Scroll Top

Getest: Arlo Essential Indoor camera

Arlo indoor camera review getest

Review van de Arlo Essential Indoor camera

De Arlo Essential Indoor Camera maakt deel uit van het basis assortiment van Arlo. Deze zijn minder krachtig dan het Pro of Ultra gamma, maar zijn een betaalbare optie voor wie een gewone indoor beveiligingscamera wil kopen. Zeker als je al enkele Arlo toestellen hebt, of reeds met de Arlo app werkt, heeft de Essential Indoor wat extra voordelen. Arlo is ook onderdeel van Verisure. Ben je klant dan wordt jouw alarmsysteem uitgerust met Arlo toestellen.

Naast de Indoor camera heb je ook de Essential Outdoor camera, en de Essential XL Spotlight. Deze is draadloos met een extra grote batterij die tot één jaar mee kan. Meer hierover lees je in de Arlo Essential XL Spotlight review.

In deze review:

 • Goed beeld 1080p – 130° kijkhoek
 • Privacy cover
 • Motion detection en night vision
 • 2 way audio + sirene
 • Arlo Secure
 • Beperkte functies zonder abonnement
 • Lichte lag op beeld
 • Duurder dan de gemiddelde indoor camera
Arlo indoor camera review

Onze conclusie 

De Arlo Essential Indoor Camera heeft een goede beeldkwaliteit, zowel overdag als ‘s nachts; zelfs met nachtvisie is het beeld duidelijk met een resolutie van 1080p. Tegenwoordig zijn er ook 2k of 4k modellen, al zijn die veel duurder. Daarnaast is de kijkhoek van 130° best breed voor een indoor camera. Via een wifi verbinding kan je de camera koppelen, dus heb je geen hub nodig. 

De camera staat op een klein statief (muurbevestiging meegeleverd) en kan zo goed als overal geplaatst worden. Er moet wel een stroomkabel aangesloten worden. Deze camera laad je op via micro-USB. Extra voordelen komen in de vorm van Arlo Secure (betalend abonnement) en de Arlo smartphoneapplicatie. Zo kan je van op afstand opnemen, foto’s maken, zones instellen, … 

Met de Essential Indoor Camera zorgt Arlo voor een basismodel in hun gamma beveiligingscamera’s. In combinatie met Arlo Secure en andere Arlo camera’s is deze camera zijn prijs waard. Voor wie  een individuele indoor camera met basisfuncties volstaat, zijn er goedkopere alternatieven. 

getest Arlo indoor camera

Goede beeldkwaliteit 

De Arlo Essential Indoor Camera geeft goed beeld in 1080p resolutie, meer dan voldoende voor alledaags gebruik. Tegenwoordig heb je echter ook camera’s met 2k tot 4k resolutie.  

Deze Arlo Essential Indoor Camera maakt deel uit van het basissegment van Arlo wat betekent dat de beeldkwaliteit uiteraard ook minder is dan bij de Pro of Ultra modellen. Zoek je een gewone camera voor simpel alledaags gebruik, dan is de Arlo Essential Indoor Camera voldoende.  

De beelden zijn duidelijk, maar vanaf 10 meter afstand merk je een klein verlies van kwaliteit. Zeer snelle bewegingen blijven redelijk duidelijk dankzij de 24 fps opnames. Doordat het infraroodlicht een bereik van 8 meter heeft, zorgt ook de nachtvisie modus voor goed beeld. Staat het object of de persoon te kort bij de camera, dan is er een lichte overbelichting.  

Dankzij de brede kijkhoek (130°) heb je ook geen nood aan een tweede of derde camera. De Arlo Essential Indoor Camera dekt de volledige breedte van de ruimte. Je kan bij het bekijken van de beelden ook in- en uitzoomen (12x digitale zoom). 

Privacy cover 

Ook heel aantrekkelijk aan deze beveiligingscamera is de privacy cover. Gehackte beveiligingscamera’s kunnen wel eens geëxploiteerd worden. Arlo zorgt voor extra privacy en veiligheid door gebruik te maken van een Privacy Shield. Ben je thuis of is de camera niet in gebruik, dan is er een cover om jouw privacy te verzekeren. 

Tweeweg audio en sirene 

Komt er (on)verwacht bezoek en ben je niet thuis, dan kan je via de smartphone actie ondernemen. Via tweeweg audio kan je spreken met de persoon aan de andere kant van de camera.  

Hierbij moet je wel rekening houden met mogelijke lag (netwerkvertraging). Tussen het moment waarop de beweging werd waargenomen, het ontvangen van de Arlo Secure notificatie en het spreken zit een kleine 8 tot 10 seconden lag. Hierdoor kan je geen vlot gesprek voeren, maar communicatie is wel mogelijk. De audio is goed en duidelijk te verstaan. 

Is je bezoek niet gewenst, dan kan je via de app een sirene doen afgaan om deze persoon af te schrikken. 

Arlo privacy cover
Arlo met privacy cover

De Arlo Essential Indoor Camera installeren 

Arlo heeft het installeren en koppelen van hun camera’s ongelooflijk eenvoudig gemaakt. Eens je de Indoor Camera aangesloten hebt aan een stroomkabel, kan je hem aanzetten. Om de wifikoppeling te maken, heb je een smartphone en wifigegevens nodig.  

Je kan de camera gebruiken op een statief of ophangen met de bijgeleverde muurbevestiging. De camera is zeer licht: één schroef is voldoende om de camera op te hangen. Zorg wel dat er een sterk signaal is tussen de camera en de wifi. 

Zodra je de Arlo app installeert op de smartphone, krijg je instructies om de camera te koppelen. Eens gekoppeld aan de smartphone en het wifinetwerk kan je de camera gebruiken en kan je de beelden via de app bekijken. Bij het aankopen van de camera krijg je drie maanden gratis toegang tot alle Arlo Secure voordelen. 

beveiligingscamera arlo installeren
Arlo IP camera verbinden
Arlo secure verbinden
overzicht camera's

Voordelen van Arlo Secure

De Arlo Essential Indoor Camera is duurder dan de gemiddelde indoor camera. Zonder de voordelen die Arlo Secure typeren zijn andere, goedkopere camera’s een interessantere optie binnen het 1080p gamma. Enkel door gebruik te maken van Arlo Secure, die je dankzij de gratis proefperiode van 3 maanden kan ontdekken, kan je dit toestel ten volle benutten. Daarna kost een abonnement voor één camera 2,99 euro per maand, en voor 9,99 euro per maand sluit je al je camera’s aan zonder limiet. 

 • Videobeelden blijven 30 tot 60 dagen beschikbaar 
 • Raadpleeg beelden via smartphone, computer en tablet 
 • Gevorderde AI 
 • Activiteitzones instellen om meer gerichte notificaties te krijgen 
 • Verschillende soorten notificaties instellen 
 • Meerdere camera’s linken 
 • Draadloos alarmsysteem linken 

Je kan de camera ook zonder abonnement blijven gebruiken. Via de app krijg je nog steeds notificaties zodra er beweging vastgesteld wordt. Je kan ook meekijken, spreken, een sirene instellen en de camera aan en uit zetten. Alle basisfuncties blijven mogelijk. 

smart alerts arlo secure
arlo zones instellen
Arlo armed disarmed

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Arlo Essential Indoor cam werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, verbinding, batterij, notificaties, opties, app, opslag en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.