaar te maken door ze te vernietigen. Dit wordt gedaan om te vermijden dat iemand een poging zou ondernemen om vertrouwelijke documenten te ontvreemden om hier gebruik van te maken. Afhankelijk van de veiligheidsklasse van je papierversnipperaar kan het papier en soms zelfs CD’s en creditcards tot stroken, snippers of micro snippers verwerken.

Papierversnipperaar,
kopen waar op letten

1. Veiligheidsklasse

Alle papierversnipperaars zijn onderverdeeld in 7 veiligheidsklassen. DIN-norm 66399 is de Duitse veiligheidsnorm voor de vernietiging van alles wat data kan bevatten. Dit kan papier zijn maar denk ook aan CD’s, USB-sticks en bankkaarten. In onderstaande tabel kan u per veiligheidsnorm zien hoe groot de snippers zouden zijn.

Veiligheidsniveau Aantal stroken Grootte snipper
DIN P-1 18 2.000 mm2
DIN P-2 36 800 mm2
DIN P-3 320 320 mm2
DIN P-4 420 160 mm2
DIN P-5 1.000 30 mm2
DIN P-6 6.237 10 mm2
DIN P-7 12.474 5 mm2
kleine stille papierversnipperaar

2. Opvangbak

De opvangbak moet groot genoeg zijn zodat je het niet meerdere keren per dag moet leegmaken. Dit hangt sterk af van of je de enigste gebruiker bent of je in een klein kantoor of groot bedrijf werkt. Ben je de enige gebruiker dan heb je normaal gezien voldoende aan een opvangbak met een inhoud van 20 liter. Kleine kantoren nemen best een opvangbak met een inhoud van 40 of 60 liter. Voor grote bedrijven bestaan er papierversnipperaars met een opvangbak van 100 liter. Afhankelijk van het aantal gebruikers en papiergebruik is dit dus een belangerijke vraag in de zoektocht naar de beste papierversnipperaar. 

3. Materiaal

Elke papierversnipperaar kan papier vernietigen en voor de meeste mensen is dit voldoende. Maar er zijn ook modellen die niet enkel papier maar ook CD’s en bankkaarten kunnen versnipperen. Afhankelijk van jouw voorkeuren moet je dit goed overwegen. Nietjes, CD’s, paperclips, …. moet jij harde voorwerpen kunnen versnipperen ga dan voor een krachtig model. Op deze manier is de beste papierversnipperaar niet voor iedereen dezelfde. Neem dit zeker in overweging.

4. Anti-blokkering

De duurdere modellen zijn uitgerust met een anti-vastloop technologie. Dit zorgt ervoor dat mogelijke opstopping voorkomen worden. Als er toch een blokkering is dan is het handig dat het toestel automatisch stopt. Op die manier kan je op een veilige manier het papier er terug uithalen.

5. Stille papierversnipperaar

De stilste modellen maken minder dan 60 decibel geluid. Dit geluidsniveau is vergelijkbaar met een airco of achtergrondmuziek. De meeste modellen produceren tussen de 60 en 70 decibel, terwijl sommige meer dan 70 decibel produceren. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een stofzuiger en kan vervelend zijn wanneer de papierversnipperaar vaak gebruikt wordt. Indien de papierversnipperaar zich op een centrale plek in het kantoorgebouw bevindt ga je best voor een stil model van minder dan 60 decibel. Staat je toestel naast jouw bureau, dan is de beste papierversnipperaar één dat niet teveel lawaai veroorzaakt.

6. Veilige papierversnipperaar

De toestellen van Fellowes zijn uitgerust met SafeSense. Dit zorgt ervoor dat het toestel automatisch afslaat wanneer er vingers in de buurt van de invoermond komt. Deze optie handig is om ongewenste werkongevallen te vermijden.

Beste papierversnipperaar 2020

Tot zover het artikel ‘Beste papierversnipperaar 2021’ – Laatste update 10/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Home office’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.