Scroll Top

Getest: Arlo Pro 4 XL batterij

review van de arlo pro 4 XL

Review van de Arlo Pro 4 XL

Arlo blijft hun gamma van beveiligingscamera’s voortdurend verbeteren en upgraden. Ze bieden niet alleen een sterk basisgamma aan  (denk maar aan de Essential XL en Essential Indoor die we reeds reviewden), maar ook een Pro- (en zelfs Ultra-)gamma.  Deze toestellen beschikken over zeer scherpe beeldkwaliteit en kunnen in 2k HDR opnemen en streamen.

In deze review:

 • Verschillen binnen het Arlo gamma
 • De Arlo Pro 4 XL uitgetest
 • Verschil tussen Arlo Pro 4 en Arlo Pro 4 XL
 • De beveiligingscamera installeren
 • Arlo Secure app

Verschillen tussen de Arlo camera’s

De IP-camera’s van Arlo zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, elk met hun eigen opties. Afhankelijk van je benodigdheden kan je dus een model aankopen dat het beste bij jouw situatie en budget past. De verschillende camera’s kan je opdelen in de volgende categorieën:

 • Arlo Essential: goede camera’s met Full HD 1080p opnames. Om deze camera’s optimaal te benutten, moeten ze worden verbonden via de Arlo Secure app. Daarnaast geniet je nog van enkele extra Arlo basisopties zoals spotlight, sirene en audio.
 • Arlo GO: ideaal voor onderweg. Deze camera’s zijn handig op afgelegen plaatsen of locaties waar geen wifiverbinding voorhanden is. Ze maken gebruik van een 3G/4G-connectie en hebben extra krachtige batterijen. Daarnaast geniet je ook hier van enkele extra Arlo basisopties zoals spotlight, sirene en audio.
 • Arlo Pro: 1080p is een basiskwaliteit. Met het Pro-gamma van Arlo kan je in 2k HDR opnemen of streamen. Daarnaast hebben deze camera’s ook een bredere kijkhoek en extra opties.
 • Arlo Ultra: het Ultra-gamma van Arlo dient voor het filmen in extra hoge kwaliteit. Hiermee kan je alle details waarnemen: nummerplaten, gezichtsherkenning, …
Arlo pro 4 XL batterij uitgetest review

Arlo Pro 4 XL

De Arlo Pro 4 XL is een kleine update van de reeds gekende Arlo Pro 4 Spotlight camera. Dit model heeft een zeer goede beeldkwaliteit, een 160° kijkhoek, 12x digitale zoom en 2K HDR-resolutie. De camera is mooi, waterdicht en makkelijk te installeren.

Ook het verbinden met de app Arlo Secure verloopt makkelijk. Arlo secure biedt extra opties, zoals het opslaan van bestanden en video’s, extra AI-functies en extra instellingen. Dankzij de app haal je dan ook het meeste uit deze beveiligingscamera’s. Je kunt hierover meer lezen in de review van de Arlo Pro 4.

Arlo Pro 4 xl extra batterij

Verschil met de Pro 4 XL

We zagen de XL-functie met de extra sterke batterij reeds bij de Arlo Essential Outdoor camera. Deze vernieuwde batterij kan tot 365 dagen meegaan; een volledig jaar dus zonder de camera op te laden, wat zeer handig is bij een draadloos model. Hou weliswaar in gedachten dat de duur van de batterij mede bepaald wordt door het gebruik.

Deze batterijsterkte maakt het verschil met de standaard Pro 4, waar de batterij maximaal 6 maanden meeging. Opladen doe je door de batterij uit de camera te halen en via de USB-ingang op te laden. Volgens de specificaties kan de Pro 4 tot 4320 uren meegaan, terwijl de Pro 4 XL tot 8760 uren op de teller heeft staan vooraleer het toestel toe is aan een laadbeurt.

De batterijsterkte is dan ook het enige verschil met de Arlo Pro 4, al werd er ook hard gewerkt om de lag (vertraging op het beeld) weg te werken. Bij de oudere Arlo camera’s kon je een vertraging van enkele seconden waarnemen, iets wat we bij de Arlo Pro 4 XL niet meer hebben opgemerkt.

Door het verschil in batterij is er ook een verschil in afmetingen. De Arlo Pro 4 XL weegt 180 gram meer en is ook 1 cm dikker en 4 cm langer. De breedte bedraagt 6,4 cm, de lengte 12 cm en de hoogte 8,6 cm.

review van de arlo pro 4 XL

Installeren en instellen

Net zoals de andere Arlo beveiligingscamera’s geniet je ook hier van een volledig draadloos model. Dit wil zeggen dat je geen elektrische stroomkabels moet voorzien. Het verbinden, instellen en beheren gebeurt via de Arlo Secure app. Er is ook geen lokale opslagruimte (enkel met een Arlo Smart hub).

Dankzij de meegeleverde houder kan je de camera makkelijk bevestigen. Je hoeft enkel één tot twee schroeven vast te draaien. Voor je de camera ophangt, maak je het best al een verbinding met je wifi. Dit doe je in enkele makkelijke en voor de hand liggende stappen via de Arlo Secure app.

beveiligingscamera arlo installeren
Arlo IP camera verbinden
Arlo secure verbinden
overzicht camera's

Arlo Secure

Zonder Arlo Secure verliest de camera heel wat functies. Bij aankoop van een Arlo camera kun je de Arlo Secure en alle betalende voordelen gratis uitproberen.

Met deze proefperiode van drie maanden hoopt Arlo je te overtuigen van de extra functies die het abonnement biedt. Een abonnement voor één camera kost 2,99 euro per maand. Voor 9,99 euro per maand sluit je al je camera’s aan, zonder limiet.

 • Videobeelden blijven 30 tot 60 dagen beschikbaar
 • Raadpleeg beelden via smartphone, computer en tablet
 • Gevorderde AI
 • Activiteitzones instellen om meer gerichte notificaties te ontvangen
 • Verschillende soorten notificaties instellen
 • Meerdere camera’s linken
 • Draadloos alarmsysteem linken
smart alerts arlo secure
arlo zones instellen
Arlo armed disarmed

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Arlo Pro 4 XL camera werd net zoals de Pro 5 voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, verbinding, batterij, notificaties, opties, app, opslag en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.