Scroll Top

Getest: De Arlo Pro 5 camera

Review van de Arlo Pro 5

De Arlo Pro 5 beveiligingscamera

De Arlo Pro 5 is de nieuwste IP-camera in het assortiment van Arlo. Deze compacte camera biedt 2K kleurenvideo, zelfs in het donker. We mochten de Arlo Pro 5 volledig uittesten en onze bevindingen delen. In deze uitgebreide review bespreken we alle belangrijke aspecten van de Arlo Pro 5, zoals beeldkwaliteit, slimme functies, batterijduur en prijs.

We zullen de Pro 5 ook vergelijken met zijn voorganger, de Arlo Pro 4 XL.

In deze Arlo Pro 5 review:

  • Ontwerp en bouwkwaliteit
  • Beeldkwaliteit in 2K opname
  • Slimme functies
  • Batterijduur en gebruik
  • De Arlo Secure app
Nieuwe arlo pro 5 beveiligingscamera

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Arlo Pro 5 is compact en licht. Het lijkt op alle andere camera’s, maar de Pro 5 krijgt het gedaan in een kleinere omhuizing. Hierdoor is hij ook makkelijk te installeren op diverse locaties rondom je huis.

De camera is gemaakt van duurzaam materiaal en is weerbestendig, wat betekent dat hij zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Tijdens het testen regende het vaak, en was er ook ijsvorming. De camera had altijd goed beeld, al was de verbinding soms iets trager door het barslechte weer.

Het montagesysteem van de Arlo Pro 5 maakt het gemakkelijk om de camera te bevestigen en te verstellen, zodat je altijd de perfecte kijkhoek hebt. Met een boor maak je 3 gaatjes. Drie plugs en schroeven later hangt de camera op. Verbinden doe je best op voorhand.

Arlo pro 5 monteren en installeren

Beeldkwaliteit en prestaties

De Arlo Pro 5 beschikt over een geavanceerde beeldsensor die 2K kleurenvideo opneemt. Dit biedt scherpe beelden waar ook ingezoomd details duidelijk blijven. Ook de beeldhoek, 160 graden, is heel breed waardoor je met één camera heel wat oppervlakte kan afdekken.

Op video’s kan je de 12x zoomfunctie gebruiken om beelden uit of in te zoomen om zo meer detail te zien. Dit kan ook live gebruikt worden. De nachtzichtfunctie maakt het mogelijk om zelfs in het donker duidelijke beelden op te nemen.

Een tip, probeer de muur waar de camera aan hangt buiten beeld te houden. Een object dat dichtbij staat kan het nachtzicht belemmeren. Het weerkaatsen van de infraroodsensor is dan zo intens dat je de rest van het beeld niet meer ziet.

Slimme functies en connectiviteit

Arlo heeft heel wat extra’s. Het maakt gebruik van slimme detectiesystemen om je notificaties perfect af te stemmen op de gebeurtenissen rond je huis. Dieren, mensen, voertuigen en zelf pakjes identificeren… het kan allemaal met de Arlo app.

De Pro 5 is ook de eerste Arlo Pro-camera die dual-band Wi-Fi-connectiviteit ondersteunt, waardoor hij verbinding kan maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz Wi-Fi-frequenties. Dit betekent dat de camera rechtstreeks op elke wifi-router kan worden aangesloten voor 24/7 bescherming.

We merken ook dat de verbinding beter is dan de voorgaande Arlo tests. De Arlo Pro 5 reageert snel en binnen de 2 seconden kregen we een melding in de nieuwe app.

Daarnaast kan je ook zones instellen en het beeld opdelen in verschillende onderdelen. Hier wel meldingen, hier niet, …

Extra functies

De ingebouwde sirene van de Arlo Pro 5 is luid en effectief voor het afschrikken van indringers. De tweerichtingsaudio is zuiver en goed te verstaan, waardoor je duidelijk en verstaanbaar kunt communiceren met bezoekers of indringers. Er kan echter een lichte vertraging van 1 tot 2 seconden zijn, afhankelijk van de afstand van de camera tot de wifi-verbinding.

De schijnwerpers van de Arlo Pro 5 zijn krachtig en zorgen voor een goed helder beeld, zelfs in donkere omstandigheden.

de Arlo Pro 5 volledig uitgestest op beeldkwaliteit, batterij, gebruik en app

Batterijduur en energiebesparing

De Arlo Pro 5 heeft een batterijduur die tot 30% langer is dan die van zijn voorgangers. We zijn het aan het testen, voorlopig is de batterij 15% kwijt na 3 weken. Hierin veel bewegingen en meldingen.

Het opvallendste is dat de Arlo Pro 5 hetzelfde moet kunnen als de voorgangers met een kleinere batterij. De XL modellen zijn goed voor een klein jaar per laadbeurt.

Dit kan allemaal door een nieuwe ‘low power mode’-functie, die, wanneer geactiveerd, gebruikers tot 50% extra batterijduur kan bieden door meldingen en videovoorbeelden te stroomlijnen.

Hoewel de Arlo Pro 5 met een stopcontact kan worden aangesloten, raden we aan om gebruik te maken van de draadloze optie. Hiermee haal je het beste uit de camera en de extra langdurige batterij.

Prijs

De Arlo Pro 5 is verkrijgbaar vanaf €249,99 voor een enkele camera of €499,00 voor een kit met 2 camera’s.

Hoewel de Arlo Pro 5 duurder is dan de Pro 4, biedt het enkele verbeteringen op het gebied van beeldkwaliteit, slimme functies, connectiviteit en batterijduur. Tegenover andere merken is de Arlo gemiddeld iets duurder. Het grote voordeel van Arlo is de (betalende) smartphone applicatie. Hiermee kan je de camera slim gebruiken en op allerlei manieren instellen.

Arlo biedt graag een totaalpakket van beveiligingscamera’s en apparaten. Voor de persoon die gewoon op zoek is naar één ip-camera zonder abonnement zijn er andere, betere opties. Voor iemand die een uitgebreid beveiligingssysteem wil opzetten en gebruik wil maken van slimme functies en notificaties, is Arlo zeker het overwegen waard.

De nieuwe Arlo smartphone app

De Arlo Pro 5 wordt ondersteund door de gloednieuwe Arlo Secure-app. Mooier, makkelijker maar vooral sneller. De nieuwe Arlo Secure biedt een verbeterde gebruikerservaring en een aantal nieuwe functies.

We hebben de app in de google store gevonden (apple store voor iOS). Eens geïnstalleerd maak je een account aan om je toestellen te koppelen. De eerste 3 maanden krijg je cadeau. Zo kan je alle slimme functies uitproberen.

Het instellen, vinden en verbinden van de camera’s was makkelijk en lag voor de hand. Zoniet kan je de stappen volgen in de gebruiksaanwijzing van de Pro 5.

Nieuwe functies en verbeteringen

De Arlo Secure-app ziet er helemeaal anders uit en heeft een aantal nieuwe functies en verbeteringen, zoals:

  • One-Tap-technologie: sneller navigeren in de app en hun beveiligingssysteem met één simpele tik bedienen. Is er een probleem dan zie je het beeld veel sneller dan voordien.
  • Gepersonaliseerde instellingen: verbeterde gepersonaliseerde instellingen, waardoor je meer controle hebt over de beveiliging van je huis.
    Bewegingswaarschuwingen: De app stuurt rechtstreeks bewegingswaarschuwingen naar je smartphone, we zien ook altijd ‘person’ of ‘vehicle’ staan.
  • Cloudopslag: tot 60 dagen in de cloud video-opnames opslaan.
Arlo camera verbinden en installeren met de app
Quick access en notificaties
routines instellen en plannen
Slimme functies instellen

De vernieuwde Arlo Secure-app is nu beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en is compatibel met alle Arlo-beveiligingscamera’s, waaronder de nieuwe Arlo Pro 5.

Ja, je kunt de Arlo Pro 5 gebruiken zonder abonnement. Hierdoor krijg je live notificaties en live beelden van je camera’s. Opslag heb je enkel via een Arlo smart hub, of via het abonnement.

Met het betalende abonnement heb je toegang tot geavanceerde functies, zoals het identificeren van mensen, auto’s, huisdieren en pakketten. Daarnaast worden video-opnamen tot 60 dagen veilig opgeslagen in de cloud, wat handig is als de lokale opslag van de camera beschadigd of gestolen wordt.

Raakt je camera gestolen dan kan je dit melden aan Arlo met bijhorende PV van de politie. Arlo zal je dan een nieuwe camera toesturen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.